Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Loukas34 είπε

Οκ καλό αυτό έτσι θα γίνει αλλά κάτι ακόμα θέλω να ρωτήσω αφού μου είχε έρθει το καινούργιο εφπ κ το παλιό δε το έστειλα πίσω τι γίνεται??

Δεν έχω ακολουθήσει το θέμα σου για να ξέρω τι έπρεπε να παραδοθεί και πότε, οπότε θα σε γελάσω. Καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο για να τους εξηγήσεις ακριβώς τι έγινε και να σε κατευθύνουν κατάλληλα.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάγκες μια ερώτηση σχετικά με την μισθολόγια. Πιανομαι σε κάποιες ειδικές κατηγορίες (τριτεκνια, γονέας με 65% αναπηρία, άνεργος γονέας με χαμηλο οικογενειακό εισόδημα) και ήθελα να μάθω αν παίρνω κάποια παραπάνω χρήματα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, RaizO_ είπε

Μάγκες μια ερώτηση σχετικά με την μισθολόγια. Πιανομαι σε κάποιες ειδικές κατηγορίες (τριτεκνια, γονέας με 65% αναπηρία, άνεργος γονέας με χαμηλο οικογενειακό εισόδημα) και ήθελα να μάθω αν παίρνω κάποια παραπάνω χρήματα. 

Ναι, για τις ειδικές κατηγορίες υφίσταται διαφορετικός μισθός. Τώρα όσον αφορά το ακριβές ποσό που δικαιούσαι, εξαρτάται από αρκετά κριτήρια, και κυρίως από την κατηγορία στην οποία εντάσσεσαι.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, magnam είπε

Ναι, για τις ειδικές κατηγορίες υφίσταται διαφορετικός μισθός. Τώρα όσον αφορά το ακριβές ποσό που δικαιούσαι, εξαρτάται από αρκετά κριτήρια, και κυρίως από την κατηγορία στην οποία εντάσσεσαι.

Γνωρίζεις αν πιανομαι σε κάποια από τις παραπάνω? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, magnam είπε

Δεν έχω ακολουθήσει το θέμα σου για να ξέρω τι έπρεπε να παραδοθεί και πότε, οπότε θα σε γελάσω. Καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο για να τους εξηγήσεις ακριβώς τι έγινε και να σε κατευθύνουν κατάλληλα.

Σε ευχαριστώ πολύ να σε καλά σου εύχομαι καλή ανάσταση

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, RaizO_ είπε

Γνωρίζεις αν πιανομαι σε κάποια από τις παραπάνω? 

Δεν έχω μπροστά μου την αντίστοιχη διαταγή ή κάποιο φύλο μισθοδοσίας, αλλά ρίξε μια ματιά εδώ. Τώρα αν γι' αυτές τις περιπτώσεις δικαιολογείται και μισθολογική ενίσχυση πέραν της κατ' εξαίρεση μετάθεσης, θα σε γελάσω, δεν θυμάμαι. Πάντως Στρατιώτης μου που έχει παιδιά πληρώνεται σίγουρα περισσότερο.

7 λεπτά πριν, Loukas34 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ να σε καλά σου εύχομαι καλή ανάσταση

Επίσης, να 'σαι καλά! Καλή Ανάσταση! 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, lionTK είπε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. 

Δηλαδή εσείς είχατε ενημερωθεί ότι ότι είχε εγκριθεί η μετάθεση αλλά το φύλλο πορείας βγήκε μετά από 1 μήνα +; Σας είπαν γιατί υπήρξε αυτή η καθυστέρηση;

Ενημερώθηκε το παιδί στη μονάδα του ότι έχει βγει η μετάθεση 

Πιθανολογώ ότι άργησε γιατί έπεσε μέσα στα γεγονότα του Έβρου και τις αρχές του κορονοιου και τα φύλλα πορείας έμειναν πίσω για ένα διάστημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια να ρωτησω κατι..αν καποιος απολυεται αυτο τον καιρο αλλα επειδη λογω καραντινας δεν παιρνει κανενας αδειες..τι γινεται; δεν ειναι υποχρεωμενοι να δωσουν την αδεια που προβλεπεται πριν απολυθει ο στρατιωτης; δεν εννοω τιμητικες, εννοω αυτες που δικαιουται απο τον νομο

Επεξ/σία από Dimitriss_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Dimitriss_ είπε

Παιδια να ρωτησω κατι..αν καποιος απολυεται αυτο τον καιρο αλλα επειδη λογω καραντινας δεν παιρνει κανενας αδειες..τι γινεται; δεν ειναι υποχρεωμενοι να δωσουν την αδεια που προβλεπεται πριν απολυθει ο στρατιωτης; δεν εννοω τιμητικες, εννοω αυτες που δικαιουται απο τον νομο

Το έχω απαντήσει προηγουμένως. Το παραθέτω και παρακάτω. Καλή απόλυση και καλός έφεδρος (όχι πολίτης, παραμένεις σε εφεδρεία)!

Στις 9/4/2020 στις 5:20 ΜΜ, magnam είπε

Όλες οι άδειες καθώς και οι ιατρικές γνωματεύσεις είναι στην ευχέρεια του Διοικητή σου. Τα πάντα. Για παράδειγμα, μπορεί γιατρός να σε βγάλει ελεύθερο υπηρεσίας και ο Διοικητής σου να μην το εγκρίνει (βέβαια μετά παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα άμα πάθεις κάτι).

Για οτιδήποτε κάνεις/δεν κάνεις και για οτιδήποτε σου συμβεί είναι υπεύθυνος ο Διοικητής σου, οπότε εάν κρίνει πως για τον οποιονδήποτε λόγο δεν πρέπει να τηρήσει κάτι από τα παραπάνω, μπορεί αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη να μην τα ακολουθήσει. Βέβαια, θα πρέπει να έχει και πολύ καλό λόγο γι' αυτό. Κάτι που να ευσταθεί και να δύναται να αιτιολογήσει ακόμη και σε Στρατοδικείο (μακρυά από εμάς).

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως η ευθύνη είναι τεράστια οπότε συνήθως ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα κατά γράμμα. Απλώς το πολύ πολύ να σου πει πως (για παράδειγμα) "την εβδομάδα αυτή έχουμε την τάδε δραστηριότητα και σε χρειαζόμαστε, οπότε θα σου δώσω την άδεια την επόμενη εβδομάδα" ή κάτι αντίστοιχο. Συνεννοείσαι μαζί του και τα κανονίζεις όλα. Γι' αυτό και τονίζω πως όσο πιο σωστός και τυπικός είσαι, τόσο πιο πολύ θα θέλει να σε βοηθήσει. Διότι γενικά όλο το προσωπικό (από Στρατιώτες μέχρι και Υπαξιωματικούς) τρέχουν στους Αξιωματικούς και ζητάνε δικαιούμενες άδειες. Και πολύ καλά κάνουν, αλλά όταν υπάρχουν υποχρεώσεις/ανάγκες και το προσωπικό είναι λίγο, καταλαβαίνεις πως δεν μπορούν να τις πάρουν όλοι ταυτόχρονα ή όποτε θέλουν. Οπότε κράτα το αυτό στο μυαλό σου. Όσο πιο σωστός είσαι και όσο πιο έγκαιρα πας και του μιλήσεις για να κάνει κι εκείνος τον προγραμματισμό του, τόσο πιο πιθανό είναι να πάρεις την άδεια όταν θέλεις.

Κατά 99% θα πάρεις όλες τις δικαιούμενες ημέρες αδείας. Απλώς ίσως αρκετές από αυτές να μην είναι ακριβώς την ημέρα που θέλεις. Τώρα άμα είναι εξεταστική που εξετάζεσαι μια συγκεκριμένη ημέρα, τότε θα στην δώσει, δεν νομίζω να έχεις τέτοιο θέμα. Θέμα θα έχεις π.χ. εάν πας να κολλήσεις όλες τις τιμητικές σου σε ένα τετραήμερο με αποτέλεσμα να λείπεις από την Μονάδα για πόσες ημέρες. Για υποχρεώσεις και εξετάσεις δεν ξέρω κανέναν που να μην πήρε άδεια. Απλώς σου έγραψα τα παραπάνω για να μην σου δημιουργηθεί η εντύπωση πως "Όποτε θέλω πάω, ζητάω άδεια, και την παίρνω!", και γενικότερα για να ξέρεις πως δεν είναι απλή διαδικασία.

Επεξ/σία από magnam
Προσθήκη παράθεσης.
Δημοσ.
2 ώρες πριν, magnam είπε

Δεν έχω μπροστά μου την αντίστοιχη διαταγή ή κάποιο φύλο μισθοδοσίας, αλλά ρίξε μια ματιά εδώ. Τώρα αν γι' αυτές τις περιπτώσεις δικαιολογείται και μισθολογική ενίσχυση πέραν της κατ' εξαίρεση μετάθεσης, θα σε γελάσω, δεν θυμάμαι. Πάντως Στρατιώτης μου που έχει παιδιά πληρώνεται σίγουρα περισσότερο.

Επίσης, να 'σαι καλά! Καλή Ανάσταση! 

Ευχαριστώ για την βοήθεια. Γνωρίζω ότι πιανομαι για κατ'εξαιρεση μετάθεση. Απλά ήθελα να μάθω γιατί λείπει ο αξιωματικός που είναι υπεύθυνος για την μισθολόγια και οποίο στέλεχος ρώτησα δεν μπορούσε να με βοηθήσει. 

Δημοσ.

Παιδια βοηθεια.Μου ειπαν σημερα απο το 1ο γραφειο να κανω εγγραφη στο site efedros.army.gr.Ενω βαζω ολα τα στοιχεια σωστα μου βγαζει αυτο((Έχει ήδη αποσταλεί email για το συγκεκριμένο χρήστη, δοκιμάστε σε 1 ημέρα)) αλλα και την αλλη μερα που προσπαθω μου βγαζει παλι αυτο.Εντωμεταξυ δεν εχω παρει ουτε email απο αυτο δεν μου εχουν στειλει τιποτα.Τι κανω?>

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Brashida είπε

Παιδια βοηθεια.Μου ειπαν σημερα απο το 1ο γραφειο να κανω εγγραφη στο site efedros.army.gr.Ενω βαζω ολα τα στοιχεια σωστα μου βγαζει αυτο((Έχει ήδη αποσταλεί email για το συγκεκριμένο χρήστη, δοκιμάστε σε 1 ημέρα)) αλλα και την αλλη μερα που προσπαθω μου βγαζει παλι αυτο.Εντωμεταξυ δεν εχω παρει ουτε email απο αυτο δεν μου εχουν στειλει τιποτα.Τι κανω?>

Πάρε τηλέφωνο σε ένα από αυτά τα τρία: 2106553773, 2106553900, 2106553709. ΓΕΣ/ΚΕΠΥΕΣ. Είχα κι εγώ κάποτε ένα θεματάκι με το υπηρεσιακό mail και λύθηκε άμεσα.

Επεξ/σία από magnam
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Dimitriss_ είπε

Αυτόν τον καιρό απολύεται η ΕΣΣΟ του Ιουλίου 2019… που μπήκε περίπου 15-19 Ιουλίου…

Άρα εσύ απολύεσαι μέσα σε 5 ημέρες από σήμερα και ακόμα δεν σου χορήγησαν την νόμιμη Κανονική άδεια;;;

Δημοσ.

Στη μονάδα μου, παρέδωσαν ρούχα και όπλα πριν φύγουν με άδεια και τα χαρτιά τους τα πήραν από το τοπικό φρουραρχείο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...