Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Lamp's ni είπε

Μου ρθε το χαρτί καταξης και έχω 2 απορίες

1η_ Λέει ότι θέλει ακτινογραφία θώρακος με φωτογραφία και σφραγίδα.Θα πάω με το χαρτι στον νοσοκομείο,επίσης θα πληρώσω για την ακτινογραφία? Λέω να το αφήσω να μου κάνουν αυτοί

2η_ δ σώμα στρατού και ασδεν τι είναι?μου γράφει ότι αν θες να υπηρετήσεις θα πάρεις μετάταξη σε αυτά τα 2 

Πηγαινεις σε ένα δημόσιο νοσοκομείο με το χαρτί και την ταυτότητα και σου την βγάζουν δωρεάν.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι που θέλω να μάθω αν και είμαι σίγουρος.Ενας δικός μου θα παρουσιαστεί στα Γρεβενά λογαχου Καραχάλιου μονάδα 586 Μ/Π ΤΠ (ΚΕΝ/ΕΟΔ).Πως είναι τα πράγματα εκει.Εχει βάλει βύσμα ο πατέρας του  και δεν το λέει και νομίζει ότι ειναι δύσκολα εκει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Kaukasos είπε

Να ρωτήσω κάτι που θέλω να μάθω αν και είμαι σίγουρος.Ενας δικός μου θα παρουσιαστεί στα Γρεβενά λογαχου Καραχάλιου μονάδα 586 Μ/Π ΤΠ (ΚΕΝ/ΕΟΔ).Πως είναι τα πράγματα εκει.Εχει βάλει βύσμα ο πατέρας του  και δεν το λέει και νομίζει ότι ειναι δύσκολα εκει

σαν εγκαταστασεις και συνθηκες ειναι μαλλον το καλυτερο (πρωην) κεντρο στην Ελλαδα.Στελεχη πιο αυστηρα και προβλεπε απο οτι συνηθως (πχ αυλωνα ειναι πολυ πιο χαλαροι) λογω του λιγου κοσμου

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια μπαινω αρχες αυγουστου μετα απο τριμηνη αναστολη εσσο που πηρα τον μαιο που ητανε να μπω. Μου ειπανε απο το ρουφ οτι μπαινεις μονος σου ορκιζεσαι μονος σου και εκπαιδευεσαι μονο σου. Να φανταστω την γ@μησα ετσι? 😋

Επεξ/σία από miltgiorg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, miltgiorg είπε

Καλησπερα παιδια μπαινω αρχες αυγουστου μετα απο τριμηνη αναστολη εσσο που πηρα τον μαιο που ητανε να μπω. Μου ειπανε απο το ρουφ οτι μπαινεις μονος σου ορκιζεσαι μονος σου και εκπαιδευεσαι μονο σου. Να φανταστω την γ@μησα ετσι? 😋

Χαχαχα
Ξερω ειναι κακό αλλά γέλασα όταν το διαβασα :P 
Δεν ήξερα πως γίνεται κάτι τετοιο, αν ναι, λογικά ναι. Αλλά δεν πιστευω ρε συ, πώς γίνεται αυτό?

Στις 26/6/2019 στις 10:10 ΜΜ, Archilleo είπε

Σε 10 μερες... κατι τετοιο.

Τι 10 μερες ρε, ειπαμε. Μεταξυ 15 και 19 Ιουλιου κατατασσονται ολοι. Καπου 6 με 9,10 Ιουλιου είναι μονο οσοι ηταν απο αναβολη υγειας.

Στις 28/6/2019 στις 2:11 ΜΜ, tseld είπε

Καλησπέρα! Παρουσιάζομαι στο 625 στο πέραμα στα Γιάννενα 16/07. Επειδή ολοι το παρουσιάζουν σα πολύ άσχημη εμπειρία, έχει κάποιος κάποια προσφατη συγκεκριμένη εικόνα για το τι παίζει εκελι? επίσης ξέρουμε τι συμβαίνει με κινητα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο?

Εαν εισαι βυσμα ειναι ο παραδεισος. Αν οχι τοτε να ξερεις, ναι μεν θαναι χαλαρά καθως γενικα ο στρατός στην Ηπειρο δεν θεωρειται πρωτη γραμμη αλλά ξεχασμενη, αλλά θαχεις πολυ χωσιμο, ολο υπηρεσιες θασαι γιατι πεφτουν απανωτα μαζικες διανυκτερευσεις και αδειες, μπαινοββγαινουν διαρκως οι Γιαννιωτες ειδικα (και ναι ειναι βυσματα αυτοι παιδια, αυτη τη φημη εχουν στην Ηπειρο και ας υπαρχουν και αρκετοι στον Εβρο που λενε καποιοι, σαυτη τη ΕΣΣΟ κατατασσονται ολοι του Νομού εκει σαυτη τη πολη) και ετσι μενει περισσοτερη δουλεια για τους αλλους. Κινητά ηταν σχετικα χαλαροι στο θεμα αυτο. Στην αρχη ομως ισως ναναι πιο αυστηροι, παρε κανενα χωρις καμερα ως τον όρκο, κατα προτιμηση να μπαινουν και τραγουδια ή ιντερνετ. Αυτα με βαση το 2018 γιατι υπηρετουσε Γιαννενα ξαδερφος μου. Δεν ξερω αν ειναι ακομα ετσι η κατασταση εκει, ισως αλλαξαν και διοικητη γιατι κατ τετοιο ακουγονταν τοτε. ΥΓ: Υπαρχουν καλά φυλάκια εξω απ τα Γιαννενα απ οτι καταλαβα και εβλεπα, εκει καλα ειναι, πηγαιναν για 1 βδομαδα. 

Παιδια να ρωτησω. Βλεπω οτι σχεδον σε ολους σας εχει ερθει το χαρτι καταταξης ή τελος παντων ειδοποιηθηκατε. Σε μενα δεν υπηρξε κανενα σημαδι ζωης απο στρατολογια ή αστυνομια. Τιποτα απολυτως. Να τους ειδοποιησω? Λεω να παρω κανα τηλεφωνο Δευτερα στη Αστυνομια να δω αν εχουν τιποτα....οχι τιποτα αλλο αλλά σε 2,5 εβδομαδες μπαινω και εγώ και πρεπει και καποτε να παω για ακτινογραφια δεν και δεν εχω ραντεβου ακομα εν απουσια χαρτιου καταταξης. 

Στις 27/6/2019 στις 3:16 ΜΜ, Gatilaras είπε

Φιλε μου καλησπερα.Εγω θα σου μιλησω εμπειρικα.Μπηκα τη χειροτερη περιοδο(Α ΕΣΣΟ 2015) και σε οχι και τοσο καλη ηλικα(25).

Το εχω ξανα ακουσει αυτο. Για ποιον λογο το λενε αυτο σαυτη τη ηλικια? Και εγώ 25 στα 26 ειμαι και θα μπω τωρα. 

Ισχυει παντως, πολλοι ηρθαν "σπιτι" τους και τελικα δεν ηταν τοσο καλα. Ηταν πιο πολυ δουλεια και πιο αυστηρα συνηθως. Λιγους ακουσα να λενε ηταν καλυτερα απο εκει απ οπου φυγανε (συνηθως Θρακη, Εβρο, νησια). 

Επεξ/σία από Neoss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Kaukasos είπε

Ισχύουν αυτά που σου είπε ο @fastnq2 παραπάνω. Επίσης, σαν μονάδα δεν έχει πολλούς φαντάρους που σημαίνει πως ο φίλος σου δεν θα έχει και αρκετές εξόδους. Γενικώς είναι αρκετά προβλεπέ στρατόπεδο. Για εμένα το μόνο θετικό που έχει είναι οι καλές εγκαταστάσεις του. Δεν βρίσκω λόγο να βάλει κάποιος βύσμα για να είναι εκεί η μονάδα του, εκτός και αν το φιλαράκι σου είναι από τα Γρεβενά και θέλει να είναι κοντά :P

Αυτά βάσει του πως ήτανε τα πράγματα το 2018, τώρα αν άλλαξε κάτι σε 1 χρόνο δεν ξέρω (που δεν το νομίζω).

Επεξ/σία από LaMereda
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Neoss είπε

Το εχω ξανα ακουσει αυτο. Για ποιον λογο το λενε αυτο σαυτη τη ηλικια? Και εγώ 25 στα 26 ειμαι και θα μπω τωρα.

Επειδη κι εγω ειμαι 25 και μπηκα τον Μαιο, πραγματικα ειναι η χειροτερη ηλικια. Σε κοβει απο δουλειες κτλ. Αν μπορουσα να γυρισω τον χρονο πισω, πραγματικα θα εμπαινα μολις τελειωνα το σχολειο, φευγει αμεσα ενα βαρος απο πανω σου. Αλλα οταν εισαι 18, δυστυχως δεν εχεις τα μυαλα για να το καταλαβεις. 

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Neoss είπε

Χαχαχα
Δεν ήξερα πως γίνεται κάτι τετοιο, αν ναι, λογικά ναι. Αλλά δεν πιστευω ρε συ, πώς γίνεται αυτό?

Τι 10 μερες ρε, ειπαμε. Μεταξυ 15 και 19 Ιουλιου κατατασσονται ολοι. Καπου 6 με 9,10 Ιουλιου είναι μονο οσοι ηταν απο αναβολη υγειας.

Εαν εισαι βυσμα ειναι ο παραδεισος. Αν οχι τοτε να ξερεις, ναι μεν θαναι χαλαρά καθως γενικα ο στρατός στην Ηπειρο δεν θεωρειται πρωτη γραμμη αλλά ξεχασμενη, αλλά θαχεις πολυ χωσιμο, ολο υπηρεσιες θασαι γιατι πεφτουν απανωτα μαζικες διανυκτερευσεις και αδειες, μπαινοββγαινουν διαρκως οι Γιαννιωτες ειδικα (και ναι ειναι βυσματα αυτοι παιδια, αυτη τη φημη εχουν στην Ηπειρο και ας υπαρχουν και αρκετοι στον Εβρο που λενε καποιοι, σαυτη τη ΕΣΣΟ κατατασσονται ολοι του Νομού εκει σαυτη τη πολη) και ετσι μενει περισσοτερη δουλεια για τους αλλους. Κινητά ηταν σχετικα χαλαροι στο θεμα αυτο. Στην αρχη ομως ισως ναναι πιο αυστηροι, παρε κανενα χωρις καμερα ως τον όρκο, κατα προτιμηση να μπαινουν και τραγουδια ή ιντερνετ. Αυτα με βαση το 2018 γιατι υπηρετουσε Γιαννενα ξαδερφος μου. Δεν ξερω αν ειναι ακομα ετσι η κατασταση εκει, ισως αλλαξαν και διοικητη γιατι κατ τετοιο ακουγονταν τοτε. ΥΓ: Υπαρχουν καλά φυλάκια εξω απ τα Γιαννενα απ οτι καταλαβα και εβλεπα, εκει καλα ειναι, πηγαιναν για 1 βδομαδα. 

Παιδια να ρωτησω. Βλεπω οτι σχεδον σε ολους σας εχει ερθει το χαρτι καταταξης ή τελος παντων ειδοποιηθηκατε. Σε μενα δεν υπηρξε κανενα σημαδι ζωης απο στρατολογια ή αστυνομια. Τιποτα απολυτως. Να τους ειδοποιησω? Λεω να παρω κανα τηλεφωνο Δευτερα στη Αστυνομια να δω αν εχουν τιποτα....οχι τιποτα αλλο αλλά σε 2,5 εβδομαδες μπαινω και εγώ και πρεπει και καποτε να παω για ακτινογραφια δεν και δεν εχω ραντεβου ακομα εν απουσια χαρτιου καταταξης. 

Ισχυει παντως, πολλοι ηρθαν "σπιτι" τους και τελικα δεν ηταν τοσο καλα. Ηταν πιο πολυ δουλεια και πιο αυστηρα συνηθως. Λιγους ακουσα να λενε ηταν καλυτερα απο εκει απ οπου φυγανε (συνηθως Θρακη, Εβρο, νησια). 

Και όμως λόγο προβλήματος υγείας γίνεται και τώρα δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω οι μισοί μου λένε ότι είναι καλύτερο γιατί σιγά μην ασχολούνται με ένα άτομο οι άλλοι μισοί ότι τη γ@μησα 😛

