Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 31/12/2019 στις 11:52 ΠΜ, Gioann είπε

Χαίρεται. Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και πολλά χρόνια (εχω ηδη τα χρονια για μόνιμος κάτοικος αλλά με τραβολογάνε λίγο στην πρεσβεία) και έχω την εξής απορία.

Έχω ανανεώσει διαβατήριο ως ανυποτακτος εξωτερικου στην πρεσβεία, και ξέρω και για τις 30 μέρες (και εχω κατέβει στην Ελλάδα στο παρελθόν και δεν είχα προβλήματα κατά την έξοδο). Αλλά εδώ και πολυ καιρό εχει φθαρεί και θέλω να ανανεώσω την αστυνομική ταυτότητα μου. (την έχω από το 2006 και έχει περάσει πολλά) 

Σκοπός μου λοιπόν ήταν να κατεβώ μερικς μερες και να ανανεώσω ταυτότητα. Ερώτηση μου είναι. Μπορεί να το κάνει αυτό ένας ανυπότακτος εξωτερικού πηγαίνοντας κανονικά στο τμήμα (έχοντας και το χαρτί ανυποταξίας εξωτερικού απο την πρεσβεία, εισιτήρια, μέσα στις 30 μέρες κτλ) η τρέχει τίποτα? 

Το ξέρω οτι είμαι παρανοϊκός αλλά έχω αυτή την εικόνα ότι θα πάω στο τμήμα, και με το που θα δει ένας αστυνομικός στο ΗΥ του τα στοιχεία μου θα πει "α εδώ είσαι πουλάκι μου. Γρήηηηγορα στο στρατόπεδο, και ένα ξύλο on the house τώρα!" (ειπα, παρανοικος!)

Έχω παρόμοια εμπειρία πριν από 5-6 χρόνια, όταν ακόμα ήμουν ανυπότακτος εξωτερικού και όχι ΜΚΕ. Στο αστυνομικό τμήμα με το που βάζουν τα στοιχεία σου εμφανίζεται η κόκκινη οθόνη με την ένδειξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απολύτως λογικό λόγω της ανυποταξίας.

Είχα μαζί μου τη βεβαίωση ότι είμαι ανυπότακτος εξωτερικού που είχα πάρει από το προξενείο και ήταν αρκετό. Φρόντισε μόνο να έχεις πάρει μια σχετικά πρόσφατη (3-6 μήνες το πολύ) και να μην έχεις μαζί σου κάποια από το 2011 πχ. Όπως μου είχε εξηγήσει ο τότε αστυνομικός υπηρεσίας είναι λίγο πολύ στάνταρ διαδικασία, το πολύ πολύ σε περίπτωση πιο ενδελεχούς ελέγχου να καλέσουν την στρατολογία για επιβεβαίωση της ανυποταξίας.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά μια ερώτηση θέλω να κάνω.

Παρουσιάζομαι 565 ΤΠ/ΕΟΔ (ΛΑΓΟΣ) στις 23-01-2020 και έλαβα σήμερα το σημείωμα κατάταξης στο οποίο καθαρά από μα****α μου έχει πέσει μια σταγόνα καφές σε σημείο πάνω στο χαρτί όπου είναι κενό (Δεν αναγράφει κάποιο στοιχείο).

Η ερώτηση μου είναι γνωρίζετε αν θα πέσει καμπάνα ή δεν το πολύ δίνουν σημασία.
Επίσης αν μπορούν να μου το επαναεκτυπώσουν στην Στρατολογία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από menelaos400
Δημοσ.
12 ώρες πριν, menelaos400 είπε

Παρουσιάζομαι 565 ΤΠ/ΕΟΔ (ΛΑΓΟΣ) στις 23-01-2020 και έλαβα σήμερα το σημείωμα κατάταξης στο οποίο καθαρά από μα****α μου έχει πέσει μια σταγόνα καφές σε σημείο πάνω στο χαρτί όπου είναι κενό (Δεν αναγράφει κάποιο στοιχείο).

Και σκατ@ να έχει πάνω στο χαρτί δεν σου κάνουν τίποτα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dimitris dimitris είπε

Καλησπέρα παιδιά, ξέρουμε πότε περίπου θα γίνει η ορκωμοσία της Α ΕΣΣΟ?

συνήθως 1 περίπου μήνα μετά την κατάταξη γίνεται. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, menelaos400 είπε

Και νόμιζα ότι εγώ μπήκα ψαρωμενος

Δημοσ.

Καμιά λίστα με τα must have για στρατό ξηράς έχουμε ? Επίσης τι μας δίνουν ?  Έχω περίπου μία ιδέα αλλά αν έχει μπει κανείς Οκτώβρη κτλ που να τα έχει φρέσκα. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά! Παρουσιάζομαι στην Λαρισα στην 1η στρατιά για αεροπορία στρατού. Ξερει κανεις να μου πει τι παιζει εκει; 

Επίσης, πόσες μέρες έχω άδεια μετά την ορκωμοσία; 

ευχαριστω! 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, G-pal είπε

Καμιά λίστα με τα must have για στρατό ξηράς έχουμε ? Επίσης τι μας δίνουν ?  Έχω περίπου μία ιδέα αλλά αν έχει μπει κανείς Οκτώβρη κτλ που να τα έχει φρέσκα. 

1 τζάκετ με επένδυση

2 παραλλαγές (παντελόνι, χιτωνιο) 

3 ζευγάρια κάλτσες 

1 πουλόβερ 

2 μπλουζάκια κοντομάνικα 

1 μπλουζάκι/φούτερ μακρυμανικο 

1 ζευγάρι άρβυλα (συν πάτους) 

1 ζευγάρι παντόφλες 

1 μπερε 

1 τζοκει 

1 αδιάβροχο 

Κάποια στιγμή αργότερα εμάς μας έδωσαν και γάντια κασκόλ. Ίσως σε εσάς τα δώσουν από αρχή ή και ποτέ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/1/2020 στις 1:56 ΠΜ, menelaos400 είπε

Τελείωσες φίλε!!! Πραγματικά έκανες τέτοιο λάθος ντροπη....χαχαχα. Έλα ρε φίλε χαλάρωσε, εμένα είχε στάλα από σάντουιτς με τόνο που είχα φάει και δεν είπαν τίποτα. 

340 Ε 'ΕΣΣΟ. Προεδρική φρουρά και παράλληλα πτυχιακή. Αξέχαστη θητεία. 

Επεξ/σία από papajohnnnn
Δημοσ.

Όσο για τα πράγματα που χρειαστείς θα κάνεις το εξής. Θα πάρεις μια σχολική τσάντα και θα βάλεις μέσα ότι θα έπαιρνες αν πήγαινες σε ένα ταξίδι. Σαμπουάν, ξυριστικα, νυχοκοπτες, οδοντοβουρτσες, φορτιστές, κωλοχαρτο, μωρομαντιλα κτλ. Βολεύει πολύ και ένα νεσεσέρ για αυτά του μπάνιου. 

Από εκεί και πέρα σε πιο εξειδικευμένα του στρατού θες

• γυαλιστικο για άρβυλα
  • Φακό 
  • Sleeping bag 
  • 2 σεντόνια 
  • Λουκέτα (όσα οι βαλίτσες, συν ένα για το όπλο, ένα για φοριαμο και καναδυο καβατζα) 

Αυτά θυμάμαι τώρα. Αν ψάξεις θα βρεις πολλές λίστες για πράγματα. Μην τρελενεσαι, ειδικά με τα μικροπραγματα, θα τα αγοράσεις σε καμία έξοδο αν τα χεις μεγάλη ανάγκη. Εγώ πχ κάτι μπαταρίες ή κορδόνια τσάμπα τα κουβαλησα και πλέον κοιμούνται στον φοριαμο. Ίσως όταν απολυθώ να τα πάρω, δεν ξέρω. 

Για τα ρούχα, η λογική λέει ότι με ρούχα 10 ημερών δεν θα φτάσεις ποτέ να μην έχεις. Εγώ σκέψου 3 μήνες έχω φορέσει 6-7 βρακια και τα υπόλοιπα 7-8 είναι ακόμα στην βαλίτσα, επειδή πλένω μια φορά τη βδομάδα (σε έξω, 5 ευρώ το πλύσιμο). 

Στην επιλογή βαλιτσων, τσάντας κοίτα να βολεύουν στο κλείδωμα. Είναι μονάδες που παίζει να τα χεις όλα ορθάνοιχτα, αλλά είναι και αλλού που πέφτει μακροχειρια. 

Πολιτικά ρούχα πάρε 2 αλλαξιες, εκτός κι αν τα βρωμιζεις εύκολα. 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...