Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, Bytvn είπε

Να κάνω μια ερώτηση.Στα ΣΥΠΟ τη εκπαίδευση παίζει πριν πάρεις μετάθεση μέχρι την ορκωμοσία δηλαδή.Παιζει πηξιμο στις ασκήσεις ή διαφέρει ανάλογα με το σώμα ας μου εξηγήσει κανείς.Κανουν όλοι ίδιες ασκήσεις και τι ασκήσεις ακριβώς? Λόγικα αυτοι που θέλουν ΛΟΚ, πεζοναύτες κ.λ.π δεν τους βάζω γιατί πέφτει σύννεφο η άσκηση, γενικά.

Άσκηση ως νεοσύλλεκτος? LOL
2 εβδομάδες είναι ως την ορκομωσία. Σιγά μην κάνουμε και ασκήσεις. Τυχερός θασαι αμα προλαβεις στη θητεία μια-δυο φορές. Καμιά βολή θα ρίξεις με 5 σφαιρες ξερω γω και θα μαθεις τις στρατιωτικες εντολές και μερικά άλλα διαδικαστικά υποθέτω. 

Μείνε με ένα προφίλ γιατί μπερδευομαστε :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Bytvn είπε

Να κάνω μια ερώτηση.Στα ΣΥΠΟ τη εκπαίδευση παίζει πριν πάρεις μετάθεση μέχρι την ορκωμοσία δηλαδή.Παιζει πηξιμο στις ασκήσεις ή διαφέρει ανάλογα με το σώμα ας μου εξηγήσει κανείς.Κανουν όλοι ίδιες ασκήσεις και τι ασκήσεις ακριβώς? Λόγικα αυτοι που θέλουν ΛΟΚ, πεζοναύτες κ.λ.π δεν τους βάζω γιατί πέφτει σύννεφο η άσκηση, γενικά.

Ρε μάστορα ήμαρτον δεν θα κάνετε ελεύθερη πτώση από C-130, τα βασικά θα σας δείξουν μπας και πάτε και ορκιστείτε σαν άνθρωποι και δεν γίνετε ομαδικός ρεζίλι εκεί μέσα. Προσοχές, αναπαύσεις, οπλοασκήσεις, πορεία για την παρέλαση. Θα σου έλεγα πως λόγο ειδικών δυνάμεων ίσως παίξει και καμία κάμψη αλλά να σου πω την αλήθεια, δεν νομίζω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα συναντήσεις θα είναι οι ατελείωτες αναμονές (για τα πάντα!) μέσα στον καύσωνα.  

Α! Και 5Φ από μενα επειδή αλλάζεις προφίλ και μας μπερδεύεις! Καλή αρχή! 😛

Επεξ/σία από giorgos4ever

Μια συμβουλή για αυτούς που παρουσιάζονται στην Κω. Μην νομίζετε ότι θα μείνετε όλοι εκεί. Θα κάτσετε εκεί 1 εβδομάδα μετά θα σας πάνε Λέρο μέχρι να ορκιστειτε και μετά Κάλυμνο για Σπεν και θα μείνετε εδώ μόνιμα. 

8 ώρες πριν, giorgos4ever είπε

Ρε μάστορα ήμαρτον δεν θα κάνετε ελεύθερη πτώση από C-130, τα βασικά θα σας δείξουν μπας και πάτε και ορκιστείτε σαν άνθρωποι και δεν γίνετε ομαδικός ρεζίλι εκεί μέσα. Προσοχές, αναπαύσεις, οπλοασκήσεις, πορεία για την παρέλαση. Θα σου έλεγα πως λόγο ειδικών δυνάμεων ίσως παίξει και καμία κάμψη αλλά να σου πω την αλήθεια, δεν νομίζω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα συναντήσεις θα είναι οι ατελείωτες αναμονές (για τα πάντα!) μέσα στον καύσωνα.  

Α! Και 5Φ από μενα επειδή αλλάζεις προφίλ και μας μπερδεύεις! Καλή αρχή! 😛

5Φ ή το κρουασαν στην τσεπη μου; :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίρνουν τηλέφωνο. Βέβαια αν δεις οτι περνάει ο καιρός και ακόμα δεν έχει έρθει τίποτα πέρνα εσύ από το ΑΤ.

Σε ένα φίλο μου ήρθε το χαρτί την Παρασκευή σε άλλο του είπαν τέλη αυτής της βδομάδας στην καλύτερη περίπτωση. Λογικά εξαρτάται από το στρατολογικό γραφείο.

Επεξ/σία από sakura22

Επισκέπτης
11 ώρες πριν, Neoss είπε

2 εβδομάδες είναι ως την ορκομωσία. Σιγά μην κάνουμε και ασκήσεις. Τυχερός θασαι αμα προλαβεις στη θητεία μια-δυο φορές. Καμιά βολή θα ρίξεις με 5 σφαιρες ξερω γω και θα μαθεις τις στρατιωτικες εντολές και μερικά άλλα διαδικαστικά υποθέτω. 