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, θέλω τη συμβουλή σας, πλησιάζει η μέρα που θα μιλήσω με την ψυχολόγο της ΕΛΔΥΚ για τον πρόωρο επαναπατρισμό μου, λόγω δυσ-προσαρμοστικοτητας προτιστως & οικογενειακών ζητημάτων δευτερευόντως (είχα αναφέρει το θέμα και πριν λίγες μέρες). Έχω σκεφτεί τα πράγματα πιο καθαρά και θέλω να μείνω λόγω των οφελών που έχει η ΕΛΔΥΚ και το γεγονός πώς αν πάω Ελλάδα κατά 90% θα με πάνε κανένα Έβρο ή νησί για μήνες (μένω Αθήνα και δεν έχω βύσμα)το μόνο που φοβάμαι είναι το μετά, δηλαδή αν θα καταφέρω πράγματι να προσαρμοστώ 100% ή θα αναγκάζομαι τη μέρα να παίζω θέατρο και την νύχτα να με κατακλύζουν πάλι οι σκέψεις & οι κρίσεις άγχους. Τι θα με συμβουλεύατε,τι θα κάνατε στη θέση μου? ευχαριστώ!

Δημοσ.

Να γνωρίσεις άλλους φαντάρους..και να βγείτε βόλτες..καλοκαίρι Κύπρος φίλε..παράδεισος..Αγία Νάπα...ξεκόλλα σου λέω..εγώ το μετάνιωσα που δεν δήλωσα Κύπρο...

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Neoss είπε

Χαχαχα

Στα 25+ εχεις ηδη βαρύνει, είσαι πιο καλοπερασάκιας, αφήνεις πίσω δουλειά, ίσως καμιά κοπέλα και όλα αυτά τσούζουν, ούτε ανέχεσαι και πολύ πολύ να σε διατάζουν 20χρονα βλαχαδερά που το καλύτερο πράγμα που έκαναν στη ζωή τους είναι να περάσουν σε σχολή υπαξ.

Στα 18 κοιμάσαι με πέτρα για μαξιλάρι που λέει ο λόγος και στα @@ σου όλα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε

Να γνωρίσεις άλλους φαντάρους..και να βγείτε βόλτες..καλοκαίρι Κύπρος φίλε..παράδεισος..Αγία Νάπα...ξεκόλλα σου λέω..εγώ το μετάνιωσα που δεν δήλωσα Κύπρο...

Μωρέ την Κύπρο την έφαγα πέρσυ με το κουτάλι που δούλευα σεζόν,και παρέες από τα άλλα στρατόπεδα έχω,δεν είναι εκεί το θέμα,την προσαρμογή φοβάμαι επειδή είναι λίγο πιο αυστηρά από ότι Ελλάδα,οκ στο στρατόπεδο μου θεωρείται χαλαρό αλλά πάλι φοβάμαι μη δε δέσω και αναγκαστώ να παίζω θέατρο

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Στα 25+ εχεις ηδη βαρύνει, είσαι πιο καλοπερασάκιας, αφήνεις πίσω δουλειά, ίσως καμιά κοπέλα και όλα αυτά τσούζουν, ούτε ανέχεσαι και πολύ πολύ να σε διατάζουν 20χρονα βλαχαδερά που το καλύτερο πράγμα που έκαναν στη ζωή τους είναι να περάσουν σε σχολή υπαξ.

Στα 18 κοιμάσαι με πέτρα για μαξιλάρι που λέει ο λόγος και στα @@ σου όλα. 

Παει στο διαολο να ειναι υπαξιωματικοι. Κατι παιδακια 20 χρονων ΟΒΑ να δεις που το παιζουν ιστορια. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aregli92 είπε

Μωρέ την Κύπρο την έφαγα πέρσυ με το κουτάλι που δούλευα σεζόν,και παρέες από τα άλλα στρατόπεδα έχω,δεν είναι εκεί το θέμα,την προσαρμογή φοβάμαι επειδή είναι λίγο πιο αυστηρά από ότι Ελλάδα,οκ στο στρατόπεδο μου θεωρείται χαλαρό αλλά πάλι φοβάμαι μη δε δέσω και αναγκαστώ να παίζω θέατρο

Όταν λες πιο αυστηρά? Σας κάνουν έλεγχο κάθε πρωί στον λόχο? τσεκάρουν κρεβάτι-μαξιλάρι(φάκελο-υποφάκελο),φοριαμό και όπλο αν είναι καθαρό? Στην φρουρά σας κάνουν έλεγχο όπλου αν είναι καθαρό και τέτοια? Έχετε κάθε βδομάδα αναφορά τάγματος από αντισυνταγματάρχη και ιστορίες? 

Αυτά τα έζησα εγώ στην Χίο  για 6 μήνες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...