Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω ένα πρόβλημα.Να μην τα πολυλογω έχει σχέση με τα άρβυλα του στρατού.Δεν ξέρω τι συνέβει αλλά από τότε που τα έβγαλα τελείως επειδή έχω άδεια δεν τα χρησιμοποιο πλέον παρατήρησα ότι έχω ένα μικρό μούδιασμα στο αριστερό πόδι στο πρώτο το μεγάλο δάχτυλο συγκεκριμένα στο σημείο όπου είναι η κορυφή του νυχιού ακριβώς δίπλα στο επάνω μέρος όπου είναι το δέρμα.δεν έχει μουδιάσει όλο το δάχτυλο αλλά συγκεκριμένα αυτό το λιγο.Εχει κοντά 4 μέρες δεν με ενοχλεί το χρώμα είναι φυσιολογικό και το νιώθω όταν το πατάω απλά είναι λίγο μουδιασμενο δεν ξέρω από τι αν έχει ιδέα κάνεις.Μου φαίνεται πολύ παράξενο λέτε να πάω σε γιατρό? Υπάρχει καμία φυσική λύση να δοκιμάσω για να ξεκουρασω τα ποδια μπας και είναι από αυτο?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, nikosmon είπε

Γι αυτους που θα παρουσιαστουν πεζικο(ή γενικα στρατο ξηρας τελος παντων) ποτε περναει κλιμακιο ειδικων δυναμεων για να διαλεξεις αν θες να πας; Ποια ειναι η διαδικασια; Πηγαινεις μετα την ορκωμωσια για εκπαιδευση μεγαλο πευκο ή πριν; Δεν γνωριζω καθολου.Επισης αφου πας διαλεγεις και αν θα πας καταδρομεις ή αλεξιπτωτιστες πχ ή σε στελνουν οπου θελουν;(χωρις βυσμα εννοω).Επισης ξερετε αν οι αδειες και οι εξοδοι ειναι ιδιες για ειδικες δυναμεις και πεζικο;

Στα μέσα της Βασικής Εκπαίδευσης περίπου. Κάπου 2η εβδομάδα. Μετά την ορκομωσία πας (εκτός και αν παρουσιάστηκες εξαρχής Μεγάλο Πεύκο). Διαλέγεις νομίζω, πουθενά δεν πας με το ζόρι. Άδειες δεν ξέρω αλλά λογικά τα ίδια ισχύουν όπου και νάσαι. 

Σχετικά με την διαδικασία, όταν περάσουν τους δηλώνεις ότι θα πας, σε παιρνουν σου μιλάνε, κάνεις καμιά ιατρική εξέταση ίσως και μετά την ίδια ή τις επόμενες μέρες συμμετέχεις στα αθλήματα και μετά...καλή επιτυχία. 

7 ώρες πριν, Neoss είπε

Στα μέσα της Βασικής Εκπαίδευσης περίπου. Κάπου 2η εβδομάδα. Μετά την ορκομωσία πας (εκτός και αν παρουσιάστηκες εξαρχής Μεγάλο Πεύκο). Διαλέγεις νομίζω, πουθενά δεν πας με το ζόρι. Άδειες δεν ξέρω αλλά λογικά τα ίδια ισχύουν όπου και νάσαι. 

Σχετικά με την διαδικασία, όταν περάσουν τους δηλώνεις ότι θα πας, σε παιρνουν σου μιλάνε, κάνεις καμιά ιατρική εξέταση ίσως και μετά την ίδια ή τις επόμενες μέρες συμμετέχεις στα αθλήματα και μετά...καλή επιτυχία. 

Ωραιος ευχαριστω.Αν γνωριζει κανεις να μας πει ποιες ειναι οι διαφορες στην εκπαιδευση μεταξυ λοκ,πεζοναυτων,αμφιβιων,αλσξιπτωτιστων.Που ειναι καλυτερα(απο ολες τις αποψεις) και που χειροτερα.

16 ώρες πριν, salonika91 είπε

για κανα 3μηνο-4μηνο μετα την απολυση σου θα ειναι μουδιασμενο

Ε αφού θα φοράω τα άρβυλα όλη μέρα.Αλλα και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω ενώ το βλέπω δεν έχει κάποιο σημάδι μελάνια είναι ακριβώς επάνω λίγο δίπλα από το νύχι στο δέρμα δηλαδή και όχι μέσα στο νύχι αλλά οπως είπα επάνω.Θα το κοιτάξω σε κάποιον ειδικό προς το παρών θα το ξεκουρασω λίγες μέρες.

Καλησπέρα παιδιά! Είναι να καταταγώ με την Δ' ΕΣΣΟ.

Πιστεύετε ότι μπορεί να μας καλέσουν και τέλη Σεπτεμβρίου ή να το ρισκάρω και να δηλώσω για ένα πρόγραμμα που θέλω 27 Σεπτεμβρίου - 5 Oκτωβρίου 2019  ? 

17 ώρες πριν, Ertypo είπε

Έχω ένα πρόβλημα.Να μην τα πολυλογω έχει σχέση με τα άρβυλα του στρατού.Δεν ξέρω τι συνέβει αλλά από τότε που τα έβγαλα τελείως επειδή έχω άδεια δεν τα χρησιμοποιο πλέον παρατήρησα ότι έχω ένα μικρό μούδιασμα στο αριστερό πόδι στο πρώτο το μεγάλο δάχτυλο συγκεκριμένα στο σημείο όπου είναι η κορυφή του νυχιού ακριβώς δίπλα στο επάνω μέρος όπου είναι το δέρμα.δεν έχει μουδιάσει όλο το δάχτυλο αλλά συγκεκριμένα αυτό το λιγο.Εχει κοντά 4 μέρες δεν με ενοχλεί το χρώμα είναι φυσιολογικό και το νιώθω όταν το πατάω απλά είναι λίγο μουδιασμενο δεν ξέρω από τι αν έχει ιδέα κάνεις.Μου φαίνεται πολύ παράξενο λέτε να πάω σε γιατρό? Υπάρχει καμία φυσική λύση να δοκιμάσω για να ξεκουρασω τα ποδια μπας και είναι από αυτο?

Είχα ακριβώς το ίδιο πράγμα στο δεξί πόδι. Έφυγε από μόνο του μετά από κάποιους μήνες, δε ξέρω αν θα φύγει και σ' εσένα, ο γιατρός κακό δεν κάνει.

• Like 1

40 minutes ago, takatakaros said:

Πιστεύετε ότι μπορεί να μας καλέσουν και τέλη Σεπτεμβρίου ή να το ρισκάρω και να δηλώσω για ένα πρόγραμμα που θέλω 27 Σεπτεμβρίου - 5 Oκτωβρίου 2019  ? 

Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να σου πει, αλλά γενικώς να ξες ότι δεν υπάρχει αρκετός κόσμος στα στρατόπεδα οπότε πολύ πιθανό να μπείτε και εσείς πιο νωρίς 

• Like 2

1 ώρα πριν, takatakaros είπε

Αδερφέ, αν σκεφτείς ότι μέσα Οκτώβρη η Α' ΕΣΣΟ θα πάρει την άδεια απολύσεως και ότι θα βρίσκονται μόνο 2 ΕΣΣΟ στα στρατόπεδα, για σεπτέμβρη δεν νομίζω εκτός αν γίνει τέλη σεπτέμβρη αλλα λογικά Οκτώβρη μάλλον θα μας καλέσουν. Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται λίγος κόσμος στα στρατόπεδο όπως είπε και το παιδί πάνω

1 ώρα πριν, takatakaros είπε

Έτσι όπως βλέπω την κατάσταση θα πάει για μέσα-τελη Οκτώβρη. Και να σας βάλλουν από τέλη Σεπτέμβρη με βασική και ορκομωσια θα είστε έτοιμοι αρχές Οκτώβρη για να "ενισχυσετε" τις μονάδες. Προφανώς δε ξέρω 100%. 

22 ώρες πριν, Ertypo είπε

Ακριβως το ιδιο εχω παθει κι εγω, φιλε. Το μεγαλο δαχτυλο μπροστα στο ποδι οταν το πιεζω με το χερι το αισθανομαι σαν να εχει φαει αναισθησια απο ενεση οδοντιατρου. Δεν νομιζω να ειναι κατι σοβαρο. Μπορει απο τις πολλες ωρες με τα αρβυλα και ορθοστασια να εγινε. Εγω οταν παω ΣΤΕΠ θα το ρωτησω και αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Archilleo είπε

Ακριβως το ιδιο εχω παθει κι εγω, φιλε. Το μεγαλο δαχτυλο μπροστα στο ποδι οταν το πιεζω με το χερι το αισθανομαι σαν να εχει φαει αναισθησια απο ενεση οδοντιατρου. Δεν νομιζω να ειναι κατι σοβαρο. Μπορει απο τις πολλες ωρες με τα αρβυλα και ορθοστασια να εγινε. Εγω οταν παω ΣΤΕΠ θα το ρωτησω και αυτο.

Αυτού του είδους τα μουδιάσματα, προέρχονται από πίεση κάποιου μικρού αισθητικού νεύρου της περιοχής. Δεν είναι κάτι σοβαρό, αρκεί να μην συνεχισθεί η πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα ( 6 μηνες και πάνω), γιατί μπορεί το μούδιασμα να γίνει μόνιμο.

Προφανώς και πρέπει να πάτε στον γιατρό και να χρειαστεί να αλλάξετε άρβυλα.

Επεξ/σία από Green Dragon

Εμενα με πονουσαν τα πελματα για κανα εξαμηνο μετα την απολυση. Ακομα και αθλητικα παπουτσια να φορουσα.

Μαλλον ειχα κανει κακη επιλογη πατων/νουμερο.

Καποιοι αλλοι μπορουσαν και ετρεχαν πολυ ανετα  :mellow:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...