Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Neoss είπε

Σώπα ρε χαχα μωρέ μπράβο

Και ύστερα υπάρχουν και άτομα (ένα σωρό μάλιστα, η πλειοψηφία του κοιν. περίγυρου μου) που παραπονιούνται καθώς δεν μάθανε τίποτα γιατί ρίξαν μία βολή πριν τον όρκο όλο κ όλο κάτι λίγες σφαιρες και στο ΣΠΕΝ κανα ενα-δυο βολες και τέλος. Τελικά ανάλογα το στρατόπεδο...

Και νυχτερινη βολη ριξαμε με διοπτρα νυχτερινης ορασης. Γενικα μπορω να πω οτι ειχαμε παρα πολυ ωραιο σπεν. 

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Και νυχτερινη βολη ριξαμε με διοπτρα νυχτερινης ορασης. Γενικα μπορω να πω οτι ειχαμε παρα πολυ ωραιο σπεν. 

Εντάξει το τερματίσαν σε εσας :P :P Αυτό τουλάχιστον δεν το εχω ακούσει ξανά από άλλο άτομο μεχρι σημερα, ούτε εδω περα ετυχε να δω (δεν εχω διαβασει βεβαια και τις 203 σελιδες εδω μεσα αλλα οκ). Μονο ειτε πολυ χαλαρα και λιγα πραγματα ή μέτρια. Ωραίος Μάκαρε. 

• Confused 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Neoss είπε

Σώπα ρε χαχα μωρέ μπράβο

Και ύστερα υπάρχουν και άτομα (ένα σωρό μάλιστα, η πλειοψηφία του κοιν. περίγυρου μου) που παραπονιούνται καθώς δεν μάθανε τίποτα γιατί ρίξαν μία βολή πριν τον όρκο όλο κ όλο κάτι λίγες σφαιρες και στο ΣΠΕΝ κανα ενα-δυο βολες και τέλος. Τελικά ανάλογα το στρατόπεδο...

Αυτό διαπιστώνω, αναλογα μονάδα (εγώ Κομοτηνή θάμαι στο Μηχαν. Ταγμα Πεζικου) και εκπαιδευτή. Πχ ξέρω πολλά άτομα που ρίξαν μία βολή πριν τον όρκο όλο κ όλο κάτι λίγες σφαιρες και στο ΣΠΕΝ κανα ενα-δυο βολες και τέλος. Λιγοι καναν πολλά. Για να δούμε τον Αύγουστο τι θα τύχει σε μας. Σε μας της ΕΣΣΟ Ιουλίου (Αυγούστου κανονικά) το ΣΠΕΝ θαναι λογικά από περίπου 10 Αυγούστου (μετά την άδεια ορκου δλδ) ως τέλη του μήνα και εδώ είχα μια απορία, 15αυγουστο συνεχιζεται το ΣΠΕΝ ή αργία;

σε ποια μοναδα ησουν?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

και εμεις ριξαμε νυχτερινη. μεχρι να βρω που στο καλο ειναι οι στοχοι "ξημερωσαμε" :P

παντως απ τα σπεν μας δεν μειναμε φουλ ευχαριστημενοι, ναι μεν ειναι καλυτερα απ το "μεσο ορο" απ οτι ακουω, αλλα μπορουσαν να γινουν πιο μαχιμα. οι προηγουμενοι ειχαν πολυ καλυτερο σπεν

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΣΥΠΟ :

• Βολή από τα 100 μέτρα

ΣΠΕΝ:

• Βολή από τα 300 μέτρα
  • Νυχτερινή βολή με διόπτρα από τα 200 μέτρα
  • Πυρ και Κίνηση με αβολίδωτα
  • Πυρ και Κίνηση σε στίβο μάχης με κανονικά πυρά

Αυτά από μένα όσο αναφορά ότι έχει σχέση με βολές σε ΣΥΠΟ και ΣΠΕΝ.

Επεξ/σία από Steftson
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, dimitsal είπε

Σε ποιο ΣΥΠΟ αν επιτρέπεται;

543 β εσσο.

