Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neoss είπε

Καλημέρα σας παιδιά. Το θέμα μου είναι σχετικό και κάπως επείγον οπότε θα ήθελα τη γνώμη όλων αν γίνεται. Εδώ και δύο μήνες εκτελώ τη θητεία μου. Αρχικά ήμουν Ελλάδα στο κέντρο Θήβας και έπειτα ήρθα Κύπρο. Εξαρχής εγώ δε ψηνόμουν για το στρατό, λίγο το ότι έχω τάσεις αγοραφοβίας και είμαι αντικοινωνικό άτομο, λίγο η ηλικία (πάω 27) ήξερα ότι ίσως δε τη παλέψω. Στη Θήβα όλα καλά, εδώ στη Κύπρο όμως άρχισαν να με πιάνουν Κρίσεις άγχους αϋπνίες ταχυπαλμιες και πάει λέγοντας. Ζήτησα επαναπατρισμό και εδώ και λίγο διάστημα είμαι στα ιατρεία ως φιλοξενούμενος μέχρι να περάσω από επιτροπή ψυχολόγους κλπ.

Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι ότι αν γυρίσω Ελλάδα θα με πάνε σίγουρα κανένα Έβρο και τρέχα γυρευε. Το πλάνο μου είναι το εξής, επειδή εδώ στα ιατρεία η κατάσταση είναι χαλαρή με λίγα άτομα κλπ, θα προσπαθήσω να ζητήσω να με βάλουν ως κωλυόμενο στα ιατρεία. Εαν δε γίνει αυτό σκέφτομαι να ζητήσω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και μετά να το πάω για απαλλαγή σε βάθος χρόνου (στην ΕΛΔΥΚ δίνουν 6μηνη αναβολή αμέσως, το έκανε ενα παιδί πρόσφατα που χε θέμα δυσ-προσαρμοστικότητας).

Η ερώτηση μου είναι, εαν ξεκινήσω τις διαδικασίες για απαλλαγή λέτε να με βάλουν στο μάτι επειδή διέκοψα τη θητεία μου για ψυχολογικούς λόγους ή αντιθέτως θα με  ξεπεράσουν νωρίτερα στις επιτροπές επειδή θα δουν ότι υπηρέτησα 2 μήνες οπότε αποδεδειγμένα δεν άντεξα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλή συνέχεια

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Neoss είπε

Μιλάμε δεν θα έχει ορκιστεί καν ακόμα στον στρατό. Πως να φύγει έστω για λίγο?

Όσο για την ορκομωσία, ναι γιατί να μην πήγαινε? Δεν είναι λόγια αυτά. Είναι όμορφη εμπειρία, απ αυτές που θα σου μείνουν. Ας ορκιστεί απλά τον χειμώνα άμα είναι εφικτό. Αλλά οκ και να μην ορκιστεί, μικρό το κακό, σημασία έχει το πτυχιο να πάρει. 

Σαφώς και η ορκομωσία είναι ωραία εμπειρία, και αν έχει την δυνατότητα τότε να πάει, εγώ απλώς είπα ότι δεν είναι υπωχρεωτικό να πάει, οπότε μπορεί να πάει κάποια άλλη στιγμή να πάρει το πτυχίο του αν δεν μπορεί λόγω στρατού. Θα μπορούσε παράδειγμα να πάει στην 1η άδεια μετά την ορκομωσία. Αν πάει τον χειμώνα στην ορκομωσία, τότε θα πάρει και τον χειμώνα το πτυχίο του με ότι αυτό συνεπάγεται (πχ δεν θα μπορεί να το αξιοποιήσει άμεσα στην αναζήτηση εργασίας).

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Brashida είπε

Εδώ κοντά που μένω δεν υπάρχει μαγαζί με στρατιωτικά 

Skroutz . Εγώ από εκεί ψωνησα. Σε μια εργάσιμη μέρα έφτασαν.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Δεν απαντάω ακριβώς στην ερώτησή σου, αλλά η ορκομωσία είναι για τα μάτια του κόσμου. Μπορείς να πας να πάρεις το πτυχίο και χωρίς να παρεβρεθείς στην ορκομωσία, και βασικά είναι υποχρεωμένοι να στο δώσουν, δεν μπορούν να στο κρατάνε. Μπορείς να πας να το πάρεις με την πρώτη ευκαιρία. Εκτός φυσικά αν θέλεις οπωσδήποτε να παρεβρεθείς στην ορκομωσία για να σε καμαρώσουν οι γονείς σου.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όπως ίσως γνωρίζεις, η εσσο του Αυγούστου καλέστηκε νωρίτερα απ' ότι προβλεπόταν . Όλοι είχαμε κάνει τα προγράμματα μας γνωρίζοντας ότι θα μπούμε αρχές Αυγούστου και τελικά πριν 15 μέρες μαθαίνουμε ότι θα μπούμε μέσα Ιουλίου. 

Τώρα θα σου απαντήσω για το αν θέλω να είμαι στην ορκομωσία της σχολής μου. Φαντάσου να είσαι 5 χρόνια μακριά από το σπίτι σου, οι γονείς σου να σου στέλνουν λεφτά για ενοίκια κτλ και να αγχώνονται καθημερινά για το αν είσαι καλά και αν μπορούν να σου στείλουν λεφτά για τα απαραίτητα. Το ελάχιστο λοιπόν που μπορείς να κάνεις σαν ευχαριστώ, είναι να πας στην ορκομωσία σου. Ναι για να σε καμαρώσουν και να δεις κι εσύ το χαμόγελο τους όταν θα κρατάς το πτυχίο στα χέρια σου. 

Επίσης αν πάρω πτυχίο σε άλλη εξεταστική, αυτό θα με επηρεάσει σε μελλοντική δουλειά, γιατί ανάλογα με την θέση που ορκίζεται κάποιος, παίρνει και αντίστοιχα μόρια. Το έχω ψάξει πολύ, έχω συμβουλευτεί καθηγητές και μη και είμαι σίγουρος για αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Kostas32Kp είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όπως ίσως γνωρίζεις, η εσσο του Αυγούστου καλέστηκε νωρίτερα απ' ότι προβλεπόταν . Όλοι είχαμε κάνει τα προγράμματα μας γνωρίζοντας ότι θα μπούμε αρχές Αυγούστου και τελικά πριν 15 μέρες μαθαίνουμε ότι θα μπούμε μέσα Ιουλίου. 

Τώρα θα σου απαντήσω για το αν θέλω να είμαι στην ορκομωσία της σχολής μου. Φαντάσου να είσαι 5 χρόνια μακριά από το σπίτι σου, οι γονείς σου να σου στέλνουν λεφτά για ενοίκια κτλ και να αγχώνονται καθημερινά για το αν είσαι καλά και αν μπορούν να σου στείλουν λεφτά για τα απαραίτητα. Το ελάχιστο λοιπόν που μπορείς να κάνεις σαν ευχαριστώ, είναι να πας στην ορκομωσία σου. Ναι για να σε καμαρώσουν και να δεις κι εσύ το χαμόγελο τους όταν θα κρατάς το πτυχίο στα χέρια σου. 

Επίσης αν πάρω πτυχίο σε άλλη εξεταστική, αυτό θα με επηρεάσει σε μελλοντική δουλειά, γιατί ανάλογα με την θέση που ορκίζεται κάποιος, παίρνει και αντίστοιχα μόρια. Το έχω ψάξει πολύ, έχω συμβουλευτεί καθηγητές και μη και είμαι σίγουρος για αυτό.

Με όλο τον σεβασμό...το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι απλά να πάρεις το πτυχίο σου. Το show της ορκωμοσίας καλό είναι αλλά όχι απαραίτητο. Το χαρτί θέλουν να δουν οι γονείς σου ~για να ησυχάσουν οι άνθρωποι~ και προφανώς κι εσύ το ίδιο. Αν θες να δώσεις "προεκτάσεις" για το συγκεκριμένο γεγονός, κέρασε τους σε μία ταβέρνα. Η ίδια χαρά και συγκίνηση θα είναι.

Αν δεν έχεις σκοπό να μπεις σε διευθυντική θέση - πολυεθνικής, το πότε θα πάρεις το πτυχίο σου έχει μικρή σημασία διότι πολύ απλά κανείς δε θα ενδιαφερθεί να μάθει (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις προφανώς). Η πραγματικότητα στην Ελληνική αγορά εργασίας..σχετίζεται με το πόσο καταρτισμένος/ανταγωνιστικός είσαι για μία θέση. Το πως και πότε τα απέκτησες ναι μεν έχουν αξία αλλά όχι πρωτεύουσα.

φιλικά πάντα και καλή θητεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Kostas32Kp είπε

Δεν έχεις καταλάβει. Από την στιγμή που έχεις περάσει όλα τα μαθήματα, έχεις τελειώσει με πρακτική και έχεις παραδώσει και την πτυχιακή σου (κοινώς δεν χρωστάς απολύτως τίποτα) τότε το πτυχίο σου έχει εκδοθεί και υπάρχει στην γραμματεία της σχολής σου. Στην ορκομωσία απλώς θα στο παραδώσουν στα χέρια σου και δεν έχει σημασία αν θα πας στην τωρινή ή αν θα πας μετά από 10 ορκομωσίες να το παραλάβεις. Πάνω στο πτυχίο αναφέρεται η ημερομηνία έκδοσης του, όχι η ημερομηνία που το παρέλαβες. Και εγώ είχα τα ίδια θέματα με σένα μιας και σπούδαζα σε άλλη πόλη και λεφτά δεν μας περίσσευαν και καταλαβαίνω. Παρόλα αυτά αν θες μπορείς να πας σε κάποια από τις επόμενες ορκομωσίες, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί θα αναφέρεται πάνω του η ημερομηνία έκδοσης και όχι η ημερομηνία παραλαβής. Αν όμως το χρειάζεσαι άμεσα για να ξεκινήσεις να ψάχνεις για δουλειά, μπορείς με το που θα απολυθείς να πας στην γραμματεία του τμήματός σου και να ζητήσεις να στο δώσουν επιτόπου χωρίς να περιμένεις να γίνει κάποια ορκομωσία. Και αν τόσο πολύ θες, ρώτα τους αν γίνεται να το παραλάβεις άμεσα αλλά να παρουσιαστείς εκ των υστέρων και στην ορκομωσία (το πολύ πολύ στην ορκομωσία να σου δώσουν μόνο τον πάπυρο ο οποίος δεν έχει καμιά αξία, απλώς θα τον κάνεις κάδρο και θα τον κρεμάσεις σε εμφανές σημείο για να τον θαυμάζουν).

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
3 ώρες πριν, aregli92 είπε

Καλημέρα σας παιδιά. Το θέμα μου είναι σχετικό και κάπως επείγον οπότε θα ήθελα τη γνώμη όλων αν γίνεται. Εδώ και δύο μήνες εκτελώ τη θητεία μου. Αρχικά ήμουν Ελλάδα στο κέντρο Θήβας και έπειτα ήρθα Κύπρο. Εξαρχής εγώ δε ψηνόμουν για το στρατό, λίγο το ότι έχω τάσεις αγοραφοβίας και είμαι αντικοινωνικό άτομο, λίγο η ηλικία (πάω 27) ήξερα ότι ίσως δε τη παλέψω. Στη Θήβα όλα καλά, εδώ στη Κύπρο όμως άρχισαν να με πιάνουν Κρίσεις άγχους αϋπνίες ταχυπαλμιες και πάει λέγοντας. Ζήτησα επαναπατρισμό και εδώ και λίγο διάστημα είμαι στα ιατρεία ως φιλοξενούμενος μέχρι να περάσω από επιτροπή ψυχολόγους κλπ.

Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι ότι αν γυρίσω Ελλάδα θα με πάνε σίγουρα κανένα Έβρο και τρέχα γυρευε. Το πλάνο μου είναι το εξής, επειδή εδώ στα ιατρεία η κατάσταση είναι χαλαρή με λίγα άτομα κλπ, θα προσπαθήσω να ζητήσω να με βάλουν ως κωλυόμενο στα ιατρεία. Εαν δε γίνει αυτό σκέφτομαι να ζητήσω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και μετά να το πάω για απαλλαγή σε βάθος χρόνου (στην ΕΛΔΥΚ δίνουν 6μηνη αναβολή αμέσως, το έκανε ενα παιδί πρόσφατα που χε θέμα δυσ-προσαρμοστικότητας).

Η ερώτηση μου είναι, εαν ξεκινήσω τις διαδικασίες για απαλλαγή λέτε να με βάλουν στο μάτι επειδή διέκοψα τη θητεία μου για ψυχολογικούς λόγους ή αντιθέτως θα με  ξεπεράσουν νωρίτερα στις επιτροπές επειδή θα δουν ότι υπηρέτησα 2 μήνες οπότε αποδεδειγμένα δεν άντεξα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλή συνέχεια

1.Σε όλες τις μονάδες δίνουν 6μηνες αναβολές άμεσα άμα δεν την παλεύεις.

2. Ούτε στο μάτι θα σε βάλουν ούτε θα σε ξεπεράσουν νωρίτερα..απαλλαγή χωρίς γνωματεύσεις γιατρών ο,τι σε παρακολουθούν και σου συνταγογραφούν φάρμακα δεν νομίζω να πάρεις..φυσικά και με χαρτιά από γιατρούς..θα σου πάρει χρόνο να πάρεις Ι5..δηλαδή αν πάρεις τώρα 6μηνη...μετά θα πρέπει να συμπληρώσεις άλλους 18μηνες με αναβολές για να πάρεις Ι5.

Διάβασε μερικές σελίδες πίσω..απ'όσο θυμάμαι γράφει ένα παιδί για την διαδικασία απαλλαγής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2019 στις 3:00 ΠΜ, /Wandering είπε

Παίδες κανείς για 640 Μ/Κ ΤΠ (Σουφλί Έβρου) ?

Και αν γνωρίζει κανείς παλιός πως είναι τα πράγματα εκεί πάνω ?

Thanks.Καλή θητεία σε Όλους μας!

Φίλε πας λάθος εποχή . 

Τα κουνούπια είναι σαν drone εκεί . Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα .

καλη θητεία 

Επεξ/σία από Alex2020
Δημοσ.

Aναβολή κόβεται διαδικτυακά, ή πρέπει να τρέχω στο ρουφ μέσα στον καύσωνα;

Επίσης, μπορώ να την κόψω από οποιαδήποτε ΣΥ της χώρας; Λέω μήπως πάω στην Κρήτης (Ηράκλειο) που θα είμαι λόγω διακοπών.

Τέλος, υπάρχει τρόπος να διασφαλίσω ότι θα μπω Νοέμβρη; Μην πάω στις 15-20 Ιουλίου να την κόψω τρέχοντας και μου πουνε από Φλεβάρη, μου χαλάει όλον τον προγραμματισμό της χρονιάς.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, divnt είπε

Κάποιος που να γνωρίζει; 

Φίλε όχι δεν  επιλέγεις το στρατιωτικό νοσοκομείο που θα γίνει .

Το καλύτερο είναι το 401 . 

Εχεις την επιλογή να κανείς τη  τριπλά αν είσαι αδειούχους και είσαι Αθήνα να 

πας τότε και καλά με έντονες ενοχλήσεις και θα σε κρατήσουν .

1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε

Επίσης, μπορώ να την κόψω από οποιαδήποτε ΣΥ της χώρας; Λέω μήπως πάω στην Κρήτης (Ηράκλειο) που θα είμαι λόγω διακοπών.

