Skerzos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Στις 4/11/2019 στις 11:01 ΜΜ, CV111 είπε Παίδες να κάνω μια ερώτηση? Η αναβολή μου ισχύει μέχρι και 31 δεκέμβριου του 2019. Θα με καλέσουν στην ΕΣΣΟ του Φλεβάρη ή του Μαίου,εφόσον δεν διακόψω καθόλου την αναβολή μου και περάσει η ημερομηνία? Να ξέρεις ότι πρέπει να δικαιολογησεις την αναβολή. Πχ αν πήρες για σπουδές, να έχεις πάρει πτυχίο, αλλιώς πληρώνεις 1 μήνα ποινή (είτε τον υπηρετείς είτε 90 ευρώ) Στις 6/11/2019 στις 10:41 ΠΜ, TakhsJB είπε Τα πιο φθηνά και ελαφριά αρβύλα για στρατό!? Τσάμπα λεφτά θα χαλάσεις, αυτά του στρατού είναι οκ. Αν θες πάρε πάτους δικούς σου αλλά και αυτοί που θα σου δώσουν είναι κομπλέ. Την πρώτη βδομάδα θέλουν γυάλισμα για να μαλακώσουν. Μετά θέλουν γυάλισμα για να φαίνεσαι γυαλισμένος. Στις 27/11/2019 στις 12:44 ΜΜ, DonaldSand είπε Παιδιά , τώρα που μιλάτε για το θέμα του ύπνου ( αλλά για ΔΕΑ στις ΕΔ )που δεν με ενδιαφέρει καθόλου, ήθελα να ρωτήσω στον κανονικό στρατό ξηράς , σαν απλός φαντάρος πόσες ώρες περίπου κοιμάσαι ; Όταν έχεις έξοδο (δηλαδή δεν έχεις υπηρεσία), το βράδυ βαράς 7ωρο σίγουρα. Όταν θα χεις υπηρεσία, θα κοιμάσαι 3-4 ώρες το βράδυ και παρακαλάς να έχεις καλό ΑΥΔΜ να σε αφήνει και τα απογεύματα (οι περισσότεροι αφήνουν). Απλά στα ΣΠΕΝ μπορείς να χεις απογευματινή ή και βραδινή εκπαίδευση, οπότε εκεί τον ήπιες λίγο. Μπόνους τα φυλακια που παίζει να χεις αρχιφυλακα που σε ξυπνάει αργά και όπου γενικά σε αφήνουν μετά το μεσημεριανό να κάνεις ότι θες τις ώρες που δεν έχεις νούμερο. 1
dompred Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 14 ώρες πριν, george_rt είπε Καλησπέρα στην παρεα, Εχω μια απορια. Θελω παρα πολυ να παω σε ενα event σχετικό με το επάγγελμα μου στο εξωτερικο το οποίο ξεκινα την ημερα απολυσεως μου(ξερω ατυχία). Προφανώς το ζήτημα της αδειας για να βγω στο εξωτερικο θα το δω εγκαιρως ώστε να ξερω αν θα μπορω να παω αλλα εχω αλλο θεμα. Υπάρχει καποιος τροπος να τακτοποιησω τις εκκρεμοτητες για να απολυθω πριν η μετα απο την ημερα απολυσεως ετσι ωστε να μη πρεπει να μπω στο στρατοπεδο την ημερα απολυσεως; η πρεπει να ειμαι οπωσδήποτε εκει; Μέχρι και την τελευταία μέρα και να πάρεις πίσω την ταυτότητά σου από το αρμόδιο γραφείο θεωρείσαι στρατιώτης. Οπότε λίγο δύσκολο να μην μπεις την τελευταία μέρα. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι παραδώσεις τον εξοπλισμό σου και να μαζέψεις όλες τις υπογραφές (αν φυσικά δεν έχουν θέμα αυτοί που υπογράφουν) προτού να πάρεις την άδειά σου (θεωρώ ότι παίρνεις άδεια τις τελευταίες μέρες και γυρνάς για τα διαδικαστικά την ημέρα της απόλυσης), εμείς τουλάχιστον αυτό είχαμε κάνει. Οπότε στο τέλος πας στο στρατολογικό γραφείο με το χαρτί και την στρατιωτική ταυτότητα και ξεμπερδεύεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. (κοίταξε επίσης και πότε είναι να βγάλεις την ακτινογραφία, μην τρέχεις τελευταία μέρα)
Bezzarius Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 καλησπέρα παιδιά, σήμερα ορκίστηκε η Δ ΕΣΣΟ 2019 Πολεμικό Ναυτικο. Γνωρίσει κανείς / έχει υπηρετήσει στην Λέσβο να πει εμπειρίες?
Locke_John Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Γεια σας, Έχω μια απορία: Τις πρώτες ημέρες που κατατασσόμαστε στον στρατό, θυμάστε αν τους παραδίδουμε το παιδικό βιβλιάριο υγείας (λεπτό γκρί για εμάς τους 30κάτι...) το οποίο μας δίνουν πίσω όταν απολυόμαστε; Υπηρέτησα πριν 9 χρόνια, όμως τα τελευταία χρόνια έχω χάσει το συγκεκριμένο βιβλιάριο, από το οποίο θα ήθελα να δω τους εμβολιασμούς μου αναλυτικά.. Οπότε, σκέφτηκα μήπως τα στρατολογικά γραφεία το κρατάνε μέχρι την απόλυσή μας οπότε και μας το ξαναπαραδίδουν.
cer84 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τελικα εγω που εχω αναβολή μεχρι τις 30/1/2020 και πηρα τηλέφωνο στην στρατολογία μου ειπαν οτι μαλλον θα μπω με την Β τον μαρτιο ενω την πρώτη φορα μου ειχαν πει οτι θα μπω με την Α εσοο του Φεβρουαρίου... Αλλα μου ειπαν επειδη δεν έχουν βγει ημερομηνίες δεν ξέρουν ακομα το ποιο πιθανον ειναι φυγω τον Ιανουάριο με την (Α) ? Και στην αναβολη μου λεει αφου βαζω τα στοιχεία οτο θα μπω με την Β εσσο μαρτιου το ενημερωσαν το site.. αν και νομιζω οτι μεχρι 31 Δεκεμβρίου παίρνουν με τις 6 εσσο Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2019 από cer84
billsnake21 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 17 ώρες πριν, Locke_John είπε Γεια σας, Έχω μια απορία: Τις πρώτες ημέρες που κατατασσόμαστε στον στρατό, θυμάστε αν τους παραδίδουμε το παιδικό βιβλιάριο υγείας (λεπτό γκρί για εμάς τους 30κάτι...) το οποίο μας δίνουν πίσω όταν απολυόμαστε; Υπηρέτησα πριν 9 χρόνια, όμως τα τελευταία χρόνια έχω χάσει το συγκεκριμένο βιβλιάριο, από το οποίο θα ήθελα να δω τους εμβολιασμούς μου αναλυτικά.. Οπότε, σκέφτηκα μήπως τα στρατολογικά γραφεία το κρατάνε μέχρι την απόλυσή μας οπότε και μας το ξαναπαραδίδουν. Κανένα βιβλιάριο δεν παραδίδεις. Μόνο την ταυτότητα σου κρατάνε μέχρι να απολυθείς 1
Locke_John Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, billsnake21 είπε Κανένα βιβλιάριο δεν παραδίδεις. Μόνο την ταυτότητα σου κρατάνε μέχρι να απολυθείς Καλώς, σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Εξετάσεις αντισωμάτων λοιπόν και επανάληψη μερικών εμβολίων για να είμαι ήσυχος...
erhall0102 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Αν η αναβολή μου τελειώνει στις 31/12/2019 στο Πολεμικο ναυτικο σε ποια ΕΣΣΟ θα μπω? Φεβρουάριου ή Μαιου; Συμφωνα με το σιτε της στρατολογιας: Δεν έχετε προγραμματιστεί για κατάταξη με την ΕΣΣΟ που ακολουθεί. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία. Αλλα μηπως δνε το εχουν ανανεώσει ακόμα;
cer84 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, erhall0102 είπε Αν η αναβολή μου τελειώνει στις 31/12/2019 στο Πολεμικο ναυτικο σε ποια ΕΣΣΟ θα μπω? Φεβρουάριου ή Μαιου; Συμφωνα με το σιτε της στρατολογιας: Δεν έχετε προγραμματιστεί για κατάταξη με την ΕΣΣΟ που ακολουθεί. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία. Αλλα μηπως δνε το εχουν ανανεώσει ακόμα; Βαλε τα στοιχεία σου στην αναβολή μου και θα σου πει ποτε εχεις και περιπου ποτε μπαινεις εμενα μου λεει ότι τελειώνει 30/1/2020 και υποχρεωμαι μετην Β Μάρτιος για στρατο ξηρας
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, cer84 είπε Βαλε τα στοιχεία σου στην αναβολή μου και θα σου πει ποτε εχεις και περιπου ποτε μπαινεις εμενα μου λεει ότι τελειώνει 30/1/2020 και υποχρεωμαι μετην Β Μάρτιος για στρατο ξηρας Πολυ δυσκολο το βλεπω να ισχυει κατι τετοιο. Συνηθως οσοι τελειωναν αναβολες τελη του χρονου δηλαδη 31/12 τους παιρναν Μαιο. Εχει αλλαξει τοσο πολυ το συστημα που μεσα σε 1 μηνα θα σε εχουν παρει?
cer84 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Πολυ δυσκολο το βλεπω να ισχυει κατι τετοιο. Συνηθως οσοι τελειωναν αναβολες τελη του χρονου δηλαδη 31/12 τους παιρναν Μαιο. Εχει αλλαξει τοσο πολυ το συστημα που μεσα σε 1 μηνα θα σε εχουν παρει? Εμενα το 19 ειχα αναβολη μεχρι 30/1/2019 και με κάλεσαν ακριβως (30) εκεινη την μερα γιατι εσσο ηταν Φεβρουάριο παει δηλαδή 1 μεχρι 31 Ιανουαρίου αν ήταν Ιανουάριο δεν ξέρω.. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2019 από cer84
erhall0102 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, cer84 είπε Εμενα το 19 ειχα αναβολη μεχρι 30/1/2019 και με κάλεσαν ακριβως (30) εκεινη την μερα γιατι εσσο ηταν Φεβρουάριο παει δηλαδή 1 μεχρι 31 Ιανουαρίου αν ήταν Ιανουάριο δεν ξέρω.. Σε στρατό;
cer84 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, erhall0102 είπε Σε στρατό; Ναι που ηταν 4 εσσο..αλλα το καλύτερο ηταν οτι χαρτι δεν το ειχα και τους πηρα τηλέφωνο 2 μερες πριν και τους λεω χαρτί δεν μου ήρθε και μου το εστηλαν σε φαξ γιατι ξεχασαν να το στηλουν εγιναν ολα γρήγορα μου είπαν Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2019 από cer84
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Μια ερώτηση, ήρθε προχθές στο πατρικό μου στην Ελλάδα μια παπάτζα από ΠΑ για να επικαιροποιήσω τα στοιχεία επικοινωνίας μου κ κάτι άλλες μαλακίες για νούμερο άρβυλα, στολή κτλ. Μου έστειλε φώτο η μάνα μου και βλέπω οτι για κάποιο λόγο ανήκω ακόμα στην εφεδρεία της Πολεμικής Αεροπορίας κ σε περίπτωση επιστράτευσης πρέπει να παρουσιαστώ σε μονάδα στην Αττική (αυτό δεν έχει αλλάξει από τότε που απολύθηκα- πάνω από δεκαετία πάει) . Από όσα θυμάμαι είχα ακούσει οτι πλέον η ΠΑ δε θα κρατάει κανένα έφεδρο και όλοι θα πηγαίνουν στην εφεδρεία του ΣΞ. Τι παίζει; Γιατί με έχει κρατήσει ακόμα η εφεδρεία της ΠΑ; Btw ειδικότητα στο υγειονομικό/ψυχολόγος
Προτεινόμενες αναρτήσεις