Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Παει στο διαολο να ειναι υπαξιωματικοι. Κατι παιδακια 20 χρονων ΟΒΑ να δεις που το παιζουν ιστορια. 

13 ώρες πριν, Neoss είπε

Χαχαχα
Ξερω ειναι κακό αλλά γέλασα όταν το διαβασα :P 
Δεν ήξερα πως γίνεται κάτι τετοιο, αν ναι, λογικά ναι. Αλλά δεν πιστευω ρε συ, πώς γίνεται αυτό?

Τι 10 μερες ρε, ειπαμε. Μεταξυ 15 και 19 Ιουλιου κατατασσονται ολοι. Καπου 6 με 9,10 Ιουλιου είναι μονο οσοι ηταν απο αναβολη υγειας.

Εαν εισαι βυσμα ειναι ο παραδεισος. Αν οχι τοτε να ξερεις, ναι μεν θαναι χαλαρά καθως γενικα ο στρατός στην Ηπειρο δεν θεωρειται πρωτη γραμμη αλλά ξεχασμενη, αλλά θαχεις πολυ χωσιμο, ολο υπηρεσιες θασαι γιατι πεφτουν απανωτα μαζικες διανυκτερευσεις και αδειες, μπαινοββγαινουν διαρκως οι Γιαννιωτες ειδικα (και ναι ειναι βυσματα αυτοι παιδια, αυτη τη φημη εχουν στην Ηπειρο και ας υπαρχουν και αρκετοι στον Εβρο που λενε καποιοι, σαυτη τη ΕΣΣΟ κατατασσονται ολοι του Νομού εκει σαυτη τη πολη) και ετσι μενει περισσοτερη δουλεια για τους αλλους. Κινητά ηταν σχετικα χαλαροι στο θεμα αυτο. Στην αρχη ομως ισως ναναι πιο αυστηροι, παρε κανενα χωρις καμερα ως τον όρκο, κατα προτιμηση να μπαινουν και τραγουδια ή ιντερνετ. Αυτα με βαση το 2018 γιατι υπηρετουσε Γιαννενα ξαδερφος μου. Δεν ξερω αν ειναι ακομα ετσι η κατασταση εκει, ισως αλλαξαν και διοικητη γιατι κατ τετοιο ακουγονταν τοτε. ΥΓ: Υπαρχουν καλά φυλάκια εξω απ τα Γιαννενα απ οτι καταλαβα και εβλεπα, εκει καλα ειναι, πηγαιναν για 1 βδομαδα. 

Παιδια να ρωτησω. Βλεπω οτι σχεδον σε ολους σας εχει ερθει το χαρτι καταταξης ή τελος παντων ειδοποιηθηκατε. Σε μενα δεν υπηρξε κανενα σημαδι ζωης απο στρατολογια ή αστυνομια. Τιποτα απολυτως. Να τους ειδοποιησω? Λεω να παρω κανα τηλεφωνο Δευτερα στη Αστυνομια να δω αν εχουν τιποτα....οχι τιποτα αλλο αλλά σε 2,5 εβδομαδες μπαινω και εγώ και πρεπει και καποτε να παω για ακτινογραφια δεν και δεν εχω ραντεβου ακομα εν απουσια χαρτιου καταταξης. 

Το εχω ξανα ακουσει αυτο. Για ποιον λογο το λενε αυτο σαυτη τη ηλικια? Και εγώ 25 στα 26 ειμαι και θα μπω τωρα. 

Ισχυει παντως, πολλοι ηρθαν "σπιτι" τους και τελικα δεν ηταν τοσο καλα. Ηταν πιο πολυ δουλεια και πιο αυστηρα συνηθως. Λιγους ακουσα να λενε ηταν καλυτερα απο εκει απ οπου φυγανε (συνηθως Θρακη, Εβρο, νησια). 

(Οποιοσδηποτε με στολη) -Πεταει ο γαιδαρος;

(Εσυ) -Μαλιστα πεταει... (και αν δεν πεταει σιγουρα απογειωνεται για λιγο)

Με αυτο το σκεπτικο μπηκα στρατο στα 30 μου με διδακτορικο και παντρεμενος με παιδι...

Καποιοι που ειχαν "ορεξη" να το παιξουν εξυπνοι επειδη τους βαρουσα προσοχη, οταν ειδαν οτι δεν "τσιμπαω" ουτε που ξανασχοληθηκαν μαζι μου...οσο πιο απαρατηρητος περνας τοσο στους ανωτερους οσο και στους αλλους φανταρους τοσο καλυτερη θα ειναι η θητεια...

• Like 3
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

Όταν λες πιο αυστηρά? Σας κάνουν έλεγχο κάθε πρωί στον λόχο? τσεκάρουν κρεβάτι-μαξιλάρι(φάκελο-υποφάκελο),φοριαμό και όπλο αν είναι καθαρό? Στην φρουρά σας κάνουν έλεγχο όπλου αν είναι καθαρό και τέτοια? Έχετε κάθε βδομάδα αναφορά τάγματος από αντισυνταγματάρχη και ιστορίες? 

Αυτά τα έζησα εγώ στην Χίο  για 6 μήνες.

Μοιράζουν σχετικά πιο εύκολα φυλακές από την Ελλάδα και θέλουν να χεις μια τάδε εικόνα ωσπου να παλιωσεις,το καλο με μας είναι οτι Αύγουστο μπαίνουν καινούριοι

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Επειδη κι εγω ειμαι 25 και μπηκα τον Μαιο, πραγματικα ειναι η χειροτερη ηλικια. Σε κοβει απο δουλειες κτλ. Αν μπορουσα να γυρισω τον χρονο πισω, πραγματικα θα εμπαινα μολις τελειωνα το σχολειο, φευγει αμεσα ενα βαρος απο πανω σου. Αλλα οταν εισαι 18, δυστυχως δεν εχεις τα μυαλα για να το καταλαβεις. 

Ενταξει νομιζα καποια αλλη αντιμετωπιση στο στρατο εκ μερους στελεχων κτλπ. Αυτο ναι τοχω σκεφτει. Αλλιως ημουν στα 18, αλλιως τωρα. Καλα μικροι ειμαστε και στις δυο περιπτωσεις αλλά ειναι αλλιως. Στα 18 ησουν πιο ανθεκτικος καπως, και στην αποθηκη να κοιμοσουν δεν θα σε πειραζε μαλλον. Και ισχυει πως κ μενα η στρατιωτικη υποχρεωση με κρατησε σε καποια πραγματα πισω που δεν τα αρχιζα καθως δεν ειχα εκπληρωμενη υποχρεωση. Μεχρι κ δουλειες που δεν εστελνα καν αιτηση γιατι ειχαν αυτο ως προυποθεση αλλά και να μην το ειχαν, ηξερες πως καιρο δεν θα κατσεις εκει. 

5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Στα 25+ εχεις ηδη βαρύνει, είσαι πιο καλοπερασάκιας, αφήνεις πίσω δουλειά, ίσως καμιά κοπέλα και όλα αυτά τσούζουν, ούτε ανέχεσαι και πολύ πολύ να σε διατάζουν 20χρονα βλαχαδερά που το καλύτερο πράγμα που έκαναν στη ζωή τους είναι να περάσουν σε σχολή υπαξ.

Στα 18 κοιμάσαι με πέτρα για μαξιλάρι που λέει ο λόγος και στα @@ σου όλα. 

Εχεις δικιο. Καλομαθαμε καπως. Και ας εξακουλουμε ναμαστε νεαροι. Το βλεπω και στον εαυτο μου, στα 18 πιο ανθεκτικος και πιο δεκτικος σε παρατηρησεις, υποδειξεις και εντολες και ας μου την εδινε. Τωρα δεν το ανεχομαι πια και ιδιαιτερα και αντιδραω ας πουμε. Ακομα και η συμβιωση με αλλα 20 ατομα ξερω γω ειναι κατι που με απασχολει λιγο. Περισσοτερα τετοια πραγματα θεωρω "προβληματα" και οχι τον στρατό καθαυτου. Ναι στα 17 και 18 εχω κοιμηθει κυριολεκτικα σε σημεια που τωρα με τιποτα δεν θα κοιμομουν :P Και με ατομα να ροχαλιζουν αλλα και παλι να κοιμασαι σαν μοσχαρι κατι που δεν ισχυει τωρα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aregli92 είπε

Μοιράζουν σχετικά πιο εύκολα φυλακές από την Ελλάδα και θέλουν να χεις μια τάδε εικόνα ωσπου να παλιωσεις,το καλο με μας είναι οτι Αύγουστο μπαίνουν καινούριοι

Εγώ πάντως από 3 φίλους που υπηρέτησαν Κύπρο...μου είπανε τα καλύτερα,γνώμη μου είναι να κάτσεις Κύπρο..σκέψου να φύγεις από εκεί να πας σε κανά νησί εδώ στην Ελλάδα και να βγαίνεις μια φορά στις 7 μέρες.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Εγώ πάντως από 3 φίλους που υπηρέτησαν Κύπρο...μου είπανε τα καλύτερα,γνώμη μου είναι να κάτσεις Κύπρο..σκέψου να φύγεις από εκεί να πας σε κανά νησί εδώ στην Ελλάδα και να βγαίνεις μια φορά στις 7 μέρες.

Κατά 90% σκέφτομαι να μείνω διότι τα οφέλη είναι πιο πολλά, κακά τα ψέματα, έξοδοι μέρα παράμερα, μεγαλύτερες άδειες (ήδη Αύγουστο είπαν θα πάρουμε όλοι), λεφτά,και συν ότι η επόμενη εσσο μπαίνει νωρίς, μέσα με τέλη Αυγούστου, οπότε εμείς θα παλιωσουμε νωρίτερα από το προβλεπόμενο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Χεχεχεχε... Μέχρι το αρχές Ιουνίου 1 στις 10 και μετά 1 στις 20-25 μέρες..

Από 'κει κ πέρα στα 25+ είσαι πιο καλοπερασακιας οντως,έχεις μια λογική και μια οργάνωση στη ζωή σου κάτι που δεν υπάρχει στο στρατο,σαν άνθρωπος θες να σου πουν τι θες να κάνεις ντουγρου κ όχι με φουμαρα και μοστρες πολύ πιθανόν έχεις ζήσει μόνος σου,πολύ πιθανόν να είσαι όπου γης κ πατρης οπότε ο περιορισμός στο κάγκελο κάπως σου 'ρχεται. Στα 18 μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει στα @@ σου δεν σε καίει τίποτα απολύτως.

Και για να κλείσω Κύπρος αξίζει με τα όσα,ένα ρεταλο ξέρω όλο κ όλο που εμασε Φ και Κ και το καλύτερο βύσμα στο στρατό για να περάσεις καλά μέσα είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Επεξ/σία από Gatilaras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατι ασχετο, να ξερω τι να αγοράσω ή όχι.

Τι σάκο παιρνουμε μαζι για τα πραγματα μας? Τι επιτρεπεται εννοω. Στρατιωτικο που να γραφει και ΕΣ πάνω ή απλό κανονικό αθλητικο ξερω γω, γενικά πολιτικό τέλος πάντων? Ποσα μπλουζακια κοντομανικα λετε να χρειαζονται (μιας και θαμαστε απο μεσα ιουλιου μεσα). 
Το λεω γιατι μαλλονδεν εχει σημασια, αλλοι ετσι αλλοι αλλιως ειναι βλεπω. Και τα στρατιωτικά ρούχα μετά μπαινουν σαυτο που σου δινουν εκεί λογικά, λουκάνικο ή πως λέγεται. 

Επεξ/σία από Neoss
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Neoss είπε

Κατι ασχετο, να ξερω τι να αγοράσω ή όχι.

Τι σάκο παιρνουμε μαζι για τα πραγματα μας? Τι επιτρεπεται εννοω. Στρατιωτικο που να γραφει και ΕΣ πάνω ή απλό κανονικό αθλητικο ξερω γω, γενικά πολιτικό τέλος πάντων? Ποσα μπλουζακια κοντομανικα λετε να χρειαζονται (μιας και θαμαστε απο μεσα ιουλιου μεσα). 
Το λεω γιατι μαλλονδεν εχει σημασια, αλλοι ετσι αλλοι αλλιως ειναι βλεπω. Και τα στρατιωτικά ρούχα μετά μπαινουν σαυτο που σου δινουν εκεί λογικά, λουκάνικο ή πως λέγεται. 

Οτι σακο θες παρε. Δεν ειναι υποχρεωτικος ο παραλλαγης. 

Κοντομανικα παρε αρκετα. Καλοκαιρι ειναι, με το παραμικρο θα ιδρωνεις. 

Τα στρατιωτικα σου ρουχα οπου θες τα βαζεις. Δεν σε υποχρεωνουν ντε και καλα στο λουκανικο. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Οτι σακο θες παρε. Δεν ειναι υποχρεωτικος ο παραλλαγης. 

Κοντομανικα παρε αρκετα. Καλοκαιρι ειναι, με το παραμικρο θα ιδρωνεις. 

Τα στρατιωτικα σου ρουχα οπου θες τα βαζεις. Δεν σε υποχρεωνουν ντε και καλα στο λουκανικο. 

Πάλι καλά! Ευχαριστώ
Θα πάρω 7-8 σίγουρα για αρχή, συν κανα 2 που δίνουν αυτοι, ενταξει..

Ναι αλλά πως βολευει λες περισσότερο όταν πχ φυγεις μετα τον ορκο? Γιατι σε εναν σακο με τον οποιο θα μπεις,λογικα δεν θα χωρεσουν και τα στρατιωτικα που θα σου δοθουν και εκει. Οποτε 2 σακους ή εναν και το λουκανικο? Ξερω πρηζω λιγο μαυτα απλως ρωταω μην αγορασω τζαμπα και 2ο. 
Επισης λεω να παρω sleeping bag. Ακομα και τώρα πουναι καλοκαιρι ας το εχω να το στρωνω απο πανω ας πουμε. Ή θα είμαι ο μοναδικός που θα έχει φέρει τώρα μαζί και θαμαι ο περίγελος? χαχαχα

Δημοσ.
1 minute ago, Neoss said:

Πάλι καλά! Ευχαριστώ
Θα πάρω 7-8 σίγουρα για αρχή, συν κανα 2 που δίνουν αυτοι, ενταξει..

Ναι αλλά πως βολευει λες περισσότερο όταν πχ φυγεις μετα τον ορκο? Γιατι σε εναν σακο με τον οποιο θα μπεις,λογικα δεν θα χωρεσουν και τα στρατιωτικα που θα σου δοθουν και εκει. Οποτε 2 σακους ή εναν και το λουκανικο? Ξερω πρηζω λιγο μαυτα απλως ρωταω μην αγορασω τζαμπα και 2ο. 
Επισης λεω να παρω sleeping bag. Ακομα και τώρα πουναι καλοκαιρι ας το εχω να το στρωνω απο πανω ας πουμε. Ή θα είμαι ο μοναδικός που θα έχει φέρει τώρα μαζί και θαμαι ο περίγελος? χαχαχα

Έναν σάκο μεγάλο νομίζω είσαι κομπλέ. Για το sleeping bag δεν προβλέπετε αλλα αυτό ειναι αναλόγος την μονάδα. Κάποια φιλαράκια μου δεν τους λέγανε τίποτα, άλλους τους το απαγόρευαν. Προσωπικά θα το πάρω και εαν γκρινιάξουν θα μείνει μέσα στον σάκο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rayven18 είπε

Έναν σάκο μεγάλο νομίζω είσαι κομπλέ. Για το sleeping bag δεν προβλέπετε αλλα αυτό ειναι αναλόγος την μονάδα. Κάποια φιλαράκια μου δεν τους λέγανε τίποτα, άλλους τους το απαγόρευαν. Προσωπικά θα το πάρω και εαν γκρινιάξουν θα μείνει μέσα στον σάκο

Ναι ισχύει....και εγω ετσι σκεφτηκα, ας το παρω το σλιπινγκ μπαγκ μαζι και αμα δεν το επιτρεπουν απλώς δεν θα το χρησιμοποιω..αν και στις περισσοτερες μοναδες απ οτι καταλαβα δεν εχουν θεμα. Σχεδον κανεναν δεν ακουσα να λεει δεν τους αφηναν.

Δημοσ.
Just now, Neoss said:

Ναι ισχύει....και εγω ετσι σκεφτηκα, ας το παρω το σλιπινγκ μπαγκ μαζι και αμα δεν το επιτρεπουν απλώς δεν θα το χρησιμοποιω..αν και στις περισσοτερες μοναδες απ οτι καταλαβα δεν εχουν θεμα. Σχεδον κανεναν δεν ακουσα να λεει δεν τους αφηναν.

Προσωπικά μπαίνω 595 νεα σάντα, ένας φίλος μου απολύεται και εκτός οτι τους πάει 5 1, τους πρήξαν για τα sleeping bag και για πολλά χαζα. Εξαρτάται πόσο προβλεπε είναι το μέρος που θα πάς

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rayven18 είπε

Προσωπικά μπαίνω 595 νεα σάντα, ένας φίλος μου απολύεται και εκτός οτι τους πάει 5 1, τους πρήξαν για τα sleeping bag και για πολλά χαζα. Εξαρτάται πόσο προβλεπε είναι το μέρος που θα πάς

Tι στο καλό πια, η μιση Ελλάδα παει σαυτο το 595 νεα σαντά, τους καναν θεμα και με κινητά να φανταστώ...
Εγω Κομοτηνη σε Μηχανοκιν. Ταγμα..το 511. Ενταξει λενε ειναι οποτε ισως σταθω τυχερος :P

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, rayven18 είπε

Σου είπε τι παίζει από εκπαίδευση;

Δημοσ.
5 minutes ago, dimitsal said:

Σου είπε τι παίζει από εκπαίδευση;

Το μόνο που μου είπε είναι οτι ο διοικητής είναι λίγο κάπως, αλλα όπως το βλέπει ο καθένας είναι. Απο εκπαίδευση ότι και να κάνουν, δεν νομίζω να είναι τύπου american marines οπότε είμαστε οκ :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...