Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιμένεις να διαβάζεις επιλεκτικά, προγραμμάτισαν το νέο σύστημα με 4 ΕΣΣΟ σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, οφείλουν να τηρούν αυτό το πρόγραμμα! Αυτό και μόνο φτάνει! Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την αναβολή που συνεχίζεις να γράφεις, δεν μπορείς να ξέρεις τ κάνει ο καθένας!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Δυστυχώς έτσι είναι. Δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάτι θα γίνει μέχρι να γίνει. Οργάνωση

Ελληνική οργάνωση 😉 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dimitsal είπε

Ελληνική οργάνωση 😉 

Οχι φίλε απαραίτητα Ελληνική οργάνωση...μη μας παίρνει όλους η μπάλα. Στρατιωτική οργάνωση. Καλό είναι ο στρατός να είναι συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του και να μην ζητά υποχρεώσεις μόνο απ τους άλλους. Λέμε για Δημόσιες Υπηρεσίες αλλά μπορώ να πω άλλες πολλές τηρούν πολύ πιο αυστηρά προθεσμίες για παράδειγμα και τέτοια απ ότι ο στρατός γενικότερα. Μερικοί εδώ μέσα θεωρούν ότι κάνουμε σαν μωρά επειδή δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα. Εγώ προσωπικά το λέω, ΔΕΝ με επηρεάζει η απόφαση, απλώς θα κάνω λιγότερες διακοπές καθώς σταματάω την εργασία μου ήδη πολύ νωρίτερα, αρχές Ιουλίου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ισχύει για όλους, υπάρχει κόσμος που τα είχε αλλιώς προγραμματισμένα, ανέφερα και περιπτώσεις που ξέρω, σε προηγούμενο μήνυμα. Αλλά ξέρω ξέρω. Παλιά ήταν όλοι κομάντο επειδή κάναν μεγάλη θητεία κτλπ κτλπ. 

17 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

δεν ξερω. ενα παληκαρι πιο πανω λεει οτι ειναι λογο ελλειψης ατομων, αλλα δε ξερω αμα ισχυει.

Καλά μην θεωρείς τον λόγο μου και συμβόλαιο :P Το είπα με βάση το δικό μου σκεπτικό καθώς και με βάση τις αιτίες που άκουσα στις ειδήσεις και σε ηλεκτρονικά άρθρο συν τις συζητήσεις που είχα με φαντάρο που υπηρετεί τώρα και έναν υπαξιωματικό. Πιστευω πάντως στο μέλλον, εφόσον δεν αυξάνεται η θητεία και για λόγους κόστους, να ανεβάσουν πάλι το αριθμό των ΕΣΣΟ. Πάντως επειδή είχα την εντύπωση βάσει παλιότερων μαρτυριών ότι τον Αυγουστο σε παίρνουν μετά τον 15αυγουστο, όταν πριν κάνα μηνα ρώτησα την Στρατολογία ο άνδρας στο τηλέφωνο σαν να το ψιλοεπιβεβαίωσε άθελα λέγοντας "εε τι να σου πω τώρα, δεν ξέρω πότε ακριβώς θα μπείτε, πρώτη φορά μπαίνετε Αυγουστο τώρα, υπολόγιζε γύρω στις 10 Αυγουστου γιατί για πιο μετά που λες εσύ λίγο δύσκολο καθώς η προηγούμενη κατάταξη είναι χρονικά ήδη αρκετά μακρυά". 

6 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Καλά και εγώ πριν 15 χρόνια είχα παρουσιαστεί Οκτώβριο ενώ ήταν σειρά Νοέμβρη, μη κάνετε σαν μωρά 

Δε θα σας κρατήσουν παραπάνω 

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι θα σε κρατήσουν παραπάνω αλλά τέλος πάντων. Κάτι τέτοια σχόλια τα ακούς πάντα από άτομα που πήγαν παλαιότερα και ήταν παραπανω η θητεία (στην περίπτωση σου μάλλον 12μηνο). Τι μωρά και κουραφέξαλα λες? Νομίζεις πως όλοι σκοτώθηκαν να θέλουν να πάνε στρατό ή δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν? Από υποχρέωση πάνε οι περισσότεροι. Ναι οκ βλέπω παρακάτω έχασες την παρουσίαση διπλωματικής, μάλλον δεν σε πείραξε τόσο (υποθέτω όμως εντός θητείας τελικά την παρουσίασες). Ο στρατός καλό είναι να μην ζητά μόνο υποχρεώσεις απ τους υπηρέτες (ναι υπηρέτες καθώς δεν δίνει και καμιά παροχή της προκοπής όπως μία αξιοπρεπή αποζημίωση, υπάρχουν και παιδιά φτωχά) φαντάρους του αλλά να τηρεί και ο ίδιος τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους Έλληνες. Και ΔΕΝ το κάνει πάντα. Όταν βγάζεις συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τότε το τηρείς! Πιο αυστηρός στη τήρηση τέτοιων σχεδίων είναι ο τοπικός Δήμος μου παρά ο στρατός... Τον κόσμο δεν τον νοιάζουν οι επιχειρησιακές ανάγκες. Υποτίθεται αυτά τα ξέρει το ΓΕΣ και σχεδιάζει εκ των προτέρων αναλογα. Κι όμως βλέπουμε να έχει πάρει χαζές ή μαλλον προχειράντζες αποφάσεις που πιο πολύ προβλήματα έφερε στο στρατευμα, λίγο με την κατάργηση των ΚΕΝ και αρκετά περισσότερο με την μείωση των ΕΣΣΟ (πλέον με λιγότερη θητεία, λιγότερο κόσμο, να μειώνεις και τις ΕΣΣΟ λογικά να δημιουργεί ίσως κενά). Ας κλείναν κάτι βυσματικά στρατόπεδα και να μην δίναν και κάτι μαζικές άδειες κάθε τόσο σε βύσματα, ας διατηρουνταν οι ΕΣΣΟ και μια χαρά θα ήταν όλα, το θεμα με την ελλειψη ανδρών είναι διαχρονικό, δεν ακούς και τίποτα άλλο δεκαετίες τώρα. 

Υπάρχει κόσμος που δουλεύει πχ ως 31 Ιουλίου (και πιστεψε με δεν εχουν όλοι οι εργοδότες κατανόηση, εδω καποιοι διναν Πανελλήνιες τώρα και δεν τους δώσαν άδεια απ την δουλειά τα λαμόγια!). Κόσμος που έιναι εξωτερικό και θα ερχόταν τέλη Ιουλίου επειδή έτσι έκλεισε και πλήρωσε τα εισιτήρια του. Κόσμος που μπορεί να σπουδάζει έξω και τέλη του μήνα τελειώνουν. Ατομα που έχουν πληρώσει διακοπές για εκείνο το διάστημα και τώρα πρέπει να ακυρώσουν. Και πολλά άλλα ακόμη. Ναι δεν είναι καλό να σχεδιάζεις πράγματα τόσο κοντά στην κατάταξη αλλά τυχαίνει κιόλας. Και για την ιστορία πριν μου την πει κανείς, εμένα τι Αυγουστο, τι Ιουλιο, δεν με επηρεάζει καθώς δεν έχω κάτι να κάνω εκείνη την περίοδο έτσι και αλλιώς. Απλά θα φαω παραπάνω ζέστη στην μάπα, τίποτα παραπάνω. Βλέπω όμως την μεγάλη εικόνα και όχι τον εαυτό μου μόνο. 

Επεξ/σία από Neoss

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Neoss είπε

Οχι φίλε απαραίτητα Ελληνική οργάνωση...μη μας παίρνει όλους η μπάλα. Στρατιωτική οργάνωση. Καλό είναι ο στρατός να είναι συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του και να μην ζητά υποχρεώσεις μόνο απ τους άλλους. Λέμε για Δημόσιες Υπηρεσίες αλλά μπορώ να πω άλλες πολλές τηρούν πολύ πιο αυστηρά προθεσμίες για παράδειγμα και τέτοια απ ότι ο στρατός γενικότερα. Μερικοί εδώ μέσα θεωρούν ότι κάνουμε σαν μωρά επειδή δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα. Εγώ προσωπικά το λέω, ΔΕΝ με επηρεάζει η απόφαση, απλώς θα κάνω λιγότερες διακοπές καθώς σταματάω την εργασία μου ήδη πολύ νωρίτερα, αρχές Ιουλίου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ισχύει για όλους, υπάρχει κόσμος που τα είχε αλλιώς προγραμματισμένα, ανέφερα και περιπτώσεις που ξέρω, σε προηγούμενο μήνυμα. Αλλά ξέρω ξέρω. Παλιά ήταν όλοι κομάντο επειδή κάναν μεγάλη θητεία κτλπ κτλπ.

Ο στρατός έχει οργάνωση. Αλλά τα πλάνα που κάνει για την κάλυψη θέσεων είναι σε ορίζοντα έτους. Αν για τον χ-ψ λόγο εκεί που περίμενε σε μια σειρά 5.000 άτομα εμφανιστούν 3.000 γιατί οι υπόλοιποι πήραν αναβολή ή πήγαν να καλλιεργήσουν φλισκούνι στο χωριό τους είναι υποχρεωμένοι να φέρουν την επόμενη σειρά νωρίτερα. Εκτός κι αν νομίζετε ότι ο προγραμματισμός γίνεται μήνα με τον μήνα. 

Καταταχτείτε όλοι στην ώρα σας που παίρνετε 15 αναβολές για να σπουδάσετε πως αναπαράγονται τα σαλιγκάρια και μετά να μιλήσουμε για το αν ο στρατό είναι οργανωμένος ή όχι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Επισκέπτης
18 λεπτά πριν, elorant είπε

Ο στρατός έχει οργάνωση. Αλλά τα πλάνα που κάνει για την κάλυψη θέσεων είναι σε ορίζοντα έτους. Αν για τον χ-ψ λόγο εκεί που περίμενε σε μια σειρά 5.000 άτομα εμφανιστούν 3.000 γιατί οι υπόλοιποι πήραν αναβολή ή πήγαν να καλλιεργήσουν φλισκούνι στο χωριό τους είναι υποχρεωμένοι να φέρουν την επόμενη σειρά νωρίτερα. Εκτός κι αν νομίζετε ότι ο προγραμματισμός γίνεται μήνα με τον μήνα. 

Καταταχτείτε όλοι στην ώρα σας που παίρνετε 15 αναβολές για να σπουδάσετε πως αναπαράγονται τα σαλιγκάρια και μετά να μιλήσουμε για το αν ο στρατό είναι οργανωμένος ή όχι.

αμα σ δωσω ενα ρολοι που παει 10 λεπτα πισω μπορεις να μ πεις την ωρα? απ τη στιγμη που αυτο το φαινομενο συμβαινει παντα τοτε μπορουν να το προβλεψουν ωστε να μειωσουν τη διαφορα μεταξυ προσδοκιμου και αληθους. νομιζω η στατιστικη ή καποιος κλαδος της θα εκανε δουλεια

30 λεπτά πριν, elorant είπε

Μην εκτίθεσαι.

1 ώρα πριν, blackdeagle είπε

EΛΔΥΚ ΠΑΣ? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΕΙΜΑΙ ΓΟΥΔΙ, Ε ΕΣΣΟ ΑΠΟ ΕΛΔΥΚ ΗΡΘΑ

Και εγώ Δευτέρα μπαίνω Θήβα για ΕΛΔΥΚ παιδιά, δώσε μας μια εικόνα πλιζ

Επισκέπτης
24 λεπτά πριν, divnt είπε

Μην εκτίθεσαι.

Οποιοσδήποτε οργανισμός βασίζεται στην ιεραρχία δουλεύει ρολόι. Ο στρατός αν κάνει καλά ένα πράγμα είναι να διοικεί ανθρώπους. Έχει με διαφορά το πιο αποδοτικό σύστημα οργάνωσης και διοίκησης προσωπικού και πόρων γιατί ο καθένας κάνει αυτό που του λένε.

Θα τα καταλάβεις αυτά όταν θα φτάσεις στην ηλικία μου και θα έχεις φάει καμιά 20αρια χρόνια σε επιχειρήσεις όπου το 70% των projects αποτυγχάνουν λόγω κακοδιοίκησης. Στον στρατό ό,τι είναι να δουλέψει, δουλεύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elorant είπε

Προφανώς και γίνεται σε επίπεδου έτους και όχι άνα μήνα βλέποντας και κάνοντας. Αλλωστέ εντός στρατού υπάρχει και συγκεκριμενος τρόπος διοικησης και υπάρχει ιεραρχία οπως λες. Αμα είναι έτσι όμως τότε να μην βγάζουν πια χρονοδιαγράμματα διότι εκτίθεται ο στρατός (για πολλοστή φορά). Να λέει απλά Ε θα σας πάρουμε κάπου Οκτώβρη ή Νοέμβρη, δεν ξέρουμε ακόμα αλλά κάπου εκεί. Συνήθως όμως τηρούνταν. Και επειδή είναι διαχρονικό το θέμα και άρα προβλέψιμο τότε ας σχεδιάζουν αναλόγως. Με λίγα λόγια επιστρέφουμε στο αρχικό: να αυξήσουν και πάλι τις κατατάξεις. Ετσι τουλάχιστον εμπαινε κόσμος ανα τακτά χρονικά διαστήματα και υπήρχε πάντα απόθεμα ανδρών ενώ προσέφερε στους πολίτες μία χρονική ευελιξία κατά την διάρκεια του έτους.

Αμ δε! Στην ώρα μας θέλουμε να καταταχθούμε αλλά έρχεται ο στρατός και το αλλάζει με πειραματισμούς του. Και όταν λες στην ώρα σας (άσε το "σας" και πες "τους" γιατί δεν χτυπαμε ολοι 5 αναβολές)? Όλοι στα 18 δηλαδή μία φορά τον χρόνο με το που τελειώνεις το Λύκειο? Υπάρχει και κόσμος που σπουδάζει ξέρεις, κόσμος που είναι ερευνητές, κόσμος που απλούστατα....δουλευουν για να βγάλουν πέντε φράγκα. Πχ σε μενα προσωπικά ήρθαν έτσι ανάποδα τα πράγματα που το μετάνιωσα και έκοψα την αναβολή για να μπω το καλοκαίρι, κανονικά θα έπρεπε φθινόπωρο να παω για ναχω μαζεψει παραπάνω χρήματα καθώς έπρεπε να χρηματοδοτώ διάφορα στην οικογένεια (σπίτι, αδερφή που σπουδάζει και άλλα) διότι δεν έκατσαν κάποια πράγματα την στιγμή που θέλαμε κιόλας. Λύσεις για να βελτιωθει η επανδρωση στις μονάδες υπάρχουν. Απλά δεν θέλουν να το κανουν. 

Εντάξει προφανώς υπαρχουν και τα καλομαθημένα που απλώς αναβάλλουν το θεμα του στρατού με την ελπιδα καποτε να μην μπουν. Μειοψηφια ειναι. Επίσης αναβολές απανωτές δεν παιρνεις ετσι ευκολα. Μια φορα θα παρεις για σπουδές και μια ισως για θεμα υγειας. 

Επεξ/σία από Neoss

Επισκέπτης
44 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αμα σ δωσω ενα ρολοι που παει 10 λεπτα πισω μπορεις να μ πεις την ωρα? απ τη στιγμη που αυτο το φαινομενο συμβαινει παντα τοτε μπορουν να το προβλεψουν ωστε να μειωσουν τη διαφορα μεταξυ προσδοκιμου και αληθους. νομιζω η στατιστικη ή καποιος κλαδος της θα εκανε δουλεια

Σε έναν οργανισμό που διαχειρίζεται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.

Αλλά εντάξει, εδώ είναι το Insomnia κι όλοι είστε ξερόλες.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, elorant είπε

Οποιοσδήποτε οργανισμός βασίζεται στην ιεραρχία δουλεύει ρολόι. Ο στρατός αν κάνει καλά ένα πράγμα είναι να διοικεί ανθρώπους. Έχει με διαφορά το πιο αποδοτικό σύστημα οργάνωσης και διοίκησης προσωπικού και πόρων γιατί ο καθένας κάνει αυτό που του λένε.

Θα τα καταλάβεις αυτά όταν θα φτάσεις στην ηλικία μου και θα έχεις φάει καμιά 20αρια χρόνια σε επιχειρήσεις όπου το 70% των projects αποτυγχάνουν λόγω κακοδιοίκησης. Στον στρατό ό,τι είναι να δουλέψει, δουλεύει.

αν και συμφωνω με το γενικο νοημα του ποστ διαφωνω οτι ο στρατος δουλευει ρολοι

35 λεπτά πριν, elorant είπε

Σε έναν οργανισμό που διαχειρίζεται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.

Αλλά εντάξει, εδώ είναι το Insomnia κι όλοι είστε ξερόλες.

η στατιστικη λειτουργει καλυτερα με μεγαλυτερους αριθμους..

τεσπα, οπως ειπα διαφωνω οτι λειτουργει ρολοι ο στρατος απ αυτα που συμβαινουν γυρω μου, αλλα ακομα και αν υποθεσουμε οτι δε καταλαβαινω καλα τα των στελεχων, μπορω ομως να σ πω με σιγουρια οτι η στρατολογια ειναι ενα μπουρδελο. να χαμε χρονο να λεγαμε πως μπερδεψε τα μπουτια της με τον καθε ενα στρατιωτη με τον ενα ή τον αλλο τροπο

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...