BlueBlade Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 8 ώρες πριν, Thresh είπε Όσοι νόμιζαν ότι υπηρετώντας σε συνοριακές μονάδες ή σε νησιά θα υπηρετούσαν μειωμένη θητεία εννέα μηνών να το ξεχάσουν. Άρα επιβεβαιώθηκε αυτό. Γιατί άκουγα για 9 μήνες στα σύνορα και 12 στην ενδοχώρα. Και πάλευα να καταλάβω γιατί αυτές οι αντιδράσεις. Αφού όλοι στα σύνορα υπηρετούν... 5 ώρες πριν, aris1986 είπε Γιατί καθώς προστίθενται τα χρόνια της ηλικίας τους το αναβάλλουν και ύστερα σκέφτονται είμαι πολύ μεγάλος για να τρέχω στον στρατό και να με διστάζουν 18 χρόνοι Πέρα από όλα αυτά. Οι 18χρονοι στον στρατό κάνουν τρελή ζωάρα. Εγώ τους ζήλευα. Ζουν λες και βρίσκονται σε 5ημερη μακράς διάρκειας και δεν έχουν καμία έγνοια μιας και έχουν όλη την ζωή μπροστά τους να εξελιχθούν ακαδημαικά/επαγγελματικά. Μόνο θετικό μπορεί να είναι η υποχρεωτική στράτευση στα 18. Και ας μην το καταλαβαίνουν μερικοί. 5
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Στρατιωτική θητεία εν έτει 2020 είναι απλά ανέκδοτο. Μάλιστα απο τα 18 είναι ακόμα μεγαλύτερο ανέκδοτο. Τουλάχιστον πριν είχες επιστήμονες και εξειδικευμένο προσωπικό που κάτι προσέφερε, τώρα έχεις ανειδίκευτους εργάτες που απλά χάνουν τον χρόνο τους. 4
xorotaktis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, ZAKKWYLDE είπε Στρατιωτική θητεία εν έτει 2020 είναι απλά ανέκδοτο. Μάλιστα απο τα 18 είναι ακόμα μεγαλύτερο ανέκδοτο. Τουλάχιστον πριν είχες επιστήμονες και εξειδικευμένο προσωπικό που κάτι προσέφερε, τώρα έχεις ανειδίκευτους εργάτες που απλά χάνουν τον χρόνο τους. τι προσέφερε ο επιστήμανας στον στρατο; καθάριζε καλύτερα τις καλιόπες; 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 9 λεπτά πριν, xorotaktis είπε τι προσέφερε ο επιστήμανας στον στρατο; καθάριζε καλύτερα τις καλιόπες; Ιατροι, ηλεκτρολογοι, διαφοροι τεχνιτες, μηχανικοι. Ολους αυτους τους χρησιμοποιει ο στρατος.
