Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο ένας μήνας συν πλην δεν αλλάζει κάτι για αρκετούς είναι ένα μηνιάτικο χαμένο, μην τις πετάτε έτσι αυτές τις μπούρδες.

Άσε που η παράνοια του στρατού δεν είναι ούτε για 3 ώρες παραπάνω, πόσο μάλλον για 30 μέρες.

• Like 6
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Περί ι5 εγώ δικαιούμουν ι5  λόγω σοβαρού παθολογικού προβλήματος και θα σας πω την ευχάριστη ιστορία μου.

Το ι5 ψυχολογικό ήταν πολύ ποιο απλή διαδικασία από το παθολογικό και έβλεπα παλικαράκια που ξεκάθαρα το έπαιζαν τρελοί να ξεμπερδεύουν με συνοπτικές διαδικασίες, εντάξει όσο συνοπτικές μπορεί να είναι στον στρατό.

Εγώ μαζί με παραπληγικούς , άτομα με νοητική καθυστέρηση, σοβαρά άρρωστους κτλ έπρεπε να φάμε στην μάπα όλη την γραφειοκρατία , φανταστείτε αυτά τα άτομα να τα στέλνουν από το φρουραρχείο στο στρατιωτικό Νοσοκομείο πίσω φρουραρχείο και μετά στην άλλη άκρη της Αθήνας να καταθέσουν την χαρτούρα για να περιμένουν την ημερομηνία να πάνε ξανά στο στρατιωτικό Νοσοκομείο για τους δει η επιτροπή και ολα αυτά τουλάχιστον 2 φορές γιατί μπορεί η ανίατη ασθένεια που έχεις να σου περάσει μετά από 2 χρόνια ή τα πόδια που σου λείπουν να ξαναφυτρώσουν.

Και η δικια μου περίπτωση: να πας στον στρατιωτικό γιατρό που έρχεται στο ιατρείο αρκετά αργοπορημένος και μετά αφού αφήνει την βοηθό του με iq μικρότερου του μηδενός να καθυστερεί τον κόσμο για να πάρει τυρόπιτα και καφέ.

Τελικά ο γιατρός μπαίνει στο ιατρείο και ανακαλύπτεις ότι δεν έχεις εσύ σειρά που περίμενες από το πρωί αλλά όλοι οι στρατιωτικοί που ήρθαν 2 ώρες αργότερα και που πιάνουν κουβέντα με τον γιατρό και κάνει ο καθένας 40-50 λεπτά να τελειώσει.

Και όταν ευτυχώς έρχεται η σειρά σου γιατί απλά δεν υπάρχει άλλος στρατιωτικός, σε ενημερώνει ο γιατρός ότι ο κανονισμός άλλαξε σε σχέση με πέρσι και ότι παρά την σοβαρή σου κατασταση και ότι όντως είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την υγεία σου να παρουσιάσεις στον στρατό το βιβλίο με τους κανονισμούς πλέον γράφει ι3.

Οπότε μετά από 100 παρακάλια παίρνει τηλέφωνο για να επιβεβαιώσει και του λέει ο ανώτερος ότι τελικά όντως πρέπει να πάρεις ι5 , οπότε καταλαβαίνεις ότι αν τύχαινε να είχε πάει για καφέ ο ανώτερος εσύ θα είχες παρουσιαστεί και θα ήσουν νεκρός μετά από λίγο καιρό.

Την διαδικασία δεν την βλέπω να αλλάζει παιδιά γιατί πολύ απλά όλοι όσοι δικαιούνται ι5 παθολογικό και περνάνε αυτόν γολγοθά δεν είναι άτομα σε θέση να διαμαρτυρηθούν μόνο να επιβιώσουν.

Δεν μπήκα στρατό αλλά σιχαθηκα πραγματικά όλα αυτά τα άτομα που βλέπουν μπροστά τους μέχρι και πολύ σοβαρά άρρωστα παιδιά 18 χρόνων και δεν έχουν βάλει ποτέ τον εαυτό τους στην θέση τους, ελπίζω να υπάρχει κάρμα και όντως να είναι μεγάλη καριόλα.

• Like 1
  • Sad 1

Πάντως για τους λήπτες ι5, να γνωρίζετε πως το ότι είναι κάτι προσωπικό δεδομένο, δε σημαίνει ότι τηρείται.

Ανώτατο στέλεχος τρομερά μεγάλης πολυεθνικής έχει τις άκρες του στη στρατολογία και ελέγχει ακριβώς τα Ι και τις παθήσεις των επίδοξων υπαλλήλων και στελεχών.

Κι άντε να αποδείξεις αυτά που θα σου πει ο άλλος off the record, ώστε να τον κυνηγήσουν.

Άλλη περίπτωση, ανώτατο στέλεχος τρομερά μεγάλης πολυεθνικής τράπεζας (αυτή τη φορά), σε κατ' ιδίαν συζήτηση μου είπε ότι αυτή την έρευνα την κάνει η τράπεζά του και δε χρειάζεται καν κάποια ''άκρη''. Υπάρχει τακτική επικοινωνία της τράπεζας με την ΕΥΠ και την Κρ. Ασφάλεια για διάφορα θέματα, γίνονται σοβαροί και ενδελεχείς έλεγχοι για το παρελθόν, το παρόν και την ψυχολογική - ψυχική κατάσταση ανωτέρων και ανωτάτων ή προς προαγωγή υπαλλήλων.

Η άνω κουβέντα έγινε το 2015 και η κάτω το 2018. Αμφιβάλλω αν το GDPR άλλαξε τα πράγματα. Προφανώς βέβαια μιλάμε για σοβαρές θέσεις σε νευραλγικά σημεία μεγάλων εταιρειών. Αν προϋπολογίζετε η καριέρα σας να μην ξεπεράσει τα όρια του χωριού ή του τετραγώνου που γεννηθήκατε, κάντε όποια λαμογιά θέλετε, δε θα σας πάρει χαμπάρι κανείς. :)

• Like 1
  • Confused 1

53 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Πάντως για τους λήπτες ι5, να γνωρίζετε πως το ότι είναι κάτι προσωπικό δεδομένο, δε σημαίνει ότι τηρείται.

Ανώτατο στέλεχος τρομερά μεγάλης πολυεθνικής έχει τις άκρες του στη στρατολογία και ελέγχει ακριβώς τα Ι και τις παθήσεις των επίδοξων υπαλλήλων και στελεχών.

Κι άντε να αποδείξεις αυτά που θα σου πει ο άλλος off the record, ώστε να τον κυνηγήσουν.

Άλλη περίπτωση, ανώτατο στέλεχος τρομερά μεγάλης πολυεθνικής τράπεζας (αυτή τη φορά), σε κατ' ιδίαν συζήτηση μου είπε ότι αυτή την έρευνα την κάνει η τράπεζά του και δε χρειάζεται καν κάποια ''άκρη''. Υπάρχει τακτική επικοινωνία της τράπεζας με την ΕΥΠ και την Κρ. Ασφάλεια για διάφορα θέματα, γίνονται σοβαροί και ενδελεχείς έλεγχοι για το παρελθόν, το παρόν και την ψυχολογική - ψυχική κατάσταση ανωτέρων και ανωτάτων ή προς προαγωγή υπαλλήλων.

Η άνω κουβέντα έγινε το 2015 και η κάτω το 2018. Αμφιβάλλω αν το GDPR άλλαξε τα πράγματα. Προφανώς βέβαια μιλάμε για σοβαρές θέσεις σε νευραλγικά σημεία μεγάλων εταιρειών. Αν προϋπολογίζετε η καριέρα σας να μην ξεπεράσει τα όρια του χωριού ή του τετραγώνου που γεννηθήκατε, κάντε όποια λαμογιά θέλετε, δε θα σας πάρει χαμπάρι κανείς. :)

Αυτό είναι όλο το θέμα ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή λαμογιά αν δεν ήταν υποχρεωτικός εξαρχής. Και αν φοβούνται μην ξωμεινουνε για τυχόν πόλεμο και μαλακίας που ανάθεμα τα στρατεύματα των χωρών ποια ένα κουμπάκι η κάθε χώρα πατάει και στέλνει πύραυλους και ότι άλλο θες και τα κάνουν όλα λαμπογιαλο τα @@ υπήρχαν μεσαίωνα και πίσω που ήταν σώμα με σώμα οι μάχες όχι με αυτά που υπάρχουν τώρα άμα θέλουν να αντιγράψουν τις άλλες χώρες ας φτιάξουν πυρηνικά. Αν θέλουν παράδοση ας φέρουν και άλλους τσολιάδες. Δηλαδή πραγματικά δεν υπάρχει κάποιο όφελος σε ολόκληρη την νοοτροπία και επίσης αν όντως γουστάρεις φάση τέτοια υπάρχουν άπειροι σκοπευτικοί όμιλοι και εκπαιδευτικοί για ότι περίσταση θες να γίνει ο γιαννακης ο Ράμπο αν σου αρέσει αυτό. Αλλά τα πιστεύω που λένε οι περισσότεροι δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι. Κάτι δήθεν να τιμήσω τους προγόνους μου, και τους γονείς μου, και πάνε βύσματα και αράζουν και πίνουν τσιγάρα όλη μέρα και απλά κάνουν ότι τους κατέβει για να περάσει η ώρα όταν ακόμα και γονείς μας υπηρετούσαν για δύο συνεχόμενα και βάλε και όχι τις ανέσεις που έχουμε τώρα. Αλλά αυτό τι σημαίνει ότι επειδή το έκαναν αναγκαστικά εκείνοι γιατί τότε πραγματικά δεν υπήρχε και καμιά απολύτως διέξοδος πρέπει νται και καλά να παριστάνουμε και μεις ότι τραβάμε λούκι. Εμένα προσωπικά ο πατέρας μου είναι Πόντιος και μεγάλωσε Ρωσία φαντάρος υπηρέτησε με καθεστώς κομμουνισμού στη Σιβηρία για 2.5 έτη και 5 χρόνια αργότερα είχε επιστρατευτεί όπως ήταν με κοστούμι στη δουλειά ανέβηκε στο ελικόπτερο για να πάνε να διαλύσουν κάτι επεισόδια στη Γεωργία και είχε ετοιμογεννη γυναίκα  που με άλλες πόσες προσπαθούσαν να βρουν που πάνε τους άντρες τους. Δύο εβδομάδες κράτησε το πανηγύρι και ο πατέρας μου είχε γυρίσει άλλος άνθρωπος όταν γεωργιανές καμικάζι τους ρίχνανε με καλάσνικοφ από τα μπαλκόνια.  Εγώ δηλαδή θα πάω φαντάρος εδώ για 6 μήνες να τον τιμήσω για αυτά. Χαχαχ άσε που ότι περνούσανε οι πρόγονοι μας πάντα για το καλο των επόμενων γενεών το κάνανε όχι γιατί γουσταραν. Και επίσης η ίδια η χώρα δεν στηρίζει τον ελληνικό στρατό όπως θα έπρεπε αν ήθελε να πιστεύουμε όλοι ότι πρέπει να πηγαίνουμε όλοι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.Τεσπά πολλά έχω πει και δεν χρειάζεται όσοι με καταλαβαίνουν δεν χρειάζονται εμένα για το θέμα στρατό το ξέρουν ήδη ότι δεν έχει λογική και πλέον μόνο που συζητάμε τόσο πολύ κάτι τέτοιο φαίνεται ότι οι αντιλήψεις της χώρας είναι άκρως οπισθοδρομικές και ατοπες. Ας πάμε δήθεν να γίνουμε κομάντος όλοι μέχρι ο τρελοτραμπ φταρνιστει του φύγει το περουκινι και κατά λάθος πατήσει ένα κουμπάκι και καταστρέψει την γη ολόκληρη χαχαχαχχα

• Like 1

1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε

Μην πιστευεις οτι σου λενε 🙂.

• Like 3
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Σίγουρα με αυτό ασχολούνται τα "ανώτατα στελέχη τρομερά μεγάλων πολυεθνικών"...... 🙄

• Thanks 1

4 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Τι διαβάζουμε...

• Thanks 1

5 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Δεν χρειαζονται ακρες τρελες, και λαλακιες φανταστικες...🤣 Οποιοσδηποτε σε στρατολογικο γραφειο: μπορουσε να αναζητησει!
Το "μπορουσε" πηγαινει στο γεγονος οτι, εδω & τουλαχιστον 4 χρονια, καταγραφεται δια κωδικου του οποιοσδηποτε συνδεεται για
τετοια στοιχεια. Και αν δεν υφισταται λογος, ειναι υπολογος. Οχι οπως αλλοτε, βλεπαμε το φακελλο του...Ρουβα(!) κλπ, για πλακα!
😛

14 hours ago, qwertyuiop2 said:

Δυστυχώς για το παράδειγμα που έδωσες έχω συνεργαστεί και με πολυεθνικές και με ελληνικές και ξένες τράπεζες δεν είμαι μανάβης στο χωριό μου και δεν έχει γίνει καν συζήτηση για τον στρατό οπότε λίγο μπαρούφες αυτά που λες , έχω δει πολλά post σαν το δικό σου online και μάλλον δεν διάβασες καν το δικό μου post.

Καλά κάνουν και τα παιδιά και παίρνουν ι5 ψυχολογικό και γλυτώνουν αλλά να βγαίνεις και να λες τέτοια ψέματα για άτομα που έχουν ήδη τα προβλήματα τους και να τους τρομοκρατείς και από πάνω ότι δήθεν δεν θα βρουν δουλειά, ντροπή.

• Like 5
  • Thanks 2

57 λεπτά πριν, silotx είπε

Δυστυχώς για το παράδειγμα που έδωσες έχω συνεργαστεί και με πολυεθνικές και με ελληνικές και ξένες τράπεζες δεν είμαι μανάβης στο χωριό μου και δεν έχει γίνει καν συζήτηση για τον στρατό οπότε λίγο μπαρούφες αυτά που λες , έχω δει πολλά post σαν το δικό σου online και μάλλον δεν διάβασες καν το δικό μου post.

Καλά κάνουν και τα παιδιά και παίρνουν ι5 ψυχολογικό και γλυτώνουν αλλά να βγαίνεις και να λες τέτοια ψέματα για άτομα που έχουν ήδη τα προβλήματα τους και να τους τρομοκρατείς και από πάνω ότι δήθεν δεν θα βρουν δουλειά, ε είσαι γελοίος φίλε μου.

Μηπως δεν ηταν ομως...φοβερα και τρομερα μεγαλες αυτες οι πολυεθνικες; 😃

4 ώρες πριν, Orpheas1992 είπε

Μηπως δεν ηταν ομως...φοβερα και τρομερα μεγαλες αυτες οι πολυεθνικες; 😃

Ναι γιατι ως γνωστον, οι τεραστιες πολυεθνικες δεν θα κατσουν να ασχοληθουν με τα οικονομικα προβληματα που υπαρχουν τα τελευταια χρονια, αλλα με τα Ι των υπαλληλων τους.

Τι διαβαζουμε εδω μεσα ωρες ωρες.

• Thanks 1

Μαγκες να κανω μια ερωτηση; Ισχυει οτι μετα την απολυση σου για 6 μηνες πρεπει να ενημερωνεις την στρατολογια για το αν εισαι εκτος Ελλαδας; Γιατι θελω να φυγω μονιμα μολις απολυθω και το ακουσα αυτο απο καποιον ισχυει ή ειναι μουφα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikosmon είπε

Μαγκες να κανω μια ερωτηση; Ισχυει οτι μετα την απολυση σου για 6 μηνες πρεπει να ενημερωνεις την στρατολογια για το αν εισαι εκτος Ελλαδας; Γιατι θελω να φυγω μονιμα μολις απολυθω και το ακουσα αυτο απο καποιον ισχυει ή ειναι μουφα;

Μονίμως ενημερώνεις τη Στρατολογία, και όχι μόνο για το κατά πόσο βρίσκεσαι εκτός Ελλάδας, αλλά ακόμη και για την όποια μεταβολή της κατοικίας/κατάστασής σου, είτε εντός Ελλάδας είτε εκτός. Γενικότερα, η ευθύνη της έγκαιρης ενημέρωσης για τα ατομικά σου στοιχεία, βρίσκεται εξ' ολοκλήρου σε εσένα. Είναι στις νομικές υποχρεώσεις σου. Όλων σας.

Εγώ ο ίδιος κατά καιρούς τηλεφωνώ σε εφέδρους της Μονάδας μου για να επαληθεύσω τα στοιχεία τους (αυτά που οι ίδιοι έχουν δηλώσει), κυρίως για να κρατάω ενήμερες τις δικές μου καταστάσεις, και μου έχει τύχει να πέσω α) σε άτομο που αποφάσισε να κλειστεί σε Μοναστήρι (το σήκωσαν οι γονείς του), και β) σε άτομο που άλλαξε χώρα (το σήκωσε ο αδελφός του). Αμφότεροι αναφέρθηκαν ιεραρχικά από εμένα. Εν τέλει, μην με ρωτήσεις τι έγινε με τις περιπτώσεις τους κι εάν τους επιβλήθηκαν οι όποιες ποινές προβλέπονται από την αντίστοιχη νομοθεσία, δεν ξέρω. Εγώ, πάντως, την αναφορά μου την υπέβαλα. Δεν είναι μόνο η Στρατολογία που ελέγχει τα στοιχεία που δίνεις. Γενικότερα, έτσι όπως ενημερώνεις τράπεζες, εφορίες και τα συναφή, πρέπει να ενημερώνεις και τη Στρατολογία. Υποχρεώνεσαι από την νομοθεσία.

Επεξ/σία από magnam

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...