Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Εννοείς ύπνος τρεις ώρες το 24ωρο ? 

Περίπου ναι. Μόνο τα ΣΚ είναι λίγο παραπάνω κι αυτό αν δεν πετύχεις υπηρεσία.

Από το εγερτηριο μέχρι το σιωπητήριο δεν κοιμάσαι, βάλε και μια υπηρεσία 12-2, 2-4 ή 4-6 βάλε και τις κ@υλες των βηταδων αν έχουν όρεξη δεν ξεπερνας τις 4 ώρες. Άλλες θα ναι 2 οπότε σαν μέσος όρος βγαίνει 3 ώρες.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά , τώρα που μιλάτε για το θέμα του ύπνου ( αλλά για ΔΕΑ στις ΕΔ )που δεν με ενδιαφέρει καθόλου, ήθελα να ρωτήσω στον κανονικό στρατό ξηράς , σαν απλός φαντάρος πόσες ώρες περίπου κοιμάσαι ;

Επεξ/σία από DonaldSand
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DonaldSand είπε

Παιδιά , τώρα που μιλάτε για το θέμα του ύπνου ( αλλά για ΔΕΑ στις ΕΔ )που δεν με ενδιαφέρει καθόλου, ήθελα να ρωτήσω στον κανονικό στρατό ξηράς , σαν απλός φαντάρος πόσες ώρες περίπου κοιμάσαι ;

Ανάλογα την μοναδα τις υπηρεσίες.αγγαριες παίζουν ρολο αυτα θα εχεις και ελεύθερο χρόνο καποιες φορες πανω κατω αν δεν εχει εμπλοκή 5-6 ωρες υπνου (Φυσικα αν εισαι κοντά στην περιοχή σου και παίρνεις διανυκτέρευση αλλαζει το πραγμα)

Επεξ/σία από cer84
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α

11 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

Έχεις το στυλ του ξερόλα για αυτό θα σε προσγειώσω λίγο στην γη. Δεν ξέρω τι άκρες έχεις στην αστυνομία αυτό άνετα το ακούω και από τον ανηψιό μου που είναι 5 ετών , στις προκηρύξεις που βγάζει η αστυνομία για ειδικές θέσεις με πτυχία ΑΕΙ δεν παιρνει μόρια η στρατιωτική θητεία , εκεί μετρανε βαθμοί πτυχίου , μεταπτυχιακού , ξένες γλώσσες.  Υ.Γ πήγαινε να δοκιμάσεις τις δυνάμεις που λες ότι έχεις ως Δόκιμος στις Ειδικές Δυνάμεις είναι 2 μήνες σχολή Κρήτη ΣΕΑΠ και μετά άλλοι 2 μήνες Ρεντίνα ΚΕΑΠ εκεί θα δεις τα όρια σου όταν θα είσαι άυπνος και θα σε ρίχνουν συνέχεια για κάμψεις κτλπ.

Καλησπερα Διονυση,

Δεν το παιζω ξερόλας. Είμαι. Απο την στιγμή που δεν με ξερεις και δεν εχεις ιδεα τι ειμαι ικανος να κανω και τι ακρες εχω μην με συγκρινεις με το 5χρονο ανηψουδι σου. Πρωτη φορα σε φορουμ βλεπω τοσο πικροχολα σχολια. Για την αναθεματισμενη θητεια μου ρωτησα απλά.

Αλλα μαλλον εισαι ενας απο τους κλασικους πολεμιστες του πληκτρολογιου που ενδεχωμενος περασαν τα χρονια, απετυχες να βγαλεις τα παραπανω σωματα ο ιδιος/να μπεις αστυνομια/να κανεις αυτο που ηθελες/ και βγαζεις το μισος σου πισω απο μια οθονη.

Απο την στιγμή που δεν εχεις να συνεισφερεις και να πεις κατι σχετικο με το θεμα της θητειας που ρωτησα δεν καταλαβαινω γιατι μπαινεις στον κοπο να πεις κατι ασχετο, να εισαι salty και να μου λες ειρωνικά να παω ΕΔ για «να δω τι θα πάθω» και καλά.

Δεν με νοιαζει τι νομιζεις ουτε για την αστυνομια, ουτε για την πυροσβεστικη και το πως θα μπω. Εκει θα κανονισω εγω τι θα κανω και ξερω πολυ καλα τι ειναι αυτο.

Για μια θητεια ρωτησα και οι μισοι πεσατε σαν γκομενες να με φατε.

9 ώρες πριν, papoys1 είπε

Όχι δεν θέλει βύσμα γιατί είναι δύο πράγματα που δεν θέλει το μεγαλύτερο ποσοστό των στρατευσίμων.

Πρώτον Ειδικές Δυνάμεις πρέπει να έχεις  καρύδια να τα βγάλεις πέρα και λίγοι αντέχουν και

Δεύτερον ΔΕΑ το αποφεύγουν γιατί έχει θητεία 5-6 μήνες παραπάνω και όσοι έχουν πτυχίο και δηλώσουν πάνε όλοι.

Αν όμως καταφέρεις να τελειώσεις αυτά τα δύο έχεις άπειρες πιθανότητες για Ειδικός φρουρός , Λιμενικό , Πυροσβεστικό γιατί τα μόρια μετρά δύο φορές δηλαδή και Ειδικές Δυνάμεις και ΔΕΑ. Γνωστός μου παλαιότερα με ένα απλό απολυτήριο Λυκείου που είχε αυτά τα δύο ήταν από τους πρώτους επιτυχόντες ως Ειδικός Φρουρός στην Αστυνομία και μου έλεγε μετάνοιωσα γιατί  έξι μήνες μετά που βγήκε προκύρηξη θα μπορούσε να μπει και στο Λιμενικό που του άρεσε περισσότερο..

Αν ο TS ενδιαφέρεται για τέτοιες θέσεις και όχι πάνω στο πτυχίο του μπορεί να το δει με την προυπόθεση να δει όρια ηλικίας γιατί νομίζω ότι τα σώματα αυτά είναι στα 29.

Συμφωνω σχετικα με το οτι δεν θελει βυσμα για ΔΕΑ ΕΔ. Μου ειπε γνωστος απο στρατολογια σημερα πως οι περισσοτεροι εκει καταληγουν που δηλωνουν ΔΕΑ. Αυτο ισως επειδη δεν θελουν να πανε πολλοι η γιατι εκει πανε περισσοτεροι απο οσους θα επερναν για Υγειονομικο η Πληροφορικη. 

Επεξ/σία από Paul_GR
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cer84 είπε

Ανάλογα την μοναδα τις υπηρεσίες.αγγαριες παίζουν ρολο αυτα θα εχεις και ελεύθερο χρόνο καποιες φορες πανω κατω αν δεν εχει εμπλοκή 5-6 ωρες υπνου (Φυσικα αν εισαι κοντά στην περιοχή σου και παίρνεις διανυκτέρευση αλλαζει το πραγμα)

ευχαριστω πολυ για την απαντηση !

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Paul_GR είπε

Α

Καλησπερα Διονυση,

Δεν το παιζω ξερόλας. Είμαι. Απο την στιγμή που δεν με ξερεις και δεν εχεις ιδεα τι ειμαι ικανος να κανω και τι ακρες εχω μην με συγκρινεις με το 5χρονο ανηψουδι σου. Πρωτη φορα σε φορουμ βλεπω τοσο πικροχολα σχολια. Για την αναθεματισμενη θητεια μου ρωτησα απλά.

Αλλα μαλλον εισαι ενας απο τους κλασικους πολεμιστες του πληκτρολογιου που ενδεχωμενος περασαν τα χρονια, απετυχες να βγαλεις τα παραπανω σωματα ο ιδιος/να μπεις αστυνομια/να κανεις αυτο που ηθελες/ και βγαζεις το μισος σου πισω απο μια οθονη.

Απο την στιγμή που δεν εχεις να συνεισφερεις και να πεις κατι σχετικο με το θεμα της θητειας που ρωτησα δεν καταλαβαινω γιατι μπαινεις στον κοπο να πεις κατι ασχετο, να εισαι salty και να μου λες ειρωνικά να παω ΕΔ για «να δω τι θα πάθω» και καλά.

Δεν με νοιαζει τι νομιζεις ουτε για την αστυνομια, ουτε για την πυροσβεστικη και το πως θα μπω. Εκει θα κανονισω εγω τι θα κανω και ξερω πολυ καλα τι ειναι αυτο.

Συμφωνω σχετικα με το οτι δεν θελει βυσμα για ΔΕΑ ΕΔ. Μου ειπε γνωστος απο στρατολογια σημερα πως οι περισσοτεροι εκει καταληγουν που δηλωνουν ΔΕΑ. Αυτο ισως επειδη δεν θελουν να πανε πολλοι η γιατι εκει πανε περισσοτεροι απο οσους θα επερναν για Υγειονομικο η Πληροφορικη. 

Επαναλαμβάνω για να μπεις Δεα ειδικες δυνάμεις θέλει βύσμα. Οτιδήποτε άλλο ακούσεις είναι ψέμα. Ο λόγος που θέλει βύσμα; Δίνει 1000 μόρια αντι για 500 που δίνει το απλό δεα. Τι σημαίνουν τα 1000 μόρια; Σε μια προκήρυξη για ειδικούς φρουρούς όπως έγινε φέτος το καλοκαίρι είσαι 99.99% μέσα και σε πολύ καλή θέση. Για να πας απλό δεα σε παρακαλάνε γιατί χρειάζονται άτομα οι μονάδες για διάφορους λόγους. Αν έχεις βύσμα καντο και μπράβο σου θα το εκανα και εγώ αν είχα. Αν δεν έχεις θα απογοητευτείς!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Paul_GR είπε

Α

Καλησπερα Διονυση,

Εγώ απλώς σε ενημερώνω ο,τι σε προκηρύξεις που βγάζει η αστυνομία για προσωπικό ειδικών καθηκόντων μετράνε μόνο τα πτυχία και όχι η θητεία σε επίλεκτα σώματα  http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3795&Itemid=50&lang= Δες το και μόνος σου και χαλάρωσε λίγο,μάθε να δέχεσαι την κριτική ειδικά όταν ο άλλος μπορεί να σου αποδείξει πως αυτά που λες δεν στέκουν,αυτό στο λέω διότι αν έχεις στόχο να μπεις με αυτό τον τρόπο στην αστυνομία η θητεία δεν θα σε βοηθήσει,τώρα για τους Ε.Φ είσαι στο όριο ηλικιακά.

Όσο για την θητεία ως δόκιμος ειδικών δυνάμεων μπορεί να τελειώσεις την εκπαίδευση και τελευταία μέρα στην Ρεντίνα που ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εσύ να μην είσαι μέσα στις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων,διότι πολύ απλά μπορεί τελευταία μέρα να τελειώσετε την εκπαίδευση πχ 35 άτομα και να επιλεχθούν τελικώς οι 25 ή 30 και οι υπόλοιποι να πέσετε πχ στο Πυροβολικό (το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο).

Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να λες τα δικά σου δεν θα στο στερήσω αυτό απλά μάθε να ακούς και άλλες απόψεις από ανθρώπους που ίσως κάποτε να ήτανε στην θέση σου.

Το ο,τι έχεις φυσική κατάσταση δεν θα σε κάνει ούτε ειδικοδυναμίτη ούτε δόκιμο,εκεί φίλε παίζει τρελό καψώνι και η κούραση είναι κυρίως ψυχολογική και όχι σωματική, όπως και στην Π.Φ.

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Thaninho είπε

Επαναλαμβάνω για να μπεις Δεα ειδικες δυνάμεις θέλει βύσμα. Οτιδήποτε άλλο ακούσεις είναι ψέμα. Ο λόγος που θέλει βύσμα; Δίνει 1000 μόρια αντι για 500 που δίνει το απλό δεα. Τι σημαίνουν τα 1000 μόρια; Σε μια προκήρυξη για ειδικούς φρουρούς όπως έγινε φέτος το καλοκαίρι είσαι 99.99% μέσα και σε πολύ καλή θέση. Για να πας απλό δεα σε παρακαλάνε γιατί χρειάζονται άτομα οι μονάδες για διάφορους λόγους. Αν έχεις βύσμα καντο και μπράβο σου θα το εκανα και εγώ αν είχα. Αν δεν έχεις θα απογοητευτείς!

Πραγματικά δεν ξερω. Μπορεί. Παντως μου ανεφερε απο στρατολογια γνωστος οτι συνηθως οσοι πανε ΔΕΑ η πλειοψηφια καταληγει ΕΔ. Εκει χωνουν τους περισσοτερους.

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Paul_GR είπε

Πραγματικά δεν ξερω. Μπορεί. Παντως μου ανεφερε απο στρατολογια γνωστος οτι συνηθως οσοι πανε ΔΕΑ η πλειοψηφια καταληγει ΕΔ. Εκει χωνουν τους περισσοτερους.

Δόκιμος μου είχε πει ότι από από περίπου 60 άτομα (αν θυμάμαι καλά) είχαν πάρει τρεις, ενώ θέλαν πολλοί περισσότεροι. Και αυτοί οι τρεις ας πούμε ότι δεν ήταν και πολύ σόι (οι δύο δε βγάλαν καν το ΚΕΑΠ). Δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι όπως ακριβώς λειτουργεί και ο υπόλοιπος ΕΣ λειτουργεί και η επιλογή των ΔΕΑ για ΕΔ, ειδικά όταν έχεις άτομα όπως ο OP που θέλουν να χωθούν σε μια θεσούλα στο δημόσιο κι έχουν μπάρμπα με άκρες.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Thaninho είπε

Πολύ σωστά! ΔΕΑ Ειδ.Δυν θέλει βύσμα για να μπεις. Το πόσοι μένουν μετά είναι άλλο θέμα. Απλές Ειδ.Δυν φυσικά και δε χρειάζεται γιατί εκεί πάνε αυτοί που γουστάρουν τη γυμναστική :lol: Και εκεί φυσικά το πόσοι μένουν είναι άλλη πονεμένη ιστορία.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρεα, 

Εχω μια απορια. Θελω παρα πολυ να παω σε ενα event σχετικό με το επάγγελμα μου στο εξωτερικο το οποίο ξεκινα την ημερα απολυσεως μου(ξερω ατυχία). Προφανώς το ζήτημα της αδειας για να βγω στο εξωτερικο θα το δω εγκαιρως ώστε να ξερω αν θα μπορω να παω αλλα εχω αλλο θεμα. Υπάρχει καποιος τροπος να τακτοποιησω τις εκκρεμοτητες για να απολυθω πριν η μετα απο την ημερα απολυσεως ετσι ωστε να μη πρεπει να μπω στο στρατοπεδο την ημερα απολυσεως; η πρεπει να ειμαι οπωσδήποτε εκει; 

Δημοσ.

Την ημέρα της απόλυσης δεν κάνεις τίποτα, απλά πας με τα πολιτικά παραδίνεις την στρ.ταυτότητα και οτιδήποτε άλλο έχουν ζητήσει (ρουχα κλπ) ενώ σίγουρα λίγες μέρες πριν έχεις παραδώσει και τον οπλισμό σου. Υπογράφεις κάτι χαρτιά και φεύγεις.

Τώρα για την περίπτωσή σου θα πρέπει να το συζητήσεις με τον διοικητή σου. Σίγουρα να απολυθείς πιο πριν από το προβλεπόμενο δεν παίζει για το μετά δεν ξέρω και δεν γνωρίζω τι μπορεί να παίζει με εξουσιοδοτήσεις. Γενικά είναι λίγο μπερδεμένη η φάση και μόνο η στρατολογία και ο διοικητής είναι αυτοί που θα σου πούνε ακριβώς τι μπορεί να γίνει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...