Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 23/1/2020 στις 12:26 ΠΜ, wazedi είπε

Νομιζω 8μηνο δικαιουται .Αλλα για να ξερεις σιγουρα ρωτα στη στρατολογια.Το μονο που μπορει να δικαιουται ειναι ευμενης μεταθεση μετα τα σπεν κοντα στο σπιτι του αν εχει πεθανει ο γονεας λιγοτερα απο 5 χρονια πριν

Και κάτι άλλο πάνω σε αυτό.Ειναι προστάτης της αδερφής του η οποία είναι ανήλικη και η μητέρα του είναι άνεργη.Δεν είναι οικονομικά καλά.Με αυτό το κριτήριο επίσης δικαιούται κάτι καλύτερο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ήρθε μήνυμα στο κινητό ότι πρέπει να προσκομίσω πιστοποιητικό σπουδών.

Ξέρει κανείς γιατί το ζητάνε αυτό και τι άλλα στοιχεία έχουν διαθέσιμα? Παίζει δηλαδή να βλέπουν βαθμολογίες κλπ?

Άμα δεν το πάω θα μου πούνε τίποτα? Δεν έχω καταλάβει τι το θέλουν. Είναι να μπω τον Μάρτη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Ξέρει κανείς γιατί το ζητάνε αυτό και τι άλλα στοιχεία έχουν διαθέσιμα? Παίζει δηλαδή να βλέπουν βαθμολογίες κλπ?

Άμα δεν το πάω θα μου πούνε τίποτα? Δεν έχω καταλάβει τι το θέλουν. Είναι να μπω τον Μάρτη

μου ηρθε και εμενα. Αν δεν εχεις πτυχιο, πας στην σχολη παιρνεις μια βεβαιβση σπουδων για στρατιωτικους λογους και την πας στις στρατιολογικες υπηρεσίες. Εγω που μενω Αθηνα το πηγα στο Ρουφ. Π. Ραλλη 2, ουτε 10 λεπτα δεν εκατσα. 

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92

6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Όχι δεν φαίνονται βαθμολογίες.το θέλουν για να μην φας 1 μήνα παραπάνω θητεία ή το πρόστιμο.

• Like 2

43 λεπτά πριν, salonika91 είπε

Όχι δεν φαίνονται βαθμολογίες.το θέλουν για να μην φας 1 μήνα παραπάνω θητεία ή το πρόστιμο.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά μισό γιατί δεν κατάλαβα.

Άμα πάω βεβαίωση ότι είμαι φοιτητής δικαιούμαι έναν μήνα λιγότερο? Οπότε πηγαίνω την βεβαίωση άμα θέλω για δικό μου καλό και μόνο?

5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Άμα πάω βεβαίωση ότι είμαι φοιτητής δικαιούμαι έναν μήνα λιγότερο? Οπότε πηγαίνω την βεβαίωση άμα θέλω για δικό μου καλό και μόνο?

Οχι δεν καταλαβες...αν δεν την πας θα φας εναν παραπανω!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Οχι δεν καταλαβες...αν δεν την πας θα φας εναν παραπανω!

Χαχα τι φάση? Τι τους νοιάζει αν είμαι φοιτητής ή όχι για να μου δώσουν και έναν παραπάνω άμα πω ότι δεν είμαι?

Επίσης αν δεν πάω την βεβαίωση θα το διασταυρώσουν από κάπου ότι είμαι?

Επεξ/σία από cthulhucarbide

1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Χαχα τι φάση? Τι τους νοιάζει αν είμαι φοιτητής ή όχι για να μου δώσουν και έναν παραπάνω άμα πω ότι δεν είμαι?

εφοσον εκανες χρηση των σπουδων σου για να παρεις αναβολη, του νοιαζει και τους παρανοιαζει. μην ξεχνας οτι η αρχικη σου υποχρεωση ηταν να μπεις στα 18.

