Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, Skerzos είπε

Το 6μηνο για τους πολύτεκνους από πότε ισχύει? Αν κόψω αναβολή αύριο θα μπω Νοέμβριο-Απρίλιο?

Νοέμβριο - Μάιο , αν ισχύει το 6μηνο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, aris_rom είπε

54τρέχα ήσουν; 😜

ασε, εγω ειχα ακουσει στο στρατο καθεσαι και εκει εχουμε κανει τα παντα 😂

θα ξαναγυρισω με το που τελειωσει η αδεια :P

40 λεπτά πριν, Skerzos είπε

Ρε παιδιά αν ισχύει άμεσα από την επόμενη ΕΣΣΟ εννοώ, όχι το πότε θα μπω, αυτό το ήξερα. Μάλλον δεν έγραψα καθαρά τι θέλω.

Νομιζα οτι ηθελες να μαθεις ποτε μπαινεις... Παντως αμεσα δεν ισχυει. Εγω εκοψα την αναβολη λογω σπουδων τον Φεβρουαριο, καπου 14ης και νομιζα οτι θα μου ερθει τον Μαιο το χαρτι καταταξης, αλλα Αυγουστο τελικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Archilleo είπε

Νομιζα οτι ηθελες να μαθεις ποτε μπαινεις... Παντως αμεσα δεν ισχυει. Εγω εκοψα την αναβολη λογω σπουδων τον Φεβρουαριο, καπου 14ης και νομιζα οτι θα μου ερθει τον Μαιο το χαρτι καταταξης, αλλα Αυγουστο τελικα.

Λογικό. Για να μπεις Μαιο, πρέπει το αργότερο εως 31 Ιανουαρίου να την είχες κόψει. Αυτή είναι η επίσημη προθεσμία. 

Θέλουν ακτινογραφία θώρακος από δημόσιο νοσοκομείο στην κατάταξη. Στο βγάζουν δωρεάν εαν είσαι ανασφάλιστος με απλή επίδειξη του ΑΜΚΑ, ξέρει κανένας; Και χωρίς χαρτί κατάταξης (διότι μπορεί αυτό να σου έρθει λίγες μέρες πριν μπεις στρατόπεδο και ναχεις ραντεβού στο νοσοκομείο αρκετά νωρίτερα);;
Γνωριζω πως απ το 2016 και έπειτα επιτράπηκε η έισοδος και περίθαλψη ανασφαλίστων στο ΕΣΥ, απλώς δεν ξέρω αν την συγκεκριμένη εξέταση μπορείς να την κάνεις και έτσι. 

Στις 27/5/2019 στις 5:48 ΜΜ, Brashida είπε

παιδια εχω μια απορια σχετικα με τα εμβολια που σου λενε αν εχεις κανει απο πριν(διφθεριτιδας Τετανος,Μινιγγιτιδα).Εχω χαρτι απο γιατρο που γραφει τη εμβολια μου λειπουν και συγκεκριμενα ειναι(Αντιτετανικο 6η δοση μονο,Μινιγγιτιδοκοκος ach κατι δεν θυμαμαι ακριβως).Δεν μπορω να αποφασισω τι να επιλεξω.Ειναι διαφορετικα ακριβως τι παιζει? Θα χρειαστει να παω και βιβλιαριο υγειας η το χαρτι απο γιατρο να ξερουν τι εμβολια μου λειπουν?

Και εγω οπως έχω πει δεν έχω ιδέα τι έχω κάνει μικρός, είναι ξενόγλωσσο το βιβλιάριο και δεν βγάζω πολύ άκρη. Πάντως δεν άκουσα ούτε έναν για δείγμα να είπε πως υπήρχε θέμα μαυτό. Δεν ασχολούνταν πολύ ο ιατρός στο στρατό. Εαν ελεγες ναι ή εβλεπε ότι ταχεις κανει οκ. Εαν ελεγες δεν ξέρω ή όχι, τότε απλά τους κάναν και τα δύο καλού κακού και τέλος. 

Επεξ/σία από Neoss

1 ώρα πριν, Neoss είπε

Λογικό. Για να μπεις Μαιο, πρέπει το αργότερο εως 31 Ιανουαρίου να την είχες κόψει. Αυτή είναι η επίσημη προθεσμία. 

Το ξερω, φιλε μου. Το εχω ψαξει υπερβολικα πολυ ολο αυτο με το φανταριλικι... Εσυ ποτε μπαινεις; Ή εχεις μπει ηδη;

2 ώρες πριν, Archilleo είπε

Το ξερω, φιλε μου. Το εχω ψαξει υπερβολικα πολυ ολο αυτο με το φανταριλικι... Εσυ ποτε μπαινεις; Ή εχεις μπει ηδη;

Αυγουστο

10 ώρες πριν, Neoss είπε

Θέλουν ακτινογραφία θώρακος από δημόσιο νοσοκομείο στην κατάταξη. Στο βγάζουν δωρεάν εαν είσαι ανασφάλιστος με απλή επίδειξη του ΑΜΚΑ, ξέρει κανένας; Και χωρίς χαρτί κατάταξης (διότι μπορεί αυτό να σου έρθει λίγες μέρες πριν μπεις στρατόπεδο και ναχεις ραντεβού στο νοσοκομείο αρκετά νωρίτερα);;
Γνωριζω πως απ το 2016 και έπειτα επιτράπηκε η έισοδος και περίθαλψη ανασφαλίστων στο ΕΣΥ, απλώς δεν ξέρω αν την συγκεκριμένη εξέταση μπορείς να την κάνεις και έτσι. 

Με την επίδειξη του χαρτιού κατάταξης η ακτινογραφία είναι δωρεάν. Τώρα αν αυτό αργήσει να σου έρθει μην σκας, η πιο έξυπνη λύση για την πρώτη μέρα στον στρατό είναι να μην έχεις ακτινογραφία θώρακος ώστε να σε στείλουν οι ίδιοι να την κάνεις και να γλιτώσεις κάποιες ώρες από κει μέσα 

Στις 29/5/2019 στις 3:03 ΜΜ, DevilAngel123 είπε

εκτος απο το σημα ξερετε αν μπορω να το κανω και με την ελληνικη σημαια αν θελω δηλαδη να το βαλω στην στολη με κρατσ

φαντάρος είσαι τι κρατς και σημαίες, σήματα και μπαρμουτσαλα... μόνο τον ρουφιανο είτε στο τζακετ είτε στο χιτώνιο να χεις δεν υπάρχει θέμα ....  επίσης κρατά ένα παντελόνι με ένα χιτώνιο για καλό από τα τρία ζευγάρια που θα σου δώσουν εκεί κρέμασε τα όπως σ αρέσει και όταν χρειαστεί (πχ έρθει στρατηγός, αγήματα κλπ) φορά τα μαζί με τον μπερέ ... επίσης να ξέρετε όταν κάνουμε αγγαρείες (καθαριότητα, κουβαλημα, λαντζα) μπορείτε να βγαλετε το χιτώνιο (απλά το μπλουζάκι πρέπει να ναι μέσα στο παντελόνι) φάση όπως το τζόκεϊ όταν μπαίνουμε μέσα σε κτήριο 

30 λεπτά πριν, billsnake21 είπε

Με την επίδειξη του χαρτιού κατάταξης η ακτινογραφία είναι δωρεάν. Τώρα αν αυτό αργήσει να σου έρθει μην σκας, η πιο έξυπνη λύση για την πρώτη μέρα στον στρατό είναι να μην έχεις ακτινογραφία θώρακος ώστε να σε στείλουν οι ίδιοι να την κάνεις και να γλιτώσεις κάποιες ώρες από κει μέσα 

Οτι χειροτερο. Εκτος του οτι θα γυρισουν ολα τα τοπικα στρατοπεδα για να παρουν ολους οσους δεν εχουν κανει ακτινογραφια, η ταλαιπωρια ειναι τεραστια. Εμας, τα παιδια που εφυγαν το πρωι για ακτινογραφια, γυρισαν μετα τις 12 το βραδυ πισω στο στρατοπεδο. Δεν αξιζει καν να φας τετοια ταλαιπωρια για να γλιτωσεις καποιες ωρες απο το στρατοπεδο. Εξαλλου την πρωτη βδομαδα κωλοβαρας, δεν κανεις τπτ. 

7 λεπτά πριν, ziaba είπε

φαντάρος είσαι τι κρατς και σημαίες, σήματα και μπαρμουτσαλα... μόνο τον ρουφιανο είτε στο τζακετ είτε στο χιτώνιο να χεις δεν υπάρχει θέμα ....  επίσης κρατά ένα παντελόνι με ένα χιτώνιο για καλό από τα τρία ζευγάρια που θα σου δώσουν εκεί κρέμασε τα όπως σ αρέσει και όταν χρειαστεί (πχ έρθει στρατηγός, αγήματα κλπ) φορά τα μαζί με τον μπερέ ... επίσης να ξέρετε όταν κάνουμε αγγαρείες (καθαριότητα, κουβαλημα, λαντζα) μπορείτε να βγαλετε το χιτώνιο (απλά το μπλουζάκι πρέπει να ναι μέσα στο παντελόνι) φάση όπως το τζόκεϊ όταν μπαίνουμε μέσα σε κτήριο 

Περικοπες φιλε μου. 2 δινουν πλεον

Μόλις τώρα, Μάκαρος είπε

Οτι χειροτερο. Εκτος του οτι θα γυρισουν ολα τα τοπικα στρατοπεδα για να παρουν ολους οσους δεν εχουν κανει ακτινογραφια, η ταλαιπωρια ειναι τεραστια. Εμας, τα παιδια που εφυγαν το πρωι για ακτινογραφια, γυρισαν μετα τις 12 το βραδυ πισω στο στρατοπεδο. Δεν αξιζει καν να φας τετοια ταλαιπωρια για να γλιτωσεις καποιες ωρες απο το στρατοπεδο. Εξαλλου την πρωτη βδομαδα κωλοβαρας, δεν κανεις τπτ. 

Εξαρτάται πού βρίσκεσαι. Σε μας πάντως στη Θήβα, είχανε φέρει ακτινογράφο και φάγανε αρκετή ώρα εκεί όσοι δεν είχαν ακτινογραφίες ενώ οι υπόλοιποι τρώγανε χώσιμο για να καθαρίζουν αχρησιμοποίητους θαλάμους 2-3 χρόνων,παρατημένες τουαλέτες και φουλ λάντζα που χαν παρατήσει οι παλιοί στα μαγειρεία :Ρ 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...