Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, 

Να σας ρωτησω, μπαινω με την 2η ΕΣΣΟ Ναυτικό τωρα τον Ιούνιο, αναβολή για κοινωνικούς λόγους (δεν έχω πάρει ποτε). Πριν λίγους μήνες τελειωσα το μεταπτυχιακό μου και ετοιμαζόμουν για Αγγλίά PhD με όλα αυτά που έχουν γίνει πάγωσε για λίγους μήνες το θέμα, παρόλο που έχω το OK απο τον καθηγητή (είχα περάσει συνέντευξη) και εκείνος το funding μαλλον πάω απο Σεπτέμβριο. Εγώ υπολόγιζα οτι θα είμαι εγγεγραμένος τωρα τον Απρίλιο και θα επαιρνα νεα αναβολή για PhD (ειχα ως τωρα του προπτυχιακου)

Πόσο εύκολα θα δεχτούν να μου δώσουν για κοινωνικούς λόγους, να ξεκαθαρίσω τι θα κάνω; το πανεπιστήμιο δεν μπορει να μου δώσει οτι ΘΑ είμαι φοιτητης του σε 3-4 μήνες... περιεργη κατασταση που με αγχώνει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 17/4/2020 στις 1:29 ΜΜ, G.TH. είπε

Καλησπέρα σας επικοινώνησα με τη στρατολογία Αθηνών αν έχουν κάποιο πλάνο σχετικά με το πώς θα πάνε οι ΕΣΣΟ του 20 μετά το Κορωναΐο,αν δηλαδή μετά την Γ τώρα τον Ιούνιο,η Δ θα πάει Αύγουστο η Σεπτέμβρη και δεν έχουν κάποια ενημέρωση, γνωρίζει μήπως κάποιος? Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, aregli92 είπε

Καλησπέρα σας επικοινώνησα με τη στρατολογία Αθηνών αν έχουν κάποιο πλάνο σχετικά με το πώς θα πάνε οι ΕΣΣΟ του 20 μετά το Κορωναΐο,αν δηλαδή μετά την Γ τώρα τον Ιούνιο,η Δ θα πάει Αύγουστο η Σεπτέμβρη και δεν έχουν κάποια ενημέρωση, γνωρίζει μήπως κάποιος? Ευχαριστώ!

Εάν δεν ξέρει το Στρατολογικό Σώμα με το οποίο επικοινώνησες, πώς μπορεί να ξέρει κάποιος χρήστης του insomnia; Κι εάν έχει ακούσει κάτι, θα είναι άρβυλο ή στην καλύτερη περίπτωση ανεπιβεβαίωτη φήμη, οπότε θα πρότεινα να μην τα λαμβάνεις υπόψη.

Η κατάσταση είναι ρευστή. Περιμένουμε διαταγές για να καθοριστούν αρκετές ασάφειες που έχουν προκύψει στα προγράμματα λόγω του κορωνοϊού. Δεν είναι όλα στο χέρι της Στρατιωτικής Διοίκησης. Λίγη υπομονή παιδιά. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως, κανέναν δεν τον πήραν ξαφνικά για να καταταχθεί την επόμενη ημέρα 

Επεξ/σία από magnam
  • Like 1

Ρε μαγκες να ρωτησω κατι τωρα που θα πλακωσουν οι ζεστες αξιζει να παρω εναν φθηνο υπνοσακο και απλως να τον στρωνω και να κοιμαμαι απο πανω η θα ναι fail;

Και τι διαφορά θα έχει απ' το να στρώσεις απλά ένα σεντόνι διπλωμένο;

Να 'λεγα ότι είχες ήδη υπνόσακο, να σου πω ΟΚ, αλλά να πάρεις γι' αυτό το λόγο είναι ψιλοάκυρο.

Για μένα πάρε και τώρα τον υπνόσακο.

Εμένα μου έδινε αίσθηση περισσότερης υγιεινής και μου φαινόταν πιο δροσερά να ξαπλώνω πάνω του το καλοκαίρι σε σχέση με το σεντόνι

• Like 4

Περίεργο, υποτίθεται ότι τα βαμβακερά ενδείκνυνται για τη ζέστη, όχι ο πολυεστέρας ή ό,τι άλλο είναι ο υπνόσακος, τουλάχιστον το εξωτερικό του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Petalidas είπε

να τον στρωνω και να κοιμαμαι απο πανω

Να, κάτι τέτοια διαβάζω εδώ μέσα, και με κάνετε κάθε φορά που είμαι ΑΥΔΜ να παρακολουθώ ο ίδιος το ξέστρωμα όλων των κρεβατιών.

Κοιμηθείτε σαν άνθρωποι! Υπάρχει ποιοτική διαφορά. Τον υπνόσακο ποτέ δεν τον συμπάθησα.

Επεξ/σία από magnam
  • Confused 1

Και γω αυτο σκεφτομουν οτι θα ναι πιο δροσερα, ουτε συ αλλος θα τον χρειαστω αργα η γρηγορα πιστευω. Αν παρω σεντονι σκεφτομαι τι να κλασει μπροστα στην σκονη κλπ που θα εχουν τα στρωματα απο κατω και 2ον δεν θα χρειαζεται στρωσιμο το κρεβατι μετα;

20 λεπτά πριν, magnam είπε

Να, κάτι τέτοια διαβάζω εδώ μέσα, και με κάνετε κάθε φορά που είμαι ΑΥΔΜ να παρακολουθώ ο ίδιος το ξέστρωμα όλων των κρεβατιών.

Κοιμηθείτε σαν άνθρωποι! Υπάρχει ποιοτική διαφορά. Τον υπνόσακο ποτέ δεν τον συμπάθησα.

Αμα ειναι να ξυπνησω με τιποτα μανιταρια στην πλατη καλυτερα να την παρω σερι την θητεια ολη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Petalidas είπε

Αμα ειναι να ξυπνησω με τιποτα μανιταρια στην πλατη καλυτερα να την παρω σερι την θητεια ολη.

Πρόσφατα ανακάλυψα πως στρατιώτες διπλανής Μονάδας δεν είχαν πάει ποτέ τους τα σεντόνια για πλύσιμο και απλά τα τίναζαν τους τελευταίους 4 μήνες. Δεν ήξερα πως πρέπει να τους μάθω και τα βασικά περί υγιεινής. Καλού κακού θα τους κάνω και ένα μάθημα σχετικά με το πώς τρώμε, ώστε να μην μου πεθάνει κανείς από ασιτία.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ναι, θα ξυπνήσεις με μανιτάρια ενισχυμένα. Αλλά αν καθαρίζεις και αλλάζεις τακτικά τα σεντόνια σου, τινάζεις τις κουβέρτες, και δεν κάθεσαι πάνω στο κρεβάτι σου με την βρώμικη στολή υπ' αριθμόν 9 (κάτι το οποίο λογικά πιστεύετε πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να απολυθείτε - δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια μανία με αυτό), τότε μια χαρά θα είσαι. Σε τέτοια κρεβάτια έμενα για 4 χρόνια, έχω μια κάποια εμπειρία.

Συν ότι το σεντόνι είναι πολύ πιο δροσερό από τον υπνόσακο.

11 λεπτά πριν, Petalidas είπε

και 2ον δεν θα χρειαζεται στρωσιμο το κρεβατι μετα;

Willy-wonka-you-must-be-new-here.jpg

Επεξ/σία από magnam
  • Thanks 1
  • Confused 1

Εντάξει τώρα, κοροϊδευόμαστε.

Τι να τινάξεις τις κουβέρτες που είναι τουλάχιστον 40 ετών;

Για κάψιμο είναι να πάνε στο διάολο.

Άσε τα στρώματα από αφρολέξ ή ό,τι είναι αυτό τέλος πάντων, που πάνω τους έχουν ιδρώσει πόσοι και πόσοι.

Σιγά μην έστρωνα το δικό μου σεντόνι πάνω σε τέτοιο στρώμα. Ούτε και πάνω από το σεντόνι του στρατού θα το έστρωνα.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εντάξει τώρα, κοροϊδευόμαστε.

Τι να τινάξεις τις κουβέρτες που είναι τουλάχιστον 40 ετών;

Για κάψιμο είναι να πάνε στο διάολο.

Άσε τα στρώματα από αφρολέξ ή ό,τι είναι αυτό τέλος πάντων, που πάνω τους έχουν ιδρώσει πόσοι και πόσοι.

Σιγά μην έστρωνα το δικό μου σεντόνι πάνω σε τέτοιο στρώμα. Ούτε και πάνω από το σεντόνι του στρατού θα το έστρωνα.

Δεν λέω πως είναι ό,τι καλύτερο, σαφώς. Αλλά δεν γίνεται να ακούω για εξανθήματα όταν κανείς δεν έχει ασχοληθεί τόσα χρόνια με αυτά. Όταν κανείς δεν πλένει τα σεντόνια και δεν τινάζει τις κουβέρτες, οι οποίες παρεμπιπτόντως πλένονται...... Σαν να αναρωτιέσαι γιατί δεν παίρνει μπροστά ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο ενώ δεν του έχεις αλλάξει μπαταρία και δεν το έχεις ανεφοδιάσει με καύσιμα για 10 χρόνια.

Έχουμε φτάσει σε σημείο να παρακαλάμε για να τηρούνται βασικά μέτρα υγιεινής. Εγώ παίρνω μόνος των Στρατιωτών μου για πλύσιμο. Επειδή εγώ προσωπικά δεν ανέχομαι την βρωμιά. Αυτοί είναι κομπλέ, δεν τους νοιάζει.

Απορώ αν είναι έτσι και στο σπίτι τους.

Επεξ/σία από magnam
  • Confused 1

Στους 9 μήνες που πήγα εγώ, μία φορά πλύθηκαν κουβέρτες, με αμφίβολη αποτελεσματικότητα πάντα.

Στο Μεγάλο Πεύκο τις τινάζαμε και σχεδόν δε βλέπαμε ο ένας τον άλλον.

Επίσης το άλλο θέμα με το άραγμα των στρατιωτών στο κρεβάτι. Καλώς ή κακώς, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει χρόνος να αράξουν έστω και λίγο οι στρατιώτες.

Πού θα κάτσουν αφού δεν υπάρχουν καρέκλες, στο πάτωμα το οποίο σφουγγαρίζεται με σκέτο νερό, αφού δεν υπάρχουν λεφτά για χλωρίνες; Μιλάμε σφουγγαρίζαμε με σάπιες σφουγγαρίστρες και η δυσωδία, η ξινίλα δεν αντεχόταν. Κι όταν ζητούσαμε χλωρίνες κ.λπ. παίρναμε τα τρία.

Ούτε είναι λύση να βγάζουν την παραλλαγή κάθε φορά που θέλουν να κάτσουν έστω και για ένα λεπτό.

Το μόνο ίσως που μπορούν να κάνουν, είναι να στρώνουν κανά παλιοσέντονο και να κάθονται/ξαπλώνουν πάνω του. Αλλά κι αυτό μπορεί να επιφέρει καμπάνα σε κάποιες περιπτώσεις.

• Like 2
  • Thanks 1

Ρε γαμ@το τι θα γίνει τέλος πάντως με εμάς τους στρατιωτες και τις άδειες;

Από πότε θα μπορούμε να πάρουμε προσωπική άδεια; Δύο μήνες παραμεθόριο μέσα και από ότι καταλαβαίνω δεν προβλέπεται καμία άδεια μέχρι τις 18 του μήνα, που θα μπορείς να βγεις εκτός νόμου. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάποια πρόβλεψη και αναφορά σε εμάς από το αρμόδιο υπουργείο;

Έχετε ακούσει τίποτα στις μονάδες σας;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...