Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 ώρες πριν, nikosmon είπε

Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί καιρό. Σκέφτομαι όταν θα έρθει το κλιμάκιο των ειδικών δυνάμεων να πάρει άτομα να δηλώσω.Αλλά έχω τις εξής 3 αμφιβολίες(και κυρίως την 3η):

1)Ο βασικός λόγος που θέλω να δηλώσω ε.δ. είναι επειδή είμαι γενικά άτομο πολύ δραστήριο που σιχαίνομαι απίστευτα να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα.Μ αρέσουν πολύ τα αθλήματα το τρέξιμο,κλπ και γουστάρω όλα αυτά που ακούω για αναρριχήσεις,πορείες στα βουνά,χειμερινή διαβίωση,κλπ. Όμως είναι όντως έτσι τα πράγματα; Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση στις ε.δ; Γιατί τώρα τελευταία μου έχουν πει πολλοί ότι απλά ρίχνουν πολλές βολές και κατά τα άλλα φουλ αγγαρείες και σκοπιές.Αν είναι έτσι δεν θα θελα να δηλώσω γι αυτό ρωτάω μήπως γνωρίζετε.

2)Πηγαίνεις όπου δηλώνεις ή όπου θέλουν αυτοί σε στέλνουν; Εγώ θέλω να δηλώσω λοκ νάουσα,ρεντίνα και μετά αλεξιπτωτιστές αλλά πολλοί μου έχουν πει ότι παίζει να σε στέλνουν απλά όπου είναι πιο κοντά στο σπίτι σου και επειδή είμαι από Θεσσαλία φοβάμαι ότι θα με στείλουν πεζοναύτες στο Βόλο.

3)Και τώρα το σημαντικότερο.Τι άτομα πηγαίνουν κυρίως στις ε.δ.; Εγώ είμαι 23 χρονών απόφοιτος πανεπιστημίου και ετοιμάζομαι για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό του χρόνου.Και το λέω αυτό όχι γιατί υποννοώ ότι όποιος δεν είναι απόφοιτος πανεπιστημίου δεν είναι καλός χαρακτήρας ή κάτι τέτοιο(αλίμονο έχω γνωρίσει παιδιά χωρίς μόρφωση που ήταν τα καλύτερα παιδιά και μορφωμένους που ήταν για σκότωμα) αλλά ανησυχώ ότι δεν θα βρω άτομα στην ηλικία μου και στα ενδιαφέροντα μου να ταιριάξω και να κάνω παρέα να πούμε δυο πράγματα.Είναι φουλ στους 18χρονους; Είναι όλοι οι γνωστοί στρατόκαυλοι; Εγώ προσωπικά νιώθω τιμή να υπηρετήσω στις ε.δ αλλά οκ δεν είμαι και από αυτούς που γουστάρουν να  φωνάζουν γ@@ώ την Τουρκία και πάμε να πάρουμε την Πόλη.Το ότι θα υπάρχουν τέτοιοι είναι σίγουρο και δεν με πειράζει(άλλωστε παντού θα υπάρχουν) αλλά φοβάμαι μην είναι όλοι έτσι.

Οποιος γνωρίζει ας απαντήσει. Ευχαριστώ

Οσων αφορα τις ε.δ. Περισσοτερο θα χρειαστουν ατσαλινα νευρα παρα ατσαλινα μπρατσα. Οπλισου με απιστευτη υπομονη και αυτοσυγκρατηση και ολα κομπλε. Τωρα αν εισαι οξυθυμος,ατομο χωρις υπομονη κλπ μην το επιχειρησεις.Φιλικα παντα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Δ ΕΣΣΟ είπε

Στο army έχουν βάλει Δ ΕΣΣΟ οπότε μέσα στην μέρα αναμένουμε 

Προς το παρόν αναφέρει ότι τα στοιχεία που προστέθηκαν δεν αντιστοιχούν σε στρατεύσιμο

2 ώρες πριν, nikosmon είπε

Πρωτον εννοειται ξερω οτι δεν ειναι ουτε κατασκηνωση ουτε xtreme sports, εννοειται οτι ξερω τον ψυχολογικο πολεμο που σου κανουν και τα καψονια και δεν ειπα οτι θελω να τα γλυτωσω αυτα εννοειται οτι ειμαι ετοιμος να τα περασω απλα ρωτησα αν τουλαχιστον υπαρχουν ολα αυτα που ανεφερα(το τρεξιμο,η γυμναστικη,στιβος μαχης κλπ).Δευτερον δεν ειπα οτι με το πτυχιο μου ειμαι κατι ουτε οτι θα με σεβονται(γνωριζω απο φιλους μου που εχουν υπηρετησει ποια ειναι η κατασταση που επικρατει στο στρατο οτι αυτοι που πανε μπροστα ειναι μονο τα βυσματα και κανεις αλλος) απλα ρωτησα αν θα ειμαι σαν τη μυγα μες στο γαλα και δεν θα βρισκω κανενα ατομο της ηλικιας μου.Τριτον για το θεμα του που θα σε πανε εχω ακουσει αλλους να λενε οτι σε στελνουν οπου θελουν αλλους οτι σε πανε στο πιο κοντινο και αλλους οτι σε πανε εκει που δηλωνεις.Αν καποιος γνωριζει σιγουρα ας μου πει να ξερω.

σε πάνε όπου υπάρχει ανάγκη.... δεν παίζει τέτοια περίπτωση να πας σε μονάδα που θες εσύ (εκτός αν είσαι βύσμα).... μόνο αν δηλώσεις μία α παραμεθόρια περιοχή θα σε πάνε κει και πάλι κατά 90% ... ξέρω άτομα που δήλωσαν χιο και τους πήγαν στην κω .... αν σου επιτρέπει η υγεία μπορείς να πας και δεα στις εδ (μετράει που έχεις σπουδάσει) για ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία

2 ώρες πριν, nikosmon είπε

Πρωτον εννοειται ξερω οτι δεν ειναι ουτε κατασκηνωση ουτε xtreme sports, εννοειται οτι ξερω τον ψυχολογικο πολεμο που σου κανουν και τα καψονια και δεν ειπα οτι θελω να τα γλυτωσω αυτα εννοειται οτι ειμαι ετοιμος να τα περασω απλα ρωτησα αν τουλαχιστον υπαρχουν ολα αυτα που ανεφερα(το τρεξιμο,η γυμναστικη,στιβος μαχης κλπ).Δευτερον δεν ειπα οτι με το πτυχιο μου ειμαι κατι ουτε οτι θα με σεβονται(γνωριζω απο φιλους μου που εχουν υπηρετησει ποια ειναι η κατασταση που επικρατει στο στρατο οτι αυτοι που πανε μπροστα ειναι μονο τα βυσματα και κανεις αλλος) απλα ρωτησα αν θα ειμαι σαν τη μυγα μες στο γαλα και δεν θα βρισκω κανενα ατομο της ηλικιας μου.Τριτον για το θεμα του που θα σε πανε εχω ακουσει αλλους να λενε οτι σε στελνουν οπου θελουν αλλους οτι σε πανε στο πιο κοντινο και αλλους οτι σε πανε εκει που δηλωνεις.Αν καποιος γνωριζει σιγουρα ας μου πει να ξερω.

Αν δηλώσεις Κύπρο κατά 99% πας εκεί. 

Από εκεί και πέρα δηλώνεις και αν θες ΛΟΚ, πεζοναύτες, αμφιβιοι. Το πιο πιθανό είναι πάλι να σε πάρουν σε ότι από αυτά δηλώσεις. 

Εσύ από ότι βλέπω θες ΛΟΚ, ρεντινα λίγο δύσκολο γιατί εκεί πάνε τα περισσότερα βύσματα. 

Δήλωσε καλύτερα Νάουσα και δράμα και το πιο πιθανό είναι να σε πάρουν σε ένα από αυτά τα δύο. 

12 ώρες πριν, anterovgaltis2015 είπε

Δεν λέω για Χίο γενικά το νησι για το στρατοπεδο Γεωργίου Αναστασίου λέω ξερουμε αν ειναι καλα;

φιλε μου αυτα ειναι ολα σχετικα σε τι διοικητη θα τυχεις και σε τι εποπαδες να σου ζαλιζουν τα @@ η μπορει να ειναι γαματα παιδια.επισης οι υπηρεσιες ειναι αναλογα με το ποσοι στρατιωτες θα ειστε στη μοναδα,οσο περισσοτεροι στρατιωτες τοσο καλυτερα για εσενα.

13 ώρες πριν, zanskou είπε

Σορρυ αν φανεί άκομψη η ερώτηση αλλά η δυσλεξία (την οποία σέβομαι και δεν αμφισβητώ) δεν θα σε εμποδίσει να πιάσεις όπλο και να κάνεις υπηρεσίες στα 33, αλλά τώρα είναι τόσο σημαντική που θα σου δώσει αναβολή; 

Η δυσλεξία δεν αποτελεί μαθησιακό έλλειμμα αποτελεί ψυχική διαταραχή και πλέον αποτελεί πάθηση στο φάσμα του αυτισμού. Μέσα σε όλα έχω και Άσπεργκερ και ναι στα 33 αν έχω διδακτορικό με συμφέρει να εξαγοράσω την θητεία από το να αφήσω την καριέρα μου οπότε φυσικά και παίζει ρόλο. Για την ιστορία από την στρατολογία μου είπαν οκ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις μου ήρθε email από την στρατολογία (χωρίς να τους έχω στείλει να τους ρωτήσω κάτι) που το μόνο που γράφει είναι : " 

Η κατάταξη της 2019 Δ΄ ΕΣΣΟ, με την οποία είσαστε υπόχρεος, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2019." 

Επεξ/σία από takatakaros

3 λεπτά πριν, takatakaros είπε

Μόλις μου ήρθε email από την στρατολογία (χωρίς να τους έχω στείλει να τους ρωτήσω κάτι) που το μόνο που γράφει είναι : " 

Η κατάταξη της 2019 Δ΄ ΕΣΣΟ, με την οποία είσαστε υπόχρεος, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2019." 

Και σε εμενα το ιδιο πριν 5 λεπτα. Θελω να πιστευω πως θα ανοιξουν σιγα σιγα και το συστημα. 

4 λεπτά πριν, takatakaros είπε

Εμένα ηρθε εχθες παντως... Δεν ξερω αν εχει σχεση 😕

Μόλις τώρα, GreekAssassin13 είπε

Και σε εμενα το ιδιο πριν 5 λεπτα. Θελω να πιστευω πως θα ανοιξουν σιγα σιγα και το συστημα. 

Πάντως εγώ έλαβα αυτό το μήνυμα 2-3 μέρες πριν

5 λεπτά πριν, takatakaros είπε

Το μέιλ αυτό το έστειλαν σ έναν φίλο μου χθες τα ξημερώματα 😂

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...