ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Κάνε ένα πλάνο τι θες να κάνεις με το εξωτερικό. Αν ο σκοπός σου είναι να μείνεις μόνιμα, μη κάνεις τίποτα. Αν ο σκοπός σου είναι να γυρίσεις, τότε αναγκαστικά θα τον υποστείς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos_12345 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Κάνε ένα πλάνο τι θες να κάνεις με το εξωτερικό. Αν ο σκοπός σου είναι να μείνεις μόνιμα, μη κάνεις τίποτα. Αν ο σκοπός σου είναι να γυρίσεις, τότε αναγκαστικά θα τον υποστείς Θέλω να μείνω μόνιμα αλλά σκέφτομαι ότι θα υπάρχει θέμα αν θέλω να γυρίσω για κάποιον σοβαρό λόγο (πρόβλημα υγείας συγγενή πρώτου βαθμού ας πούμε). 30 μέρες τον χρόνο είναι λίγες αλλά από την άλλη, σιγά μην έχω 30 ημερολογιακές ελεύθερες, έτσι και αλλιώς. Το θέμα με το χέρι μου δεν είναι παίξε-γέλασε, αν όμως αυτοί δουν ότι μπορούν να έχουν άλλον έναν σε γραφείο ή άλλον έναν υπηρέτη γενικά, δεν θέλω να ρισκάρω το Ι4. Στην τελική, μπορώ να τους πω ότι φλιπάρω με την εξουσία και δυσκολεύομαι να διαχειριστώ τον θυμό μου, σε επίπεδο που δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω σε ορισμένες καταστάσεις, θα ρισκάρει να με αφήσει να υπηρετήσω ο άλλος; Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2019 από Dinos_12345 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisis1925 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Για να πάρεις I5 θα πρέπει να συμπληρώσεις 2 χρόνια με αναβολές για λόγους υγείας είτε αυτοί είναι ψυχολογικοί είτε ιατρικοί (πχ παθολογική πάθηση ) , για εξαγορά θητείας θα πρέπει να έχεις συμπληρώσεις το 33ος έτος της ηλικίας σου αλλά και πάλι θα πρέπει να υπηρετήσεις 30 ή 40 μέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos_12345 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, dionisis1925 είπε Για να πάρεις I5 θα πρέπει να συμπληρώσεις 2 χρόνια με αναβολές για λόγους υγείας είτε αυτοί είναι ψυχολογικοί είτε ιατρικοί (πχ παθολογική πάθηση ) , για εξαγορά θητείας θα πρέπει να έχεις συμπληρώσεις το 33ος έτος της ηλικίας σου αλλά και πάλι θα πρέπει να υπηρετήσεις 30 ή 40 μέρες. Μου φαίνεται θα φύγω εξωτερικό και αν χρειαστεί να μείνω για πάνω από 30 μέρες στην Ελλάδα, πάει να πει ότι κάτι πήγε πολύ στραβά και θα αναγκαστώ να πληρώσω. Σιγά μην τους δώσω και λεφτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geomos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Μου φαίνεται θα φύγω εξωτερικό και αν χρειαστεί να μείνω για πάνω από 30 μέρες στην Ελλάδα, πάει να πει ότι κάτι πήγε πολύ στραβά και θα αναγκαστώ να πληρώσω. Σιγά μην τους δώσω και λεφτά. Φίλε μου κάνε ότι νομίζεις καλύτερο για τον εαυτό σου όσον αφορά το στρατό . Όσον αφορά την άρνηση σου προς εξουσία και τις "διαταγές" ετοιμάσου για μια επαγγελματική ζωή που θα πρέπει τις υποστείς. Σαν φοιτητής τα βλέπεις όλα ρόδινα αλλά πίστεψέ με θα βρεις τον βλάκα προϊστάμενο που θα σε τρέχει έχοντας λιγότερα προσόντα από εσένα (καραβανα στο στρατό) ,θα βρείς το συνάδελφο που είναι ανηψιος του αφεντικού και θα σε χώνει στη δουλειά (βύσμα) και άλλα πολλά. Αν νομίζεις ότι αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα και έξω είναι όλα αξιοκρατικά και καλώς καμωμένα θα απογοητευτεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Θέλω να μείνω μόνιμα αλλά σκέφτομαι ότι θα υπάρχει θέμα αν θέλω να γυρίσω για κάποιον σοβαρό λόγο (πρόβλημα υγείας συγγενή πρώτου βαθμού ας πούμε). 30 μέρες τον χρόνο είναι λίγες αλλά από την άλλη, σιγά μην έχω 30 ημερολογιακές ελεύθερες, έτσι και αλλιώς. Το θέμα με το χέρι μου δεν είναι παίξε-γέλασε, αν όμως αυτοί δουν ότι μπορούν να έχουν άλλον έναν σε γραφείο ή άλλον έναν υπηρέτη γενικά, δεν θέλω να ρισκάρω το Ι4. Στην τελική, μπορώ να τους πω ότι φλιπάρω με την εξουσία και δυσκολεύομαι να διαχειριστώ τον θυμό μου, σε επίπεδο που δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω σε ορισμένες καταστάσεις, θα ρισκάρει να με αφήσει να υπηρετήσω ο άλλος; Απο ένα σημείο και μετά, ως ΜΚΕ, πάνε νομίζω στις 45 οι μέρες. Θα μπορούσες επίσης να δεις κάποιον στρατιωτικό γιατρό και να εξετάσεις μήπως βγεις Ι5 παθολογικό αφού έχεις σοβαρό θέμα. Το ψυχολογικό είναι μεγάλη ιστορία και αφού κοιτάς για μόνιμα εξωτερικό δεν αξίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μάκαρος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Μου φαίνεται θα φύγω εξωτερικό και αν χρειαστεί να μείνω για πάνω από 30 μέρες στην Ελλάδα, πάει να πει ότι κάτι πήγε πολύ στραβά και θα αναγκαστώ να πληρώσω. Σιγά μην τους δώσω και λεφτά. Αν δεν κανω λαθος, μεχρι να γινεις μονιμος κατοικος εξωτερικου,το προστιμο (γυρω στα 6 χιλιαρικα) το πληρωνεις αναγκαστικα γτ παει στην εφορια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos_12345 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, geomos είπε Φίλε μου κάνε ότι νομίζεις καλύτερο για τον εαυτό σου όσον αφορά το στρατό . Όσον αφορά την άρνηση σου προς εξουσία και τις "διαταγές" ετοιμάσου για μια επαγγελματική ζωή που θα πρέπει τις υποστείς. Σαν φοιτητής τα βλέπεις όλα ρόδινα αλλά πίστεψέ με θα βρεις τον βλάκα προϊστάμενο που θα σε τρέχει έχοντας λιγότερα προσόντα από εσένα (καραβανα στο στρατό) ,θα βρείς το συνάδελφο που είναι ανηψιος του αφεντικού και θα σε χώνει στη δουλειά (βύσμα) και άλλα πολλά. Αν νομίζεις ότι αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα και έξω είναι όλα αξιοκρατικά και καλώς καμωμένα θα απογοητευτεις. Μάντεψε τι κίνητρο έχεις να αντέξεις τον βλάκα προϊστάμενο. Λεφτά. Επίσης, η άνεση που έχει αυτή την στιγμή ο κλάδος σημαίνει ότι αν έχω τα skills, μπορώ να φύγω και να πάω κάπου αλλού, καλύτερα. Όπως και να έχει, δεν θα έχω έναν κομπλεξικό στρατόκαυλο από πάνω μου, να μου λέει μαλακίες. Δεν μιλάω καν για τα 18χρονα που θα είναι μέσα και θα έχουν μπει λίγο πριν από εμένα, που θα μου το παίζουν παλιοί. 32 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Αν δεν κανω λαθος, μεχρι να γινεις μονιμος κατοικος εξωτερικου,το προστιμο (γυρω στα 6 χιλιαρικα) το πληρωνεις αναγκαστικα γτ παει στην εφορια. Τι εννοείς μέχρι να γίνω μόνιμος κάτοικος εξωτερικού; Από την στιγμή που φεύγω και δουλεύω έξω, δεν θεωρούμαι ως μκε; 58 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Απο ένα σημείο και μετά, ως ΜΚΕ, πάνε νομίζω στις 45 οι μέρες. Θα μπορούσες επίσης να δεις κάποιον στρατιωτικό γιατρό και να εξετάσεις μήπως βγεις Ι5 παθολογικό αφού έχεις σοβαρό θέμα. Το ψυχολογικό είναι μεγάλη ιστορία και αφού κοιτάς για μόνιμα εξωτερικό δεν αξίζει. Θα ψάξω να δω για επιτροπή που δίνει το ποσοστό αναπηρίας, ίσως το χέρι μου φτάνει για να μου δώσουν αρκετά μεγάλο ώστε να βγω Ι5 εξ ορισμού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evoracing Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Ξέρετε κάνεις τπτ για σδβ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisis1925 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το ο,τι φεύγεις για δουλειά στο εξωτερικό δεν σε κάνει απευθείας ΜΚΕ , μέχρι να συμπληρώσεις τις προϋποθέσεις που αναφέρεται στο άρθρο που σου έδωσα θα θεωρείσαι ανυπότακτος εξωτερικού. Οι παθήσεις που δίνουν απαλλαγή από την στρατιωτική θητεία θα τις βρεις στο παρακάτω άρθρο . Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2019 από dionisis1925 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cer84 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, Nikos3254 είπε Πήρα μετάθεση και μετά από ένα μήνα μου ήρθε χαρτί για μετάθεση από το πουθενά... Αυτό γίνεται..οποτε θέλουν..αλλα αν εχεις μέσο σβήνεται η μετάθεση και δεν πας πουθενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε Το ο,τι φεύγεις για δουλειά στο εξωτερικό δεν σε κάνει απευθείας ΜΚΕ , μέχρι να συμπληρώσεις τις προϋποθέσεις που αναφέρεται στο άρθρο που σου έδωσα θα θεωρείσαι ανυπότακτος εξωτερικού. Οι παθήσεις που δίνουν απαλλαγή από την στρατιωτική θητεία θα τις βρεις στο παρακάτω άρθρο . Και ως ανυπότακτος εξωτερικού ανανεώνεις κανονικά το διαβατήριο σου και μπορείς να έρχεσαι στην Ελλάδα 30 μέρες το χρόνο. Πρακτικά για κάποιον που ζει μόνιμα στο εξωτερικό, δεν έχει καμία "επίπτωση" στη ζωή του το να είναι ανυπότακτος εξωτερικού... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μάκαρος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Τι εννοείς μέχρι να γίνω μόνιμος κάτοικος εξωτερικού; Από την στιγμή που φεύγω και δουλεύω έξω, δεν θεωρούμαι ως μκε; Οχι. Υπαρχει μια διαδικασια για να γινεις μκε. Μεχρι τοτε εισαι ανυποτακτος εξωτερικου, οποτε εχεις και το προστιμο των 6 χιλιαδων στην εφορια σου Αν ηταν τοσο ευκολο το μκε, θα εφευγαν ολοι εξω και δεν θα πηγαινε κανεις στρατο. Οπως λεει και το αρθρο που σου εδωσαν απο πανω, βασικη προυποθεση ειναι να μενεις τα τελευταια 11 χρονια εξωτερικο. 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Και ως ανυπότακτος εξωτερικού ανανεώνεις κανονικά το διαβατήριο σου και μπορείς να έρχεσαι στην Ελλάδα 30 μέρες το χρόνο. Πρακτικά για κάποιον που ζει μόνιμα στο εξωτερικό, δεν έχει καμία "επίπτωση" στη ζωή του το να είναι ανυπότακτος εξωτερικού... Η μονη επιπτωση ειναι το προστιμο που πηγαινει εφορια. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2019 από Μάκαρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Μάκαρος είπε Οχι. Υπαρχει μια διαδικασια για να γινεις μκε. Μεχρι τοτε εισαι ανυποτακτος εξωτερικου, οποτε εχεις και το προστιμο των 6 χιλιαδων στην εφορια σου Αν ηταν τοσο ευκολο το μκε, θα εφευγαν ολοι εξω και δεν θα πηγαινε κανεις στρατο. Οπως λεει και το αρθρο που σου εδωσαν απο πανω, βασικη προυποθεση ειναι να μενεις τα τελευταια 11 χρονια εξωτερικο. Η μονη επιπτωση ειναι το προστιμο που πηγαινει εφορια. Και το οποιο σβήνεται όταν βγεις ΜΚΕ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μάκαρος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Και το οποιο σβήνεται όταν βγεις ΜΚΕ Απο αυτα που λεει ομως ο φιλος δεν εχει φυγει καν ακομα εξωτερικο. Για μκε θες 11 χρονια και αν για οποιοδηποτε χ ψ λογο χρειαστεις μια φορολογικη ενημεροτητα στην Ελλαδα, με 6 χιλιαρικα οφειλη στην εφορια, κλαφτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις