Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Green Dragon είπε

Προφανώς και πρέπει να πάτε στον γιατρό και να χρειαστεί να αλλάξετε άρβυλα.

Τα αρβυλα τα πηρα ενα νουμερο μεγαλυτερα. 43 φοραω, 44 πηρα. Μου εινςι πολυ ανετα και δεν τα αισθανομαι καν στο ποδι. Τις πρωτες μερες με χτυπουσαν εκει στα κορδονια κατω αριστερα στο κοκκαλο τις πρωτες μερες μονο. Αλλα μονο αυτο. Δεν θελω να αλλαξω αρβυλα γιατι μου ειναι πολυ κομπλε αυτα. Θα ρωτησω ισως μου δωσουνε κρεμα για αυτο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Αυτού του είδους τα μουδιάσματα, προέρχονται από πίεση κάποιου μικρού αισθητικού νεύρου της περιοχής. Δεν είναι κάτι σοβαρό, αρκεί να μην συνεχισθεί η πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα ( 6 μηνες και πάνω), γιατί μπορεί το μούδιασμα να γίνει μόνιμο.

Προφανώς και πρέπει να πάτε στον γιατρό και να χρειαστεί να αλλάξετε άρβυλα.

Τα άρβυλα τα πήρα ένα νούμερο μεγαλύτερο αλλά έκανα μεγάλη μ@λ@κι@ στην αρχή έβαλα κάτι πατους που μου είχαν δώσει ήταν ένα νούμερο μικρή επειδή το πήρα ένα νούμερο μεγαλύτερο και υπήρχε κενο.Αυτο το είχα για μια εβδομάδα.Μετα νόμιζα ότι δεν μου έβαλαν πατους για τα άρβυλα δηλαδή αυτούς που δίνουν αλλά τελικά τους είχα μες τα άρβυλα και το είδα μετά από μια εβδομάδα (δέχομαι να με πείτε ότι θέλετε αλλά για να δικαιολογήθω ήμουν φουλ αγχωμένος).Πιστεύω ότι τα ταλαιπώρησαν τζάμπα τα πόδια μου με αυτα που είπα πριν.Οπως και να έχει δεν με ενοχλεί ευτυχώς αλλά θα ζητήσω να πάω ΣΤΕΠ στην μονάδα μου για ελενχο

• Like 2

Ρε παιδια δεν ξερω τι κανετε αλλα η πλειοψηφια στην μοναδα μου δεν εχουν βαλει πατους (καναμε και πορειες ετσι) μεσα ενώ τα εχουμε αγορασμενα να καθονται. Ολοι εχουμε το ιδιο προβλημα. Δεν χωραμε στα αρβυλα. Με πατο, σε σφιγγει απιστευτα απο πανω καθως φορας και χοντρες καλτσες αλλωστε. Εχω δυο πατους και δεν εβαλα κανεναν, γινεται απιστευτα στενά. Εκτος και αν βγαλεις αυτον που προυπαρχει στο αρβυλο αλλά μετα ειναι αρκετα σκληρα. Εγω ετσι τα φοραω, δεν ειναι και τοσο αβολα τελικα. Απλα στη φτερνα με χτυπανε στο ενα ποδι και βγηκε φουσκαλα εκει που τωρα στην αδεια εφυγε. Το τμηματικο μουδιασμα στα πλαϊνα του μεγαλου δακτυλου τοχω και γω παντως, τι φαση?

Στις 6/8/2019 στις 9:41 ΜΜ, Archilleo είπε

Νταντεμα. Yolo ρε! 😂

Αυτο λεω κι εγω και τους φαινεται ακραιο.

Ε ναι ρε φιλε ειπαμε δηλαδη...μην ειμαστε και υπερευαισθητοι. Ηπια δυο ραντλερ χθες και οδηγησα. Αραγε ποσο να μειωθηκαν τα αντανακλαστικα μου ως οδηγος, πολυ ε? 

Αναλογα τι θα πιεις. Αν πιεις δυο ραντλερ ή δυο κανονικες (και οχι μεγαλες) μπυρες, ακομα και σπάνια να πινεις, δεν θα επηρεαστεις σχεδον καθολου. Τωρα αν γινει επιστημονικη καταγραφη, οκ θα υπαρξει επιρροη, σχεδον μηδαμινη ομως. το ιδιο και δυο ποτηρια κρασι.

Αν πιεις δυο σκετες βοτκες ή δυο ουισκια, ε αλλαζει το θεμα και ας ειναι "μονο δυο". Καλυτερα να μην οδηγησεις αν δεν εισαι "προπονημενος" κιολας (σοβαρα ξερω κοσμο που μονο δύο, ουτε καν ελαφρώς ζάλη δεν τους προκαλούν). 

Εδω ρε παιδια, η Αστυνομια σε σταματα και αμα δουν οτι ηπιες κανα δυο μπυρες ή δυο ποτά, το επιτρέπουν ανοιχτά συχνά. Εκτος και αν εχει αλκοτεστ μαζι του και ειναι κανας πολυ τυπικος ή αν εχουν εντολη ναναι αυστηροι ωστε να υπαρξει και καμια κλήση. Διοτι νομικα ναι εισαι πανω απ το οριο. Νομικα παντα, οδηγικα οχι απαραιτητα. Ειχαμε παλια και στο σχολειο εναν "ειδικο" που ηρθε να μιλησει και ελεγε ουτε ενα-δυο κρασακια, ουτε μιση μπυρα μην πιειτε διοτι μπορει να σκοτωθειτε ετσι. Ακραιο. 

ΥΓ: Ξαναλεω, κοιταξτε τα τροχαια μεθυσμενων και πειτε μου ποσο ειχαν πιει. Βρειτε εναν εστω που εβλεπε τριπλες λωριδες ή εκανε αργες κινησεις απο ενα ποτο ή ενα - δυο μπυρες. Μεχρι και ο - αυστηρος και απαιτητικος - λοχαγος μας, ειπε "στην αδεια προσοχη, μην μεθατε, σας γαμησα. Δεν μιλαμε τωρα για κανα δυο ποτά, καταλαβατε τι εννοω".  

• Like 1

Καλησπέρα Φίλοι , 

Ήθελα να ρωτήσω , επειδή παρουσιάζομαι τον Νοέμβριο πρέπει να συμπληρώσω τα στοιχεία μου  στο parousiasi.army.gr  . Εγώ σπουδάζω Πληροφορική στην Ασοεε και ενδέχεται να ολοκληρώσω τις σπουδές μου τον Σεπτέμβριο ή το πολύ τον Ιανουάριο . Ξέρετε τι στοιχεία πρέπει να βάλω στο "Επάγγελμα "  ή στην  "Κατάταξη"¨κλπ , έτσι ώστε να μπορέσω να μπω σε τμήμα πληροφορικής και να κάνω τουλάχιστον κάτι σχετικό με το επάγγελμά μου . Γενικότερα κάθε είδους συμβουλή , μου είναι ευπρόσδεκτη .

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων .

3 ώρες πριν, poli361 είπε

Καλησπέρα Φίλοι , 

Ήθελα να ρωτήσω , επειδή παρουσιάζομαι τον Νοέμβριο πρέπει να συμπληρώσω τα στοιχεία μου  στο parousiasi.army.gr  . Εγώ σπουδάζω Πληροφορική στην Ασοεε και ενδέχεται να ολοκληρώσω τις σπουδές μου τον Σεπτέμβριο ή το πολύ τον Ιανουάριο . Ξέρετε τι στοιχεία πρέπει να βάλω στο "Επάγγελμα "  ή στην  "Κατάταξη"¨κλπ , έτσι ώστε να μπορέσω να μπω σε τμήμα πληροφορικής και να κάνω τουλάχιστον κάτι σχετικό με το επάγγελμά μου . Γενικότερα κάθε είδους συμβουλή , μου είναι ευπρόσδεκτη .

αμα δεν εχεις βυσμα και απο το ΜΙΤ να επαιρνες πτυχιο παλι στην καλλιοπη θα εισαι

Ένα φιλαράκι μ θα παρουσιάστη στην μονάδα του.Ηθελα να ρωτήσω επειδή είναι αρκετά μακριά και θα ταξιδέψει με ΚΤΕΛ επειδή υπάρχει ένα δρομολόγιο που τον συμφέρει βάση ώρας αλλά και πάλι θα φτάσει 4 ώρες ποιο πριν(το χαρτί λέει μέχρι τις 8 όπως σε όλους μας).Μπορεί να μπει ποιο νωρίς θα τον δεχτουν?.

Επίσης κάτι άλλο.Οταν μας έδωσαν το λουκανικο δεν το άνοιξα καθόλου μέχρι να ορκιστώ παρά μόνο για να πάρω τον μπερέ.Τωρα που έχω άδεια το ψαχουλεψα να δω τι εχει και είδα ότι μου λείπουν καποια πραγματα.Οπως ένα χιτώνιο σκρατς από ότι είδα δεν έχει το μπουφάν που σε όλους από ότι είχα δει είχε,κοντομανικες μπλούζες δεν ξέρω πόσες δίνουν σε εμένα είχε μία.Αν τα αιτηθω από την μονάδα μου τώρα θα μου δώσουν τίποτα η θα πάρω τον μπ@υλο?

4 ώρες πριν, Ertypo είπε

Ένα φιλαράκι μ θα παρουσιάστη στην μονάδα του.Ηθελα να ρωτήσω επειδή είναι αρκετά μακριά και θα ταξιδέψει με ΚΤΕΛ επειδή υπάρχει ένα δρομολόγιο που τον συμφέρει βάση ώρας αλλά και πάλι θα φτάσει 4 ώρες ποιο πριν(το χαρτί λέει μέχρι τις 8 όπως σε όλους μας).Μπορεί να μπει ποιο νωρίς θα τον δεχτουν?.

Επίσης κάτι άλλο.Οταν μας έδωσαν το λουκανικο δεν το άνοιξα καθόλου μέχρι να ορκιστώ παρά μόνο για να πάρω τον μπερέ.Τωρα που έχω άδεια το ψαχουλεψα να δω τι εχει και είδα ότι μου λείπουν καποια πραγματα.Οπως ένα χιτώνιο σκρατς από ότι είδα δεν έχει το μπουφάν που σε όλους από ότι είχα δει είχε,κοντομανικες μπλούζες δεν ξέρω πόσες δίνουν σε εμένα είχε μία.Αν τα αιτηθω από την μονάδα μου τώρα θα μου δώσουν τίποτα η θα πάρω τον μπ@υλο?

Δηλαδη 4 το πρωι? Οχι. 

Τι παει να πει δεν το ανοιξες? Στο σβεν δεν φορουσατε εξαρτυση, κρανος και γεμιστηρες πχ? Οκ ημουν σε μαχιμη μοναδα αλλα και παλι ολοι λογικα θα τα χρησιμοποιησαν. Ετοιμο στο δωσαν το λουκανικο, δεν ησουν παρών όταν τα επαιρνες ενα ενα? Για το τι σου λειπει, να κοιταξεις τα χαρτια που σου δωσαν (και τα οποια ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ) και λενε πανω τι ακριβως πηρες και πόσα. Μπουλο ισως οχι, λογικα κατι θα σου δωσουν (αναλογως βεβαια) αλλα ισως πληρωσεις τιποτα, οσο ναναι εχασες κατι υποτιθεται. 

Ασχετο, πηρες λουκανικο μαζι? Εμας μονο οσοι φυγαν αλλου πχ δοκιμοι, στρατονομια κτλπ. Οι υπολοιποι τα αφησαμε μεσα στη μοναδα. 

9 ώρες πριν, poli361 είπε

Καλησπέρα Φίλοι , 

Βαλε αυτο που σπουδαζεις, πως θα λεγεσαι μετα την αποφοιτηση. Εσεις συνηθως πατε Ερευνας Πληροφορικης, οχι παντα ομως αν δεν θελουν άλλα ατομα... Εισαι φοιτητης ομως. Αν δεν δουν πτυχιο, δεν τους νοιαζει. Νοεμβρη δεν θα μπεις με τιποτα. Μέσα Οκτώβρη θα μπειτε. Υπαρχει και μικρη πιθανοτητα για τελη Σεπτεμβρη αρχες Οκτώβρη. Παντως γενικα σίγουρα Οκτώβρη. 

Καλησπέρα, γνωρίζετε με τι είδους οπλισμό ( τυποι οπλων, ολμοι , χειροβομβιδες??) εκπαιδευονται οι νεοσυλλεκτοι στο πυροβολικο ??

Δεν αναφέρομαι σε ειδικές δυνάμεις απλα στη βασική εκπαιδευση όλων οσων παρουσιάζονται ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Neoss είπε

Δηλαδη 4 το πρωι? Οχι. 

Τι παει να πει δεν το ανοιξες? Στο σβεν δεν φορουσατε εξαρτυση, κρανος και γεμιστηρες πχ? Οκ ημουν σε μαχιμη μοναδα αλλα και παλι ολοι λογικα θα τα χρησιμοποιησαν. Ετοιμο στο δωσαν το λουκανικο, δεν ησουν παρών όταν τα επαιρνες ενα ενα? Για το τι σου λειπει, να κοιταξεις τα χαρτια που σου δωσαν (και τα οποια ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ) και λενε πανω τι ακριβως πηρες και πόσα. Μπουλο ισως οχι, λογικα κατι θα σου δωσουν (αναλογως βεβαια) αλλα ισως πληρωσεις τιποτα, οσο ναναι εχασες κατι υποτιθεται. 

Ασχετο, πηρες λουκανικο μαζι? Εμας μονο οσοι φυγαν αλλου πχ δοκιμοι, στρατονομια κτλπ. Οι υπολοιποι τα αφησαμε μεσα στη μοναδα. 

Βαλε αυτο που σπουδαζεις, πως θα λεγεσαι μετα την αποφοιτηση. Εσεις συνηθως πατε Ερευνας Πληροφορικης, οχι παντα ομως αν δεν θελουν άλλα ατομα... Εισαι φοιτητης ομως. Αν δεν δουν πτυχιο, δεν τους νοιαζει. Νοεμβρη δεν θα μπεις με τιποτα. Μέσα Οκτώβρη θα μπειτε. Υπαρχει και μικρη πιθανοτητα για τελη Σεπτεμβρη αρχες Οκτώβρη. Παντως γενικα σίγουρα Οκτώβρη. 

Εεε πρόσφατα ορκίστηκα και εχθές παρουσιάστηκα στην μονάδα οπότε δεν έχω κάνει αυτά που είπες ακόμη και δεν θέλω να πληρώσω για βλ@κείες.Εχω ένα παιδί που υπηρέτησε πριν χρόνια και μου έδωσε πάνω κάτω αυτά που μου λείπουν αλλά δεν πιστεύω να υπάρξει προβλημα το πολύ πολύ να τους τα επειστρεψω στο τέλος και ας κρατήσουν και του παιδιού που μου έδωσε τα υπόλοιπα 😁.

Επεξ/σία από Ertypo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, skl1320 είπε

Καλησπέρα, γνωρίζετε με τι είδους οπλισμό ( τυποι οπλων, ολμοι , χειροβομβιδες??) εκπαιδευονται οι νεοσυλλεκτοι στο πυροβολικο ??

Δεν αναφέρομαι σε ειδικές δυνάμεις απλα στη βασική εκπαιδευση όλων οσων παρουσιάζονται ....

στην βασικη τπτ απο αυτα.θα μαθεις λιγο το g3 και θα κανεις μια βολη.

Αργοτερα στην μοναδα πυροβολικου που θα εισαι αν εχεις ειδικοτητα πανο στο πυροβολο(π.χ σκοπευτης πυροβολιτης πυροβολικου μαχης) λογικα(πιστευω/θελω να πιστευω) θα ριξεις με πυροβολο.

Επεξ/σία από salonika91

Αρκετά βαρύ. Ανώτατο αξιωματικό (έστω απόστρατο αλλα πολυ υψηλόβαθμο) ή πολιτικό επιπέδου βουλευτή. Επίσης παίρνει καιρό

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...