BrocasHelm Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Όταν το 99% είναι αγγαρειομάχοι και σκοπάνθρωποι, δεν κάνει διαφορά για τον στρατό αν έχουν σπουδάσει ή όχι. Για τους λίγους που όντως ήξεραν και προσέφεραν, απλά τώρα οι μόνιμοι θα πρέπει να βγάζουν την δουλειά. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Σχεδόν τίποτε δεν έκαναν οι επιστήμονες. Κάποιοι που ήξεραν από υπολογιστές, ναι, ήταν χρήσιμοι, αλλά αυτό εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό και σε τι διοικητές έπεφταν. Στο ΣΕΜ που υπηρέτησα, υποτίθεται πως ήθελαν χημικούς μηχανικούς για δόκιμους, κι αν ήσουν, και "όχι" να δήλωνες όταν σε ρωτούσαν αν επιθυμείς να γίνεις δόκιμος αξιωματικός, σε έπαιρναν υποχρεωτικά. Υποτίθεται για την "ασφάλεια τροφίμων", επειδή διαχειριζόμασταν τρόφιμα. Στη θεωρία όλα αυτά, βέβαια, πριν από κάτι δεκαετίες. Στην πράξη, τίποτε, οι δόκιμοι που συνάντησα ήταν από άσχετες ειδικότητες, απλά συμπλήρωναν θέσεις κι έφευγαν το μεσημέρι, εκτός από όταν ήταν ΑΥΔΜ, που και πάλι έχωναν εμάς τους υπαξιωματικούς ως ΒΑΥΔΜ να κατεβούμε στις φρουρές, ενημερώσεις κτλ. Ως πτυχιούχος με δύο μεταπτυχιακά πήγα στο στρατό, υπήρχε υπηρεσία να με αξιοποιήσει ακριβώς πάνω στο γνωστικό μου αντικείμενο, αλλά ήταν Αθήνα και μαζεύονταν όλα τα βύσματα για να υπηρετήσουν πέντε χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, οπότε ένας άνθρωπος που πήγε απλά να κάνει τη θητεία του δεν είχε καμία πιθανότητα να καταλήξει εκεί. Έκανα τη θητεία μου (εκτός εκπαίδευσης, που ήμουν Σπάρτη) στον Έβρο, κοντά στο τριεθνές, κι ήταν καλά. Βέβαια, έκανα δουλειά στο στρατό, εκτός από το χαρτομάνι (ΥΚΟΑ), έβγαζα δρομολόγια, μετέφερα καύσιμα κτλ. Υπήρχε λογική και αποτέλεσμα σε αυτό που έκανα, κάποιοι έτρωγαν ψωμί γιατί τους το πήγαινα εγώ, κάποιοι άναβαν καλοριφέρ γιατί τους ανέβαζα καύσιμα, κάποιοι δεν πνίγονταν στο σκατό γιατί άδειαζα βόθρους. Και, εντάξει, το να οδηγείς 50τονο όχημα, ήταν από μόνο του εμπειρία. Το να κάνεις μια δουλειά με λογική, αρχή μέση και τέλος, βοηθάει πάρα πολύ. Δυστυχώς δεν είναι πολλές οι θέσεις που το προσφέρουν αυτό. Τώρα, για τις αλλαγές, οκ, σε κανέναν δεν αρέσει το 12μηνο (τι να πούμε κι εμείς με το 18μηνο και πριν από εμάς με τους 24 και 36 κ.ο.κ) αλλά υπάρχουν ελλείψεις. Στη μονάδα που υπηρέτησα, έπρεπε να έχει 80 άτομα κανονικά και ήμασταν 32. Κι είχες και ειδικές κατηγορίες (αρτοποιούς) που δεν μπορούσαν να κάνουν ό,τι να 'ναι νούμερα γιατί έπρεπε να ανάψουν οι φούρνοι και να αρχίσει το φούρνισμα συγκεκριμένες ώρες, οπότε ήταν ακόμη πιο περιορισμένα τα πράγματα. Όμως, το να πηγαίνουν όλοι στην ίδια ηλικία, είναι δικαιότερο και απλούστερο. Δικαιότερο γιατί δεν ξεχωρίζουν πλούσιοι και φτωχοί και "φοιτητές" (που πάνε και γράφονται σε σχολές-κουκουρούκου για να πάρουν αναβολή και μετά από ένα εξάμηνο ανοίγουν εδώ θέματα του στυλ "η σχολή είναι μάπα, δεν πρόκειται να τη βγάλω, πού να πάω;") Όλοι στην ίδια ηλικία, χωρίς εξαιρέσεις. Προφανώς ένας 18χρονος δεν μπορεί να το καταλάβει, όμως η θητεία στα 18 είναι δικαιότερη και ευκολότερη για όλους. Μας είχαν στείλει στον Έβρο, θυμάμαι, έναν 30αρη, λέκτορα, πατέρα ενός παιδιού κι η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο. Προφανώς ούτε μυαλό είχε για στρατό, ούτε αντοχές στα τριάντα του για τις χαζομάρες του στρατού. Άχρηστος ήταν πρακτικά, κι ας ήταν σπουδαγμένος, κι ας ήταν καλός άνθρωπος. Δεν είναι αυτές οι ηλικίες για να πας στρατό. Ούτε είναι σοβαρά πράγματα να "κρύβεσαι" μέχρι να γίνει η θητεία εξαγοράσιμη. Είναι βολικό να λες ότι αντιστέκεσαι στον κακό στρατό και το κράτος που ψάχνει τζάμπα υπαλλήλους, όμως στην πράξη αυτός που αδικείς και χώνεις (γιατί η δουλειά του στρατού θα βγει, ακόμη και με δύο, απλά θα φτύσουν αίμα, όσο οι οκτώ σολάρουν) είναι ο συνάνθρωπός σου και, συνηθέστατα, αυτός που είναι κοινωνικά αδύναμος και δεν έχει γιατρό να τον βγάλει άρρωστο, ούτε μπάρμπα να τον μεταθέσει σιτιστή ωδικών πτηνών. Υ.Γ. Ο μεγαλύτερος μύθος στον Ε.Σ. είναι ο "γκοτζίλα". Δεν υπάρχουν παλιά κρέατα στο στρατό, ούτε παλιά τρόφιμα. Τα συσκευασμένα (γαλέτες, γάλατα, όσπρια) τα έληγαν στο μισό της διάρκειας ζωής τους. Μαντέψτε το λόγο. Τα κρέατα, επίσης: Ένα χρόνο στον Έβρο, μας έφεραν κοτόπουλα από 4 διαφορετικούς προμηθευτές, με ημερομηνίες σφαγής ούτε μήνα πριν, και η μία από αυτές τις παρτίδες ήταν, μάλιστα, κοσέρ. 13 3 1
lightsout Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Snoob είπε Σχεδόν τίποτε δεν έκαναν οι επιστήμονες. Κάποιοι που ήξεραν από υπολογιστές, ναι, ήταν χρήσιμοι, αλλά αυτό εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό και σε τι διοικητές έπεφταν. Στο ΣΕΜ που υπηρέτησα, υποτίθεται πως ήθελαν χημικούς μηχανικούς για δόκιμους, κι αν ήσουν, και "όχι" να δήλωνες όταν σε ρωτούσαν αν επιθυμείς να γίνεις δόκιμος αξιωματικός, σε έπαιρναν υποχρεωτικά. Υποτίθεται για την "ασφάλεια τροφίμων", επειδή διαχειριζόμασταν τρόφιμα. Στη θεωρία όλα αυτά, βέβαια, πριν από κάτι δεκαετίες. Στην πράξη, τίποτε, οι δόκιμοι που συνάντησα ήταν από άσχετες ειδικότητες, απλά συμπλήρωναν θέσεις κι έφευγαν το μεσημέρι, εκτός από όταν ήταν ΑΥΔΜ, που και πάλι έχωναν εμάς τους υπαξιωματικούς ως ΒΑΥΔΜ να κατεβούμε στις φρουρές, ενημερώσεις κτλ. Ως πτυχιούχος με δύο μεταπτυχιακά πήγα στο στρατό, υπήρχε υπηρεσία να με αξιοποιήσει ακριβώς πάνω στο γνωστικό μου αντικείμενο, αλλά ήταν Αθήνα και μαζεύονταν όλα τα βύσματα για να υπηρετήσουν πέντε χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, οπότε ένας άνθρωπος που πήγε απλά να κάνει τη θητεία του δεν είχε καμία πιθανότητα να καταλήξει εκεί. Έκανα τη θητεία μου (εκτός εκπαίδευσης, που ήμουν Σπάρτη) στον Έβρο, κοντά στο τριεθνές, κι ήταν καλά. Βέβαια, έκανα δουλειά στο στρατό, εκτός από το χαρτομάνι (ΥΚΟΑ), έβγαζα δρομολόγια, μετέφερα καύσιμα κτλ. Υπήρχε λογική και αποτέλεσμα σε αυτό που έκανα, κάποιοι έτρωγαν ψωμί γιατί τους το πήγαινα εγώ, κάποιοι άναβαν καλοριφέρ γιατί τους ανέβαζα καύσιμα, κάποιοι δεν πνίγονταν στο σκατό γιατί άδειαζα βόθρους. Και, εντάξει, το να οδηγείς 50τονο όχημα, ήταν από μόνο του εμπειρία. Το να κάνεις μια δουλειά με λογική, αρχή μέση και τέλος, βοηθάει πάρα πολύ. Δυστυχώς δεν είναι πολλές οι θέσεις που το προσφέρουν αυτό. Τώρα, για τις αλλαγές, οκ, σε κανέναν δεν αρέσει το 12μηνο (τι να πούμε κι εμείς με το 18μηνο και πριν από εμάς με τους 24 και 36 κ.ο.κ) αλλά υπάρχουν ελλείψεις. Στη μονάδα που υπηρέτησα, έπρεπε να έχει 80 άτομα κανονικά και ήμασταν 32. Κι είχες και ειδικές κατηγορίες (αρτοποιούς) που δεν μπορούσαν να κάνουν ό,τι να 'ναι νούμερα γιατί έπρεπε να ανάψουν οι φούρνοι και να αρχίσει το φούρνισμα συγκεκριμένες ώρες, οπότε ήταν ακόμη πιο περιορισμένα τα πράγματα. Όμως, το να πηγαίνουν όλοι στην ίδια ηλικία, είναι δικαιότερο και απλούστερο. Δικαιότερο γιατί δεν ξεχωρίζουν πλούσιοι και φτωχοί και "φοιτητές" (που πάνε και γράφονται σε σχολές-κουκουρούκου για να πάρουν αναβολή και μετά από ένα εξάμηνο ανοίγουν εδώ θέματα του στυλ "η σχολή είναι μάπα, δεν πρόκειται να τη βγάλω, πού να πάω;") Όλοι στην ίδια ηλικία, χωρίς εξαιρέσεις. Προφανώς ένας 18χρονος δεν μπορεί να το καταλάβει, όμως η θητεία στα 18 είναι δικαιότερη και ευκολότερη για όλους. Μας είχαν στείλει στον Έβρο, θυμάμαι, έναν 30αρη, λέκτορα, πατέρα ενός παιδιού κι η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο. Προφανώς ούτε μυαλό είχε για στρατό, ούτε αντοχές στα τριάντα του για τις χαζομάρες του στρατού. Άχρηστος ήταν πρακτικά, κι ας ήταν σπουδαγμένος, κι ας ήταν καλός άνθρωπος. Δεν είναι αυτές οι ηλικίες για να πας στρατό. Ούτε είναι σοβαρά πράγματα να "κρύβεσαι" μέχρι να γίνει η θητεία εξαγοράσιμη. Είναι βολικό να λες ότι αντιστέκεσαι στον κακό στρατό και το κράτος που ψάχνει τζάμπα υπαλλήλους, όμως στην πράξη αυτός που αδικείς και χώνεις (γιατί η δουλειά του στρατού θα βγει, ακόμη και με δύο, απλά θα φτύσουν αίμα, όσο οι οκτώ σολάρουν) είναι ο συνάνθρωπός σου και, συνηθέστατα, αυτός που είναι κοινωνικά αδύναμος και δεν έχει γιατρό να τον βγάλει άρρωστο, ούτε μπάρμπα να τον μεταθέσει σιτιστή ωδικών πτηνών. Υ.