Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, nikosmon είπε

Μαγκες επειδη πολλοι βλεπω δεν την παλευουν αυτον τον καιρο λογω του εγκλεισμου να σκεφτεστε το θετικο της υποθεσης. Ολος ο κοσμος εξω εχει παθει μεγαλη ζημια απο τον κορωνοιο. Περαν φυσικα της υγειας και των ανθρωπων που χαθηκαν, νιωθουν οτι χανουν μηνες απο τη ζωη τους εχουν σταματησει δουλειες εχουν σταματησει μαθηματα, σχολες, εξετασεις, τα παντα τους εχουν διαλυσει ολον τον προγραμματισμο. Ενω εμεις ειχαμε προγραμματισει να χασουμε αυτους τους 9 μηνες απο τη ζωη μας στους οποιους δεν θά κανούμε τιποτα οποτε ο κορωνοιος δεν εχει καμια επιδραση πανω μας συν του οτι δεν εχουμε και τιποτα να ζηλεψουμε απο την εξω ζωη. Για αυτο σκεφτειτε το ετσι και θα περασει καλυτερα ο καιρο

Το καλύτερο ποστ που έχω διαβάσει τώρα τελευταία. Παιδιά γεροι να είστε και υγιείς και θα περάσει. Όπως εγραψες και εμείς εξω με παιδιά ,υποχρεώσεις χωρίς δουλειά πλεον τραβαμε Γολγοθά. 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nikosmon είπε

Μαγκες επειδη πολλοι βλεπω δεν την παλευουν αυτον τον καιρο λογω του εγκλεισμου να σκεφτεστε το θετικο της υποθεσης. Ολος ο κοσμος εξω εχει παθει μεγαλη ζημια απο τον κορωνοιο. Περαν φυσικα της υγειας και των ανθρωπων που χαθηκαν, νιωθουν οτι χανουν μηνες απο τη ζωη τους εχουν σταματησει δουλειες εχουν σταματησει μαθηματα, σχολες, εξετασεις, τα παντα τους εχουν διαλυσει ολον τον προγραμματισμο. Ενω εμεις ειχαμε προγραμματισει να χασουμε αυτους τους 9 μηνες απο τη ζωη μας στους οποιους δεν θά κανούμε τιποτα οποτε ο κορωνοιος δεν εχει καμια επιδραση πανω μας συν του οτι δεν εχουμε και τιποτα να ζηλεψουμε απο την εξω ζωη. Για αυτο σκεφτειτε το ετσι και θα περασει καλυτερα ο καιρος

Δεν είναι έτσι φίλε. Δεν είναι θέμα «εγκλεισμού». Και ακόμα και να ήτανε, δεν συγκρίνεται η φυλακή που περνάμε μέσα στο στρατόπεδο, με το να είσαι στο ωραίο σου σπιτάκι.

Πέρα από τον εγκλεισμό, σημασία έχει να είσαι με άτομα δικά σου. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι έξω. Δεν είναι σκεπτικό αυτό που λες, ότι δηλαδή η ζωή δεν προχωράει και για αυτούς έξω λόγο του ιού άρα χαχα την γαμησανε και αυτοί και όλα καλά. Στα α***** μου που ο άλλος δε πάει στην σχολή του λόγο του ιού. Είναι σπιτάκι του με τους δικούς του. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι έξω. 

Εμεις εδώ δεν έχουμε ούτε αδειες, ούτε υπηρεσιακά, ούτε Πάσχα, ούτε μεταθέσεις ούτε τίποτα. Και η ηγεσία είναι ένα μπουρδελο. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Μια που δίνουν φύλλα πορείας, μια που ξαφνικά τα παίρνουν πίσω ενώ είσαι στο λιμάνι και περιμένεις να μπεις στο πλοίο.

Εμείς εδώ επειδή δεν έχουμε εξοδουχους και τρώμε όλοι μέσα, οι μερίδες είναι γάτας. Πεινάμε! Δε μπορούμε να βγούμε, ούτε καν να παραγγείλουμε από έξω. Παρακαλάμε για κίνηση να πάμε ΑΤΜ. Είναι παιδιά που έχουν ξεμείνει από λεφτά και περιμένουν βδομαδες για να βγουν με κίνηση να τραβήξουν χρήματα. Για αυτό ξάπλωσε στο ωραίο σου κρεβατακι εσυ και άσε μας εμας να ξέρουμε καλύτερα τι περνάμε.

Επεξ/σία από Paul_GR
  • Like 8
  • Thanks 1

Δυστυχώς συμφωνώ τόσο με τον @nikosmon όσο και με τον @Paul_GR

Μπηκα και εγώ τον Μάρτιο και τραβάμε πολλά. Χθες ήρθα Έβρο και δεν με βλέπω καλά. 

Από τη μια όντως έξω θα χάναμε την ζωή μας και εκπληρώνουμε μια υποχρέωση σε '' νεκρό '' χρόνο από την άλλη όμως είναι αλλιώς να είσαι σπιτάκι σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα αραχτός. Και να μην είσαι κλεισμένος 1 μήνα με άλλους 50 φαντάρους. Να χεις ξεχάσει τα χρώματα πέρα από το χακί και να μην λες ναι ούτε στην μάνα σου αλλά μόνο μάλιστα! 

Και η μόνη ελπίδα που έχεις είναι μπας και πάνε καλά τα πράγματα και βγεις Ιούνιο... Γιατί Απρίλιο ξεχνάμε και Μάιο δύσκολα... Οποτε σκέφτεσαι και όλον αυτόν τον Γολγοθά... Πως να περάσουν οι μέρες; 

Έρχεται και η μία κεραμιδα πάνω από την άλλη, μια η άδεια ορκομωσίας, μια το Πάσχα, τωρα καθυστερεί και η επόμενη εσσο... Να δούμε τι άλλο. 

• Like 1
  • Thanks 1

Παιδια σε πολλα στρατοπεδα εχει ερθει διαταγη απο ΑΣΔΥΣ για κυκλικες αδειες σε ολους αντι των εξοδων αναλογα τις υπηρεσιακες αναγκες πχ χωριζονται οι φανταροι σε 3 γκρουπ, φευγει το 1ο για 5 μερες και οταν επιστρεφει φευγει το 2ο κλπ. 
Το παραπανω γινεται για την αποσυμφορηση των στρατοπεδων. 

• Like 2

Μαγκες δειτε το θετικα ολο το θεμα.  Πολλες φορες κατι στραβο στον στρατο βγαινει σε καλο. Σκεφτειται οτι στον στρατο ουτως η αλλως θα χανατε ενα γεματο καλοκαιρι ενω τωρα πχ οι παραλιες μπορει να ναι  κλειστες φετος και να το χανατε ουτως η αλλως. Σκεφτειται πως :

-Ναι μεν κοψανε αδειες πασχα και ορκομωσιων,αλλα ειναι πολυ πιθανο να σας τις δωσουν στο τελος μειωνοντας σας την θητεια

-Μπορει να μην δινουν αδειες λογω κορονοιου και μεταθεσεις(βυσματικες),αλλα αυτο σημαινει μεγαλη δυναμη φανταρων στο στρατοπεδο,αrα λιγοτερη εμπλοκη για τους φανταρους,αρα πιο υποφερτη καθημερινοτητα σε θεμα χωσιματος η υπηρεσιων(λαικιστη ξενυχτια). Και πιστεψτε με οι ιδανικες μερες για διαβιωση στο στρατοπεδο ειναι οταν εχει μεγαλη δυναμη φανταρων για να μοιραζεται ο φορτος εργασιας/υπηρεσιων

Τωρα για αυτους που γκρινιαζουν για τις βυσματικες μεταθεσεις,ε ξυδακι τι να κανουμε :D

• Like 1

Το μόνο θετικό (ας πούμε) για τις ΕΣΣΟ που είναι μέσα τώρα είναι ότι χάνουν τα λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες που όταν είχαν εξόδους έβγαιναν και η κατάσταση έξω ήταν «ζωάρα».

49 λεπτά πριν, Orpheas1992 είπε

Παιδια σε πολλα στρατοπεδα εχει ερθει διαταγη απο ΑΣΔΥΣ για κυκλικες αδειες σε ολους αντι των εξοδων αναλογα τις υπηρεσιακες αναγκες πχ χωριζονται οι φανταροι σε 3 γκρουπ, φευγει το 1ο για 5 μερες και οταν επιστρεφει φευγει το 2ο κλπ. 
Το παραπανω γινεται για την αποσυμφορηση των στρατοπεδων. 

Σε εμάς συμβαίνει αυτό. Όμως μας χρεώνουν τις άδειες κανονικές (όχι όλες, 2 από τις 5 πχ). Να την βράσω την άδεια....

• Sad 2

2 ώρες πριν, Paul_GR είπε

Δεν είναι έτσι φίλε. Δεν είναι θέμα «εγκλεισμού». Και ακόμα και να ήτανε, δεν συγκρίνεται η φυλακή που περνάμε μέσα στο στρατόπεδο, με το να είσαι στο ωραίο σου σπιτάκι.

Πέρα από τον εγκλεισμό, σημασία έχει να είσαι με άτομα δικά σου. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι έξω. Δεν είναι σκεπτικό αυτό που λες, ότι δηλαδή η ζωή δεν προχωράει και για αυτούς έξω λόγο του ιού άρα χαχα την γαμησανε και αυτοί και όλα καλά. Στα α***** μου που ο άλλος δε πάει στην σχολή του λόγο του ιού. Είναι σπιτάκι του με τους δικούς του. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι έξω. 

Εμεις εδώ δεν έχουμε ούτε αδειες, ούτε υπηρεσιακά, ούτε Πάσχα, ούτε μεταθέσεις ούτε τίποτα. Και η ηγεσία είναι ένα μπουρδελο. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Μια που δίνουν φύλλα πορείας, μια που ξαφνικά τα παίρνουν πίσω ενώ είσαι στο λιμάνι και περιμένεις να μπεις στο πλοίο.

Εμείς εδώ επειδή δεν έχουμε εξοδουχους και τρώμε όλοι μέσα, η μερίδες είναι γάτας. Πεινάμε! Δε μπορούμε να βγούμε, ούτε καν να παραγγείλουμε από έξω. Παρακαλάμε για κίνηση να πάμε ΑΤΜ. Είναι παιδιά που έχουν ξεμείνει από λεφτά και περιμένουν βδομαδες για να βγουν με κίνηση να τραβήξουν χρήματα. Για αυτό ξάπλωσε στο ωραίο σου κρεβατακι εσυ και άσε μας εμας να ξέρουμε καλύτερα τι περνάμε.

Πρωτα απο ολα καπου μπερδευτηκες.Ποιο ωραιο μου κρεβατάκι και εγω τωρα υπηρετω και ειμαι απο αυτους που μετρουσα επι 5μιση μηνες τις μερες για να παρω τη μεταθεση την πηρα μου την πηρανε πισω με γυρισανε στον εβρο και τωρα που εν τελει πηρα τη μεταθεση ειμαι σε στρατοπεδο που σχεδον φαινεται το σπιτι μου απο το θαλαμο και δεν μπορω να παω λογω απαγορευσης εξοδων. Επισης δεν σου ειπα να χαρεις επειδη και ο εξω κοσμος δεν ειναι καλα ειπα να θεωρεις οτι εισαι τυχερος που υπηρετεις τωρα γιατι πρωτον δεν εχεις τιποτα να ζηλεψεις απο τον εξω κοσμο οκ περα απο το να βλεπεις τους δικους σου. Ξερεις πως ειναι να εισαι πρωτοχρονια 500 χλμ μακρια απο τους δικους σου να τρως εμπλοκη καθε μερα σκοπια στους -6 και να σε παιρνουν οι φιλοι σου και να σου λενε ποσο γαματα περνανε στα κλαμπακια; εγω ξερω γιατι το εζησα πριν 3 μηνες αυτο λεω οτι τωρα δεν εχεις κατι τετοιο να ζηλεψεις. Δευτερον δεν σου χαλαει απολυτως κανεναν προγραμματισμο στη ζωη σου. Σκεψου πως νιωθουν αυτη τη στιγμη ατομα που δινουν πανελληνιες φετος. Εγω πχ σκεφτηκα οτι αν μου τυχαινε ο κορωνοιος περισυ τετοια εποχη που ετοιμαζα τις αιτησεις μου για μεταπτυχιακα να ειμαι ετοιμος να μπω τον οκτωβρη με την 363 να ξεμπερδευω και φετος το σεπτεμβρη να φυγω(οπως και ελπιζω να κανω) θα με ειχε πηδηξει εντελως θα μου χαλουσε ολο το προγραμμα της ζωης μου. Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι μην θεωρεις οτι εισαι ο αδικημενος της υποθεσης που ετυχε να υπηρετεις αυτην την εποχη και οτι μπορει και να ειναι καλο που σε πετυχε ο κορωνοιος σε μια περιοδο που ουτως ή αλλως θα ηταν χαμενοι μηνες απο τη ζωη σου.

• Like 3

35 λεπτά πριν, nikosmon είπε

Πρωτα απο ολα καπου μπερδευτηκες.Ποιο ωραιο μου κρεβατάκι και εγω τωρα υπηρετω και ειμαι απο αυτους που μετρουσα επι 5μιση μηνες τις μερες για να παρω τη μεταθεση την πηρα μου την πηρανε πισω με γυρισανε στον εβρο και τωρα που εν τελει πηρα τη μεταθεση ειμαι σε στρατοπεδο που σχεδον φαινεται το σπιτι μου απο το θαλαμο και δεν μπορω να παω λογω απαγορευσης εξοδων. Επισης δεν σου ειπα να χαρεις επειδη και ο εξω κοσμος δεν ειναι καλα ειπα να θεωρεις οτι εισαι τυχερος που υπηρετεις τωρα γιατι πρωτον δεν εχεις τιποτα να ζηλεψεις απο τον εξω κοσμο οκ περα απο το να βλεπεις τους δικους σου. Ξερεις πως ειναι να εισαι πρωτοχρονια 500 χλμ μακρια απο τους δικους σου να τρως εμπλοκη καθε μερα σκοπια στους -6 και να σε παιρνουν οι φιλοι σου και να σου λενε ποσο γαματα περνανε στα κλαμπακια; εγω ξερω γιατι το εζησα πριν 3 μηνες αυτο λεω οτι τωρα δεν εχεις κατι τετοιο να ζηλεψεις. Δευτερον δεν σου χαλαει απολυτως κανεναν προγραμματισμο στη ζωη σου. Σκεψου πως νιωθουν αυτη τη στιγμη ατομα που δινουν πανελληνιες φετος. Εγω πχ σκεφτηκα οτι αν μου τυχαινε ο κορωνοιος περισυ τετοια εποχη που ετοιμαζα τις αιτησεις μου για μεταπτυχιακα να ειμαι ετοιμος να μπω τον οκτωβρη με την 363 να ξεμπερδευω και φετος το σεπτεμβρη να φυγω(οπως και ελπιζω να κανω) θα με ειχε πηδηξει εντελως θα μου χαλουσε ολο το προγραμμα της ζωης μου. Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι μην θεωρεις οτι εισαι ο αδικημενος της υποθεσης που ετυχε να υπηρετεις αυτην την εποχη και οτι μπορει και να ειναι καλο που σε πετυχε ο κορωνοιος σε μια περιοδο που ουτως ή αλλως θα ηταν χαμενοι μηνες απο τη ζωη σου.

Χαμένοι μήνες από την ζωή μου δεν θα ήταν λόγο της φύσης της εργασίας μου και των σπουδών μου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι έξω. Και έχω να ζηλέψω ακόμα και τώρα πράγματα. Και όχι το ότι δε βγαίνουν να κλειστούν 100 άτομα μαζί σε ένα κλαμπ.

Πάλι καταλήγεις στο τι κάνουν οι άλλοι έξω, και ότι λόγο ιού δεν κάνουν τίποτα σαν εμας, άρα όλα καλά. Στη μιζέρια αυτοί, στη μιζέρια εμείς, δεν χάνουμε κάτι ρε αδερφέ. Εμένα παντως δεν με χαροποιεί το ότι οι άλλοι παίρνανε χάλια ωστε να αισθανθώ καλά που είμαι στρατό. Είναι τραγικό σκεπτικό. Και μόνο που είναι με τους δικούς τους, στο σπίτι τους, είναι καλά. Και μια χαρά παίρνανε από όσο ακούω, παρόλη την δύσκολη κατάσταση.

Έτσι όπως το ανέφερες φάνηκε πως δεν είσαι οπλίτης αυτή την στιγμή, για αυτό το είπα. Δεν ξέρω πως είστε εκεί, εμεις εδώ υποφέρουμε. Από κάθε άποψη (φαγητό, εντάσεις, κομμένες αδειες, κομμένο Πάσχα, οι μισοί χωρίς λεφτά, μελλοντικές εμπλοκές και ατέλειωτες αγγαρείες επειδή δεν θα μπει νέα ΕΣΣΟ κτλ).

Υπομονη μόνο. Αλλά εγώ θετικά δε μπορω να το δω όπως το λες, γιατί απλά δεν γίνεται. 

• Like 2
  • Thanks 1

42 λεπτά πριν, Paul_GR είπε

Χαμένοι μήνες από την ζωή μου δεν θα ήταν λόγο της φύσης της εργασίας μου και των σπουδών μου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι έξω. Και έχω να ζηλέψω ακόμα και τώρα πράγματα. Και όχι το ότι δε βγαίνουν να κλειστούν 100 άτομα μαζί σε ένα κλαμπ.

Πάλι καταλήγεις στο τι κάνουν οι άλλοι έξω, και ότι λόγο ιού δεν κάνουν τίποτα σαν εμας, άρα όλα καλά. Στη μιζέρια αυτοί, στη μιζέρια εμείς, δεν χάνουμε κάτι ρε αδερφέ. Εμένα παντως δεν με χαροποιεί το ότι οι άλλοι παίρνανε χάλια ωστε να αισθανθώ καλά που είμαι στρατό. Είναι τραγικό σκεπτικό. Και μόνο που είναι με τους δικούς τους, στο σπίτι τους, είναι καλά. Και μια χαρά παίρνανε από όσο ακούω, παρόλη την δύσκολη κατάσταση.

Έτσι όπως το ανέφερες φάνηκε πως δεν είσαι οπλίτης αυτή την στιγμή, για αυτό το είπα. Δεν ξέρω πως είστε εκεί, εμεις εδώ υποφέρουμε. Από κάθε άποψη (φαγητό, εντάσεις, κομμένες αδειες, κομμένο Πάσχα, οι μισοί χωρίς λεφτά, μελλοντικές εμπλοκές και ατέλειωτες αγγαρείες επειδή δεν θα μπει νέα ΕΣΣΟ κτλ).

Υπομονη μόνο. Αλλά εγώ θετικά δε μπορω να το δω όπως το λες, γιατί απλά δεν γίνεται. 

Παλι δεν γινομαι κατανοητος. Δεν σου λεω να χαρεις που και οι αλλοι εξω περνανε χαλια σου λεω να νιωθεις τυχερος που δεν σε πετυχε αυτη η φαση οταν θα ησουνα εξω ωστε να σου χαλασει ολα τα σχεδια. Ενταξει τωρα αν δεν θα σε επηρεαζε λογω της φυσης της δουλειας σου δεν μπορω να το γνωριζω γιατι το 99% των ανθρωπων εχει επηρεαστει  επαγγελματικα πολυ ασχημα.

• Like 1

Στις 31/3/2020 στις 4:27 ΜΜ, Mark99 είπε

@engfirm17

Κατάλαβα, να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, μήπως γνωρίζεις αν παίρνουν κανονικά μόρια και τι αθλήματα δίνεις στο κέντρο;

Τα μόρια που παίρνουμε όλοι στις ειδικές δυνάμεις. Τα αθληματα είναι 1χλμ σε 5 λεπτά, 30 κάμψεις, 4 έλξεις στο κέντρο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@nikosmon Ξεχνάς κάτι πολύ βασικό σε όλο αυτό που προσπαθείς να παρουσιάσεις. Όλοι εμείς είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στον ιό. Αν ήμουν σπίτι μου τώρα θα ήξερα ότι οι πιθανότητες να πάθω κάτι είναι μικρές. Περιορισμένη κυκλοφορία μόνο για τα βασικά και παραμονή στο σπίτι. Στο στρατό όμως θα πρέπει να έρθεις σε επαφή, έστω και από απόσταση με άλλους τόσους στρατιώτες + τα στελέχη που μπαινωβγαινουν. Η λογική του ταυτόχρονα περνάω την πανδημία και τον στρατό, με ένα σμπαρο δύο τρυγόνια είναι λάνθασμενη. Πες τα στο στρατιώτη που βρέθηκε θετικός από την Ασσυρο και την Θήβα, σε αυτούς που είναι κλεισμένοι μέσα σε κοντέινερ, στους ΝΣ που είναι μέσα από αρχές Μαρτίου και σε αυτούς που έχουν κλείστει στα στρατόπεδα με τις συνθήκες που αναφέρει ο @Paul_GR

Επεξ/σία από Toyroyfoy
  • Like 1
  • Thanks 1

Όχι να το παίξω σκληρός γιατί σπιτάκι μου είμαι εγώ.Αλλα θα ζήσετε παίδες δεν είστε κρατούμενοι στην Γκουαντάναμο. Με το να παραπονιέστε μόνο γρήγορα δεν θα περάσει ο καιρός και δεν θα αλλάξει και κάτι. Κάντε υπομονή ,εμπειρία είναι και αυτό. Καλο κουράγιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...