Τέλος, υπάρχει τρόπος να διασφαλίσω ότι θα μπω Νοέμβρη; Μην πάω στις 15-20 Ιουλίου να την κόψω τρέχοντας και μου πουνε από Φλεβάρη, μου χαλάει όλον τον προγραμματισμό της χρονιάς.

Αν παρεις τωρα αναβολή και την κόψεις Σεπτέμβριο πας τον Νοέμβριο 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alex2020 είπε

Φίλε δεν σε βλέπω να περνάς καλά στο στρατό ......

επι της ουσία τωρα . Αν παρεις τωρα αναβολή και την κόψεις Σεπτέμβριο πας τον Νοέμβριο 

Αναβολή έχω 6 χρόνια, και μέσα σε αυτά έχω κάνει 4 χρόνια πτυχίο και 1+ χρόνο μεταπτυχιακό. Το θέμα μου είναι ότι πρέπει να μπω Νοέμβρη, ώστε να ξεκινήσω 2ο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό τον μεθ-επόμενο Σεπτέμβρη, και οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα μου το ακυρώσει, "χαλώντας" μου ουσιαστικά 2 χρονιές, μία στο στρατό, και μία μετά.

Ας απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει / έχει εμπειρία παρακαλώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε

Αναβολή έχω 6 χρόνια, και μέσα σε αυτά έχω κάνει 4 χρόνια πτυχίο και 1+ χρόνο μεταπτυχιακό. Το θέμα μου είναι ότι πρέπει να μπω Νοέμβρη, ώστε να ξεκινήσω 2ο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό τον μεθ-επόμενο Σεπτέμβρη, και οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα μου το ακυρώσει, "χαλώντας" μου ουσιαστικά 2 χρονιές, μία στο στρατό, και μία μετά.

Ας απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει / έχει εμπειρία παρακαλώ.

Σου απάντησα . Κόβεις Σεπτέμβριο και πας Νοέμβριο 

Δημοσ.
Στις 6/7/2019 στις 1:24 ΜΜ, Turbani είπε

Οντας πιτσιρικας λυκειου ειχα δηλωσει ειδικες δυναμεις,5 χρονια αργοτερα και ετοιμαζομαι να μπω στρατο αλλα δεν θελω πια ειδικες δυναμεις.Θυμαμαι μας ειχαν πει τοτε και να το δηλωσεις μπορεις να το βγαλεις μετα και ετσι το επελεξα.Τι μπορω να κανω;

Και εγώ κάπως έτσι. Όταν πας να κόψεις αναβολή πες τους το. Επίσης, θα σου δώσουν ένα url να κάνεις μια δήλωση ρωτάει ξανά εκεί αν θέλεις ΕΔ δήλωσε το και εκεί όχι. Εμένα στο στρατόπεδο μου λέγανε ότι δε μπορείς να αλλάξει προτίμηση κάτι τέτοια και άρχισα τηλέφωνα κλπ και στο τέλος με πήραν τηλ μου είπαν ότι η προτίμηση μου στις ΕΔ απαλείφθηκε.

*Στο στρατόπεδο που θα πας να κόψεις αναβολή θα σου δώσουν μια αίτηση να συμπληρώσεις στοιχεία, και εκεί έχει κουτάκι να τικάρεις για ΕΔ νομίζω. Εγώ δε το είχα δει γιατί η κοπέλα μου είπε συγκεκριμένα "συμπληρώνεις από αυτό το σημείο ως εδώ" και οπότε τα υπόλοιπα δε τα είχα κοιτάξει (μαζί τους και η επιλογή για προτίμηση σε ΕΔ).

Αυτά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

1. Όχι δεν κόβεται μέσω Ίντερνετ.

2. Το καλύτερο είναι να επικοινωνήσεις με την ΣΥ της Κρήτης..τα τηλέφωνα θα τα βρεις εδώ https://www.stratologia.gr/el/epikoinwnia .

3. Για να μπεις Νοέμβριο πρέπει να την κόψεις μέχρι 31/7.

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

https://www.stratologia.gr/el/node/75

Μπορείς και από ΚΕΠ να κόψεις αναβολή. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...