Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, TJohn είπε

Αν καταλαβα καλα, βεβαιωση οικογενειακης καταστασης στην στρατολογια σου (μπορεις κ μεσω κεπ) κ βεβαιωση απο ασπε στο γραφειο μισθοδοσιας της μοναδας σου. Για πολυτεκνια ολα αυτα.

κοιταξτε έχω το δικαιολογητικό που πηρα απο τον δήμο και που υποτιθεται οτι ειναι για στρατολογικη χρήση το θέμα είναι οτι πι υπόλοιποι 6μηνοι φαντάροι μου είπαν πως χρειάζεται ενα αλλο δικαιολογητικό το οποίο πρεπει να παρω απο κάποιο γραφείο πολυτέκνων και εκεί βαρεσα ερρορ

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

5eedc6b3f5c813f642f9c3a28d8fc470.png
μου ήρθε αυτό και λέει ότι πρέπει να κάνω είσοδο με taxinet αλλά κάνω είσοδο και δεν δουλεύει και με βγάζει  στην είσοδο και όχι μέσα στο μενού

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pikpok είπε

κοιταξτε έχω το δικαιολογητικό που πηρα απο τον δήμο και που υποτιθεται οτι ειναι για στρατολογικη χρήση το θέμα είναι οτι πι υπόλοιποι 6μηνοι φαντάροι μου είπαν πως χρειάζεται ενα αλλο δικαιολογητικό το οποίο πρεπει να παρω απο κάποιο γραφείο πολυτέκνων και εκεί βαρεσα ερρορ

Ναι ζητανε βεβαιωση πολυτεκνιας απο ΑΣΠΕ στο γραφειο μισθοδοσιας. Μιλα με τους γονεις να σου τη στειλουν. Πρεπει να πανε στο συλλογο πολυτεκνων που ειναι γραμμενοι.

Επισης, το πιστοποιητικο που θα στειλεις στη στρατολογικη υπηρεσια πρεπει να γραφει στο τελος οτι προοριζεται για στρατολογικη χρηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια! Η τιμητικη αδεια παραμεθωριου (ταπ) ειναι υποχρεωτικη ετσι; ή υπαρχει περιπτωση να μην την δωσουν; 

Επεξ/σία από Dimitriss_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dimitriss_ είπε

Καλησπερα παιδια! Η τιμητικη αδεια παραμεθωριου (ταπ) ειναι υποχρεωτικη ετσι; ή υπαρχει περιπτωση να μην την δωσουν; 

Εννοείς την ΕΤΑΠ (Ειδική Τιμητική Άδεια Παραμεθορίου). Μπορείς να την πάρεις μόνο όσο υπηρετείς στην παραμεθόριο. Άμα αργότερα μετατεθείς στο εσωτερικό, το γεγονός πως προηγουμένως βρισκόσουν στην παραμεθόριο δεν σημαίνει και πως την δικαιούσαι (βασικά σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο δεν την δικαιούσαι, αλλά απαγορεύεται ξεκάθαρα η χορήγηση της).

Επεξ/σία από magnam
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, magnam είπε

Εννοείς την ΕΤΑΠ (Ειδική Τιμητική Άδεια Παραμεθορίου). Μπορείς να την πάρεις μόνο όσο υπηρετείς στην παραμεθόριο. Άμα αργότερα μετατεθείς στο εσωτερικό, το γεγονός πως προηγουμένως βρισκόσουν στην παραμεθόριο δεν σημαίνει και πως την δικαιούσαι (βασικά σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο δεν την δικαιούσαι, αλλά απαγορεύεται ξεκάθαρα η χορήγηση της).

Από όσο ξέρω σε περίπτωση μετάθεσης χορηγείται εντός μήνα από την παρουσίασή σου στη νέα μονάδα σύμφωνα με υπουργική απόφαση που διάβασα , άρθρο 30 Παρ.4β

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kokorikoue είπε

Από όσο ξέρω σε περίπτωση μετάθεσης χορηγείται εντός μήνα από την παρουσίασή σου στη νέα μονάδα σύμφωνα με υπουργική απόφαση που διάβασα , άρθρο 30 Παρ.4β

Αναφέρεσαι στην ημερολογιακή προθεσμία έκτισης. Κυρίως λόγω προγραμματισμού γίνεται αυτό. Αλλά η ΕΤΑΠ χορηγείται μόνο από Διοικητή (Υπο)Μονάδας παραμεθορίου. Άπαξ και πας σε (Υπο)Μονάδα εσωτερικού, ο Διοικητής της δεν μπορεί να χορηγήσει ΕΤΑΠ.

Αναφέρομαι πάντα στα προβλεπόμενα.

Δημοσ.

Αυτό που αναγράφεται ακριβώς ? Στο άρθρο που ανέφερα λέει ότι σε περίπτωση μετάθεσης η εταπ χορηγείται από τη νέα μονάδα (άρα κατ'επεκταση από το νέο διοικητή ...?) απλά εντός των χρονικών ορίων που αναφέρθηκαν.

Δεν αμφισβητώ ότι ξέρεις καλύτερα , απλά δεν έχω βρει κάτι ανάλογο στην υπουργική απόφαση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, kokorikoue είπε

Αυτό που αναγράφεται ακριβώς ? Στο άρθρο που ανέφερα λέει ότι σε περίπτωση μετάθεσης η εταπ χορηγείται από τη νέα μονάδα (άρα κατ'επεκταση από το νέο διοικητή ...?) απλά εντός των χρονικών ορίων που αναφέρθηκαν.

Δεν αμφισβητώ ότι ξέρεις καλύτερα , απλά δεν έχω βρει κάτι ανάλογο στην υπουργική απόφαση.

Κατάλαβα τι εννοείς, αναφέρεσαι στην Υπουργική Απόφαση τροποποίησης αδειών του 2016. Ουσιαστικά το ίδιο λέμε, αλλά χαθήκαμε στην "μετάφραση", διότι για εμένα χορήγηση είναι το να σου γράψω την άδεια, ενώ για εσένα το να την πάρεις (εκτίσεις). Θα σου δώσω δύο ενδεχόμενα για να δεις τι ακριβώς εννοώ:

1. Έστω ότι κάνεις δύο μήνες παραμεθόριο (άρα συνολικά 4 ημέρες ΕΤΑΠ αν θυμάμαι καλά). Εγώ σαν Διοικητής της Υπομονάδας σου στην παραμεθόριο στις χορηγώ ("γράφω" στο ατομικό βιβλιάριο/φύλλο οπλίτη σου), αλλά εσύ μπορεί να μην έχεις προλάβει να τις πάρεις, και να μετατεθείς στο εσωτερικό. Τότε, στην νέα σου Υπομονάδα ο νέος σου Διοικητής στις δίνει εντός 30 ημερών.

2. Έστω ότι εγώ δεν στις χορήγησα/έγραψα (ΚΑΚΩΣ) ως Διοικητής σου στην παραμεθόριο. Άμα πας στο εσωτερικό, δεν μπορεί ο εκεί Διοικητής σου να στις χορηγήσει.

Εάν μπορούσε να στις δώσει ο Δκτης στο εσωτερικό, θα μπορούσες κάλλιστα να τις είχες πάρει όσο βρισκόσουν στην παραμεθόριο, και μόλις πας στο εσωτερικό να πεις στον νέο σου Διοικητή πως δεν τις πήρες και να στις ξαναχορηγήσει. 

Επεξ/σία από magnam
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ότι δηλαδή ένας φαντάρος ρωτάει για το αν θα πάρει άδεια και εννοεί αν έχει τη δυνατότητα να του τη χορηγήσει ο διοικητής. 
-Κ. διοικητά μπορώ να πάρω άδεια?
-Βεβαίως παιδί μου, πότε θες να φύγεις?
-Δε θέλω να φύγω απλά θέλω να μου τις γράψετε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, mmmpii είπε

Ότι δηλαδή ένας φαντάρος ρωτάει για το αν θα πάρει άδεια και εννοεί αν έχει τη δυνατότητα να του τη χορηγήσει ο διοικητής. 
-Κ. διοικητά μπορώ να πάρω άδεια?
-Βεβαίως παιδί μου, πότε θες να φύγεις?
-Δε θέλω να φύγω απλά θέλω να μου τις γράψετε

Όταν σου λέει ο Ταξίαρχος 5 ημέρες τιμητική, σου λέει και πότε θα τις πάρεις; Όταν ο Διοικητής Υπομονάδας σου σού λέει πως δικαιούσαι φοιτητική (λόγω της ιδιότητάς σου - για εξεταστική), σου λέει και πότε θα την πάρεις;

Το δεύτερο ίσως συμβεί με τις υποχρεωτικές που σε ενημερώνει απευθείας πότε τις παίρνεις. Κατά τ' άλλα εσύ το κανονίζεις αυτό με τον Διοικητή της Υπομονάδας σου και βγαίνει ο προγραμματισμός αδειών Λόχου/Πυροβολαρχίας/Ίλης.

Οι τιμητικές, όμως, που δεν είναι υποχρεωτικές, ναι μεν στις χορηγεί ο Διοικητής σου, αλλά δεν σημαίνει και πως θα τις πάρεις τώρα. Ξέρεις εσύ πως έχεις ΤΟΣΕΣ τιμητικές, και κανονίζεις μαζί του πότε θα πάρεις ποια. Θεωρητικά πάντα.

Τα τελευταία τουλάχιστον 60 χρόνια αυτό γίνεται στον ΕΣ. Σε όλες τις Μονάδες που έχω περάσει, αυτό γίνεται. Τώρα εάν στις δικές σας ισχύει κάτι διαφορετικό, πάω πάσο.

Επεξ/σία από magnam
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Οχι, δεν θα φυγω απο παραμεθοριο ,απλα κραταω ολες τις τιμητικες παραμεθοριου για να τις παρω στο τελος. Απλως ηθελα να μαθω αυτο, αμα προβλεπεται απο τον νομο αυτη η αδεια και ειναι υποχρεωτικο να δωθει και δεν ειναι στην ευχερεια του διοικητη της εκαστοτε μοναδας αμα την δωσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικότερα, οι (τιμητικές) άδειες περνάνε από δύο "στάδια": αυτό της χορήγησης και αυτό της αίτησης. Για αμφότερα τα στάδια αυτά τυπικά πρέπει να υποβάλλεται σχετική μη-υπηρεσιακή αναφορά. Για τις δικαιούμενες άδειες (π.χ. τις λεγόμενες "κανονικές") πρέπει να υποβάλλεται αναφορά μόνο για το δεύτερο στάδιο.

Πρώτα την μη-υπηρεσιακή της χορήγησης, την οποία υποβάλετε στον Διοικητή Λόχου/Ίλης/Πυροβολαρχίας και στην οποία αναγράφετε (μεταξύ άλλων) τα παρακάτω:

"Αναφέρω ότι σήμερα Παρ 08 Μαΐ 2020 μου χορηγήθηκαν πέντε (5) ημέρες τιμητικής άδειας από τον ΤΑΔΕ διότι συμμετείχα στο ΤΑΔΕ"

Έτσι ενημερώνεται ο Δκτης της Υπομονάδας σας για την τιμητική που σας δόθηκε και ενημερώνεται το βιβλιάριο/φύλλο οπλίτη.

Αντίστοιχα, όταν θελήσετε να πάρετε κάποια άδεια, τυπικά πάντα πρέπει να υποβάλετε ξανά μη-υπηρεσιακή αναφορά που να αναγράφετε τα εξής:

"Αναφέρω ότι αιτούμαι την πενθήμερη τιμητική άδεια που μου χορηγήθηκε την Παρ 08 Μαΐ 2020 από τον ΤΑΔΕ διότι συμμετείχα στο ΤΑΔΕ, αρχομενη την Κυρ 10 Μαΐ 2020"

Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε πως άλλο η χορήγηση της άδειας, και άλλο το πότε πρακτικά θα την εκτίσετε. Απλά, για πολλούς και διάφορους λόγους, η παραπάνω διαδικασία σπάνια ακολουθείται/απαιτείται από τους Οπλίτες θητείας.

Όσον αφορά την άδεια απολύσεως για την οποία έχω διαβάσει αρκετές φορές στο τόπικ εδώ: Δεν υπάρχει τέτοια άδεια. Αυτό που άτυπα αποκαλούν οι Στρατιώτες "άδεια απολύσεως" πρακτικά είναι όλες οι άδειες που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να πάρουν κατά την θητεία τους. Μαζεύονται, και καταλήγουν να τις παίρνουν όλες μαζί στο τέλος. Εάν κάποιος Διοικητής Υπομονάδας είχε βγάλει καλό πρόγραμμα αδειών και σας τις έδινε καθ' όλη την διάρκεια του 9μηνου, τότε υπάρχει περίπτωση να απολυθείτε χωρίς να πάρετε κάποια "άδεια απολύσεως". Παίζει, δηλαδή, την προηγούμενη ημέρα της απόλυσης να έχετε και υπηρεσία.

Το γράφω κυρίως επειδή είχα διαβάσει αρκετές σελίδες πιο πριν έναν Στρατιώτη να ρωτάει πόσες ημέρες "άδειας απολύσεως" δικαιούται.

Καλή συνέχεια και καλή θητεία σε όσους υπηρετούν!

Επεξ/σία από magnam
Δημοσ.

@magnam μήπως γνωριζετε αμα οι στρατιωτες που κανουν 6μηνη θητεια δικαιουνται μεταθεση 5μηνου οπως παιρνουν οι υπολοιποι;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dimitriss_ είπε

@magnam μήπως γνωριζετε αμα οι στρατιωτες που κανουν 6μηνη θητεια δικαιουνται μεταθεση 5μηνου οπως παιρνουν οι υπολοιποι;

Κοίτα, δεν θέλω να σου πω κάτι που δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι καθόλου, αλλά θα το ρωτήσω και θα σου απαντήσω με σιγουριά.

Αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα από τώρα, και το θυμάμαι επειδή το είχα ψάξει πρόσφατα για δικό μου 6μηνο Στρατιώτη, είναι πως μπορείς κανονικά να αιτηθείς κατ' εξαίρεση μετάθεση.

Προσωπική μου εκτίμηση και γνώμη είναι πως εφόσον μπορείς να αιτηθείς κατ' εξαίρεση μετάθεση, δεν σε αγγίζει ιδιαίτερα το θέμα της μετάθεσης 5μήνου.

Παρ' όλα αυτά θα το ψάξω και θα σου πω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...