Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Archilleo είπε

Εγω γιατι αισθανομαι οτι μπαινω φυλακη και οτι ο στρατος ειναι κατι τρομαχτικο και κακο....; Γιατι αραγε;;;; 

Φιλε, ολοι οσοι εχουν τελειωσει, τα ιδια λενε, επειδη τελειωσαν και τους φαινεται σαν σχολειο, κατασκηνωση κτλ. Στην αρχη κανενας δεν το βλεπει ετσι νομιζω....

Καμια σχεση αληθεια. Και στο λεω εγω που μπηκα με την Β ΕΣΣΟ 2019. Και τις εξοδους σου εχεις και απ ολα. Μην σε αγχωνει. 

• Like 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι καμία σχέση αλήθεια όταν κάτι απλό, όπως το να βγεις απ' το στρατόπεδο επειδή σου τη βάρεσε απαγορεύεται να το κάνεις και πρέπει να περιμένεις πότε θα σου δώσουν την άδεια.

Μπορεί να πει κάποιος «γιατί, όταν είσαι στη δουλειά και δεν την παλεύεις, σηκώνεσαι και φεύγεις;». Πρώτον, καμία σχέση, και δεύτερον, σε πολλές περιπτώσεις όντως φεύγεις αν δεν την παλεύεις χωρίς να χρειαστεί να πεις και πολλά πολλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/6/2019 στις 12:56 ΠΜ, Neoss είπε

Αλλιώτικο και αγχώδες ναι. Πιστευω το νέο περιβάλλον και η συμβίωση με πολλά διαφορετικά άτομα είναι τα πιο ζόρικα ας το πούμε (για μένα τουλάχιστον), εξ ου και στην αρχή που θασαι εξω απ τα νερά σου είναι αλλιως. Αλλά αυτό μετά από κανα 2-3 εβδομάδες θα αλλάξει.

Εγω που εχω περασει παλια κρισεις πανικου, αγοραφοβια, Να ρωτησω... Να το αναφερω στον-ην ψυχολογο του στρατου ή να το προσπαθησω να το κρυψω, αν μπορω, βεβαια. Ρωτησα μερικα παιδια και μου ειπαν οτι καλυτερα να το αναφερεις, θα το εκτιμησουν και αν τους πεις οτι εχεις τετοιο ιστορικο και θελεις να υπηρετησεις κανονικα ι3 ή ι2, δεν τα πολυξερω, κιολας, επειδη θελω να υπηρετησω κανονικα και να κανω ο,τι χρειαστει, απλα εχω τα θεματακια μου. Μου ειπαν οτι πρεπει να το αναφερω, για να εχω μια τάδε αντιμετωπιση απο τους ανωτερους μου. Ξερει κανεις ή το εχει περασει εκει μεσα;

Συμβουλες, παρακαλω!!!

11 ώρες πριν, phanispal είπε

Μπορεί να πει κάποιος «γιατί, όταν είσαι στη δουλειά και δεν την παλεύεις, σηκώνεσαι και φεύγεις;». Πρώτον, καμία σχέση, και δεύτερον, σε πολλές περιπτώσεις όντως φεύγεις αν δεν την παλεύεις χωρίς να χρειαστεί να πεις και πολλά πολλά.

Ωραια! Αν, ας πουμε, φας φρικη ρε παιδι μου και δεν αντεξεις, αισθανθεις εγλωβισμενος μεσα και το σκας, γιατι γινονται και τετοια, τι γινεται μετα; 

Επεξ/σία από Archilleo
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Archilleo είπε

Εγω που εχω περασει παλια κρισεις πανικου, αγοραφοβια, καταθλιψουλα και τωρα φοβαμαι οτι με το που φτασω στην πυλη, θα με βαρεσει κρισαρα. Να ρωτησω... Να το αναφερω στον-ην ψυχολογο του στρατου ή να το προσπαθησω να το κρυψω, αν μπορω, βεβαια. Ρωτησα μερικα παιδια και μου ειπαν οτι καλυτερα να το αναφερεις, θα το εκτιμησουν και αν τους πεις οτι εχεις τετοιο ιστορικο και θελεις να υπηρετησεις κανονικα ι3 ή ι2, δεν τα πολυξερω, κιολας, επειδη θελω να υπηρετησω κανονικα και να κανω ο,τι χρειαστει, απλα εχω τα θεματακια μου. Μου ειπαν οτι πρεπει να το αναφερω, για να εχω μια τάδε αντιμετωπιση απο τους ανωτερους μου. Ξερει κανεις ή το εχει περασει εκει μεσα;

Συμβουλες, παρακαλω!!!

Ωραια! Αν, ας πουμε, φας φρικη ρε παιδι μου και δεν αντεξεις, αισθανθεις εγλωβισμενος μεσα και το σκας, γιατι γινονται και τετοια, τι γινεται μετα; 

να το σκασεις δε παιζει. θα σε πανε στεπ να μιλησεις με ψυχολογο. απο κει και περα οτι θες θα γινει. ι5, αναβολη, συνεχιζεις, οτι πεις κανενας δε θα σ αναγκασει για τιποτα.

μαλακια ειναι να σ κοβει τη ζωη στη μεση ο στρατος, αλλα καλα περνας. στο λεω αυτο ενω ειμαι μεσα και μαλιστα σε στρατοπεδο που κανει κανονικα ασκησεις και εχει πολλες υπηρεσιες αναλογικα με τους στρατιωτες

καταλαβαινω τη λογικη οτι ειναι σα φυλακη γιατι δεν εχεις την ελευθερια σου και ουσιαστικα δουλευεις χωρις να πληρωνεσαι, αλλα δεν ειναι ασχημα. ειλικρινα αμα δε μ ενοιαζε που χαλαει τη ροη της ζωης μου δε θα χα κανενα παραπονο περα των χρηματων (και τα πρωινα που σερβιρουν χαλβα 😫

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Archilleo είπε

1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε

να το σκασεις δε παιζει.

Δεν αποκλείεται να μπορείς να βγεις για λίγες ώρες, συνήθως τις βραδινές ώρες.

Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί ο ΑΥΔΜ να κάνει τα στραβά μάτια, συνήθως αν υπηρεσιακά τα πράγματα είναι δύσκολα στη μονάδα και οι έξοδοι είναι ελάχιστες.

Τώρα αν εννοείς να το σκάσεις και να μην είσαι στην πρωινή αναφορά, λογικά θα φας καμπάνα.

• Like 1
Δημοσ.

Σ' εμάς ένας το είχε σκάσει για εβδομάδες, τον έπιασαν αστυνομικοί έξω, ξέρω ότι την ημέρα που ξαναήρθε έμεινε "υπό επιτήρηση" (για να αποφευχθούν πιθανά χειρότερα). Τη συνέχεια δεν τη ξέρω αλλά δε φαντάζομαι να είχε καμπάνες, λογικά σ' εκείνο το σημείο ούτε οι υπεύθυνοι θέλουν να διακινδυνεύσουν κάτι. 

Για το στρατό γενικά, η δική μου γνώμη είναι ότι όσο πιο γτπ είσαι, τόσο καλύτερα περνάς και πολύ δύσκολα θα μου άλλαζε κάποιος γνώμη. 

Πέρα από τη φυλακή (γιατί φυλακή είναι), τις χωρίς νόημα αγγαρείες "μάζευε φύλλα" , τις αναφορές σε στάση προσοχής φρεσκοξυρισμένος (γελάω) που ίσως τα περιμένεις, το χειρότερο είναι να μένεις σε κοινόβιο με άλλους 40 από τους οποίους οι 35 δεν βλέπουν κανένα λόγο να πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα ή να φοράνε ακουστικά για ν' ακούσουν μουσική.

Αν από την άλλη είσαι ένας απ' αυτούς, συγχαρητήρια, θα κάνεις φιλίες για ζωή. Και καλά δηλαδή, θα κάνεις φιλίες για όσο είσαι μέσα και μετά θα ξεχάσεις και τ' όνομα τους.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια, το μονο που θελω να ξερω ειναι αν θα πρεπει να αναφερω οτι εχω περασει θεματακια, πανικος, αγοραφοβια, κτλ... και ακομα τα περναω, αλλα οχι οπως παλια... Καποιοι μου ειπαν οτι καλυτερα να το αναφερω και να πω οτι θελω να υπηρετησω κανονικα ι2, ι3, δεν ξερω. Το εκτιμουν περισσοτερο αν τους πεις οτι εχω θεματακια και θελω να κανω ο,τι χρειαστει και να κανω κανονικα τη θητεια μου. Γενικα, μου αρεσουν οι ασκησεις και οι δουλειες. Ολα με μετρο, ομως. 

Συμβουλες, παρακαλω...

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Archilleo είπε

Παιδια, το μονο που θελω να ξερω ειναι αν θα πρεπει να αναφερω οτι εχω περασει θεματακια, πανικος, αγοραφοβια, κτλ... και ακομα τα περναω, αλλα οχι οπως παλια... Καποιοι μου ειπαν οτι καλυτερα να το αναφερω και να πω οτι θελω να υπηρετησω κανονικα ι2, ι3, δεν ξερω. Το εκτιμουν περισσοτερο αν τους πεις οτι εχω θεματακια και θελω να κανω ο,τι χρειαστει και να κανω κανονικα τη θητεια μου. Γενικα, μου αρεσουν οι ασκησεις και οι δουλειες. Ολα με μετρο, ομως. 

Συμβουλες, παρακαλω...

Δεν νομίζω να βρεις ακριβώς κατάλληλη συμβουλή εδώ μέσα. Αν θες (ή έχεις την ανάγκη) να έχεις μία μάλλον διαφορετική αντιμετώπιση απ τον στρατό και ίσως να ψιλογλιτώσεις κάποια πράγματα, τότε ναι να το πεις. Αν δεν σε πολυνοιάζει και αν δεν το θες, τότε μην το αναφέρεις....ή ανέφερε κάτι πολύ ελαφρύ ξέρω γω ότι είσαι λίγο αγχώδης τύπος, δίχως παρεξήγηση.

9 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Καμια σχεση αληθεια. Και στο λεω εγω που μπηκα με την Β ΕΣΣΟ 2019. Και τις εξοδους σου εχεις και απ ολα. Μην σε αγχωνει. 

Μιας και εισαι με Β και ταχεις φρεσκα....απο εκπαιδευση τι εχει παιξει ως τωρα σε σας?
Επισης αφότου παρουσιαστηκες (και έμεινες μία ή δύο ημέρες εκεί λογικά?), μετα πηγες σε κοντινή μονάδα για την εκπαιδευση ωσπου να ορκιστεις και μετά αλλου? Απο υπηρεσίες τον 1ο μήνα μόνο ΘΦ έπαιζε?

Bonus question: με το κινητό τι έκανες, τι έπαιζε? Εχω ακουσει διάφορες απόψεις αλλά δεν εχω καταληξει ακομα για το τι να κανω τον Αυγουστο, να το [παρω ή να μην το παρω μαζί. Δεν ξερω κιολας αν θα μπορω να το κρυψω καπου πανω μου διχως να φαίνεται (καλοκαίρι γαρ) και να εδειχνα φανερά απλά κανενα φτηνό χωρίς κάμερα ας πουμε.  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Neoss είπε

Δεν νομίζω να βρεις ακριβώς κατάλληλη συμβουλή εδώ μέσα. Αν θες (ή έχεις την ανάγκη) να έχεις μία μάλλον διαφορετική αντιμετώπιση απ τον στρατό και ίσως να ψιλογλιτώσεις κάποια πράγματα, τότε ναι να το πεις. Αν δεν σε πολυνοιάζει και αν δεν το θες, τότε μην το αναφέρεις....ή ανέφερε κάτι πολύ ελαφρύ ξέρω γω ότι είσαι λίγο αγχώδης τύπος, δίχως παρεξήγηση.

