Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, babusqas είπε

Μπαίνω με Γ ΕΣΣΟ το Μάιο. Να επιλέξω να κανω 12μηνο ή να παω παραμεθόριο για το 9μηνο? Αξιζει να εισαι 600-800χλμ μακρια για να "κερδισεις" 3 μηνες?

Αξίζει γιατί 3 μήνες στον στρατό είναι πολυς καιρός που δεν αξίζει να τον θυσιάσεις χωρίς λόγο. Γούστα είναι αυτά βέβαια. 

• Like 3
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Εντάξει υπερβάλλεις λίγο αλλά θα συμφωνήσω στο κέντρο επειδή ήμασταν 1500 άτομα λογικό είναι να ξεφεύγει λίγο η κατάσταση. Μόλις πας στην μονάδα θα δεις, καμία σχέση με το κέντρο.

Δν υπερβάλλω θα σου στείλω φωτό

5 ώρες πριν, babusqas είπε

Μπαίνω με Γ ΕΣΣΟ το Μάιο. Να επιλέξω να κανω 12μηνο ή να παω παραμεθόριο για το 9μηνο? Αξιζει να εισαι 600-800χλμ μακρια για να "κερδισεις" 3 μηνες?

Φίλε 3 μήνες είναι πάρα πολύ για να κάνεις τον δούλο στα στελέχοι και στον κάθε καραβανα με προβλήματα εξουσίας.. να ξέρεις 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, babusqas είπε

Δεν αξιζει γιατι με Covid ο στρατος δε παλευεται. Αν εισαι μακρια απο τον τοπο κατοικιας σου θα εχεις μονο εξοδους και αυτες ισως να κρατανε μονο δυο ωρες. Δεν θα βλεπεις κανεναν δικο σου για τοσο καιρο + θα εχεις μαλακες καραβαναδες να διαταζουν. Οταν καταταχτεις τον Μαιο θα καταλαβεις μονος σου αν αξιζουν 3 μηνες ακομα ή οχι.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

Όχι ρε τι ανχος .. θα αποφεύγω τα σκατα που είναι κολλημένα στους τοίχους στις τουαλέτες στο κέντρο κ όλα καλά .. αυτός είναι ο στρατός της Ελλάδος .. 0 υγιεινή και παιδεία 

Ο στρατός σου φταίει ή ο κάθε κάφρος βρομιάρης που νομίζει ότι θα πάει μόνο μια φορά τουαλέτα και τα αφήνει όλα σκ@τ@;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, babusqas είπε

Αν δεν είσαι μεγαλοβυσματίας να σε φέρει Αθήνα το βύσμα σου στους 2-3 μήνες και μετά να υπηρετείς ως φάντασμα, στάνταρ αξίζει για παραμεθόριο. Γιατί με το δωδεκάμηνο θα φας τουλάχιστον τη μισή σου θητεία παραμεθόριο έτσι κι αλλιώς. Μετά και να έρθεις Αθήνα είναι πολύ πιθανό να τον πιεις σε θέμα υπηρεσιών, κι αν κάνεις 5-6 μέρες να βγεις στην πόλη σου τσούζει φουλ. Και τώρα με το αντικίνητρο της έξτρα θητείας, μπορεί να μειωθεί κι άλλο ο κόσμος στα αστικά κέντρα...

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Ο στρατός σου φταίει ή ο κάθε κάφρος βρομιάρης που νομίζει ότι θα πάει μόνο μια φορά τουαλέτα και τα αφήνει όλα σκ@τ@;

ποιος τν αναγκαζει τον καθε καρφο βρωμιαρη να ρθει εκει ? ο στρατος οποτε ναι .. ασ μην τν αναγκαζει να καθοτανε σπιτι του να τα κανει πο@@@να ..τελος παντων παλια καλα η μοναδα ειναι φουλ κομπλε κ καινουργια 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις παιδιά. Και εγώ δεν εχω τόσο θέμα απλα εχω ακούσει απο φίλους τα υπερ και τα κατα. Απο τη μια αν εισαι "κοντα" θα εχεις πήξιμο και περισσότερες υπηρεσίες, αλλά όποτε βγαίνεις θα μπορείς να δεις εναν δικο σου και να πας σπιτι να κανεις ενα μπανιο που λεει ο λογος. Παραμεθόριο μου εχουν πει ειναι πιο χαλαρα απο θεμα υπηρεσιων αλλα εκει στις εξοδους δεν εχεις να πας και πουθενα, Και από ότι είδα λένε για να σε πιάνει ο 9μηνο θα πρέπει να υπηρετήσεις ολη τη θητεία παραμεθόριο

Επισκέπτης
Δημοσ.
11 ώρες πριν, babusqas είπε

Αν θες την συμβουλή μου, δήλωσε ΕΛΔΥΚ. Δεν έχουν lockdown όπως εμείς, όλη μέρα θα είσαι παραλία και θα παίρνεις και κατιτίς. Συν το 9μηνο γιατί Κύπρος είναι παραμεθώριος.

Αλλιώς δήλωσε για έφεδρος να δεις και πέντε πράγματα παραπάνω.

Με τα νέα μέτρα, κατ'εμέ, η θητεία του απλού φαντάρου είναι η πιο κακιά και κουραστική. Επίτηδες το έκαναν θεωρώ, για να αυξήσουν την ένταξη σε ειδικευμένα σώματα (ΕΔ, Αξιωματικοί, ΕΛΔΥΚάριοι κλπ.).

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Αν θες την συμβουλή μου, δήλωσε ΕΛΔΥΚ. Δεν έχουν lockdown όπως εμείς, όλη μέρα θα είσαι παραλία και θα παίρνεις και κατιτίς. Συν το 9μηνο γιατί Κύπρος είναι παραμεθώριος.

Αλλιώς δήλωσε για έφεδρος να δεις και πέντε πράγματα παραπάνω.

Με τα νέα μέτρα, κατ'εμέ, η θητεία του απλού φαντάρου είναι η πιο κακιά και κουραστική. Επίτηδες το έκαναν θεωρώ, για να αυξήσουν την ένταξη σε ειδικευμένα σώματα (ΕΔ, Αξιωματικοί, ΕΛΔΥΚάριοι κλπ.).

Σε όσα είπε ο John που συμφωνώ απόλυτα θέλω να προσθέσω να διαβάσετε πολυ προσεκτικά την ΚΥΑ και θα καταλάβετε ότι για τα βύσματα δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Αυτό που σας λέω είναι να προσέξετε την παρένθεση που αναφέρεται για τις αποσπάσεις. 

Τώρα γιατί ψήφισαν νομο για αυξηση της θητείας ενώ στην ουσία δεν θα αλλάξει κάτι..το αφήνω στην κρίση του καθενός. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Borntodie είπε

Σε όσα είπε ο John που συμφωνώ απόλυτα θέλω να προσθέσω να διαβάσετε πολυ προσεκτικά την ΚΥΑ και θα καταλάβετε ότι για τα βύσματα δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Αυτό που σας λέω είναι να προσέξετε την παρένθεση που αναφέρεται για τις αποσπάσεις. 

Τώρα γιατί ψήφισαν νομο για αυξηση της θητείας ενώ στην ουσία δεν θα αλλάξει κάτι..το αφήνω στην κρίση του καθενός. 

Αυτό ακριβώς.

Όταν υπηρετούσα εγώ (2012, Ειδικές Δυνάμεις) ο απλός φανταράκος μπορούσε να κάνει πάρα πολλά, από να πάει σε ΛΥΒ να βγει υπαξιωματικός μέχρι και να κόψει την θητεία του 2 μήνες από τιμητικές, φοιτητικές κλπ. Πλέον τίποτα από αυτά δεν γίνονται, συνεπώς οι βυσματίες έχουν όλο το αβαντάζ.

Πρόταση μου να πάτε στα ειδικά σώματα ό,τι θέλετε: έφεδροι, ΕΔ, ΕΛΔΥΚ. Και θα περάσει γρηγορότερα η θητεία, και θα δείτε και πέντε πράγματα έξτρα και επειδή εκεί είναι αντιβυσματικές οι θέσεις θα υπάρχει μια ατμόσφαιρα καλύτερη εντός στρατοπέδου.

Γνώμη μου πάντα.

Δημοσ.

Ειδικά για Μάιο, θεωρώ καλύτερο κάποιος να βολευτεί σε μια χαλαρή μονάδα παραμεθορίου, π.χ κάπου στα Δωδεκάνησα, να μην έχει βαρύ χειμώνα και να τελειώσει στο 9μηνο. Κι οι 9 μήνες είναι χαμένοι, πόσο μάλλον οι 12, πόσο μάλλον οι μήνες της θητείας του εφέδρου, εκτός αν δε σας περιμένει κάτι έξω, δεν έχετε αποφασίσει τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας κλπ κλπ

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Borntodie είπε

Τι ακριβώς εννοεί εκει που λεει για τις αποσπάσεις; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, babusqas είπε

Τι ακριβώς εννοεί εκει που λεει για τις αποσπάσεις; 

Με λίγα λόγια τα δυνατά βύσματα θα πανε πχ Έβρο και με μια απόσπαση μπορουν να πάνε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και απλά θα απολυθουν από την μονάδα στον Έβρο. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Borntodie είπε

Με λίγα λόγια τα δυνατά βύσματα θα πανε πχ Έβρο και με μια απόσπαση μπορουν να πάνε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και απλά θα απολυθουν από την μονάδα στον Έβρο. 

Γιατί μας κάνει εντύπωση. Υπήρχε ποτέ περίπτωση στην Ελλάδα να βγει νόμος που να πηγαίνει κόντρα στα βύσματα ;.. Απλά δεν γίνεται. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...