ο ενας μηνας προστιμο ειναι εξαγορασιμος, δεν χρειαζεται να τον κανεις. πριν απο 15 χρονια κοστιζε 80 ευρω.

• Like 2

2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Εφοσον πηρες αναβολη δεν πρεπει να υπαρχει λογος για αυτο? Δεν την παιρνεις για την ψυχη της μανας σου...Αλλιως μπαινεις κατευθειαν μολις σε καλεσουν. 

• Like 2

Οκ αυτό έχει λίγο λογική. Και πάλι μου φαίνεται τραβηγμένο το να "θυμώνουν" που απλά καθυστέρησες την θητεία αλλά anyway.

Αναρωτιέμαι πάντως, κάποιος που πήγε σχολή αλλά στην πορεία την παράτησε, θα πρέπει απλά να φάει πρόστιμο? Δεν έχει δικαίωμα να την αφήσει επειδή δεν του άρεσε δεν μπόρεσε να την βγάλει ή ό,τι άλλο?

Επίσης ακόμα δεν κατάλαβα πως το διασταυρώνουν. Υπάρχει αυτοματοποιημένη διασύνδεση μέσω της σχολής ή απλά θυμούνται ότι κάποτε είχες πάρει την αναβολή λόγω σχολής οπότε ή 1) θα είσαι φοιτητής ή 2) θα έχεις πάρει πτυχίο και θέλουν να τους αποδείξεις ένα από τα δύο.

Διότι έτσι παραβλέπεται η περίπτωση που είπα πριν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Οκ αυτό έχει λίγο λογική. Και πάλι μου φαίνεται τραβηγμένο το να "θυμώνουν" που απλά καθυστέρησες την θητεία αλλά anyway.

Αναρωτιέμαι πάντως, κάποιος που πήγε σχολή αλλά στην πορεία την παράτησε, θα πρέπει απλά να φάει πρόστιμο? Δεν έχει δικαίωμα να την αφήσει επειδή δεν του άρεσε δεν μπόρεσε να την βγάλει ή ό,τι άλλο?

Επίσης ακόμα δεν κατάλαβα πως το διασταυρώνουν. Υπάρχει αυτοματοποιημένη διασύνδεση μέσω της σχολής ή απλά θυμούνται ότι κάποτε είχες πάρει την αναβολή λόγω σχολής οπότε ή 1) θα είσαι φοιτητής ή 2) θα έχεις πάρει πτυχίο και θέλουν να τους αποδείξεις ένα από τα δύο.

Διότι έτσι παραβλέπεται η περίπτωση που είπα πριν

Καταρχήν αν έχεις παρατήσει τη σχολή αλλά ακόμη είσαι γραμμένος σε αυτή (κοινώς είσαι "αιώνιος" φοιτητής) τότε πας απλώς μια βεβαίωση σπουδών που παίρνεις από τη γραμματεία, και λες ότι είσαι ακόμη φοιτητής. Εκεί τελειώνει η ιστορία. Αν τελείωσες με σπουδές και πήρες το πτυχίο, εκεί πρέπει να διακόψεις άμεσα την αναβολή. Πάνω στο πτυχίο συνήθως φαίνεται το έτος κτήσης του οπότε μπορούν να το ελέγξουν, οπότε αν εσύ έκοψες την αναβολή ας πούμε μετά από 2 χρόνια, τότε θα φας πρόστιμο. Το θέμα δεν είναι ότι καθυστέρησες τη θητεία σου, εφόσον ο νόμος σου επιτρέπει να πάρεις αναβολή λόγω σπουδών τότε μπορείς να πάρεις, αλλά αφού τελειώσεις τις σπουδές τότε θα πρέπει να κόψεις άμεσα την αναβολή και να μπεις στρατό. Αν δεν τη κόψεις τότε θα θεωρηθεί ότι έκανες κακή χρήση της αναβολής.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 2

Αν δεν κάνεις ηλεκτρονική αίτηση στην σχολή για πάνω από 2 εξάμηνα τότε διαγράφεσαι αυτόματα. Οπότε κάποιος που έχει παρατήσει την σχολή μπορεί να μην ξέρει ότι θα φάει πρόστιμο. Εγώ πάντως δεν το ήξερα αυτό.

