geoliol Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, jimis98 είπε OBA δεν μπορει να γινει ο δεα ο δεα υφισταται οσο ειναι στρατιωτης οταν απολυθει μπορει να γινει δεν νομιζω η εγκυκλιος για τους ΟΒΑ να λεει οτι δεν γινονται αποδεκτοι αν εχουν υπηρετησει σαν ΔΕΑ
Mozzie Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, 5fingers said: Χμμ δύσκολο το ι5, καταλαβαίνω. Τουλάχιστον ας προκύψει ένα ι4, για να είμαι πιο χαλαρά. Σε ευχαριστώ. Δεν κάνει τίποτα, με ό,τι πληροφορίες μπορούμε να βοηθήσουμε καλό είναι. Από κει και πέρα, να ξέρεις στο στρατό (και γενικά) ότι και να σου πει ο οποιοσδήποτε (εμού συμπεριλαμβανομένου) πάντα να το αμφισβητείς και να το εξακριβώνεις και μόνος σου. Όπως σου είπα, είχα πάει πριν 2 χρόνια, σε άλλες συνθήκες (δεν είχαμε πανδημία τότε...) και με άλλες βλέψεις (το Ι5 αν και καλοδεχούμενο, δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα μου, οπότε δε με ένοιαζε να το κυνηγήσω). Επομένως, ακόμη και αν είναι δύσκολο, προσπάθησέ το, έχε εξετάσεις και γνωματεύσεις των δικών σου γιατρών και υπογράμμισε στους στρατιωτικούς γιατρούς όποιο πρόβλημα υγείας έχεις. Και από κει και πέρα βλέπεις πως θα πάει το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση καλή τύχη και μακάρι να τα καταφέρεις με την απαλλαγή! Και αν τελικά δεν κάτσει, μη σκας, και καλή σου θητεία! Με καλές παρέες (το πιο βασικό εκεί μέσα), με ύπνο και καλό φαΐ, περνάει ομαλά (και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ευχάριστα). Επίσης, εάν αυτή τη στιγμή δουλεύεις, θα είναι και ένα διάλειμμα από έγνοιες και ευθύνες, καθώς ως φαντάρος οι βασικές σου έγνοιες θα είναι πότε και ποια υπηρεσία θα έχεις και πότε θα έχεις έξοδο και πόσα λεφτά να χαλάσεις σε σουβλάκια και μπύρες. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2020 από Mozzie 1
jimis98 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, geoliol είπε ο δεα υφισταται οσο ειναι στρατιωτης οταν απολυθει μπορει να γινει δεν νομιζω η εγκυκλιος για τους ΟΒΑ να λεει οτι δεν γινονται αποδεκτοι αν εχουν υπηρετησει σαν ΔΕΑ λεει οπλιτες ,οι δεα δεν ειναι οπλιτες
SolidSnake12 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Μαγκες καλησπέρα και από εμενα, μπαίνω στρατο με την Α ΕΣΣΟ του Ιανουαριου και εχω ψιλο ξενερωσει με τα γνωστά που ακουγονται περι συνθηκών διαβίωσης στον στρατο (καψονια, συμπεριφορα ανωτερων, βρωμια, κακο φαγητο, κοριοι, κλπ.).Καμία συμβουλη για να μου ανεβεθ η ψυχολογία? Εχω σκεφτει να πάρω ενα πακετο ενδυσης χειμερινό απο τα γνωστά που πουλάνε μαγαζια για τον στρατο, ενα sleeping bag, ενα mp3 για να ειμαι safe σε περιπτωση που μου παρουν το κινητο και τελος το κινητο. Το κινητο το χρειαζομαι επειδη έχω μια γιαγια που εχει ανοια και ειναι ταμπουρωμενη στο κρεβάτι. Καμια συμβουλη?