αναλογα το στρατοπεδο και τον εκπαιδευτη. σ εμας το συπο ηταν αρκετα δυνατο, και θεσεις βαλλοντος καναμε και πυρ-και-κινηση, βολες, απ ολα. σ αλλα στρατοπεδα δεν κανανε τιποτα. στο σπεν που πεσαμε σε πιο ηπιους εκπαιδευτες λιγα πραματα παραπανω καναμε απ τα συπο. πιο πολλες βολες, κινηση κατ ομαδες, θεσεις αμυνας, κλπ. η προηγουμενη εσσο που ειχε "ψειρα" εκπαιδευτη ειχαν φτυσει αιμα στα σπεν

52 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αναλογα το στρατοπεδο και τον εκπαιδευτη. σ εμας το συπο ηταν αρκετα δυνατο, και θεσεις βαλλοντος καναμε και πυρ-και-κινηση, βολες, απ ολα. σ αλλα στρατοπεδα δεν κανανε τιποτα. στο σπεν που πεσαμε σε πιο ηπιους εκπαιδευτες λιγα πραματα παραπανω καναμε απ τα συπο. πιο πολλες βολες, κινηση κατ ομαδες, θεσεις αμυνας, κλπ. η προηγουμενη εσσο που ειχε "ψειρα" εκπαιδευτη ειχαν φτυσει αιμα στα σπεν

Σε ποιο ΣΥΠΟ αν επιτρέπεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Weniko είπε

Μια συμβουλή για αυτούς που παρουσιάζονται στην Κω. Μην νομίζετε ότι θα μείνετε όλοι εκεί. Θα κάτσετε εκεί 1 εβδομάδα μετά θα σας πάνε Λέρο μέχρι να ορκιστειτε και μετά Κάλυμνο για Σπεν και θα μείνετε εδώ μόνιμα. 

Δεν έχει άδικο ο φίλος. Βέβαια αυτό το γνωρίζετε το 99%.Δλδ μπορεί να σας λέει η κατάσταση ότι θα παρουσιαστείτε στο 282, αλλά η μονάδα τοποθέτησης να ανήκει άλλο νησί. Εάν αυτό ισχύει, τότε όντως μετά από λίγες ημέρες θα μεταφερθείτε κατά πάσα πιθανότητα Λέρο ή Κάλυμνο. Εάν η μονάδα σας όμως είναι στην Κω(543, 295, 282, 280 κ.α) τότε θα παραμείνετε στην Κω. 

Γενικώς μαύρο θεωρείται το 543 και η μονάδα ΤΕΠΠ247-2 κατά τ άλλα το νησί είναι ωραίο και ειδικά καλοκαίρι είναι τούμπανα. Ειδικά αν είσαι στο 295 τότε ζωάρα.

Επεξ/σία από aris_rom

20 ώρες πριν, Neoss είπε

Αναλογα την μοναδα. Εγω εχω ριξει σε βασικη και σπεν, πανω απο 50 βολες με το G3A3 και 4 ολοκληρες σφαιρες σε παρακαλω με το minimi :P

51 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ρε έχετε κάνει πυρ και κίνηση με αληθινά πυρά στα κατσάβραχα;

Καναμε κι απο αυτο. 4 μερες καναμε πυρ και κινηση. 1η μερα αβολιδωτα με ομαδα 2 ατομων, 2η μερα κανονικες σφαιρες με ομαδα 2 ατομων, 3η μερα ομαδα 6 ατομων με αποβιβαση απο M113 και 4η μερα το ιδιο αλλα με κανονικες σφαιρες. 

1 ώρα πριν, Μάκαρος είπε

Αναλογα την μοναδα. Εγω εχω ριξει σε βασικη και σπεν, πανω απο 50 βολες με το G3A3 και 4 ολοκληρες σφαιρες σε παρακαλω με το minimi :P

Σώπα ρε χαχα μωρέ μπράβο

Και ύστερα υπάρχουν και άτομα (ένα σωρό μάλιστα, η πλειοψηφία του κοιν. περίγυρου μου) που παραπονιούνται καθώς δεν μάθανε τίποτα γιατί ρίξαν μία βολή πριν τον όρκο όλο κ όλο κάτι λίγες σφαιρες και στο ΣΠΕΝ κανα ενα-δυο βολες και τέλος. Τελικά ανάλογα το στρατόπεδο...

10 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Αυτό διαπιστώνω, αναλογα μονάδα (εγώ Κομοτηνή θάμαι στο Μηχαν. Ταγμα Πεζικου) και εκπαιδευτή. Πχ ξέρω πολλά άτομα που ρίξαν μία βολή πριν τον όρκο όλο κ όλο κάτι λίγες σφαιρες και στο ΣΠΕΝ κανα ενα-δυο βολες και τέλος. Λιγοι καναν πολλά. Για να δούμε τον Αύγουστο τι θα τύχει σε μας. Σε μας της ΕΣΣΟ Ιουλίου (Αυγούστου κανονικά) το ΣΠΕΝ θαναι λογικά από περίπου 10 Αυγούστου (μετά την άδεια ορκου δλδ) ως τέλη του μήνα και εδώ είχα μια απορία, 15αυγουστο συνεχιζεται το ΣΠΕΝ ή αργία;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...