Τέλος πάντων μικρή σημασία έχει τώρα, εγώ άλλωστε δεν ανήκω σε αυτή την περίπτωση απλά αναρωτιόμουν. Όπως έχω περιέργεια και για το πως κάνουν διασταύρωση

31 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Όπως έχω περιέργεια και για το πως κάνουν διασταύρωση

Κάνεις τα ιδιαιτέρως άπλα πράγματα, δύσκολα.

Λίγο πριν καταταχθείς σου ζητάνε αντίγραφο πτυχίου από τη σχολή που ήταν ο λόγος για να πάρεις την αναβολή. Εαν δεν το πας σου κατοχυρώνεται το πρόστιμο.

Δεν γίνεται καμία διασταύρωση, απλά φαίνεσαι στο σύστημα ότι έχεις πάρει αναβολή λόγω σπουδών και δεν έχεις προσκομίσει αντίγραφο πτυχίου ή έστω βεβαίωση ότι είσαι ακόμα φοιτητής,

• Thanks 1

53 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Αν τελείωσες με σπουδές και πήρες το πτυχίο, εκεί πρέπει να διακόψεις άμεσα την αναβολή. Πάνω στο πτυχίο συνήθως φαίνεται το έτος κτήσης του οπότε μπορούν να το ελέγξουν, οπότε αν εσύ έκοψες την αναβολή ας πούμε μετά από 2 χρόνια, τότε θα φας πρόστιμο. Το θέμα δεν είναι ότι καθυστέρησες τη θητεία σου, εφόσον ο νόμος σου επιτρέπει να πάρεις αναβολή λόγω σπουδών τότε μπορείς να πάρεις, αλλά αφού τελειώσεις τις σπουδές τότε θα πρέπει να κόψεις άμεσα την αναβολή και να μπεις στρατό. Αν δεν τη κόψεις τότε θα θεωρηθεί ότι έκανες κακή χρήση της αναβολής.

Δεν ισχύει ότι πρέπει να κόψεις την αναβολή όταν πάρεις πτυχίο.

Το έχω ρωτήσει με email και το γράφει και στο site της στρατολογίας, https://www.stratologia.gr/el/faq, ερώτηση 14:

> Περάτωσα ή διέκοψα τις σπουδές μου στη Σχολή για την οποία μου χορηγήθηκε αναβολή, πριν την λήξη του χρονικού της ορίου. Ισχύει ακόμη η αναβολή μου;

> Εφόσον περάτωσες ή διέκοψες τις σπουδές σου και δεν παρήλθε το χρονικό όριο μέχρι το οποίο σου χορηγήθηκε αναβολή, αυτή εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τη λήξη του ορίου αυτού.

Δεν αναφέρεται πουθενά ότι πρέπει να κόψεις την αναβολή όταν πάρεις πτυχίο.εράτωσα ή διέκοψα τις σπουδές μου στη Σχολή γεράτωσα ή διέκοψα τις σπουδές μου στη Σχολή για την οποία μου χορηγήθηκε αναβολή, πριν την λήξη του χρονικού της ορίου. Ισχύει ακόμη η αναβολή μου;ια την οποία μου χορηγήθηκε αναβολή, πριν την λήξη του χρονικού της ορίου. Ισχύει ακόμη η αναβολ

Στις 29/1/2020 στις 11:22 ΜΜ, phanispal είπε

Ποιος σου είπε ρε αρχηγέ ότι περιμένουν εσένα να τους πεις πού θες να πας;

Όπου γουστάρουν εκείνοι σε τοποθετούν.

Οι περισσότεροι αμφίβιοι πάνε παρεμπιπτόντως.

Εκτός κι αν έχεις βύσμα.

δεν απαντησες καν την ερωτηση μου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...