8 λεπτά πριν, Steftson είπε

ΣΥΠΟ :

• 1 βολή από τα 100 μέτρα

ΣΠΕΝ:

• 1 βολή από τα 300 μέτρα
  • 1 νυχτερινή βολή με διόπτρα από τα 200 μέτρα
  • Πυρ και Κίνηση με αβολίδωτα
  • Πυρ και Κίνηση σε στοίβο μάχης με κανονικά πυρά

Αυτά από μένα όσο αναφορά ότι έχει σχέση με βολές σε ΣΥΠΟ και ΣΠΕΝ.

εσεις κανατε πιο καλο σπεν. και εμας λεγανε στην αρχη για πυρ και κινηση με αβολιδωτα και κανονικα αλλα εν τελη δεν..μονο η ομαδα επιδειξης εριξε σε πυρ και κινηση.

τουλαχιστο καναμε διαφορα σεναρια οπου μας αφησαν να κινηθουμε οπως θελουμε για να συλλαβουμε στοχους, καταληψουμε θεσεις και να φτιαξουμε περιμετρο. ηταν πολυ ωραια. αμα δε "πεθαιναμε" κι ολας θα ταν καλυτερα :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Παίδες ξέρει κανείς ποτέ θα βγουν οι κατ' εξαίρεση μεταθέσεις από το ΓΕΣ? Έχει πάρει κανείς μεταθέση από κατ' εξαίρεση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, basilis222 είπε

Παίδες ξέρει κανείς ποτέ θα βγουν οι κατ' εξαίρεση μεταθέσεις από το ΓΕΣ? Έχει πάρει κανείς μεταθέση από κατ' εξαίρεση?

Εχουν βγει ηδη φιλε μου εδώ και αρκετό καιρό.

Εμένα με είχαν ενημερώσει όταν έφτασα για να κάνω ΣΠΕΝ, δηλαδή έχει περίπου 1 μήνα, ότι μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση γυρίζω σπίτι μου.

Τα χαρτιά μου τα είχα κάνει από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στην μονάδα στα ΣΥΠΟ.

Γυρισα εχθες σπίτι μου.

Παίζει ρόλο σίγουρα πότε κατέθεσες τα χαρτιά σου.

Επεξ/σία από Steftson
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Steftson είπε

Εχουν βγει ηδη φιλε μου εδώ και αρκετό καιρό.

Εμένα με είχαν ενημερώσει όταν έφτασα για να κάνω ΣΠΕΝ, δηλαδή έχει περίπου 1 μήνα, ότι μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση γυρίζω σπίτι μου.

Τα χαρτιά μου τα είχα κάνει από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στην μονάδα στα ΣΥΠΟ.

Γυρισα εχθες σπίτι μου.

Παίζει ρόλο σίγουρα πότε κατέθεσες τα χαρτιά σου.

Παιδιά καλησπέρα, είμαι εδώ και μια βδομάδα ΕΛΔΥΚ αλλά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος δε μπορώ να προσαρμοστώ και μου λείπει η χώρα μου οι δικοί μου κλπ, σχεδόν μετανιώνω που ήρθα,θα ήθελα να ζητήσω επαναπατρισμό, άκουσα ότι δίνουν σχετικά εύκολα όπως ενα παιδί τις προάλλες που από τη πρώτη μέρα ζήτησε, επικαλέστηκε ασθένεια της μητέρας του και τον πήγαν κοντά στο τόπο κατοικίας. Πιστεύετε τι πιθανότητες έχω να επαναπατριστω και κυρίως πόσο κοντά στον τόπο μου θα είμαι? γνωρίζω ότι περνάω αναγκαστικά παραμεθόριο

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, aregli92 είπε

Παιδιά καλησπέρα, είμαι εδώ και μια βδομάδα ΕΛΔΥΚ αλλά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος δε μπορώ να προσαρμοστώ και μου λείπει η χώρα μου οι δικοί μου κλπ, σχεδόν μετανιώνω που ήρθα,θα ήθελα να ζητήσω επαναπατρισμό, άκουσα ότι δίνουν σχετικά εύκολα όπως ενα παιδί τις προάλλες που από τη πρώτη μέρα ζήτησε, επικαλέστηκε ασθένεια της μητέρας του και τον πήγαν κοντά στο τόπο κατοικίας. Πιστεύετε τι πιθανότητες έχω να επαναπατριστω και κυρίως πόσο κοντά στον τόπο μου θα είμαι? γνωρίζω ότι περνάω αναγκαστικά παραμεθόριο

αν επαναπατριστεις θα κατσει παραμεθωριο στην καλυτερη 4 μηνες μπορει και ως την απολυση . για εμενα κανε κουραγια και μεινε εκει να φυγει η ζεστη και ολα καλα θα πανε. χρηματα, τσιγαρα θα εχεις. στην Ελλαδα ισως ειναι πιο χαλαρα αλλα ολα τα αλλα θα ειναι χειροτερα

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Σήμερα δηλωσα στρατοπεδο προτιμησης για Δ'ΕΣΣΟ Σ.Ξ. κι εχω δυο ερωτηματα: 

1)Το στρατοπεδο προτιμησης ( στη δικη μου περιπτωση Κατσιμητρος Γιαννενα) ειναι το στρατοπεδο της εκπαιδευσης μου ή υποθετικα εκεινο που θα παω αν οι αναγκες του Ε.Σ το επιτρεπουν ? 

2) Θα επηρεαστει και η δικη μου ΕΣΣΟ απο τη μεταθεση της Γ , γιατι στη Στρατολογια που πηγα μου ειπαν για Νοεμβρη. 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Αφορά το σημείο που θα παρουσιαστείς. Στη πράξη βέβαια σε πάνε όπου θέλουν.

2) Προφανώς ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν 100%. Λογικά όχι, μιας και για αυτή την ΕΣΣΟ υπήρξαν διάφορες ειδικές καταστάσεις (εκλογές κλπ)

Επεξ/σία από sakura22
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, JohnJohn46 είπε

Καλησπέρα σας,

Σήμερα δηλωσα στρατοπεδο προτιμησης για Δ'ΕΣΣΟ Σ.Ξ. κι εχω δυο ερωτηματα: 

1)Το στρατοπεδο προτιμησης ( στη δικη μου περιπτωση Κατσιμητρος Γιαννενα) ειναι το στρατοπεδο της εκπαιδευσης μου ή υποθετικα εκεινο που θα παω αν οι αναγκες του Ε.Σ το επιτρεπουν ? 

2) Θα επηρεαστει και η δικη μου ΕΣΣΟ απο τη μεταθεση της Γ , γιατι στη Στρατολογια που πηγα μου ειπαν για Νοεμβρη. 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων !

Όπου θέλουν σε πάνε. Τωρα τον Ιουλιο πάνω από 500 χλμ μακρυα (ενώ παλιά με τα ΚΕΝ ηταν κοντά, μία ώρα). Ουτως ή αλλως ανα Νομό πάει. Πχ οι της Θεσπρωτίας και Ζακύνθου πχ Κομοτηνή ξέρω γω. Τα Γιάννενα είναι υπερβυσματικά στρατόπεδα και οι Γιαννιώτες φυσικά και τα κρατάνε για τον εαυτό τους. Τι θέλω να πω? 4 Νομούς έχει η Ηπειρος. Οι τρείς Νομοί στέλνονται στην άλλη ακρη της Ελλάδας και οι εκ του Νομού Ιωαννίνων κατατάσσονται και θα υπηρετήσουν....στο Νομό τους. Ενω ειναι τοσο αποστρατικοποιημενη η Ηπειρος και υπαρχουν στρατοπεδα, προτιμανε να τα κρατανε μισοαδεια με κατι βυσματα, κατι τυχερους και Γιαννιωτες.

Αγνωστο αν θα αλλαξει το χρονοδιαγραμμα παλι. Τωρα υποτιθεται λεγαν κατ περι εκλογών και 15αυγουστου... Στην ουσία ξεμειναν απο ανδρες γιατι μειωσαν τις ΕΣΣΟ ετησιως. Μπορει να σου ειπαν αλλα και μένα λιγο καιρο πριν βγαλουν αποφάσεις (4 φορές το αλλάξανε, εκπλησσοντας τελικα ολους για το ποσο νωρις μας καλουν) μου λεγανε Αυγουστο (διχως να ξερουν και παλι σιγουρα). Οκτώβρη λογικά θα μάθεις σιγουρα. Καλου κακού φρόντισε να μην την πατήσεις και εσύ, δηλαδη να μην εχεις υποχρεωσεις απο μέσα οκτωβρίου και μετά μη και παρουν ξερω γω 1-2 βδομαδες νωριτερα πουναι ρεαλιστικο σεναριο. Η λογικη λεει πως δεν θα αφησουν παλι τεραστιο διαστημα μεταξυ των δυο καταταξεων να περασει ετσι οπως τα εκαναν οποτε ισως λιγο νωριτερα να πουν...Μη σε αγχωνει και πολυ. 

Επεξ/σία από Neoss
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Neoss είπε

Όπου θέλουν σε πάνε. Τωρα τον Ιουλιο πάνω από 500 χλμ μακρυα (ενώ παλιά με τα ΚΕΝ ηταν κοντά, μία ώρα). Ουτως ή αλλως ανα Νομό πάει. Πχ οι της Θεσπρωτίας και Ζακύνθου πχ Κομοτηνή ξέρω γω. Τα Γιάννενα είναι υπερβυσματικά στρατόπεδα και οι Γιαννιώτες φυσικά και τα κρατάνε για τον εαυτό τους. Τι θέλω να πω? 4 Νομούς έχει η Ηπειρος. Οι τρείς Νομοί στέλνονται στην άλλη ακρη της Ελλάδας και οι εκ του Νομού Ιωαννίνων κατατάσσονται και θα υπηρετήσουν....στο Νομό τους. Ενω ειναι τοσο αποστρατικοποιημενη η Ηπειρος και υπαρχουν στρατοπεδα, προτιμανε να τα κρατανε μισοαδεια με κατι βυσματα, κατι τυχερους και Γιαννιωτες.

Αγνωστο αν θα αλλαξει το χρονοδιαγραμμα παλι. Τωρα υποτιθεται λεγαν κατ περι εκλογών και 15αυγουστου... Στην ουσία ξεμειναν απο ανδρες γιατι μειωσαν τις ΕΣΣΟ ετησιως. Μπορει να σου ειπαν αλλα και μένα λιγο καιρο πριν βγαλουν αποφάσεις (4 φορές το αλλάξανε, εκπλησσοντας τελικα ολους για το ποσο νωρις μας καλουν) μου λεγανε Αυγουστο (διχως να ξερουν και παλι σιγουρα). Οκτώβρη λογικά θα μάθεις σιγουρα. Καλου κακού φρόντισε να μην την πατήσεις και εσύ, δηλαδη να μην εχεις υποχρεωσεις απο μέσα οκτωβρίου και μετά μη και παρουν ξερω γω 1-2 βδομαδες νωριτερα πουναι ρεαλιστικο σεναριο. Η λογικη λεει πως δεν θα αφησουν παλι τεραστιο διαστημα μεταξυ των δυο καταταξεων να περασει ετσι οπως τα εκαναν οποτε ισως λιγο νωριτερα να πουν...Μη σε αγχωνει και πολυ. 

καλα οι γιαννιωτες μεγαλα βυσματα

Δημοσ.

Φίλος παρουσιάζεται για εκπαίδευση τώρα τον Ιούλιο Τεθωρακισμένα Πετροχώρι (Ξάνθης), η μόνιμη μονάδα του πιθανότατα θα βρίσκεται στον νομό ή ενδέχεται να πάει προς Έβρο/Αλεξανδρούπολη που υπάρχει αρκετό τεθωρακισμένο ; Δεν γνωρίζω με το νέο σύστημα πως πάει, γι'αυτό ρωτάω, αν γνωρίζει κανείς εμπειρικά τί είναι πιο πιθανό.

11 ώρες πριν, Neoss είπε

Οι τρείς Νομοί στέλνονται στην άλλη ακρη της Ελλάδας και οι εκ του Νομού Ιωαννίνων κατατάσσονται και θα υπηρετήσουν....στο Νομό τους

Δεν ισχύει. Βύσματα κάθε πόλης υπηρετούν στην πόλη τους, γνωστό αυτό, οι Γιαννιώτες, οι Αθηναίοι, οι Θεσσαλονικείς, οι Πατρινοί κοκ., δεν είναι εξαίρεση. Έβρο υπηρέτησα και είχαμε φουλ Γιαννιώτες και όλοι τους το είχαν στανταράκι (για τους ίδιους και για φίλους τους) πως θα πάνε Έβρο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...