Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Skerzos είπε

1 τζάκετ με επένδυση

2 παραλλαγές (παντελόνι, χιτωνιο) 

3 ζευγάρια κάλτσες 

1 πουλόβερ 

2 μπλουζάκια κοντομάνικα 

1 μπλουζάκι/φούτερ μακρυμανικο 

1 ζευγάρι άρβυλα (συν πάτους) 

1 ζευγάρι παντόφλες 

1 μπερε 

1 τζοκει 

1 αδιάβροχο 

Κάποια στιγμή αργότερα εμάς μας έδωσαν και γάντια κασκόλ. Ίσως σε εσάς τα δώσουν από αρχή ή και ποτέ. 

Ευχαριστώ φίλε,

Που είσαι/ήσουν αν επιτρέπεται ?

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταθέσεις τριμήνου για όσους μπήκαμε Οκτώβρη ξέρουμε πότε ανακοινώνονται τώρα τον Γενάρη;

Επεξ/σία από Asevastos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρβυλα επιτρεπετε να αγορασω απο εξω η θα πουνε μλκς? ψαχνομαι για πατους κλτπ αλλα ειδα οτι πολυ εγραφαν για δικα τους αρβυλα. Μπηκε κανεις προσφατα με δικα του αρβυλα (χωρις σοβαρο θεμα πλατυποδιας)? Επισης ο σακος με τα πραγματα που θα παρω μαζι δεν υπαρχει θεμα να ειναι μαυρος και οχι παραλαγης ετσι? Το ιδιο και τα μπλουζακια που θα παρω μαζι πειραζει να ειναι λαδι χρωμα στρατου η μονο παραλαγης επιτρεπετε? 

Επεξ/σία από petros123456789
Δημοσ.

Παρουσιάζομαι Α ΕΣΣΟ ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2020.

Προχθές παρέλαβα το χαρτί με ένδειξη σώμα έρευνας πληροφορικής - ΥΕΑ και παρουσιάζομαι Λάρισα. Είμαι κάτοχος πτυχίου και master σαν μηχανικός Η/Υ και κάτοικος Πειραιά.
Απ ότι διάβασα δεν μένουμε Λάρισα, θα μας στείλουν στην μονάδα. Πού παίζει να με στείλουν;
1) Αξίζει το ΥΕΑ για Έρευνας Πληροφορικής ;
2) Αν πάω για ΥΕΑ τι πορεία θα ακολουθησω στην θητεία μου ; (εκπαίδευση, διάρκεια εκπαίδευσης, μεταθέσεις κλπ)
3) Αν αρνηθώ θα με πετάξουν απ το σώμα ;
4) Υπάρχει πιθανότητα να κοπώ απ το σώμα μετά την κατάταξη;
5) Πού γίνεται η εκπαίδευση ΥΕΑ, μετά το πέρας της εκπαίδευσης υπάρχει πιθανότητα να μείνω σε κάποια μονάδα στην Αθήνα ; ( να γλιτώσω νησιά και Έβρους δλδ).

Δημοσ.
14 ώρες πριν, petros123456789 είπε

Αρβυλα επιτρεπετε να αγορασω απο εξω η θα πουνε μλκς? ψαχνομαι για πατους κλτπ αλλα ειδα οτι πολυ εγραφαν για δικα τους αρβυλα. Μπηκε κανεις προσφατα με δικα του αρβυλα (χωρις σοβαρο θεμα πλατυποδιας)? Επισης ο σακος με τα πραγματα που θα παρω μαζι δεν υπαρχει θεμα να ειναι μαυρος και οχι παραλαγης ετσι? Το ιδιο και τα μπλουζακια που θα παρω μαζι πειραζει να ειναι λαδι χρωμα στρατου η μονο παραλαγης επιτρεπετε? 

12 ώρες πριν, salonika91 είπε

Για να πάρεις δικά σου αρβύλα πρέπει να πάρεις άδεια

Δεν χρειαζεσαι καμια αδεια. Τα στρατιωτικα πρατηρια πουλανε πολυ καλα αρβυλα και φθηνα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μάκαρος είπε

Δεν χρειαζεσαι καμια αδεια. Τα στρατιωτικα πρατηρια πουλανε πολυ καλα αρβυλα και φθηνα. 

Όντως γύρω στα 60-65 ευρώ κάνουν αυτά τα "πύργος" που δίνουν και υπάρχουν και ανατομικά κτλ που είναι ίδια και καλύτερης ποιότητας με 80 ευρώ περίπου. (Τις τιμές μου τις είπαν σε ένα τοπικό μαγαζί) 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, G-pal είπε

Όντως γύρω στα 60-65 ευρώ κάνουν αυτά τα "πύργος" που δίνουν και υπάρχουν και ανατομικά κτλ που είναι ίδια και καλύτερης ποιότητας με 80 ευρώ περίπου. (Τις τιμές μου τις είπαν σε ένα τοπικό μαγαζί) 

3 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

εχω βρει κατι καλουτσικα με 60 ευρο που τα περνουν συνηθως μονιμοι. Τεσπα, θα το δω, Για τα λαδι μπλουζακια ξερουμε τπτ? 

Δημοσ.

Καλησπέρα ειμαι στο δεύτερο έτος των σπουδών μου αλλα λόγω του οτι θέλω να την παρατήσω την σχολή και να αλλάξω με ενδιαφέρει να κάνω το στρατιωτικό να φεύγει.Η ερωτησή μου είναι αν μπορώ να κάνω μηχανογραφικό το καλοκαίρι όντας μέσα.Φανταζομαι υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλα θέλω κάποια επιβεβαίωση.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Koufax1 είπε

Παρουσιάζομαι Α ΕΣΣΟ ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2020.

Προχθές παρέλαβα το χαρτί με ένδειξη σώμα έρευνας πληροφορικής - ΥΕΑ και παρουσιάζομαι Λάρισα. Είμαι κάτοχος πτυχίου και master σαν μηχανικός Η/Υ και κάτοικος Πειραιά.
Απ ότι διάβασα δεν μένουμε Λάρισα, θα μας στείλουν στην μονάδα. Πού παίζει να με στείλουν;
1) Αξίζει το ΥΕΑ για Έρευνας Πληροφορικής ;
2) Αν πάω για ΥΕΑ τι πορεία θα ακολουθησω στην θητεία μου ; (εκπαίδευση, διάρκεια εκπαίδευσης, μεταθέσεις κλπ)
3) Αν αρνηθώ θα με πετάξουν απ το σώμα ;
4) Υπάρχει πιθανότητα να κοπώ απ το σώμα μετά την κατάταξη;
5) Πού γίνεται η εκπαίδευση ΥΕΑ, μετά το πέρας της εκπαίδευσης υπάρχει πιθανότητα να μείνω σε κάποια μονάδα στην Αθήνα ; ( να γλιτώσω νησιά και Έβρους δλδ).

Αν πας για δοκιμος,δεν γνωριζω αν θα μεινεις αναγκαια στην ερευνα πληροφορικης,λογικα θα σε βαλουν σε οποια μοναδα/σωμα χρειαζεται και θελουν εξτρα στελεχη. Οι δοκιμοι εχουν 5μηνη εκπαιδευση αν θυμαμαι καλα στην σχολη εφεδρων αξιωματικων που προφανως ειναι αρκετα πιο δυσκολη απο ενος κλασσικου φανταρου και κανουν συνολικα 14μηνη θητεια,ωστοσο πληρωνονται το 60% των μισθων των ανθυπολοχαγων αν θυμαμαι καλα και εχουν ωραριο στελεχων,δηλαδη 7-2μιση συν καποιες 24ωρες υπηρεσιες τον μηνα. Αν γουσταρεις την φαση στρατου και γουσταρεις να βγαλεις και κανα φραγκο εχοντας ωραριο μονιμων,χωρις να σε πειραζει η 5μηνη εξτρα θητεια,τοτε για σενα θα αξιζει

Αν αρνηθεις ΥΕΑ δεν τρεχει καστανο ,το 90% εχει ενδειξη ΥΕΑ και πηγαινουν πολυ λιγοι. Δυσκολα να "κοπεις" απτο σωμα κατα την αποψη μου,αν σε πανε σε αλλο σωμα θα ναι λογικα επειδη σου φαγε καποιο βυσμα την θεση,αλλα λογικα απτην στιγμη που σε βαλαν ΕΥ  λογω προπτυχιακου+master,δεν νομιζω να σε αλλαξουν για κανενα λογο

Λογικα για να πας σαν δοκιμος αθηνα,πρεπει να χεις βυσμα. Δυσκολα να γλιτωσεις καποια μακρινη μεταθεση,ουσιαστικα εκει που θα μετατεθεις,εκει θα απολυθεις 9 μηνες αφου τελειωσεις την εκπαιδευση σου. Δηλαδη αν πας Χιο,θα ειναι σαν να δουλευεις στρατιωτικος για 9 μηνες στην Χιο με τον μισθο και τα εξοδα που θα μπορει να εχεις εκει. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, G-pal είπε

2 ώρες πριν, petros123456789 είπε

εχω βρει κατι καλουτσικα με 60 ευρο που τα περνουν συνηθως μονιμοι. Τεσπα, θα το δω, Για τα λαδι μπλουζακια ξερουμε τπτ? 

Υπαρχουν και πιο φθηνα. Αρκετα ατομα απο την παλια μου μοναδα ειχαν αγορασει με 49 ευρω απο το τοπικο στρατιωτικο πρατηριο αρβυλα της αεροπελμα. Ειναι απο τις καλυτερες αγορες που μπορεις να κανεις για την θητεια σου γτ τα αρβυλα που σου δινει ο στρατος δεν ειναι και οτι καλυτερο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να πάρεις δικά σου αρβύλα χωρίς να έχεις πρόβλημα υγείας(με πρόβλημα υγείας δεν ξέρω τι γίνεται) πρέπει να πάρεις άδεια.

Δεν φοράει ο καθένας ότι αρβύλα γουστάρει έτσι απλά

αν πάρεις δικά σου και φας άκυρο τι γίνεται;

Επεξ/σία από salonika91
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, salonika91 είπε

Για να πάρεις δικά σου αρβύλα χωρίς να έχεις πρόβλημα υγείας(με πρόβλημα υγείας δεν ξέρω τι γίνεται) πρέπει να πάρεις άδεια.

Οπως σου ειπα και πιο πανω δεν χρειαζεσαι. Και στην μοναδα που ημουν πριν την μεταθεση αλλα και σε αυτη που ειμαι τωρα, κανενας δεν πηρε καποια αδεια και κανεις δεν αντιμετωπισε καποιο προβλημα απο ανωτερους.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, salonika91 είπε

Και γνωστός μου πηρε δικα του λογω οτι αυτα πού του έδωσαν ηταν μικρα σε νούμερο και δεν ειχαν ποιο μεγάλο νουμερο αναγκάστηκε να παρει δεν εννδιαφερθηκαν καν μου ειχε πει σημασια δεν έδωσαν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...