Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, windserf2020 είπε

Το ιδιο λεμε. Τιμητικη θεωρειται η ορκωμοσιας απλα αντε να ειναι κανα 10 ημερο, σε καμια περιπτωση 30 μερες...

Ναι σωστό, το ίδιο λέμε🤣

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εσύ θα το αποφασίσεις αυτό. Κανένας δε μπορεί να σου πει. Εξαρτάται απο δεκάδες παράγοντες. Βαθμό θα ξεκινήσεις ένα κλικ πάνω απο το τίποτα του απλού φαντάρου.

Κρίνοντας απο το 2002, συμπεραίνω πως είσαι 19 χρονών. Αμα σου αρέσει η ζωή του στρατιωτικού, διάβασε να περάσεις σε καμία παραγωγική σχολή των ΕΔ απο το να πας ΕΠΟΠ.

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση. Εμείς που δεν έχουμε πάρει άδεια ορκομοσιας ΣΤ και Α ΕΣΣΟ μας είπαν θα αποληθουμε 10-15 μέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με αυτό πχ αντί για 19 οκτ. Που ήταν να αποληθουμε θα αποληθουμε στις 4 Οκτ.? Ή θα έχουμε 10-15 μέρες άδεια

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, EvilOperation είπε

10-15 μέρες άδεια

10 μερες αδεια και αυτη με πολλα αν...μην περιμενεις να φυγεις 10 μερες νωριτερα. Μπορει να σου τις σπασουν και να σου δωσουν 5 το καλοκαιρι 5 στο τελος η οπως του βολευει. Επισης μπορει να χασεις και καμια μερα ειναι θεμα διοικητη και κοσμου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εσύ θα το αποφασίσεις αυτό. Κανένας δε μπορεί να σου πει. Εξαρτάται απο δεκάδες παράγοντες. Βαθμό θα ξεκινήσεις ένα κλικ πάνω απο το τίποτα του απλού φαντάρου.

Κρίνοντας απο το 2002, συμπεραίνω πως είσαι 19 χρονών. Αμα σου αρέσει η ζωή του στρατιωτικού, διάβασε να περάσεις σε καμία παραγωγική σχολή των ΕΔ απο το να πας ΕΠΟΠ.

Λογικι να ξεκινήσεις πολυ χαμηλά, δεν τελειώνεις κ πανεπιστήμιο για να μπεις, προκήρυξη είναι.

Αλλά από καθήκοντα? Έχετε ιδέα?

Δημοσ.

Νομίζω κάπου υπάρχει λίστα με τις ειδικότητες των ΕΠΟΠ και στους 3 κλάδους των ΕΔ. Για μένα εστιάζεις σε δευτερεύον θέμα, το κύριο είναι η προοπτική και μετά τα actual καθήκοντα...

Δημοσ.

Μαγκες καλησπερα,,,ειμαι υποχρεως με την γ εσσο μαιου αλλα θελω να το αποφυγω λογω οικονομικων θεματων και σκεφτομαι για τρελοχαρτο...ξερετε τι παιζει;;;η καποια ενναλακττικη;ευχαριστω

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vaggosrs1 είπε

Μαγκες καλησπερα,,,ειμαι υποχρεως με την γ εσσο μαιου αλλα θελω να το αποφυγω λογω οικονομικων θεματων και σκεφτομαι για τρελοχαρτο...ξερετε τι παιζει;;;η καποια ενναλακττικη;ευχαριστω

Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Επειδή έχω λίγο χρόνο, στα γράφω συνοπτικά:

1. Κάνεις κάποιες επισκέψεις σε κάποιον ψυχίατρο (κατά προτίμηση δημόσιο νοσοκομείο) για να μπορεί να σου γράψει γνωμάτευση ότι δεν μπορείς να κουβαλήσεις όπλο κλπ.
  2. Παίρνεις τηλέφωνο την τοπική στρατολογία και τους λες ότι δεν θες να υπηρετήσεις λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.
  3. Σε παραπέμπουν σε μια σχετική επιτροπή και σε εξετάζουν. Τούς δείχνεις το χαρτί από τον ψυχίατρο.
  4. Παίρνεις ετήσια αναβολή. Πας ύστερα από ένα χρόνο και σε ξαναεξετάζουν.
  5. Παίρνεις άλλη μια ετήσια αναβολή. Πας ύστερα από έναν χρόνο και σε ξαναεξετάζουν.
  6. Αν σε κρίνουν όντως ακατάλληλο, παίρνεις επι τόπου το Ι5 και τελείωσες με τον στρατό για πάντα.

Προσοχή: Με τρελόχαρτο δεν μπορείς να συμμετέχεις σε προκηρύξεις ΕΔ, Σωμάτων Ασφαλείας και όποιων άλλων ζητάνε αποδεικτικό ότι τελείωσες την στρατιωτική σου θητεία. Πέρα από αυτά δεν θα σε επηρεάσει πουθενά.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση..να σε ρωτησω κατι αλλο ομως...λογω κορονοιου τωρα δεν μ.κλεινουν σε δημοσια..αν παω σε ιδιοτη ιατρο;μετραει;;;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση..να σε ρωτησω κατι αλλο ομως...λογω κορονοιου τωρα δεν μ.κλεινουν σε δημοσια..αν παω σε ιδιοτη ιατρο;μετραει;;;

Αυτό δεν το ξέρω. Η λογική λέει ότι μετράει καθώς η βεβαίωση είναι η ίδια αλλά δεν την έχω κάνει την διαδικασία και δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου.

Δημοσ.

Απο το τιποτα μετραει και του ιδιωτη, απλα του δημοσιου ειναι παντα πιο δυνατό. 

Γενικα δε τολμαει κανείς να πάρει το ρισκο

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Vaggosrs1 είπε

Δεν περνει το ρισκο να σου υποβαλει να μπεις στρατο εννοεις αν καταλαβα καλα ε;;;

Όλοι οι γιατροί ξέρουν ότι το 85% των ατόμων που πάει για απαλλαγή λόγω ψυχολογικών προβλημάτων το κάνει για να μην πάει στρατό και όχι γιατί όντως έχει πρόβλημα.

Αυτό που εννοεί ο φίλος είναι ότι κανένας δεν παίρνει ρίσκο να την πέσει πάνω στο 15% των ατόμων που όντως έχουν ψυχολογικό πρόβλημα και να αυτοπυρποληθεί εν ώρα θητείας. Οπότε για καλό ή για κακό όποιος κλαίει ότι δεν μπορεί τον στρατό τον διώχνουν για να είναι καλυμμένοι (και καλά κάνουν).

Όταν ήμουν εγώ στρατό (2012) το παιδί της επόμενης από εμένα ΕΣΣΟ πήγε να αυτοκτονήσει αλλά ήταν τόσο στόκος που δεν ήξερε/θυμόταν ότι οι 3 πρώτες σφαίρες είναι άσφαιρα και τον μαζέψαμε σηκωτό από τα κλάματα. Και ο διοικητής; Ούτε φυλακές ούτε τίποτα. Ι5 ψυχολογικό επί τόπου και δρόμο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Όλοι οι γιατροί ξέρουν ότι το 85% των ατόμων που πάει για απαλλαγή λόγω ψυχολογικών προβλημάτων το κάνει για να μην πάει στρατό και όχι γιατί όντως έχει πρόβλημα.

Αυτό που εννοεί ο φίλος είναι ότι κανένας δεν παίρνει ρίσκο να την πέσει πάνω στο 15% των ατόμων που όντως έχουν ψυχολογικό πρόβλημα και να αυτοπυρποληθεί εν ώρα θητείας. Οπότε για καλό ή για κακό όποιος κλαίει ότι δεν μπορεί τον στρατό τον διώχνουν για να είναι καλυμμένοι (και καλά κάνουν).

Όταν ήμουν εγώ στρατό (2012) το παιδί της επόμενης από εμένα ΕΣΣΟ πήγε να αυτοκτονήσει αλλά ήταν τόσο στόκος που δεν ήξερε/θυμόταν ότι οι 3 πρώτες σφαίρες είναι άσφαιρα και τον μαζέψαμε σηκωτό από τα κλάματα. Και ο διοικητής; Ούτε φυλακές ούτε τίποτα. Ι5 ψυχολογικό επί τόπου και δρόμο.

Οποτε παω βουρ στομ πατσαααα....;;;;;και οτο γινειιι;;;απ γιστρο του ικα μετρσει;;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...