Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Riskee είπε

Χοντρό βύσμα? Δεν έχω ακουσεί ποτέ από κάποιον να προσπαθήσει για Ι5 και να μην το πάρει. Οι περισσότεροι είτε που βαριούνται είτε που δεν το ψάχνουν αρκετά.

Στη τελική αν τους παω χαρτί γιατρού με ψευδή διάγνωση(κάτι που να δικαιολογεί την αναβολή προφανώς) θα το αγνοήσουν και θα μου πουν ελα να κάνεις τη θητεία σου?

Δεν ειναι τοσο απλα οσο νομιζεις. Κι εσυ στο κατω κατω εχεις ετοιμη δουλεια που σε περιμενει. Αλλοι αυτα τα 2 χρονια αναμονης μονο σερβιτοροι θα μπορουν να δουλεψουν με στρατιωτικες υποχρεωσεις μη εκπληρωμενες. 

53 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Σιγα τα αυγα, γεναρη του 17  φιλος ειχε μπει με την εσσο του Νοεμβριου και επειδή δεν την παλευε τους ειπε για οικονομικα προβλήματα στο σπιτι και κλαφτηκε με τετοια και του δωσαν 6 μηνες αναβολη

Απαντησες μονος σου. Αναβολη, οχι απαλλαγη 😉

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 25/6/2019 στις 6:38 ΜΜ, aregli92 είπε

Παιδιά καλησπέρα, είμαι εδώ και μια βδομάδα ΕΛΔΥΚ αλλά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος δε μπορώ να προσαρμοστώ και μου λείπει η χώρα μου οι δικοί μου κλπ, σχεδόν μετανιώνω που ήρθα,θα ήθελα να ζητήσω επαναπατρισμό, άκουσα ότι δίνουν σχετικά εύκολα όπως ενα παιδί τις προάλλες που από τη πρώτη μέρα ζήτησε, επικαλέστηκε ασθένεια της μητέρας του και τον πήγαν κοντά στο τόπο κατοικίας. Πιστεύετε τι πιθανότητες έχω να επαναπατριστω και κυρίως πόσο κοντά στον τόπο μου θα είμαι? γνωρίζω ότι περνάω αναγκαστικά παραμεθόριο

Φιλε μου καλησπερα.Εγω θα σου μιλησω εμπειρικα.Μπηκα τη χειροτερη περιοδο(Α ΕΣΣΟ 2015) και σε οχι και τοσο καλη ηλικα(25).Εκανα τη λαλακια που σκεφτεσαι να κανεις και τα καταφερα και ηρθα κοντα στο σπιτι μου,το εβλεπα βεβαια καθε 20-25 ημερες και αν με πολυ υπηρεσια και χαμαλικι.Οσοι εμειναν πισω ζοριστικαν τον πρωτο μηνα και μετα ζωαρα.Κανε υπομονη και μεχρι να σκεφτεις ποσες μερες σου μενουν θα περασει ο καιρος συν οτι Κυπρος αξιζει(το εμαθα κατοπιν εορτης).Καλυτερες εγκαταστασεις,εαν καπνιζεις φουλ αφορολογητο,τσιμπας και κανα ψιλο παραπανω απ'οτι εδω και μολις εναρμονιστεις λιγακι με την ολη ιδεα θα δεις οτι θα περασεις εξαιρετικα.Οσοι γυρναγαν απο ΕΛΔΥΚ μονο τα καλυτερα ειχαν να πουν συν οτι με το που γυρνας εχεις ενα 10ημερο αδεια και εξτρα οτι μαζεψεις εκει.

Στο λεει ανθρωπος με ελαχιστη υπομονη και που παραλιγο να πνιξει ενα κ@λοβυσμα που ημασταν στον ιδιο λοχο γιατι μας εχωνε σε καιρο εμπλοκης και τσιμπαγε συνεχεια αγραφες.

Καλη θητεια φιλε μου

Για να πάρεις ι5 θα περάσεις απο χίλια κύματα για να σου φάνε τζάμπα τον χρόνο. Εδώ άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα όπως καρκίνους κλπ τους δίνουν 2 χρόνια αναβολή και μετά ξανά ελέγχους, τουλάχιστον για έναν γνωστό μου που ξέρω. Η ξεφτίλα της ξεφτίλας

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ότι ναναι λετε με τις απαλλαγες και πανε τα παιδια και τρώνε 9 μηνες στη μαπα χωρίς λόγο

100% σίγουρα, πας εκει με χαρτί απο ψυχίατρο μιλημενος παιρνεις 2-3 αναβολές (1 χρόνο + 2 6μηνες), στο 2ο χρόνο ξεμπέρδεψες (τη 1η αναβολή τη παίρνεις πολύ ευκολα, απλα το παίζεις καταθλιπτικός)

άλλος έυκολος τρόπος είναι λόγω κάνναβης.Δηλώνεις χρήστης σε εξετάζουν βρίσκουν οτι πίνεις παιρνεις αναβολή. 

το Ι5 φυσικά είναι εμπιστευτικό.

2 φίλοι μου φέτος πηραν το γιωτοχαρτο ετσι. 3 μερες απο τη ζωη τους φάγανε στο φρουραρχείο και γιατρους. 

Επεξ/σία από maneas
  • Like 2

8 λεπτά πριν, Veer Er είπε

Ας κάνω μια γενική ερώτηση.

Τι να πάρω μαζί μου στον στρατό (στο περιπου,εντάξει δεν ζητάω και ακριβιες).Έχω ακούσει πολλά,μερικοί υπερβάλλουν και θέλουν να φέρουν και το σπίτι τους μαζί,άλλοι δεν παίρνουν πολλά.Θελω να μάθω τα ποιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να πάρεις και αν έχετε ιδέα για σωστή ταξινόμιση όλων αυτων(να μην τα έχω μπαχαλο μεσα στο σάκο).Κάτι άλλο κλειδαριά να πάρω με κλειδί ή κωδικό?και επίσης sleeping bag μπορώ να πάρω στο μεγάλο πεύκο επιτρέπουν ή θα είναι ο μόνος που θα έχω? Μπορώ να πω πολλά έχω δει διάφορα αλλά θέλω να καταλήξω στα ποιο απαραίτητα και σημαντικά.

Απο οσο ξερω οχι και πολλα πραγματα. 

4-5 κοντομανικα μπλουζακια, 1-2 μακριμανικα μπλουζακια, χοντρες καλτσες για να μη σε χτυπανε τα αρβυλα, πολλα ξυραφακια ή κεφαλες με ενα ξυραφακι για να τις αλλαζεις, μπογια για τα αρβυλα (αυτη του στρατου δεν κανει), σεντονι εξτρα, μαξιλαροθηκη εξτρα, σπρει γις κοριους, σπρει γις κουνουπια, το σλιπινγκ μπαγκ δεν νομιζω να το χρειαστεις, πατους για τα αρβυλα, πολιτικα ρουχα για εξοδους, κολοχαρτο, αφρο ξυρισματος, μωρομαντηλα, κλειδαριες, μποξερακια, πετσετα και οτι αλλο νομιζεις οτι θα χρειαστεις. Αυτα απο οσο ξερω ειναι τα βασικα. Εγω αυτα θα παρω.  

Κ γω για κεεδ αρχηγέ.. Νομίζω δεν αφήνουν sleeping bag, αλλά δεν το χρειάζεσαι κιόλας νομίζω.. 

Πάρε τα βασικά (t shirts παραλλαγης, κάλτσες-πατους, λουκέτα, είδη υγιεινής, σεντόνι πετσέτες, και καμιά σακούλα) 

Λογικά επιτρέπουν υπνόσακο στο ΚΕΕΔ, αν και συνήθως αυτά είναι και θέμα τύχης/διοικητή.

7 λεπτά πριν, Archilleo είπε

μπογια για τα αρβυλα (αυτη του στρατου δεν κανει)

Κι όμως, είναι πολύ καλή.

Και θα ξαναπώ για άλλη μια φορά ότι το κόλπο για καλό γυάλισμα είναι το τρίψιμο και όχι το πάστωμα με βερνίκι.

Ειδικά στο ΚΕΕΔ και στις Ειδικές Δυνάμεις γενικότερα που πρέπει να είσαι προβλεπέ και με γυαλισμένα άρβυλα όλη την ώρα, το να ξέρεις να τα γυαλίζεις μετράει και σε γλιτώνει από Κ και Φ.

• Like 2

• Moderators
12 ώρες πριν, jimis98 είπε

πειθαρχικο?και τι καμπανα τρως?

Για τα στελέχη είναι αυτό. Εσένα η καμπάνα σου έρχεται πιο άμεσα.

1 ώρα πριν, Veer Er είπε

Επίσης άκουσα κάτι για κλωστές επειδή τα κουμπιά από την στολή δεν είναι και τα καλύτερα ισχύει αυτό?Θα γίνω μόδιστρος δηλαδή 🤸.

Παρε καλου κακου. Μερικοι περνουν. Ουτε εγω ξερω να ραβω. Κομπος κανονικα ισα ισα να κρατιεται... 😅

Μιας και μπαίνετε καλοκαίρι. Πάρτε 6-7 κοντομανικα γιατί με την ζέστη θα φεύγουν αβλεπει,μακρυμάνικα θα σας χρειαστουν από Οκτώβριο κ μετά,σωβρακα,καλτσες,λάστιχα μια να κρατάνε την παραλλαγή τέντα,μωρομαντηλα,βελόνα κ κλωστή για παν ενδεχόμενο,μηχανή με κεφαλές ότι το καλύτερο κ πιο πρακτικό, κλειδαριές με κλειδακι,ένα βερνίκι για τα άρβυλα,πάτους ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ και θα μάθεις το γιατί από αυτούς που δεν θα βάλουν,λίγα πολιτικά για αρχή και όχι το καλό κινητό μέχρι να δεις με το σόι άτομα είσαι.Αν ατμιζεις ατμιστικα όσο πιο basic γίνεται,αν καπνίζεις κανονιστικά και αν δεν κάνεις κάτι από τα 2 ακόμη καλυτερα.Sleeping bag πάρε βλέπεις τι κ πως όταν μπεις μεσα.

Αυτά τα ολιγα

• Like 2
  • Thanks 1

Επισκέπτης

Πάρτε και 1-2 ζευγάρια ωτοασπίδες για πιο ήρεμο ύπνο τις νύχτες. Κι οπωσδήποτε αποσμητικό, μην ζέχνετε μες στο νταλακαλόκαιρο.

11 ώρες πριν, Veer Er είπε

Ας κάνω μια γενική ερώτηση.

Τι να πάρω μαζί μου στον στρατό (στο περιπου,εντάξει δεν ζητάω και ακριβιες).Έχω ακούσει πολλά,μερικοί υπερβάλλουν και θέλουν να φέρουν και το σπίτι τους μαζί,άλλοι δεν παίρνουν πολλά.Θελω να μάθω τα ποιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να πάρεις και αν έχετε ιδέα για σωστή ταξινόμιση όλων αυτων(να μην τα έχω μπαχαλο μεσα στο σάκο).Κάτι άλλο κλειδαριά να πάρω με κλειδί ή κωδικό?και επίσης sleeping bag μπορώ να πάρω στο μεγάλο πεύκο επιτρέπουν ή θα είναι ο μόνος που θα έχω? Μπορώ να πω πολλά έχω δει διάφορα αλλά θέλω να καταλήξω στα ποιο απαραίτητα και σημαντικά.

Τώρα καλοκαίρι τι να το κάνεις; πάρε ένα σεντονι αν είναι καλύτερα θα σε βολέψει. Γενικά δεν αφήνουν γτ θέλουν να ξεστρώνεις κ να στρώνεις το κρεβάτι κάθε μέρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Veer Er είπε

Πήγα σήμερα να πάρω το χαρτί από αστυνομία και γράφει ειδικές δυνάμεις ΥΕΑ.Τι σημαίνει ΥΕΑ(βασικά ξέρω τι σημαίνει αλλά γιατί γράφει είναι κάποια ειδική ειδικότητα στον στρατό τι παίζει ακριβώς).?Μπορώ να αλλάξω αν θέλω να πάρω μετάθεση κάπου αλλού?Θα ήθελα ΕΛΔΥΚ αλλά δεν ξέρω αν με πάρουν μάλλον για πεζικό με βλέπω,άκουσα ότι αυτήν την περίοδο είναι καλά στην Κύπρο,καλύτερες εγκαταστάσει κ.λ.π

Φίλε μου πότε σε ενημέρωσαν ότι το χαρτί είναι στην αστυνομία; Και με ποιον τρόπο;

Επεξ/σία από dimitsal
  • Confused 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...