Λιγο;;; Χαχαχα. Οχι, δεν παρεξηγουμαι... Πολυ θα ελεγα ειμαι. Παλια για καποιους λογους καταπιεζα πολλα μεσα μου και επαθα οτι επαθα. Θελω να αναφερω τι εχω περασει και τι περναω τωρα, αλλα θα πω οτι θελω να δοκιμασω κανονικα να κανω τη θητεια μου. Απλα, σε περιπτωση που μου συμβει το οτιδηποτε, αν πιεστω για οτιδηποτε, να το γνωριζουν, καλο ειναι να το γνωριζουν. Σε μερικα ατομα που το ειπα αυτο, χαρηκαν, διοτι ενω εχω θεμα, θελω να κανω ολα οσα απαιτουνται και οχι οπως μερικοι που παιρνουν αναβολη ι5 και μετα απαλλαγη και δεν πατανε ουτε μεχρι την πυλη... Οποιος εχει εμπειρια ας απαντησει ή οποιος γνωριζει απο σειρουλες που ειχαν το ιδιο προβλημα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Archilleo είπε

Λιγο;;; Χαχαχα. Οχι, δεν παρεξηγουμαι... Πολυ θα ελεγα ειμαι. Παλια για καποιους λογους καταπιεζα πολλα μεσα μου και επαθα οτι επαθα. Θελω να αναφερω τι εχω περασει και τι περναω τωρα, αλλα θα πω οτι θελω να δοκιμασω κανονικα να κανω τη θητεια μου. Απλα, σε περιπτωση που μου συμβει το οτιδηποτε, αν πιεστω για οτιδηποτε, να το γνωριζουν, καλο ειναι να το γνωριζουν. Σε μερικα ατομα που το ειπα αυτο, χαρηκαν, διοτι ενω εχω θεμα, θελω να κανω ολα οσα απαιτουνται και οχι οπως μερικοι που παιρνουν αναβολη ι5 και μετα απαλλαγη και δεν πατανε ουτε μεχρι την πυλη... Οποιος εχει εμπειρια ας απαντησει ή οποιος γνωριζει απο σειρουλες που ειχαν το ιδιο προβλημα.

Μία συμβουλή (και το ξέρω πόσο τετριμμένη θα ακουστεί και πως εύκολα λέγεται αλλά δύσκολα τηρείται στην πράξη και σίγουρα την έχεις ακούσει ξανά): μία ιδέα είναι όλα στο μυαλό σου (μας). Προσπάθησε να μην πολυσκέφτεσαι το θέμα, τα τυχόν ας πουμε όχι τόσο καλά ενδεχόμενα που μπορεί να υπάρξουν. Βλέποντας και κάνοντας. Τις πρώτες μέρες πάντως η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει ένα άγχος οπότε δεν θάσαι (ο) μόνος. Μπραβο σου, τίμιο και καλό αυτό που σκέφτεσαι. Πιστευώ αυτό που είπες να κάνεις/πεις, να τα πεις. Είναι η καλή ενδιάμεση λύση στην περίπτωση σου. Καλή θητεία.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Neoss said:

Μία συμβουλή (και το ξέρω πόσο τετριμμένη θα ακουστεί και πως εύκολα λέγεται αλλά δύσκολα τηρείται στην πράξη και σίγουρα την έχεις ακούσει ξανά): μία ιδέα είναι όλα στο μυαλό σου (μας)

Ψυχολόγος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Ψυχολόγος?

Ειρωνεία; 😏

Όχι πάντως. Αν και, των ανθρωπιστικών σπουδών.

Επεξ/σία από Neoss
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Neoss said:

Ειρωνεία; 😏

Μια ιδέα στο μυαλό μας είναι... 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Μια ιδέα στο μυαλό μας είναι... 

Κατάλαβα. Απάντησα πάντως, το επεξεργάστηκα μετά. Δώστου και συ καμιά συμβουλή. 

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Neoss said:

Κατάλαβα. Απάντησα πάντως, το επεξεργάστηκα μετά. Δώστου και συ καμιά συμβουλή. 

Δεν είμαι ψυχολόγος για να δώσω συμβουλή σε άτομο που γράφει για αγοραφοβία και πανικό (κρίσεις μάλλον?) κτλπ, λες κι είναι απλό καθημερινό άγχος...

Επεξ/σία από ThReSh
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...