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, SolidSnake12 είπε (καψονια, συμπεριφορα ανωτερων, βρωμια, κακο φαγητο, κοριοι, κλπ.) Επειδη μολις πριν 15 μερες απολυθηκα...και εζησα 1μιση καραντιν ουσιαστικα στον στρατο εχω να σου πω τα εξης: Καψονια δεν υπηρξαν πουθενα. Ουτε απο ανωτερους ποσο μαλλον απο αλλους στρατιωτες. Συμπεριφορα ανωτερων ηταν οπως θα επρεπε να ηταν. Διαταγες και τελος. Αρνεισαι να κανεις κατι? Αν εχεις καλη δικαιολογια ολα καλα...αν οχι απλα θα στο ξανα πουν. Γενικα δεν βρεθηκα ποτε σε ασχημη κατασταση αλλα και γενικα δεν πολυ πιεζαν με ολα αυτα με την καραντινα και τους Τουρκους. Η βρωμα ειναι ενα θεμα αλλα να σκεφτεσαι οτι ο θαλαμος που κυριως σε ενδιαφερει ειναι τοσο καθαρος οσο οι φανταροι που ζουν μεσα. Για τις τουαλετες ισχυει το ιδιο φυσικα. Κακο φαγητο ή καλο ειναι θεμα τυχης...αν θα πεσεις σε καλο μαγειρα. Ισως ημουν τυχερος αλλα σε ολη την θητεια δεν υπηρξε φαγητο που να πεις αυτο παει για πεταμα...Φαγαμε και κονσερβες κατω του μετριου αλλα ολα ηταν διαχειρισημα...Κοριους τωρα το χειμωνα δεν νομιζω να εχεις θεμα... Το κινητο δυσκολα στο παιρνουν. Εγω ειχα παρει ενα δευτερο μαζι μου χωρις καμερα για να νιωθω ασφαλης οτι και να γινει οπως λες και εσυ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Στις 25/11/2020 στις 8:21 ΠΜ, SolidSnake12 είπε Μαγκες καλησπέρα και από εμενα, μπαίνω στρατο με την Α ΕΣΣΟ του Ιανουαριου και εχω ψιλο ξενερωσει με τα γνωστά που ακουγονται περι συνθηκών διαβίωσης στον στρατο (καψονια, συμπεριφορα ανωτερων, βρωμια, κακο φαγητο, κοριοι, κλπ.).Καμία συμβουλη για να μου ανεβεθ η ψυχολογία? Εχω σκεφτει να πάρω ενα πακετο ενδυσης χειμερινό απο τα γνωστά που πουλάνε μαγαζια για τον στρατο, ενα sleeping bag, ενα mp3 για να ειμαι safe σε περιπτωση που μου παρουν το κινητο και τελος το κινητο. Το κινητο το χρειαζομαι επειδη έχω μια γιαγια που εχει ανοια και ειναι ταμπουρωμενη στο κρεβάτι. Καμια συμβουλη? Μπαίνεις στο κολλέγιο του Ε.Σ. και φοβάσαι; Ψάρακα
urbanist00 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Στις 25/11/2020 στις 8:21 ΠΜ, SolidSnake12 είπε Μαγκες καλησπέρα και από εμενα, μπαίνω στρατο με την Α ΕΣΣΟ του Ιανουαριου και εχω ψιλο ξενερωσει με τα γνωστά που ακουγονται περι συνθηκών διαβίωσης στον στρατο (καψονια, συμπεριφορα ανωτερων, βρωμια, κακο φαγητο, κοριοι, κλπ.).Καμία συμβουλη για να μου ανεβεθ η ψυχολογία? Εχω σκεφτει να πάρω ενα πακετο ενδυσης χειμερινό απο τα γνωστά που πουλάνε μαγαζια για τον στρατο, ενα sleeping bag, ενα mp3 για να ειμαι safe σε περιπτωση που μου παρουν το κινητο και τελος το κινητο. Το κινητο το χρειαζομαι επειδη έχω μια γιαγια που εχει ανοια και ειναι ταμπουρωμενη στο κρεβάτι. Καμια συμβουλη? που δηλωσες να παρουσιαστεις αδερφε?
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Στις 24/11/2020 στις 6:20 ΜΜ, geoliol είπε ο δεα υφισταται οσο ειναι στρατιωτης οταν απολυθει μπορει να γινει δεν νομιζω η εγκυκλιος για τους ΟΒΑ να λεει οτι δεν γινονται αποδεκτοι αν εχουν υπηρετησει σαν ΔΕΑ "Περί στελέχους Εφέδρων Αξιωματικών" (ΑΝ 833 1937) στο Άρθρο 23 λέει καθαρά ότι αν κάποιος έχει υπηρετήσει ΔΕΑ δεν μπορεί να πάει ΟΒΑ γιατί ως Έφεδρος Αξιωματικός έχει θέση σαφώς μεγαλύτερη από ενός οπλίτη που ανακατατάσσεται και ο Ε.Σ. δεν επιτρέπει υποβιβασμό ιεραρχίας. Για ΕΠΟΠ όμως παίρνει μόρια κανονικά ένας ΔΕΑ.
SolidSnake12 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, urbanist00 είπε που δηλωσες να παρουσιαστεις αδερφε? Δήλωσα Λάρισα αλλά δεν μου έχουν στείλει που θα με πάρουν ακόμα 6 ώρες πριν, JohnGTA είπε Μπαίνεις στο κολλέγιο του Ε.Σ. και φοβάσαι; Ψάρακα Η αλήθεια ειναι πως το πρόβλημα μου ειναι πως φροντιζω εγώ τη γιαγια, μιας και η μανα μου δουλευει σχεδον ολη μερα. Οταν πάω στρατο θα δυσκολεψουν πολυ τα πραγματα για τη μανα μου και τη γιαγια μου. Επισης δεν υπαρχει κάποιο ελαφρυντικο για αυτο το περιστατικο απο οτι διαβασα. Τελος πάντων εγω θα τους δειξω φωτογραφιες και βιντεο απο τη γιαγια μου μπας και καταλάβουν τη σοβαρότητα της καταστασης, αλλα εχω μαθει να μην περιμένω τίποτα. Εξαλλου ο καθε φαντάρος ολο και κάποιο προβλημα εχει άρα σιγα μη κατσουν να ασχοληθούν με το δικο μου
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 42 λεπτά πριν, SolidSnake12 είπε Δήλωσα Λάρισα αλλά δεν μου έχουν στείλει που θα με πάρουν ακόμα Η αλήθεια ειναι πως το πρόβλημα μου ειναι πως φροντιζω εγώ τη γιαγια, μιας και η μανα μου δουλευει σχεδον ολη μερα. Οταν πάω στρατο θα δυσκολεψουν πολυ τα πραγματα για τη μανα μου και τη γιαγια μου. Επισης δεν υπαρχει κάποιο ελαφρυντικο για αυτο το περιστατικο απο οτι διαβασα. Τελος πάντων εγω θα τους δειξω φωτογραφιες και βιντεο απο τη γιαγια μου μπας και καταλάβουν τη σοβαρότητα της καταστασης, αλλα εχω μαθει να μην περιμένω τίποτα. Εξαλλου ο καθε φαντάρος ολο και κάποιο προβλημα εχει άρα σιγα μη κατσουν να ασχοληθούν με το δικο μου Λυπάμαι που θα σε στεναχωρἠσω, αλλά δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι σε αυτόν τον τομέα. Ο μόνος τρόπος να έπαιρνες μειωμένη θητεία ή/και κατ'εξαίρεση μετάθεση κοντά στο σπίτι σου θα ήταν αν ήσουν οικογενειάρχης ή είχε πεθάνει ο πατέρας σου και ήσουν ο πρωτότοκος (δηλ. προστάτης της οικογένειας) ή αν είσαι πολύτεκνος. Αν δεν έχεις τίποτα από αυτά, δύσκολα θα κερδίσεις κάτι δυστυχώς.
SolidSnake12 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 49 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Λυπάμαι που θα σε στεναχωρἠσω, αλλά δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι σε αυτόν τον τομέα. Ο μόνος τρόπος να έπαιρνες μειωμένη θητεία ή/και κατ'εξαίρεση μετάθεση κοντά στο σπίτι σου θα ήταν αν ήσουν οικογενειάρχης ή είχε πεθάνει ο πατέρας σου και ήσουν ο πρωτότοκος (δηλ. προστάτης της οικογένειας) ή αν είσαι πολύτεκνος. Αν δεν έχεις τίποτα από αυτά, δύσκολα θα κερδίσεις κάτι δυστυχώς. Το καταλαβαινω. Κατι ακυρο. Μαζι παίρνω μόνο sleeping bag ε? Δεν παίρνω κουβερτες κλπ. Θα κραταει κρυο μονο του?
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, SolidSnake12 είπε Το καταλαβαινω. Κατι ακυρο. Μαζι παίρνω μόνο sleeping bag ε? Δεν παίρνω κουβερτες κλπ. Θα κραταει κρυο μονο του? Όχι ρε τι κουβέρτες να πάρεις. Sleeping bag, 10-12 ζευγάρια φανέλες εσώρουχα και τα άλλα τα βλέπεις με το πρώτο επισκεπτήριο. Γενικά τα ρούχα που σου δίνουν είναι πολύ καλής ποιότητας. Αρβύλες στο μέγεθος σου να πάρεις ούτε μικρότερες να φιδιάζει στο πόδι ούτε μεγαλύτερες να κολυμπάει. Μάλλινες κάλτσες μόνο με αρβύλες και τις αρβύλες δεν τις καθαρίζουμε με μωρομάντηλα. Όλα τα άλλα θα τα δεις εκεί. Καλή θητεία να έχεις.
sensai Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 πόσες μέρες μένουμε στα σημεία υποδοχής οπλιτών;
kyriakos96 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όσον αφορά τις αρβύλες, πριν 20 μέρες μπήκα στο Ναυτικό. Με ένα νούμερο μεγαλυτερο από το αθλητικό μου (για 43 εγώ πήρα το 44), τυπικούς πάτους και χοντρή αθλητική κάλτσα, δεν έχω νιώσει τίποτα. Ούτε σπάσιμο χρειάστηκαν οι αρβύλες, ούτε είχα πληγές και πόνους. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από kyriakos96
stathis97 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 27/11/2020 στις 12:45 ΠΜ, JohnGTA είπε Τις αρβύλες δεν τις καθαρίζουμε με μωρομάντηλα. Όλα τα άλλα θα τα δεις εκεί. Καλή θητεία να έχεις. Ο λόγος; Τις έχω καθαρίσει αρκετές φορές που δεν είχα όρεξη/χρόνο για βάψιμο Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2020 από stathis97
Προτεινόμενες αναρτήσεις