Γ. Ο μεγαλύτερος μύθος στον Ε.Σ. είναι ο "γκοτζίλα". Δεν υπάρχουν παλιά κρέατα στο στρατό, ούτε παλιά τρόφιμα. Τα συσκευασμένα (γαλέτες, γάλατα, όσπρια) τα έληγαν στο μισό της διάρκειας ζωής τους. Μαντέψτε το λόγο. Τα κρέατα, επίσης: Ένα χρόνο στον Έβρο, μας έφεραν κοτόπουλα από 4 διαφορετίκους προμηθευτές, με ημερομηνίες σφαγής ούτε μήνα πριν, και η μία από αυτές τις παρτίδες ήταν, μάλιστα, κοσέρ. Προσυπογράφω όλο το κείμενο, με εκφράζει απόλυτα. Ωστόσο, μιας κι εγώ υπηρέτησα πάνω, σε μάχιμη -θεωρητικά- επιλαρχία, από τα 300-350 άτομα δύναμη που έπρεπε να υπάρχουν στην μονάδα(κληρωτοί και στελέχη), ήμασταν στην πραγματικότητα περίπου 90 άνδρες. Φαντάροι, δε, με το ζόρι 30. Αφενός τα βύσματα στρατιώτες δεν έρχονταν Έβρο, αφετέρου βύσματα στελέχη που ανήκαν οργανικά στην μονάδα είχαν αποσπαστεί σε διάφορες βυσματικές υπηρεσίες. Ήμουν ο γραφιάς του 1ου γραφείου οπότε και είχα πλήρη πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία. Προσωπικά συμφωνώ με τη δωδεκάμηνη στράτευση γιατί οι μονάδες έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι οι βυσματικές τοποθετήσεις κι αυτό χρειάζεται πολιτική βούληση για να διορθωθεί. 1
aris1986 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 12 ώρες πριν, ZAKKWYLDE είπε Στρατιωτική θητεία εν έτει 2020 είναι απλά ανέκδοτο. Μάλιστα απο τα 18 είναι ακόμα μεγαλύτερο ανέκδοτο. Τουλάχιστον πριν είχες επιστήμονες και εξειδικευμένο προσωπικό που κάτι προσέφερε, τώρα έχεις ανειδίκευτους εργάτες που απλά χάνουν τον χρόνο τους. Δικό σου!!!! 4 ώρες πριν, Snoob είπε Ούτε είναι σοβαρά πράγματα να "κρύβεσαι" μέχρι να γίνει η θητεία εξαγοράσιμη. Είναι βολικό να λες ότι αντιστέκεσαι στον κακό στρατό και το κράτος που ψάχνει τζάμπα υπαλλήλους, όμως στην πράξη αυτός που αδικείς και χώνεις (γιατί η δουλειά του στρατού θα βγει, ακόμη και με δύο, απλά θα φτύσουν αίμα, όσο οι οκτώ σολάρουν) είναι ο συνάνθρωπός σου και, συνηθέστατα, αυτός που είναι κοινωνικά αδύναμος και δεν έχει γιατρό να τον βγάλει άρρωστο, ούτε μπάρμπα να τον μεταθέσει σιτιστή ωδικών πτηνών. Spoiler Καλέ μου μοντ, που μου κρυβοσουν 😝 όταν τα έγραφα αυτά στο παλιό θέμα και μου την πεφτανε όλοι και έλεγαν καλά κάνουν και έχουν βύσμα και δεν θέλουν να κάνουν τίποτα στην φαρσοκωμωδία του στρατού. Ας τα κάνουν οι άλλοι που δεν έχουν, ε ας είχαν...
Derek13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Γνωρίζει κάποιος εάν πλέον στην Α' ΕΣΣΟ περνούν άτομα για ΜΥΚ? Και εάν ναι τα όρια μυωπίας ποια είναι; Σου κάνουν ειδικές εξετάσεις πριν σε πάρουν; Ή ισχύει το ότι δηλώνεις έχεις και είσαι;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, aris1986 είπε Δικό σου!!!! Απόκρυψη περιεχομένων Καλέ μου μοντ, που μου κρυβοσουν 😝 όταν τα έγραφα αυτά στο παλιό θέμα και μου την πεφτανε όλοι και έλεγαν καλά κάνουν και έχουν βύσμα και δεν θέλουν να κάνουν τίποτα στην φαρσοκωμωδία του στρατού. Ας τα κάνουν οι άλλοι που δεν έχουν, ε ας είχαν... Το καταλαβαίνεις ότι το "δικό μου" πιο πολύ εις βάρος δικό σου είναι έτσι; Αν όχι σκέψου το. Επειδή ειπώθηκαν πολλά, εξ΄ορισμού δεν υπάρχει δικαιοσύνη όταν μόνο άνδρες υπηρετούν. Με την στράτευση στα 18 οι άνδρες όταν θα πάνε στις σχολές τους θα είναι 12+ μήνες (το εξάμηνο μπορεί να ξεκινήσει αρκετούς μήνες μετά την απόλυση) μακρυά απο τα θρανία και θα είναι λιγότερο προετοιμασμένοι να μπούν στις σχολές καθώς την ύλη την οποία θα την είχαν φρέσκια θα την έχουν ξεχάσει. Όταν θα μπούν θα δυσκολευτούν αρκετά καθώς θα είναι λιγότερο προετοιμασμένοι και λιγότερο ανταγωνιστικοί έναντι των γυναικών. Οι γυνάικες επίσης θα αποφοιτούν τουλάχιστον 12 μήνες μπροστά έχοντας την ευκαιρία να ενταχθούν νωρίτερα στην αγορά εργασίας. Επίσης δεν είναι δίκαιο έναντι των νέων εντος της Ε.Ε. που μπορούν να έρθουν ελεύθερα να εργαστούν στην Ελλάδα με το που τελειώσουν τις σπουδές τους όντας και αυτοί (γυναίκες και άντρες) πιο ανταγωνιστικοί απο τους Έλληνες. Ας προσέχουμε καλύτερα όταν μιλάμε για δικαιοσύνη λοιπόν. Ας δούμε λοιπόν τώρα τι κάνω εγώ με 2 μεταπτυχιακά στους 12 μήνες που κάποιοι άδειαζαν βόθρους. Παράγω χρήματα τα οποία έχουν πολλαπλασιαστική αξία και παράγουν πάρα πολλούς φόρους για το Ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή παράγω σίγουρα τον μισθό μου + το κέρδος που παράγω για τον εργοδότη στα οποία πληρώνουμε και οι 2 φόρους και εισφορές. Στους 12 μήνες λοιπόν που εργάζομαι αντί να καθαρίζω καλλιόπες, πληρώνονται συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απο τις υπέρογκες εισφορές που πληρώνω. Πληρώνονται κανα 2-3 ΕΠΟΠ απο τους φόρους που πληρώνω και απο το κέρδος επι του οποίου πληρώνει φόρο ο εργοδότης μου. Συμβάλλω στο να πληρώνονται επιδόματα όπως ΚΕΑ, Επίδομα στέγασης, επίδομα θέρμανσης κτλ σε ανθρώπους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος με τα 2 μεταπτυχιακά που οδηγούσε φορτηγό, αν αξιοποιούσε τις επιστημονικές του δεξιότητες να δημιουργούσαμε ακόμα μεγαλύτερο πλούτο για να στηρίξουμε κοινωνικές ομάδες που ζορίζονται. Όχι, όταν η κοινωνία σε έχει πληρώσει να κάνεις 2 μεταπτυχιακά και εσύ καθαρίζεις καλλιόπη είναι οικονομική σχιζοφρένεια. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από ZAKKWYLDE 8
aris1986 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, ZAKKWYLDE είπε Οι γυνάικες επίσης θα αποφοιτούν τουλάχιστον 12 μήνες μπροστά έχοντας την ευκαιρία να ενταχθούν νωρίτερα στην αγορά εργασίας Αυτό δυστυχώς είναι άλλο αστείο στην ελληνική πραγματικότητα. Δεν τις προτιμούν τις γυναίκες μόνο για κανένα γραφείο, ενώ εγώ έχω δουλέψει μηχανουργείο, φορτηγά, οικοδομή, καφετέρια, κουζίνα, σερβιτόρος ακόμα και σε τεχνικό γραφείο. Καλά δωσεκα μήνες είναι άραξε. Αν κάποιος είναι να σπουδάσει και να πάει καλά.στη ζωή του θα φανεί. Εδώ ο παπιγιόν το έσκασε από 4 φυλακές και πάλι παντρεύτηκε και γέρασε! Άλλος πέρασε φυλακή με πείνα και βασανισμούς στο Βιετνάμ, μια χαρά οικογένεια έκανε.😆 Ο 18 χρόνος όμως Έλληνας νέος, όχι του κόβει τα φτερά, κάτω το σύστημα κάτω η στράτευση. Καλλιόπες μόνο εγκεκριμένες καθαρίστριες από το υπουργείο!
jek20 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Τι δικαιολογητικά πρέπει να πάω στο ΚΕΠ για να κόψω την αναβολή άμα η σχολή με έχει διαγράψει εδώ και χρόνια; Επίσης άμα κόψω την αναβολή μέχρι τέλος αυτού του μήνα, θα μπω Γενάρη Α' ΕΣΣΟ? Η αναβολή μου τελειώνει τέλος του 2020, και μπαίνω Μάρτιο 2021 και σκεφτόμουν μήπως έμπαινα από Γενάρη ώστε να απολυθώ τέλος του χρόνου.
Tasos_Kaim Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, jek20 είπε Τι δικαιολογητικά πρέπει να πάω στο ΚΕΠ για να κόψω την αναβολή άμα η σχολή με έχει διαγράψει εδώ και χρόνια; Επίσης άμα κόψω την αναβολή μέχρι τέλος αυτού του μήνα, θα μπω Γενάρη Α' ΕΣΣΟ? Η αναβολή μου τελειώνει τέλος του 2020, και μπαίνω Μάρτιο 2021 και σκεφτόμουν μήπως έμπαινα από Γενάρη ώστε να απολυθώ τέλος του χρόνου. Νομίζω θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν με το Α.Σ.Μ σου πήγαινες στο στρατολογικό τμήμα της περιοχής σου. Κάνε τους και ένα τηλέφωνο καλού κακού. Και προετοιμάσου με γαιδουρίσια υπομονή καθώς μην ξεχνάς είναι ΔΗΜΟΣΙΟ. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2020 από Tasos_Kaim 1
OliverTwist1985 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Στις 24/10/2020 στις 4:07 ΠΜ, ZAKKWYLDE είπε Το καταλαβαίνεις ότι το "δικό μου" πιο πολύ εις βάρος δικό σου είναι έτσι; Αν όχι σκέψου το. Επειδή ειπώθηκαν πολλά, εξ΄ορισμού δεν υπάρχει δικαιοσύνη όταν μόνο άνδρες υπηρετούν. Με την στράτευση στα 18 οι άνδρες όταν θα πάνε στις σχολές τους θα είναι 12+ μήνες (το εξάμηνο μπορεί να ξεκινήσει αρκετούς μήνες μετά την απόλυση) μακρυά απο τα θρανία και θα είναι λιγότερο προετοιμασμένοι να μπούν στις σχολές καθώς την ύλη την οποία θα την είχαν φρέσκια θα την έχουν ξεχάσει. Όταν θα μπούν θα δυσκολευτούν αρκετά καθώς θα είναι λιγότερο προετοιμασμένοι και λιγότερο ανταγωνιστικοί έναντι των γυναικών. Οι γυνάικες επίσης θα αποφοιτούν τουλάχιστον 12 μήνες μπροστά έχοντας την ευκαιρία να ενταχθούν νωρίτερα στην αγορά εργασίας. Επίσης δεν είναι δίκαιο έναντι των νέων εντος της Ε.Ε. που μπορούν να έρθουν ελεύθερα να εργαστούν στην Ελλάδα με το που τελειώσουν τις σπουδές τους όντας και αυτοί (γυναίκες και άντρες) πιο ανταγωνιστικοί απο τους Έλληνες. Ας προσέχουμε καλύτερα όταν μιλάμε για δικαιοσύνη λοιπόν. Ας δούμε λοιπόν τώρα τι κάνω εγώ με 2 μεταπτυχιακά στους 12 μήνες που κάποιοι άδειαζαν βόθρους. Παράγω χρήματα τα οποία έχουν πολλαπλασιαστική αξία και παράγουν πάρα πολλούς φόρους για το Ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή παράγω σίγουρα τον μισθό μου + το κέρδος που παράγω για τον εργοδότη στα οποία πληρώνουμε και οι 2 φόρους και εισφορές. Στους 12 μήνες λοιπόν που εργάζομαι αντί να καθαρίζω καλλιόπες, πληρώνονται συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απο τις υπέρογκες εισφορές που πληρώνω. Πληρώνονται κανα 2-3 ΕΠΟΠ απο τους φόρους που πληρώνω και απο το κέρδος επι του οποίου πληρώνει φόρο ο εργοδότης μου. Συμβάλλω στο να πληρώνονται επιδόματα όπως ΚΕΑ, Επίδομα στέγασης, επίδομα θέρμανσης κτλ σε ανθρώπους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος με τα 2 μεταπτυχιακά που οδηγούσε φορτηγό, αν αξιοποιούσε τις επιστημονικές του δεξιότητες να δημιουργούσαμε ακόμα μεγαλύτερο πλούτο για να στηρίξουμε κοινωνικές ομάδες που ζορίζονται. Όχι, όταν η κοινωνία σε έχει πληρώσει να κάνεις 2 μεταπτυχιακά και εσύ καθαρίζεις καλλιόπη είναι οικονομική σχιζοφρένεια. προσπαθείς να εξηγησεις με ορους Ελβετιας την ελληνικη πραγματικότητα. Ο στρατος ειναι αναγκαίο κακο. Ο κυπριος γιατι παει στα 18 και καθετε 2 χρονια μεσα? Γιατι αν δεν παει, ο Τουρκος θα του κανει παλι κανα ντου. Το πιο δικαιο θα ειναι αυτους τους 12 μηνες να σου κολλάει ένσημα και να σε πληρώνει μισθο. Αλλα να μπαινεις αμεσα, αμεσως μετα τις πανελλήνιες να σε κλείνουν στο στρατόπεδο.
progressiv Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Που παρεμπιπτόντως το "ντου του Τούρκου" έγινε επί μερικών που ανέλυαν την πραγματικότητα με όρους Ελλάδας plus με επακόλουθο να χαθεί η μισή Κύπρος. Ψιλά γράμματα. Αλλά φυσικά οι 18αριδες και τα θηλυκά θα αποτρέψουν και πάλι "την απειλή" όποια και αν είναι αυτή... Είναι καταπληκτικό μάλιστα πόσο εύκολα προβάλλεται το "κοινωνικά δίκαιο" του μέτρου και το πλασματικό δήθεν "αξιόμαχο" του ΕΣ, όταν οι απλοί στρατιώτες αποτελούν κομμάτι συμφερόντων άλλων. Με αναχρονισμούς δεν πάνε μπροστά οι κοινωνίες. Αλλά φαίνεται μερικοί δεν κουράζονται ποτέ. Ξέρει κάποιος για την ΕΛΔΥΚ πόσες Καταστάσεις Επιβίβασης δικαιούμαστε; Διάβασα για 3 αλλά δεν ξέρω εάν ισχύουν ακόμα. Σε αυτές τις 3 είναι μέσα και η αρχική τοποθέτηση στην μονάδα και ο επαναπατρισμός; Λογικά όχι, αφού πρόκειται για 3 μετ επιστροφής. Όποιος ξέρει ας μας πει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις