Neoss Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, THEOLEF είπε εδω φιλε εισαι λαθος, αυτο με την αεροπορια απλα εχει καθιερωθει να λενε για λουφα κλπ, στην αεροπορια περνας ενα μηνα τουλαχιστον με 2 εξοδους μοναχα και χωρις κινητα κανοντας και καποια βασικα πραγματα σε αντιθεση με το πεζικο που ειδικα η βασικη ειναι αραγμα ολη μερα. Οσο για μετα, δεν υπαρχουν τεραστιες διαφορες καθως στη αεροπορια καθεσαι 2,3 και 4 μερες μεσα για να βγεις αλλες τοσες ισως και λιγο παραπανω ενω στο πεζικο απλα σε παει 1-1 αντε 1-2. Συν η διαφορα των 3 μηνων, τωρα μη γελιομαστε σκοπιες φυλακια και πυλες κανεις και στα δυο δεν υπαρχουν τεραστιες διαφορες καθως ουτως η αλλως ολοι θα συμφωνησουν οτι γενικα τα πραγματα στο στρατο πλεον ειναι πολυ χαλαρα. Αν γενικα εισαι αγχωδης και εχεις καποια θεματα δεν προκειται να πεις θα παω αεροπορια αντι πεζικου επειδη ειναι λουφα, ισα ισα που οπως ειπα αν ειναι να φρικαρεις εκει θα ειναι στην αεροπορια που εισαι χωρις κινητα οπως προειπα και θα βγεις μετα απο δυο βδομαδες εξοδο.. Αυτα που λες πρωτη φορα τακουω. Δεν πηγα ακομα στρατό, μπαινω συντομα αλλά ετυχε τα τελευταια 2 ετη η συντριπτικη πλειοψηφια των φιλων και γνωστών μου να πανε. Συν το οτι εχουμε και κανα 2 γνωστούς πρώην στρατιωτικούς. Ναι Αεροπορία ίσως κάνεις λίγο παραπάνω πράγματα. Και φυσικά σκοπιές, φυλάκια κτλο υπαρχουν και εκει. Αλλά κατα τα άλλα είναι αρκετά καλύτερα, μόνο το ότι είναι 12μηνο είναι ζόρι. Ειχα και εναν ξαδερφο και εναν φιλο Αεροπορια μεχρι σχετικα προσφατα. Λοιπον οντως καθονταν 4 μερες μεσα και μετα 4 εξω (ουτοπία αυτό στον Στρατό Ξηράς) και εκαναν και σκοπιες κ ολα. Φαγητο καλό (καλυτερο απ του Πεζικου απ οτι μου λενε ολοι). Η συμπεριφορά των στελεχων πιο ανθρωπινη εκει και οχι τοσο αδιαφορη. Ηταν βυσματα και οι δυο νομιζω. Αν ειναι τοσο χειροτερα τοτε ΓΙΑΤΙ θελει τόσο μεσον για να μπεις εκει? Ενα 10 τοις εκατό ειναι που μπαινει ξερω γω απο τύχη. Τελος: ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΙΝΗΤΑ ΕΙΧΑΝ. Και σορρυ αλλά 1-1 δεν ακουσα απο φανταρους πεζικου (ουτε καν Ιωαννινα ξερω γω, πλην των βυσμάτων που παιρναν και απανωτές διανυκτερευσεις)..συχνα μενουν για αρκετό καιρό μέσα, αναλόγως την μονάδα. Στο Αιγαιο και στον Εβρο εχω ακουσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα...
THEOLEF Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Neoss είπε Αυτα που λες πρωτη φορα τακουω. Δεν πηγα ακομα στρατό, μπαινω συντομα αλλά ετυχε τα τελευταια 2 ετη η συντριπτικη πλειοψηφια των φιλων και γνωστών μου να πανε. Συν το οτι εχουμε και κανα 2 γνωστούς πρώην στρατιωτικούς. Ναι Αεροπορία ίσως κάνεις λίγο παραπάνω πράγματα. Και φυσικά σκοπιές, φυλάκια κτλο υπαρχουν και εκει. Αλλά κατα τα άλλα είναι αρκετά καλύτερα, μόνο το ότι είναι 12μηνο είναι ζόρι. Ειχα και εναν ξαδερφο και εναν φιλο Αεροπορια μεχρι σχετικα προσφατα. Λοιπον οντως καθονταν 4 μερες μεσα και μετα 4 εξω (ουτοπία αυτό στον Στρατό Ξηράς) και εκαναν και σκοπιες κ ολα. Φαγητο καλό (καλυτερο απ του Πεζικου απ οτι μου λενε ολοι). Η συμπεριφορά των στελεχων πιο ανθρωπινη εκει και οχι τοσο αδιαφορη. Ηταν βυσματα και οι δυο νομιζω. Αν ειναι τοσο χειροτερα τοτε ΓΙΑΤΙ θελει τόσο μεσον για να μπεις εκει? Ενα 10 τοις εκατό ειναι που μπαινει ξερω γω απο τύχη. Τελος: ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΙΝΗΤΑ ΕΙΧΑΝ. Και σορρυ αλλά 1-1 δεν ακουσα απο φανταρους πεζικου (ουτε καν Ιωαννινα ξερω γω, πλην των βυσμάτων που παιρναν και απανωτές διανυκτερευσεις)..συχνα μενουν για αρκετό καιρό μέσα, αναλόγως την μονάδα. Στο Αιγαιο και στον Εβρο εχω ακουσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα... ποτε δεν ειπα οτι ειναι χειροτερα στην αεροπορια, συμπεριφορα μονιμων ισχυει σιγουρα, ιωαννινα επειδη ξερω πολλους καθως ειμαι απο κοντινη περιοχη και επειδη οι περισσοτεροι ειναι βυσματα οχι απλα καποιοι δεν μπορεις να φανταστεις τι γινεται, μεχρι και ψευτικους φανταρους σε υπηρεσιες δηλωνουν ενω αυτοι κοιμουνται σπιτακι τους, οσο για το 1-1 που ανεφερα ειπα ισχυει στην πλειοψηφια και ειδικα στα μεγαλα στρατοπεδα, ειπα και στον φιλο παραπανω οτι φιλαρακι μου που παρουσιαστηκε κυριακη μετα απο την ορκομωσια που γυρισε ειχε ηδη 2 εξοδους μεχρι χθες οποτε αν οχι 1-1 ειναι περιπου 2-1, 20 υπηρεσιες δηλαδη το μηνα πανω κατω Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από THEOLEF
Neoss Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε μαλλον ισχυει, μας το ειχε πει ο διοικητης οταν γυρισαμε απο αδεια Φτου. Κατάλαβα. Εν τω μεταξύ υποτίθεται γινονται ολα λογω ελλειψης ανδρών λεγαν πχ στις ειδησεις. Επειδή είδα και κάτι συζητήσεις....είδα να κράζουν το ΓΕΣ για τις περίεργες επιλογές του τα τελευταία έτη. Τα ΚΕΝ καταρχας αν και καταργηθηκαν και καλα, ανεπισημα λειτουργουν. Πχ ξαδερφος μου σταλθηκε για εκπαιδευση σε στρατοπεδο που ηταν ΚΕΝ μεχρι προτινος...ακομα και για σπεν τους ξαναστειλαν εκει, ειναι σαν και να υπάρχει αλλά και να μην υπάρχει το ΚΕΝ . Και το ακουσα για διάφορα πρώην ΚΕΝ αυτό. Ετσι διαβαζα κιολας που λεγαν οτι ηταν λαθος η καταργηση τους γενικότερα για διάφορους λόγους. Φίλος γνωστής μου, υπαξιωματικος, το ελεγε ηδη απο τότε που πρωτοακουστηκε περι καταργησης τους λεγοντας και χαρακτηριστικά Σιγα τα έξοδα που θα γλιτώσει η Ελλάδα. Και εγώ θεωρώ δεν ήταν και τόσο επιτακτικής ανάγκης αλλά οκ τίποτα τρομερό και η κατάργηση τους. Την μειωση των ΕΣΣΟ ομως βλεπω την κραζουν ολοι. Αυτό δεν δημιουργεί τώρα εναν φαυλο κύκλο? Πηραν την Ανοιξη εναν μηνα νωριτερα. Τωρα πες 1-2 βδομαδες νωριτερα γιατι προφανως παραπονιουνταν οι διοικητες οτι δεν εχουν κοσμο λόγω μεγάλου κενού μεταξύ των ΕΣΣΟ. Ε, το ίδιο δεν θα ξαναγίνει Φθινόπωρο; Ο υπαξ στον οποιο αναφερομαι, το ίδιο προβλέπει και αυτός με μένα. Λυπαμαι αλλά αυτό δείχνει και κάπως προχειρότητα και ασυνεπεια εκ μερους της Ηγεσίας. Εως και αδιαφορία για τους φαντάρους (που δεν τους αμειβουν κιόλας για τιποτα να λεγαν αξιζει ο κοπος οσων τραβαμε εστω λίγο). Πες τωρα ο άλλος δουλευει ως 31 Οκτώβρη νομιζοντας θα μπει Νοεμβρη και ερχονται μετα και του λενε Αααα μπαινετε μέσα Οκτώβρη τελικά. Γενικά προγραμματισμούς τους τινάζει στον αέρα. Πχ ξερω και άτομο που εχασε τωρα τον χειμωνα την τελευταια εξεταστικη του που ηταν τον Φλεβαρη και ηρθε πισω στα πάντα. Οχι οτι με αφορά κάτι απ όλα αυτά, απλά κουβέντα να γίνεται. Πιστευω τα ξερουν ολα αυτά οι στρατηγοί αλλά το πρόβλημα ειναι πως δεν θελουν να αλλαξουν απλα τα πραγματα. Ας κοβονταν κατι μαζικες αδειες βυσματων και αχρηστα στρατόπεδα (την Περιφέρεια μου βλέποντας τα κακώς κείμενα, αν το πολλαπλασιάσω για ολη την Ελλαδα τοτε βλεπω ειναι γενικό το κακό) και θα λύνονταν αρκετά....Φαινεται υπαρχει μια διαχρονικότητα στο θέμα, ακομα και τοτε που ηταν 20 κ βαλε μηνες η θητεία, πάλι τα ίδια προβλήματα είχαν, με 6 ΕΣΣο κιολας και τόσο κόσμο. 6 λεπτά πριν, THEOLEF είπε ποτε δεν ειπα οτι ειναι χειροτερα στην αεροπορια, συμπεριφορα μονιμων ισχυει σιγουρα, ιωαννινα επειδη ξερω πολλους καθως ειμαι απο κοντινη περιοχη και επειδη οι περισσοτεροι ειναι βυσματα οχι απλα καποιοι δεν μπορεις να φανταστεις τι γινεται, μεχρι και ψευτικους φανταρους σε υπηρεσιες δηλωνουν ενω αυτοι κοιμουνται σπιτακι τους, οσο για το 1-1 που ανεφερα ειπα ισχυει στην πλειοψηφια και ειδικα στα μεγαλα στρατοπεδα, ειπα και στον φιλο παραπανω οτι φιλαρακι μου που παρουσιαστηκε κυριακη μετα απο την ορκομωσια που γυρισε ειχε ηδη 2 εξοδους μεχρι χθες οποτε αν οχι 1-1 ειναι περιπου 2-1, 20 υπηρεσιες δηλαδη το μηνα πανω κατω Εντάξει, απ τα λεγόμενα σου όμως έτσι φάνηκε, γιαυτο και οι περισσότεροι εδώ έτσι σε αντιμετώπισαν....στην Αεροπορία σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα. Καλυτερη διαβίωση και πιο συχνα εξω απ ότι εβλεπα. Καλά τα Ιωάννινα είναι προπύργιο των βυσμάτων, τα ξέρω και εγώ καλά για εκεί Και τους ανεπιθυμητους (μόνιμους και μη) τους ξεφορτώνουν Φιλιάτες Θεσπρωτίας, εξ ου και παντα ακουω τα χειρότερα λογια για εκει απο άτομα που πηγαν εστω και για 2 εβδομαδες εκει. Γενικά πολύ χαλαρά τα πράγματα στα Ιωάννινα. Ειδικά στο ένα εκ των δύο στρατοπέδων. Υπάρχουν όμως και άτομα που τραβανε εξαιτιας αυτης της απιστευης χαλαροτητας ολο το λουκί (2-3 ατομα δικά μ πχ) που ειτε βρεθηκαν Γιαννενα από τύχη, είτε ειχαν ενα μικρό μεσον για να πανε σαυτη τη πολη αλλά εντος στρατοπεδων καμιά επιρροή είτε απλά δεν εισαι Γιαννιώτης (οι περισσότεροι Γιαννιώτες ολο εξω ειναι). Δεν θα ξεχασω σελφι ξαδερφου μου που ηταν μονος στο θάλαμο. Στη ερώτηση για το που πηγαν ολοι, ειπε βγηκαν απαντες διανυκτερευση εκτός από εκείνον. Τουλαχιστον θα κοιμηθω ανετα ελεγε χαχα .Το πιο...αδειανο (λογικά ξέρεις ποιο λεω) παντως και πιο βυσματικο θα επρεπε να κλεισει κανονικα, να αποδοθει στον Δημο και ναναι όλοι στο άλλο, εκτός πόλης. Καπως ετσι κανεις εξοικονομηση σε πανελλαδικη κλιμακα ομως και οχι με κατι γραφικά τύπου 4 ΕΣΣΟ και τέτοια... Ναι ενταξει στα μεγαλα στρατοπεδα λογικο. Σε πολλά όμως δεν ειναι και τοσο ροδινα. Αναλογως που θα τυχεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Ο καθένας μιλά με βάση τις εμπειρίες του. Εγώ υπηρέτησα σε μονάδα ραντάρ και κάθε μέρα είχαμε εμπλοκές με τουρκικά αεροσκάφη με αποτέλεσμα να ήταν όλοι στην τσίτα. Στην δε αίθουσα ραντάρ υπηρετούσαν και φαντάροι με ειδική εκπαίδευση. Επίσης είχαμε μέσα στην μονάδα κλιμάκιο που έκανε υποκλοπές στις τούρκικες επικοινωνίες με αποτέλεσμα η ασφάλεια στην μονάδα να ήταν πολύ αυστηρή. Κάθε τρεις μήνες είχαμε άσκηση με ειδικές μονάδες του στρατού ή του ναυτικού που προσπαθούσαν να καταλάβουν τη μονάδα και κάναμε 15 μέρες προετοιμασία. Κατά τα λοιπά, η πειθαρχία ήταν πολύ πιο χαλαρή από ότι στον στρατό ξηράς, κανείς δεν χαιρετούσε κανέναν, οι άδειες σαφώς μεγαλύτερες (είχα ένα φιλαράκι στρατονόμο κι έκανε 40 και 50 μέρες να πάρει άδεια όταν εγώ κάθε 20ήμερο την κοπάναγα), το φαγητό καλύτερο και γενικώς οι συνθήκες διαβίωσης αρκετά πολιτισμένες. Ο κύριος λόγος βέβαια είναι ότι στην αεροπορία όπως και στο ναυτικό οι αξιωματικοί είναι πιο μορφωμένοι από ότι στον στρατό ξηράς. Επίσης τον καιρό που υπηρετούσα (228 σειρά) είχε εγκαινιαστεί σε επιλεγμένες μονάδες η φρούρηση με ειδικά σκυλιά κι επομένως τη νύχτα δεν έκανε σκοπιά κανένας φαντάρος. Το οποίο υποθέτω δεν ισχύει στον στρατό ξηράς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σαφώς οι συνθήκες διαβίωσης στον στρατό ξηράς είναι χειρότερες, αλλά στην αεροπορία είναι μεγαλύτερες οι ευθύνες. Γιατί αν υπηρετείς σε αεροδρόμιο κι είναι σε επιφυλακή τα αεροπλάνα τα οποία πρέπει να σηκωθούν εντός πενταλέπτου από την στιγμή που θα δοθεί σήμα τότε κοιμάσαι κυριολεκτικά στον διάδρομο. Προφανώς και εξαρτάται που θα υπηρετήσεις, αλλά υπάρχουν μονάδες της αεροπορίας που λειτουργούν σε συνθήκες πολέμου σε καθημερινή βάση. Για να μην πω για το ενδεχόμενο να υπηρετείς στην Ελευσίνα καλοκαίρι εν μέσω πυρκαγιών όπου γίνεται το έλα να δεις με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Όπως σε όλα τα πράγματα, δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια. Κρίνουμε με βάση αυτά που ζήσαμε.
engfirm17 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε μαλλον ισχυει, μας το ειχε πει ο διοικητης οταν γυρισαμε απο αδεια Σοβαρά τώρα;; μας μ@μησαν.. Σιγά τη διαφορά 2 βδομάδες πίσω έλεος! Για ποιο λόγο θα γίνει αυτό δηλαδή;;;
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, engfirm17 είπε Σοβαρά τώρα;; μας μ@μησαν.. Σιγά τη διαφορά 2 βδομάδες πίσω έλεος! Για ποιο λόγο θα γίνει αυτό δηλαδή;;; δεν ξερω. ενα παληκαρι πιο πανω λεει οτι ειναι λογο ελλειψης ατομων, αλλα δε ξερω αμα ισχυει.
dimitsal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Όταν η παράνοια του Ελληνικού στρατού ξεκινάει πριν καν παρουσιαστεις! Καλούν την Γ’ ΕΣΣΟ του Ιούλιο αντί για τον Αύγουστο! Καλά ξεκινάμε! 1
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Καλά και εγώ πριν 15 χρόνια είχα παρουσιαστεί Οκτώβριο ενώ ήταν σειρά Νοέμβρη, μη κάνετε σαν μωρά Δε θα σας κρατήσουν παραπάνω
dimitsal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Καλά και εγώ πριν 15 χρόνια είχα παρουσιαστεί Οκτώβριο ενώ ήταν σειρά Νοέμβρη, μη κάνετε σαν μωρά Δε θα σας κρατήσουν παραπάνω Προς ενημέρωση σου υπάρχουν άνθρωποι σε αυτήν την κοινωνία που έχουν να κάνουν σημαντικότερα πράγματα από το να χάσουν χρόνο στον στρατό! Οπότε ο προγραμματισμός ακόμα και ενός μήνα τους επηρεάζει. Γι αυτό φίλε σκέψου πριν γράψεις ένα τέτοιο σχόλιο σε παρακαλώ! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι 😉 1
divnt Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 19 λεπτά πριν, dimitsal είπε Προς ενημέρωση σου υπάρχουν άνθρωποι σε αυτήν την κοινωνία που έχουν να κάνουν σημαντικότερα πράγματα από το να χάσουν χρόνο στον στρατό! Οπότε ο προγραμματισμός ακόμα και ενός μήνα τους επηρεάζει. Γι αυτό φίλε σκέψου πριν γράψεις ένα τέτοιο σχόλιο σε παρακαλώ! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι 😉 Ακριβως!
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 23 λεπτά πριν, dimitsal είπε Προς ενημέρωση σου υπάρχουν άνθρωποι σε αυτήν την κοινωνία που έχουν να κάνουν σημαντικότερα πράγματα από το να χάσουν χρόνο στον στρατό! Οπότε ο προγραμματισμός ακόμα και ενός μήνα τους επηρεάζει. Γι αυτό φίλε σκέψου πριν γράψεις ένα τέτοιο σχόλιο σε παρακαλώ! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι 😉 Παλικάρι μου εγώ έχασα τη παρουσίαση της διπλωματικής μου ελεω στρατού, αλλά τι να σου εξηγώ, άλλος παιδιά δεν έκανε, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη Τραβά ζητά αναβολή μια ΕΣΣΟ αν ζορίζεσαι τόσο
dimitsal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Παλικάρι μου εγώ έχασα τη παρουσίαση της διπλωματικής μου ελεω στρατού, αλλά τι να σου εξηγώ, άλλος παιδιά δεν έκανε, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη Τραβά ζητά αναβολή μια ΕΣΣΟ αν ζορίζεσαι τόσο Φαντάσου να έχανες και την παρουσίαση της έρευνας σου σε επιστημονικό συνέδριο! Αλλά τι να σου πω! Εσείς οι παλιοί τα ξέρετε καλύτερα, εμείς οι νέοι είμαστε αχάριστοι! 😉
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, dimitsal είπε Φαντάσου να έχανες και την παρουσίαση της έρευνας σου σε επιστημονικό συνέδριο! Αλλά τι να σου πω! Εσείς οι παλιοί τα ξέρετε καλύτερα, εμείς οι νέοι είμαστε αχάριστοι! 😉 Την λύση στην ειπα Δικο σου το μαχαίρι, δικό σου και το καρπούζι
dimitsal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Την λύση στην ειπα Δικο σου το μαχαίρι, δικό σου και το καρπούζι Με συγχωρείς αλλά δεν καταλαβαίνεις αυτό που γράφω, μίλησα για προγραμματισμό. Τέλος πάντων θεωρώ ατυχές να συγκρίνεις τον κόσμο με μωρά επειδή τους επηρεάζει ακόμα και ο ένας μήνας!
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, dimitsal είπε Με συγχωρείς αλλά δεν καταλαβαίνεις αυτό που γράφω, μίλησα για προγραμματισμό. Τέλος πάντων θεωρώ ατυχές να συγκρίνεις τον κόσμο με μωρά επειδή τους επηρεάζει ακόμα και ο ένας μήνας! Είμαι 100% σίγουρος ότι όλοι όσοι γκρινιάζουν επειδή πρέπει να παρουσιαστούν 10-15 μέρες πιο νωρίς (φαντάζομαι τόσο θα είναι, δε θα σας πάρουν αρχές Ιούλη) έχουν 3-4 συνέδρια στο εξωτερικό εκείνες τις μέρες... Στο ειπα και πάλι, αν κωλύεσαι τόσο, ζητά 2 μήνες αναβολή, δε θα χαθεί ο κόσμος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις