TJohn Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 14 ώρες πριν, magnam είπε Κοίτα, δεν θέλω να σου πω κάτι που δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι καθόλου, αλλά θα το ρωτήσω και θα σου απαντήσω με σιγουριά. Αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα από τώρα, και το θυμάμαι επειδή το είχα ψάξει πρόσφατα για δικό μου 6μηνο Στρατιώτη, είναι πως μπορείς κανονικά να αιτηθείς κατ' εξαίρεση μετάθεση. Προσωπική μου εκτίμηση και γνώμη είναι πως εφόσον μπορείς να αιτηθείς κατ' εξαίρεση μετάθεση, δεν σε αγγίζει ιδιαίτερα το θέμα της μετάθεσης 5μήνου. Παρ' όλα αυτά θα το ψάξω και θα σου πω. Οχι. Η μειωμενη θητεια δεν σου δινει το δικαιωμα κ κατ εξαιρεση μεταθεσης. Μονο αν τηρεις τα κριτηρια. Καποια μπορει να συμπιπτουν, αναλογα δηλαδη το λογο της μειωμενης θητειας σου. Παρ' ολα αυτα, μεταθεση 5μηνου στην παραθεθωριο δικαιουνται ολοι οι στρατιωτες. Απλα στους εξαμηνους υπαρχει περιπτωση να μην την προλαβεις αν καθυστερησει λιγο κ να στην κοψουν. Δε ξερω τα διαδικαστικα κ αν ειανι στην ευχερεια του διοικητη, θα μας πει ο φιλος αξιωματικος. Παντως, επειδη κ εγω το εψαχνα προσφατα δε ξερω αν πολυ αξιζει να μετατεθεις για ενα μηνα. Ρισκαρεις πολυ για τα λιγα δν που θα παρεις. Καλυτερα κρατα αδειες κ απολυεσαι κατευθειαν απο παραμεθοριο. Υποψην, το αμεταθετο εχει κ εξτρα τιμητικες, συνηθως αρκετες(4-8). Γελασα πολυ οταν εμαθα για τις 2 που δινει ο δικος μου ταξιαρχος χαχαχαχα (παραμεθωριο μιλαω παντα). Για τις εταπ που ρωτουσες, δεν υπαρχει περιπτωση να μη σου χορηγηθουν εκτος αν καταγεσαι απο παραμεθωριο. Στο φυλλο πορειας οταν μετατειθεσαι σου λεει ποσες εχεις λαβει κ τυπικα μπορεις να τις παρεις εντος μηνος. Δεν το τηρουν παντου αυτο, μπορεις να τις κολλησεις στο τελος. Απλα εχε στο νου σου οτι χανεις τις 2 τελευταιες εταπ αν μεινεις μεχρι να απολυθεις. Αυτα τα λιγα..
Skerzos Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Εγώ για αμετάθετο δεν πήρα ούτε μισή ώρα. Και κανονικό αμετάθετο, με δήλωση κτλ. Οι εξάμηνοι δικαιούνται μετάθεση 5μηνου, απλά δεν είναι σίγουρο αν θα την πάρεις. Με άλλα λόγια οι 9μηνοι και οι 8μηνοι έχουν προτεραιότητα. Η κατ' εξαίρεση είναι για όλους, ακόμα και 3μηνος μπορεί να πάρει. Για τις δύο εταπ που λες ότι χάνεις, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, εγώ κανονικά πήρα 12 για 6μηνο (και πληρώθηκα 7 μήνες).
TJohn Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, Skerzos είπε Εγώ για αμετάθετο δεν πήρα ούτε μισή ώρα. Και κανονικό αμετάθετο, με δήλωση κτλ. Οι εξάμηνοι δικαιούνται μετάθεση 5μηνου, απλά δεν είναι σίγουρο αν θα την πάρεις. Με άλλα λόγια οι 9μηνοι και οι 8μηνοι έχουν προτεραιότητα. Η κατ' εξαίρεση είναι για όλους, ακόμα και 3μηνος μπορεί να πάρει. Για τις δύο εταπ που λες ότι χάνεις, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, εγώ κανονικά πήρα 12 για 6μηνο (και πληρώθηκα 7 μήνες). Οποτε για το αμεταθετο ειναι στη κριση του εκαστοτε διοικητη-ταξιαρχου πως θα σου πει το "ευχαριστω". Για τις εταπ του τελευταιου μηνα, στα στρατοπεδα που ειμαι σε επικοινωνια παιρνουν 10 οι εξαμηνοι κ 16 οι 9μηνοι. Πιθανως με τη δικαιολογια οτι φευγουν σε αδεια σχεδον ολο το μηνα οποτε δεν τις δικαιουνται..
magnam Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, TJohn είπε Οχι. Η μειωμενη θητεια δεν σου δινει το δικαιωμα κ κατ εξαιρεση μεταθεσης. Μονο αν τηρεις τα κριτηρια. Καποια μπορει να συμπιπτουν, αναλογα δηλαδη το λογο της μειωμενης θητειας σου. Λάθος μου που δεν το έγραψα πιο κατανοητά. Εννοούσα πως αν και 6μηνος, μπορεί κανονικά να κάνει αίτηση για κατ' εξαίρεση μετάθεση. Όλοι οι Οπλίτες θητείας έχουν αυτό το δικαίωμα. Απλώς, μιας και έχει λόγο που είναι εξάμηνος, λογικά θα του εγκριθεί. Όσον αφορά τις ΕΤΑΠ, αναλογούν 2 ημέρες για κάθε μήνα πραγματικής θητείας στην παραμεθόριο.
KymcoAK550 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Αναβολή για κοινωνικούς λόγους δίνεται χωρίς δικαιολογητικά και μόνο με επεξήγηση του προβλήματος στην υπεύθυνη δήλωση και στην αίτηση;
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Στις 8/5/2020 στις 5:48 ΜΜ, magnam είπε Όσον αφορά την άδεια απολύσεως για την οποία έχω διαβάσει αρκετές φορές στο τόπικ εδώ: Δεν υπάρχει τέτοια άδεια. Αυτό που άτυπα αποκαλούν οι Στρατιώτες "άδεια απολύσεως" πρακτικά είναι όλες οι άδειες που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να πάρουν κατά την θητεία τους. Μαζεύονται, και καταλήγουν να τις παίρνουν όλες μαζί στο τέλος. Εάν κάποιος Διοικητής Υπομονάδας είχε βγάλει καλό πρόγραμμα αδειών και σας τις έδινε καθ' όλη την διάρκεια του 9μηνου, τότε υπάρχει περίπτωση να απολυθείτε χωρίς να πάρετε κάποια "άδεια απολύσεως". Παίζει, δηλαδή, την προηγούμενη ημέρα της απόλυσης να έχετε και υπηρεσία. Το γράφω κυρίως επειδή είχα διαβάσει αρκετές σελίδες πιο πριν έναν Στρατιώτη να ρωτάει πόσες ημέρες "άδειας απολύσεως" δικαιούται. Καλή συνέχεια και καλή θητεία σε όσους υπηρετούν! Ακομη και αν εισαι Σ.Ξ. δεν μπορει να μην εχεις ακουσει για ξεγυρισμενες φυγετε-τωρα-κι-ελατε-σε-δυο-μηνες... για να απολυθειτε +διμηνες αδειες...απολυσεως: σε Ναυτικο! (κι Αεροπορια, μα πιο σπανια). Aυτες λοιπον, ειναι "πρακτικά είναι όλες οι άδειες που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να πάρουν κατά την θητεία τους."..?? 😜 🤹♂️ Αναρωτιεμαι, με ποιο αραγε "αφηγημα" => πως δικαιολογουνται, και πως τις δεχονται ολοι τετοια ξεφτιλα, ωσαν δεδομενη -και δικαιολογημενη (!) τοσο απο τους στρατευσιμους οσο και απο την γαμωηγεσια- διηνεκη ανισοτητα Θα μου πειτε τωρα πως πιθανοτατα, αυτα τα σκατα θα βρουνε και τα....παιδια μας ακομα, ναι μα δεν θα επρεπε! 🙀 1
magnam Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, KymcoAK550 είπε Αναβολή για κοινωνικούς λόγους δίνεται χωρίς δικαιολογητικά και μόνο με επεξήγηση του προβλήματος στην υπεύθυνη δήλωση και στην αίτηση; Σε παραπέμπω εδώ. Λογικά θα σου λύσει όλες τις απορίες. 4 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Ακομη και αν εισαι Σ.Ξ. δεν μπορει να μην εχεις ακουσει για ξεγυρισμενες φυγετε-τωρα-κι-ελατε-σε-δυο-μηνες... για να απολυθειτε +διμηνες αδειες...απολυσεως: σε Ναυτικο! (κι Αεροπορια, μα πιο σπανια). Aυτες λοιπον, ειναι "πρακτικά είναι όλες οι άδειες που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να πάρουν κατά την θητεία τους."..?? 😜 🤹♂️ Δεν θα πω ψέματα, έχω κατά καιρούς ακούσει κάτι τέτοια. Βέβαια δεν βρίσκομαι σε θέση να γνωρίζω πόσες άδειες είχε ο καθένας υπολειπόμενες, εάν του είχαν δώσει τιμητικές κτλ.. Επίσης, δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει για Ναυτικό και Αεροπορία. Μπορώ, όμως, να σου πω για τον ΕΣ και το ένδοξο Όπλο του Πυροβολικού εάν θέλεις. 😀😀 Και πιο συγκεκριμένα για τους δικούς μου Στρατιώτες που έχω μεριμνήσει (πολλές φορές προς απογοήτευσή τους) ώστε να μην έχουν ούτε μία χρωστούμενη.
StayCool Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Καλησπέρα παιδιά . Μπήκα ΚΕΕΔ και έκανα υπεύθυνη δήλωση ότι θέλω να συνεχίσω πεζικό. Ορκίστηκα και πήρα αναβολή 6μηνη για δικούς μου λόγους και δεν πήγα καν στην μονάδα μου. Ήθελα να ρωτήσω ,όταν μπω που θα με στείλουν και αν μπορώ με κάποιο τρόπο να δηλώσω ΔΕΑ.
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 49 λεπτά πριν, magnam είπε Δεν θα πω ψέματα, έχω κατά καιρούς ακούσει κάτι τέτοια. Βέβαια δεν βρίσκομαι σε θέση να γνωρίζω πόσες άδειες είχε ο καθένας υπολειπόμενες, εάν του είχαν δώσει τιμητικές κτλ.. Επίσης, δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει για Ναυτικό και Αεροπορία. Οπως εγραψα ετουτο ειναι, δυστυχως, -οχι μονο διαδεδομενο, δειτε την επομενη παραγραφο- μα δεδομενο, για/επι χρονια....🤮 Θυμαμαι μαλιστα @ Omhroi.gr, να υπαρχουν και σχετικα topic που περιεγραφαν τη μη....θητεια σε Ναυτικο (και Αεροπορια)! 🤪 Τοσο που τελικα, ο <αγωνας> των χρηστων που αναζητουσαν πληροφοριες, μεταφερθηκε απ' την οποιαδηποτε αντισταση στη στρατευση, στο που θα βολευτουμε να την περασουμε ζαχαρη! Φανταζομαι και γι' αυτο μετα απο +12 χρονια του portal, ο "anti" αποφασισε να κλεισει το μαγαζι/site, γιατι καταλαβε πια: τα Ελληνοπαιδα δεν ειναι, για κανεναν περι καταργησης αγωνα, αλλα για...βυσματωμα! Τη στιγμη που ετουτο και μονο, πρεπει να ειναι αποδειξη: γιατι θα επρεπε να υπαρξει ουσιαστικη αλλαγη! ‼️ 1
Μάκαρος Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, magnam είπε Λάθος μου που δεν το έγραψα πιο κατανοητά. Εννοούσα πως αν και 6μηνος, μπορεί κανονικά να κάνει αίτηση για κατ' εξαίρεση μετάθεση. Όλοι οι Οπλίτες θητείας έχουν αυτό το δικαίωμα. Απλώς, μιας και έχει λόγο που είναι εξάμηνος, λογικά θα του εγκριθεί. Όσον αφορά τις ΕΤΑΠ, αναλογούν 2 ημέρες για κάθε μήνα πραγματικής θητείας στην παραμεθόριο. Τις δικες μου ΕΤΑΠ παντως, τις πηρα μετα απο 2μιση μηνες, αφου παρουσιαστηκα στη νεα μοναδα στην Αθηνα
aris_rom Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) οι εταπ είναι 2 ημέρες ανά μήνα θητείας ο οποίος πρέπει να έχει υπηρετηθεί. Εάν πάρεις άδεια πχ τον μισό Μάιο και υπρετήσεις τον άλλον μισό, τις 2 αυτές εταπ δεν τις χρεώνεσαι καθώς έχεις υπηρετήσει πραγματικά τον μισό μήνα. Μετά από μετάθεση είναι στο χέρι της επόμενης μονάδας(του διοικητή της) το πότε και αν θα στις δώσει. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από aris_rom
StayCool Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Καλησπέρα παιδιά . Μπήκα ΚΕΕΔ και έκανα υπεύθυνη δήλωση ότι θέλω να συνεχίσω πεζικό. Ορκίστηκα και πήρα αναβολή 6μηνη για δικούς μου λόγους και δεν πήγα καν στην μονάδα μου. Ήθελα να ρωτήσω ,όταν μπω που θα με στείλουν και αν μπορώ με κάποιο τρόπο να δηλώσω ΔΕΑ.
Kaseri33 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Καλησπέρα σε όλους! Παρουσιάζομαι και εγώ με την Γ'ΕΣΣΟ και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Είμαι υπόχρεος 6 μηνης θητείας λόγω πολυτεκνίας.Τί ειναι η μετάθεση κατ'εξαίρεση αν μπορει καποιος να μου εξηγήσει,διότι έμαθα οτι θα υπηρετήσω και τους 6 μήνες στο παραμεθόριο χωρίς μετάθεση (τον τελαυταίο μήνα).Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
SlickNick Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 16 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Οπως εγραψα ετουτο ειναι, δυστυχως, -οχι μονο διαδεδομενο, δειτε την επομενη παραγραφο- μα δεδομενο, για/επι χρονια....🤮 Θυμαμαι μαλιστα @ Omhroi.gr, να υπαρχουν και σχετικα topic που περιεγραφαν τη μη....θητεια σε Ναυτικο (και Αεροπορια)! 🤪 Τοσο που τελικα, ο <αγωνας> των χρηστων που αναζητουσαν πληροφοριες, μεταφερθηκε απ' την οποιαδηποτε αντισταση στη στρατευση, στο που θα βολευτουμε να την περασουμε ζαχαρη! Φανταζομαι και γι' αυτο μετα απο +12 χρονια του portal, ο "anti" αποφασισε να κλεισει το μαγαζι/site, γιατι καταλαβε πια: τα Ελληνοπαιδα δεν ειναι, για κανεναν περι καταργησης αγωνα, αλλα για...βυσματωμα! Τη στιγμη που ετουτο και μονο, πρεπει να ειναι αποδειξη: γιατι θα επρεπε να υπαρξει ουσιαστικη αλλαγη! ‼️ Ο Έλληνας είναι του πεπατημένου και της αγέλης. Η μόνη αντίσταση που ξέρει να κάνει ο Έλληνας είναι στην αλλαγή. Σχεδόν κανένας δεν θέλει να πάει φαντάρος, αλλά προτιμάει να πάει "για να τελειώνει", για να μην τσακωθεί με τους γονείς του, για να μην γίνει ρεζίλι στους συγγενείς του και για να μην νιώθει εκτός όταν οι άλλοι λένε ιστορίες από τον στρατό. Του είπε και ο πατέρας του ότι άμα πάει θα του δώσει το σπίτι της γιαγιάς της συχωρεμένης στην Κυψέλη. Κάνει και τον σταυρό του με το κομποσχοίνι στο χέρι, βέβαια δεν πολυπιστεύει, αλλά άμα το μάθει η μάνα του θα κλαίει δέκα μέρες και δεν θα τον αφήνει να παίρνει το αμάξι για βόλτα οπότε προσποιείται και εκεί. Πήρε και ένα πτυχίο που δεν τον ενδιαφέρει αλλά επέμεναν οι γονείς του να το πάρει γιατί θα βρει δουλειά. Τώρα είναι άνεργος βέβαια και θα μένει μαζί τους μέχρι τα 40 έτσι όπως πάει η κατάσταση αλλά ΩΧΟΥ ΜΩΡΕ τι να κάνεις... αυτά έχει η ζωή. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις