Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, christos1011 είπε

Καλησπέρα παιδιά , 

σκέφτομαι από του χρόνου να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και έπειτα να ξεκινήσω να δουλεύω εκτός Ελλάδας. Είμαι 21 και έχω πάρει αναβολή λόγω προπτυχιακών σπουδών.

Δεν θέλω να κάνω θητεία και θέλω να μάθω τις εναλλακτικές επιλογές που έχω (ή δεν έχω , δε ξέρω) .

Ευχαριστώ πολύ όποιον απαντήσει και καλή συνέχεια 

Υπαρχουν τρεις επιλογες.

Η

μπαινεις

Η

παιρνεις χαρτι απο ψυχιατρο (καταθλιψη, κρισεις πανικου κτλ) και παρουσιαζεσαι στο ρουφ. Θα σου δωσουν αναβολη 6μηνη η 12μηνη. Αυτο θα γινει 2-3 φορες ωσπου θα παρεις i5 --> κοινως γιοτομπαλο

Η

πας εξωτερικο και  δε πατας Ελλαδα γιατι θεωρεισαι λιποτακτης και γυρνας στα 33 σου για να εξαγορασεις την θυτια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Jimmy1 είπε

Παιδια με τους φακους επαφής και τη μυωπία τι γινεται; Υπαρχει συγκεκριμενο Ι αναλογα τη μυωπία; Μπορουμε να φοράμε φακους ή μονο γυαλιά; Τη μέρα της κατάταξης κάνουν ελέγχο; Να βαλω τοτε φακους ή γυαλια;

Και γω φοραω φακους και σκεφτομαι τι θα γινει, αλλα θα προτιμησω μαλλον τα γυαλια συνεχεια γτ θα εχει πολυ σκονη κλπ και δεν ξερω αν θα βολεψουν οι φακοι. Επισης με βρωμικα χερια δεν θα ηθελα να ακουμπαω τα ματια μου

Αν εχεις μυωπια σε βγαζουν Ι2 και κανεις κανονικα ενοπλες υπηρεσιες κτλ. 

Για ΔΝ νομιζω ειναι μεχρι 15-20 χιλιομετρα αποσταση απο το στρατοπεδο.

1 ώρα πριν, Archilleo είπε

Αν εχεις μυωπια σε βγαζουν Ι2 και κανεις κανονικα ενοπλες υπηρεσιες κτλ. 

Για ΔΝ νομιζω ειναι μεχρι 15-20 χιλιομετρα αποσταση απο το στρατοπεδο.

Εγώ με 4 βαθμούς πάντως Ι1 ήμουν...

13 ώρες πριν, christos1011 είπε

Καλησπέρα παιδιά , 

σκέφτομαι από του χρόνου να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και έπειτα να ξεκινήσω να δουλεύω εκτός Ελλάδας. Είμαι 21 και έχω πάρει αναβολή λόγω προπτυχιακών σπουδών.

Δεν θέλω να κάνω θητεία και θέλω να μάθω τις εναλλακτικές επιλογές που έχω (ή δεν έχω , δε ξέρω) .

Ευχαριστώ πολύ όποιον απαντήσει και καλή συνέχεια 

Θα πας κανονικα στο εξωτερικο, όταν έρθει η ώρα να σε καλέσουν δε θα πας, θα βγεις Ανυπότακτος Εξωτερικού (=έρχεσαι μέχρι 30 ημερες στην Ελλάδα, βγάζεις κανονικά διαβατήριο απο τις ελληνικές αρχές της χώρας που μένεις κλπ). Όταν μαζέψεις τα απαραίτητα έγγραφα και χρόνια, κάνεις τα χαρτιά σου και γίνεσαι Μονιμος Κάτοικος Εξωτερικού, νομίζω σαν ΜΚΕ μπορείς να έρχεσαι μέχρι 45 μέρες στην Ελλάδα. Απο τη στιγμή που βγαίνεις ΜΚΕ διαγράφεται αυτόματα και το πρόστιμο της ανυποταξίας. Κάποια στιγμή, δε θυμάμαι σε ποια ηλικία, απαλλάσσεσαι οριστικά και κλείνει το κεφάλαιο στρατός για σένα. 

Μη σε ψαρώνει ο κάθε αρβυλόφρονας ή ράμπο του ΕΣ που πετάει ράδιο αρβύλες γιατί νιώθει μειονεκτικά που βάραγε σκοπέτα ενώ εσύ θα κάνεις τη ζωή σου. Υπάρχει νομοθεσία και είναι αρκετά ξεκάθαρη ;) 

• Like 2
  • Thanks 1

Καλημέρα, είναι να μπώ τον Φεβρουάριο και μάλλον υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξω που θα πάω. Αεροπορία και διαβιβάσεις έχω ακούσει τα καλύτερα, επειδή δεν έχω ιδέα όμως, έχετε να προτείνετε κάτι?

• Super Moderators
On 15/09/2019 at 08:41, tritonas00 said:

Α ειναι και γεγονος κιολας. Για πες

https://www.iefimerida.gr/ellada/gerapetritis-den-ayxanetai-i-stratiotiki-thiteia

• Like 3
  • Thanks 1

Λοιπόν είναι ανά επίθετο για τους θεσσαλονικιώτες είναι
από το Α έως το Λ είναι για Διδυμότειχο στις 15 έως 18 Οκτωβρίου. από το Μ έως το Ω είναι για Λήμνο από 10 έως 15 Οκτωβρίου.
από το Α έως το Λ είναι για Λιτόχωρο στις 16 Οκτωβρίου και μόνο ειδικότητα αεροπορία στρατού.
Για ΕΛΔΥΚ είναι όλοι για  Θήβα στις 17 Οκτωβρίου.
Για ειδικές δύναμης είναι όλοι για μεγάλο πεύκο στις 15 Οκτωβρίου.

1 λεπτό πριν, steve.gr είπε
Λοιπόν είναι ανά επίθετο για τους θεσσαλονικιώτες είναι
από το Α έως το Λ είναι για Διδυμότειχο στις 15 έως 18 Οκτωβρίου. από το Μ έως το Ω είναι για Λήμνο από 10 έως 15 Οκτωβρίου.
από το Α έως το Λ είναι για Λιτόχωρο στις 16 Οκτωβρίου και μόνο ειδικότητα αεροπορία στρατού.
Για ΕΛΔΥΚ είναι όλοι για  Θήβα στις 17 Οκτωβρίου.
Για ειδικές δύναμης είναι όλοι για μεγάλο πεύκο στις 15 Οκτωβρίου.

Ξέρουμε πότε θα έχουμε επίσημη ανακοίνωση στο σαιτ για ολους; 

1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Θα πας κανονικα στο εξωτερικο, όταν έρθει η ώρα να σε καλέσουν δε θα πας, θα βγεις Ανυπότακτος Εξωτερικού (=έρχεσαι μέχρι 30 ημερες στην Ελλάδα, βγάζεις κανονικά διαβατήριο απο τις ελληνικές αρχές της χώρας που μένεις κλπ). Όταν μαζέψεις τα απαραίτητα έγγραφα και χρόνια, κάνεις τα χαρτιά σου και γίνεσαι Μονιμος Κάτοικος Εξωτερικού, νομίζω σαν ΜΚΕ μπορείς να έρχεσαι μέχρι 45 μέρες στην Ελλάδα. Απο τη στιγμή που βγαίνεις ΜΚΕ διαγράφεται αυτόματα και το πρόστιμο της ανυποταξίας. Κάποια στιγμή, δε θυμάμαι σε ποια ηλικία, απαλλάσσεσαι οριστικά και κλείνει το κεφάλαιο στρατός για σένα. 

Μη σε ψαρώνει ο κάθε αρβυλόφρονας ή ράμπο του ΕΣ που πετάει ράδιο αρβύλες γιατί νιώθει μειονεκτικά που βάραγε σκοπέτα ενώ εσύ θα κάνεις τη ζωή σου. Υπάρχει νομοθεσία και είναι αρκετά ξεκάθαρη ;) 

Eυχαριστώ φίλε , να σαι καλά 

• Like 1

1 minute ago, Δ ΕΣΣΟ said:

Ξέρουμε πότε θα έχουμε επίσημη ανακοίνωση στο σαιτ για ολους; 

Εγώ έχω ακούσει ότι σήμερα θα ανανεωθεί το σύστημα... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με στρατολογία πάντως που μιλησα σήμερα, μου είπαν οτι περιμένουν οτι θα βγουν αυτές τις μέρες, και όχι συγκεκριμένα σημερα...

Επεξ/σία από HouZer
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, HouZer είπε

Με στρατολογία πάντως που μιλησα σήμερα, μου είπαν οτι περιμένουν αυτές τις μέρες, όχι συγκεκριμένα για σημερα...

και πριν 1 εβδομαδα αυτες τις μερες ελεγαν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...