Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 15 ώρες πριν, Manoleros95 είπε Μαγκες μου καλησπερα. Μια ερωτηση η οποια δεν αφορα θητεια κλπ στρατολογικα. Σε περιπτωση γενικης επιστρατευσης εγω που ειμαι Ι3 αοπλο τι ακριβως θα κανω εκει που θα παω?? Πχ το φυλλο πορειας λεει 41 ΜΕ Αλεξανδρουπολη. Ας πουμε οτι γινεται ενα πατατρακ, σηκωνομαι παω αλεξ/πολη. Σε τι ακριβως χρησιμευω εγω που ειμαι αοπλος. Να τονισω οτι κατα την καταταξη Ι1 φουλ ημουν, απλα απο δικες μου χαζομαρες με ΔΕΑ κλπ με εβγαλαν Ι3. Δεν εχω δηλαδη καποιο προβλημα υγειας, ψυχολογικα κλπ. Εχω κανει και μια γενικη εκπαιδευση στο κεντρο ( οχι ΣΠΕΝ ) πανω σε οπλα, καθως και μια βολη ( ειχα βαλει και 4 βολες μεσα!) Υπαρχει περιπτωση να μου πουν, "μια χαρα εισαι τουμπανιαρης, παρε g3 και τραβα στο μ113"?? Ξαναλεω δεν προεξοφλω καταστασεις, ρωταω για να εχω μια μικρη ιδεα σχετικα με το τι συμβαινει σε τετοιες περιπτωσεις. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση επιστράτευσης. Λογικά από την στιγμή που είσαι υγιής το πιθανότερο είναι να σου δώσουν όπλο. Οι περισσότεροι γιωτάδες ούτως ή άλλως δεν έχετε πραγματικό πρόβλημα. Απλά σε καιρό ειρήνης ο στρατός δεν θέλει μπλεξίματα και μοιράζει μειωμένη ικανότητα απλόχερα. Σε καιρό πολέμου πιθανότατα όλα αυτά θα αλλάξουν.
chrisxpap Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 20 ώρες πριν, Neoss είπε Ε τώρα να κυκλοφορεί άτομο με τίποτα χοντρά ρούχα Ιούλιο δεν έχω δει. Ούτε καν Βορειοευρωπαίο τουρίστα 😂 Μακρι παντελόνι, αρβύλα κ χιτονιο είσαι χειμώνα καλοκαίρι, απλά το χειμώνα βάζεις και κανένα τζάκετ 😛
Neoss Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, chrisxpap είπε Μακρι παντελόνι, αρβύλα κ χιτονιο είσαι χειμώνα καλοκαίρι, απλά το χειμώνα βάζεις και κανένα τζάκετ 😛 Αυτά ναι. Απλά χειμώνα μέσα απ το χιτώνιο (το οποίο λεπτό το βλέπω εγώ) βάζεις και τίποτα μακρυμάνικο χοντρό, κάνα εσωθερμικό κτλπ. Ενώ τώρα "απλά" το λεπτό κοντομάνικο. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί με τόση ζέστη η μόνη "πολυτέλεια" που επιτρέπουν (σε φαντάρους και στελέχη) είναι να σηκώσεις απλά τα μανίκια. Ας επέτρεπαν να φοράς μόνο το στρατιωτικό κοντομάνικο. Ή το χιτώνιο μεν αλλά με μία απλή χακί φανέλα από μέσα (ή και τίποτα). Και μην πεις αα είναι στρατός, σκληραγωγία κτλπ. Τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας (πχ αστυνομικοί, λιμενικοί) τα καλοκαίρια με ένα επίσημο κοντομάνικο μπλουζάκι ή πουκάμισο είναι.
Moderators Kercyn Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, Neoss είπε Αυτά ναι. Απλά χειμώνα μέσα απ το χιτώνιο (το οποίο λεπτό το βλέπω εγώ) βάζεις και τίποτα μακρυμάνικο χοντρό, κάνα εσωθερμικό κτλπ. Ενώ τώρα "απλά" το λεπτό κοντομάνικο. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί με τόση ζέστη η μόνη "πολυτέλεια" που επιτρέπουν (σε φαντάρους και στελέχη) είναι να σηκώσεις απλά τα μανίκια. Ας επέτρεπαν να φοράς μόνο το στρατιωτικό κοντομάνικο. Ή το χιτώνιο μεν αλλά με μία απλή χακί φανέλα από μέσα (ή και τίποτα). Και μην πεις αα είναι στρατός, σκληραγωγία κτλπ. Τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας (πχ αστυνομικοί, λιμενικοί) τα καλοκαίρια με ένα επίσημο κοντομάνικο μπλουζάκι ή πουκάμισο είναι. Οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί δε θα πάνε σε πόλεμο. Ρεαλιστικά ούτε οι στρατιώτες θα πάνε, αλλά μία μαλακία να γίνει πού θα πας με το κοντομάνικο;
Neoss Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ είπε Να κάνω μια ερώτηση? σόρρυ είναι λίγο ψιλοασχετος.Μπαινω στην σελίδα του στρατού αρμυ για να ενημερώθω για στρατολογικά θεματα.αναφερονται σε ΚΕΠ παρόλο που έκλεισαν από ότι ξέρω και πλέον υπάρχουν τα ΣΥΠΟ.Αλλαζει κάτι άλλο πέρα από αυτό? KEN θα εννοεις, τα παντα χρήσιμα ΚΕΠ παραμενουν στην θεση τους Γιναν τα ΣΥΠΟ ναι, μειωθηκαν και οι ΕΣΣΟ απο 6 σε 4 και νομιζω ορκιζεσαι μετα απο 2 βδομαδες ηδη αντι μετα απο τρεις. Κατα τα άλλα τιποτα αλλο. Ας διαφωτισει και αλλος αν παρελειψα τιποτα. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από Neoss
Neoss Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 49 λεπτά πριν, Lokipos είπε Καλησπέρα,παρουσιάζομαι Μεγάλο Πεύκο γ εσσο.Ειχα δηλώσει εξαρχής ότι θέλω πεζικό αλλά από το βλέπω δεν το πολύ υπολογίζουν αυτό όπως και πολλά άλλα.Θελω να αλλάξω αλλά νομίζω πρέπει να παρουσιαστώ αναγκαστικά εκεί πρώτα και μετά ποτέ μπορώ να κάνω αίτηση για αλλαγή σε πεζικό?.Τι ασκήσεις θα μας βάζουν να κάνουμε μέχρι την ορκωμωσια στο μεγάλο πεύκο? Λόγικα θα κοπω σε όλες τις ασκήσεις μιας και δεν θα μπορέσω να κάνω καμια από αυτες και ειδικά αυτές στον αέρα δεν παίζει με την καμία.Επισης αν μπορέσω και τα καταφέρω και με αλλάξουν γιατί δεν κάνω για ειδικές δυνάμεις θα με στείλουν παραμεθόριο, ΕΛΔΥΚ τι από όλα αυτά. Υγ μια ανόητη ερώτηση.Οι ειδικές δυνάμεις ανήκουν στο πεζικό και παίρνουν άτομα από πεζικό για ειδικές.Προσπαθω να καταλάβω ακριβώς τον λόγο γιατί με άλλαξαν.Ολοι οι δικοί μου που έχουν πάει όλοι πεζικό υπηρέτησαν με την πρώτη μιας και το δήλωσαν.Εχω σκαλωσει γιατί δεν είμαι έτοιμος για ειδικές δυνάμεις δεν έχω σωματότυπο δεν είναι γρήγορος ή έμπειρος για όλο αυτό. Στο αναλύσανε επί 5 σελίδες αυτό/αυτά που ρωτάς. Τι άλλο να σου πουν δηλαδη? Και για μερικά πράγματα αδύνατον να γνωρίζουμε. ΔΕΝ πρόκειται να μεινεις Ειδικες Δυνάμεις. Θα κοπείς όπως λες και θα τους εχεις δηλωσει απ την 1η μέρα οτι δεν θες Ειδικες Δυναμεις και πως κατα τύχη βρεθηκες εκει (ΝΑΙ εισαι απλά ατυχος που σε πηραν επειδη τους λειπαν ανδρες). Με το ζόρι δεν κρατανε κανεναν. Στις Ειδικες Δυναμεις θελουν ατομα που να το γουσταρουν κιολας. Κάνε υπομονή για 14 μέρες. 12 αμα βγαλουμε ημερα παρουσιασης και τελετής. Αν και στισ ΕΔ επειδη διατηρηθηκε το ΚΕΝ και οχι το ΣΥΠΟ ισως ειναι ακομα 3 εβδομαδες εκει.... ΔΕΝ μπορεις να αλλάξεις. Βυσμα παιζει στο στρατό αλλά το που σε παιρνουν εκει θες ισως τον Αποστολακη (Υπουργος Αμυνας) ή καναν Επιτελαρχη να παρεμβαιναν. Το που θα σε στειλουν μετά εφοσον πας στο κανονικο Πεζικο παλι, αγνωστο. Κατα πασα πιθανότητα Θράκη ή νησί. Οκ δεν ειναι σιγουρο αλλά οι περισσότεροι εκει πανε. Και εγω Κομοτηνη παρουσιαζομαι και θα υπηρετησω και εκει σε Μηχαν. Ταγμα Πεζικου. Και ειναι πολυ μακρυα απο μενα και δεν μαρεσε κ μενα ενα πραγμα: το οτι ονλινε ζητανε να επιλεξεις ΣΥΠΟ. Δεν το κοιτανε οποτε τζαμπα το επιλεγεις, εκτος και αν το ΣΥΠΟ ανηκει σαυτες τις περιοχες που θελουν να επανδρωσουν. Ανα Νομούς πάει, πχ οι ταδε τρεις Νομοί πάνε Κομοτηνη και ας δηλωσες ο,τι θες. Πιστευω κυριως τα προσοντα κοιτανε μονο εκει. Ρουχα κ εμβολια τους τα ξαναλες στην καταταξη αλλωστε παλι. Δεν υπάρχει λογος το γιατι σε αλλαξαν οπως σου ειπαν ηδη αρκετές φορες. Απλως ετσι ετυχε. Και σιγα πια την τρομερη δηλωση που κανατε εσυ κ οι φιλοι σου: Πεζικο. Σχεδον σιγουρο οτι θα τους επαιρναν πεζικο, η πλειοψηφια των ανδρών εκει κατανεμεται. Αεροπορια Ναυτικο πανε βυσματα και κωλοφαρδοι. Πανε υπηρετησε τωρα και μη σε νοιαζει τιποτα, μην συμμετεχεις καθολου, καντα ολα με το πασο σου. Θα το δουν και αυτοι και θα σε αφησουν ησυχο.
BlueBlade Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Lokipos είπε Καλησπέρα,παρουσιάζομαι Μεγάλο Πεύκο γ εσσο.Ειχα δηλώσει εξαρχής ότι θέλω πεζικό αλλά από το βλέπω δεν το πολύ υπολογίζουν αυτό όπως και πολλά άλλα.Θελω να αλλάξω αλλά νομίζω πρέπει να παρουσιαστώ αναγκαστικά εκεί πρώτα και μετά ποτέ μπορώ να κάνω αίτηση για αλλαγή σε πεζικό?.Τι ασκήσεις θα μας βάζουν να κάνουμε μέχρι την ορκωμωσια στο μεγάλο πεύκο? Λόγικα θα κοπω σε όλες τις ασκήσεις μιας και δεν θα μπορέσω να κάνω καμια από αυτες και ειδικά αυτές στον αέρα δεν παίζει με την καμία.Επισης αν μπορέσω και τα καταφέρω και με αλλάξουν γιατί δεν κάνω για ειδικές δυνάμεις θα με στείλουν παραμεθόριο, ΕΛΔΥΚ τι από όλα αυτά. Υγ μια ανόητη ερώτηση.Οι ειδικές δυνάμεις ανήκουν στο πεζικό και παίρνουν άτομα από πεζικό για ειδικές.Προσπαθω να καταλάβω ακριβώς τον λόγο γιατί με άλλαξαν.Ολοι οι δικοί μου που έχουν πάει όλοι πεζικό υπηρέτησαν με την πρώτη μιας και το δήλωσαν.Εχω σκαλωσει γιατί δεν είμαι έτοιμος για ειδικές δυνάμεις δεν έχω σωματότυπο δεν είναι γρήγορος ή έμπειρος για όλο αυτό. Ρε μάγκα τις ασκήσεις στον αέρα ποιος σου τις είπε; Στην βασική άντε να κάνεις λίγο γυμναστική παραπάνω και thats it. Μετά ζητάς να μην συνεχίσεις ειδικές δυνάμεις και δεν παίζει να σε κρατήσουν με το ζόρι.
Bytvn Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Έχω απορία για αυτά τα Ι που λένε πχ ι3 άοπλο κάποιος που δεν πήρε όπλο για χ,ψ λόγους.Ποσες κατηγορίες Ι υπάρχουν εκτός από αυτό που είπα? Επίσης υπάρχει ι παχυσαρκίας, ισχύει κάτι τέτοιο που διάβασα? Μπορείς να πάρεις πχ αναβολή για κάτι τέτοιο τι παίζει ακριβώς.
billsnake21 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, Bytvn είπε Έχω απορία για αυτά τα Ι που λένε πχ ι3 άοπλο κάποιος που δεν πήρε όπλο για χ,ψ λόγους.Ποσες κατηγορίες Ι υπάρχουν εκτός από αυτό που είπα? Επίσης υπάρχει ι παχυσαρκίας, ισχύει κάτι τέτοιο που διάβασα? Μπορείς να πάρεις πχ αναβολή για κάτι τέτοιο τι παίζει ακριβώς. Τα ι ξεκινάνε από ι1 έως ι5. Ι5 βέβαια είναι το απαλλαχτικό. Θητεία κάνεις μέχρι ι4. Το ι που θα πάρεις το καθορίζουν όταν θα παρουσιαστείς βέβαια και εξαρτάται από την ψυχική σου υγεία, κάποιο πρόβλημα σωματικό όπως για παράδειγμα σκολίωση και άλλα παρεμφερή.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Τσίμπησε ban ο ειδικοδυναμίτης; Γιατί δεν υπάρχει πλεον το ποστ του
Bytvn Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Να κάνω μια ερώτηση.Στα ΣΥΠΟ τη εκπαίδευση παίζει πριν πάρεις μετάθεση μέχρι την ορκωμοσία δηλαδή.Παιζει πηξιμο στις ασκήσεις ή διαφέρει ανάλογα με το σώμα ας μου εξηγήσει κανείς.Κανουν όλοι ίδιες ασκήσεις και τι ασκήσεις ακριβώς? Λόγικα αυτοι που θέλουν ΛΟΚ, πεζοναύτες κ.λ.π δεν τους βάζω γιατί πέφτει σύννεφο η άσκηση, γενικά.
-Dimitris- Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, Bytvn είπε Να κάνω μια ερώτηση.Στα ΣΥΠΟ τη εκπαίδευση παίζει πριν πάρεις μετάθεση μέχρι την ορκωμοσία δηλαδή.Παιζει πηξιμο στις ασκήσεις ή διαφέρει ανάλογα με το σώμα ας μου εξηγήσει κανείς.Κανουν όλοι ίδιες ασκήσεις και τι ασκήσεις ακριβώς? Λόγικα αυτοι που θέλουν ΛΟΚ, πεζοναύτες κ.λ.π δεν τους βάζω γιατί πέφτει σύννεφο η άσκηση, γενικά. Δεν παιζει καμια ασκηση. Ισως το περπατημα μεχρι τα εστιατορια για να φας. Δεν βαρεθηκες να φτιαχνεις συνεχεια νεα accounts;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 19 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε Δεν παιζει καμια ασκηση. Ισως το περπατημα μεχρι τα εστιατορια για να φας. Δεν βαρεθηκες να φτιαχνεις συνεχεια νεα accounts; Πρεπει να φαει νεα καμπανα
Centurion Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Θα μπει μπαρουτοκαπνισμένος από τις καμπάνες στο insomnia και στο τέλος δεν θα νιώθει καν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις