Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μια ερώτηση περί αδειών. Πόσες μέρες αναρρωτικής δικαιούμαστε ως φαντάροι? Χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάποιες επιπλέον μέρες θητείας. Ρωτάω και γενικότερα για 9μηνους 8μηνους και 6μηνους

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Brashida είπε

Πέρα από την πλάκα θα ισχύει όντως η το κάνουν επειδή έρχονται εκλογές και μετά θα το καταργήσουν γιατί θα πάω σε 2 μήνες φαντάρος να ξέρω.Σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε πολύ πίσω αλλά για Ελλάδα 270€ για μια ολόκληρη θητεία δεν είναι άσχημα 

Ζήτα να κάτσεις το διπλό εσύ 

4 λεπτά πριν, Leonidas10 είπε

Καλησπέρα. Μια ερώτηση περί αδειών. Πόσες μέρες αναρρωτικής δικαιούμαστε ως φαντάροι? Χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάποιες επιπλέον μέρες θητείας. Ρωτάω και γενικότερα για 9μηνους 8μηνους και 6μηνους

Νομίζω όση και κανονική 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Νομίζω όση και κανονική 

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο "σίγουρο" από το νομίζω 😝 

Δημοσ.

Καλησπέρα,σχετικά με τα ατομικά στοιχεία που συμπληρώνεις ύψος βάρος εμβόλια κ.λ.π και σχετικά με τα εμβόλια έχω κάνει κάποια πχ τέτανος αλλά μου λείπει η 6η δόση όπως ανεμοβλογιά που δεν έχω νοσήσει και μινιγγιτιδα acw 135,στις ερωτήσεις δεν λέει ποσες δόσεις έκανες αλλά αν έχεις κάνει απλώς.δεν ξέρω αν πρέπει να τα απαντήσω η να τα αφήσω για το όταν πάω να τους εξηγήσω εκεί τι παίζει ακριβώς γιατί άκρη δεν βγαζουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Leonidas10 είπε

Για τους 9μηνους ειναι 12 μερες. Θεωρειται ειδικη αδεια και "διαλεγεις" αναμεσα σε αναρρωτικη, φοιτητικη και αγροτικη

Επεξ/σία από Caiden
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Leonidas10 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο "σίγουρο" από το νομίζω 😝 

9 μηνοι κ 8μηνοι 12 ημέρες ειδική (με αναρρωτική μέσα,).

6μηνοι νομίζω όσες οι κανονικές τους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Leonidas10 είπε

Αν προτιμάς κάτι πιο σίγουρο η λύση είναι να πάρεις τηλέφωνο στην στρατολογία. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, jimis98 είπε

τζιπακι με την καναδεζα δεν είναι το ίδιο? 

Για το runner τι δίπλωμα θέλει? 

αυτό που αν έχεις πρόβλημα με τα μάτια δεν γίνεσαι οδηγός είναι ότι να ναι

Τζιπακι: Mercedes 240gd, βάρος 3/4 τόνου, μικρό κ ευέλικτο.

Καναδέζα: Mercedes 290gd, βάρος 1,25 τόνοι, μεγάλη καρότσα άρα μήκος 5μ, συνήθως αυτόματο. 

Runner: δεν είναι θέμα διπλώματος. Αν οδηγάς τζιπ οδηγάς κ αυτό. Είναι όχημα συνήθως διοικητών. Προσωπικά έχω δει να κουβαλάνε από Συνταγματάρχη κ πάνω. 

Σαν το Steyer όμως δεν έχει, όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκια 😋

Αυτό για τα μάτια δεν ξέρω αν ισχύει. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, georg3b είπε

Τζιπακι: Mercedes 240gd, βάρος 3/4 τόνου, μικρό κ ευέλικτο.

Καναδέζα: Mercedes 290gd, βάρος 1,25 τόνοι, μεγάλη καρότσα άρα μήκος 5μ, συνήθως αυτόματο. 

Runner: δεν είναι θέμα διπλώματος. Αν οδηγάς τζιπ οδηγάς κ αυτό. Είναι όχημα συνήθως διοικητών. Προσωπικά έχω δει να κουβαλάνε από Συνταγματάρχη κ πάνω. 

Σαν το Steyer όμως δεν έχει, όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκια 😋

Αυτό για τα μάτια δεν ξέρω αν ισχύει. 

γιατι δεν ισχυει με τα ματια.εκτος και αν εχεις βυσμα

runner και pajero ωραια αμαξια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/5/2019 στις 9:43 ΜΜ, Neoss είπε

Α καταλαβα. Το φανταστηκα κανα λαθος θα ηταν. Ναι για τα εμβολια δεν ξερω ακομα τι να δηλωσω. Πρεπει να βγαλψ ακρη με το βιβλιαριο πουχα μικρος, ειναι και σε αλλη γλωσσα γιατι ειναι απο χωρα εξωτερικού. Παντως απ οτι καταλαβα ανεξαρτητα τι δηλωνεις, αυτοι τα εμβολια παντως στα κανουν.

Σχετικα με το επαγγελμα οι αποψεις διιστανται χαχα. Ρωτησα και αλλοι βαλανε τις σπουδες, αλλοι την τωρινη δουλεια. Ο,τι θες με λιγα λογια....Κυριως οικονομομικψν ιατρικης κ μηχανικοι τους χρησιμευουν καπου (και γω Παιδαγωγικο φιλε). 

Ποιο στρατοπεδο? Υποτιθεται οποιο σε βολευει περισσοτερο. Απ οτι καταλαβα, μιας και για κανα 2 μερες πας μονο, συνηθως το τηρουν. Βαλε το πιο κοντινο. Αυτο που υπαρχει στην Περιφερεια σου (ποιο ειναι πχ στη Ηπειρο, ποιο στη Δυτικη Μακεδονια κτλπ). 

εγω δηλωσα οτι ειχα κανει το 1 απο τα 2, το αλλο οπως και εσυ δεν το ειχα κανει στην Ελλαδα και το βιβλιαριο μου ηταν σε αλλη γλωσσα,αλλα επειδη δεν εβγαλαν ακρη εκει μου εκαναν και τα 2 χωρις να ασχοληθουν πολυ..

17 ώρες πριν, Brashida είπε

Καλησπέρα,σχετικά με τα ατομικά στοιχεία που συμπληρώνεις ύψος βάρος εμβόλια κ.λ.π και σχετικά με τα εμβόλια έχω κάνει κάποια πχ τέτανος αλλά μου λείπει η 6η δόση όπως ανεμοβλογιά που δεν έχω νοσήσει και μινιγγιτιδα acw 135,στις ερωτήσεις δεν λέει ποσες δόσεις έκανες αλλά αν έχεις κάνει απλώς.δεν ξέρω αν πρέπει να τα απαντήσω η να τα αφήσω για το όταν πάω να τους εξηγήσω εκεί τι παίζει ακριβώς γιατί άκρη δεν βγαζουμε

αν υπαρχει αμφιβολια θα στα κανουν και τα δυο εκει..

19 ώρες πριν, Leonidas10 είπε

οσες και η κανονικη,για τους 9μηνους 12 η 15 ,για 8μηνους 12 και 6μηνους δεν θυμαμαι νομιζω 10.Οσες και οι κανονικες παντως.Απλα οπως σου ειπαν κ τα παιδια πανω,αυτες οι αδειες θεωρουνται ειδικες οποτε δεν μπορεις να παρεις 10 φοιτητικη 10 αναρρωτικη 10 αγροτικη.Πρεπει η να ειναι μονο μια κατηγορια η αν ειναι πιο χαλαροι στην μοναδα σου(πολυ σπανιο πραγμα σε οτι αφορα αδειες) ενας συνδυασμος αυτων, 5-5-5 ας πουμε.99% δεν θα σε αφησουν να τα συνδυασεις.

Στις 23/5/2019 στις 10:16 ΜΜ, qwertyuiop2 είπε

Tι πρέπει να κάνει κανείς για να γίνει οδηγός οποιουδήποτε μηχανήματος εκτός από τανκ ( 😛 ) ;   Έχω 6 χρόνια δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου και θα ήθελα να μου δώσει έστω μία δεξιότητα ο στρατός.

αν ψαχνουν οδηγους στην μοναδα σου(σε εμας πχ εψαχναν) απλα δηλωνεις και κανεις μαθηματα.Τα μαθηματα ειναι σε καναδεζα(ευκολο) και σταγιερ(θελει πολυ εξασκηση και ευκολα σε κοβουν).Γενικα στην θητεια μου δεν ειδα φανταρο να οδηγει σταγιερ,αλλα καναδεζες παρα πολλες φορες.Τωρα να σε δοκιμασουν να δουν αν ξερεις να οδηγεις το τζιπακι δεν παιζει,ε θεωρειται οτι γνωριζεις,τωρα αν κανεις καμια μ@@ και φουνταρεις μαζι με τον συνταγματαρχη ε θα εισαι φανταρος πολυ καιρο 😁 παντως σε εμας προσωπικα ο οδηγος δεν ειχε και πολλα  οφελη,αντε να γλιτωνε καμια αγγαρεια αλλα οταν εβγαινε κινηση εφευγε 7 το πρωι κ γυρνουσε το μεσημερι που οι υπολοιποι κοιμοντουσαν.Συν οτι καποια σαββατα και κυριακες εχωναν παντα τον φανταρο,σιγα μην βγει κινηση το στελεχος το σαββατοκυριακο.Μονο ο οδηγος του συνταγματαρχη εχει προνομια αλλα ειναι παντα το μεγαλυτερο βυσμα.Ετσι απλα δεν μπαινεις.

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν η αύξηση του μισθου των φαντάρων ισχύσει αναδρομικά; δηλαδή εμάς που ήδη υπηρετούμε θα μας δώσουν και 30-8.60 για τους υπόλοιπους μηνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Πήρα Μετάθεση και παω στρατονομια Καρδιτσα. ξερει κανεις να μ πει για εκει τι παιζει και τι θα ξαναχρειαστει να εχω μαζι μου?

Δημοσ.
Στις 24/5/2019 στις 5:00 ΜΜ, Leonidas10 είπε

Στις 24/5/2019 στις 5:05 ΜΜ, AristidisZ είπε

Νομίζω όση και κανονική 

Στις 24/5/2019 στις 5:22 ΜΜ, Leonidas10 είπε

22 ώρες πριν, Caiden είπε

Για τους 9μηνους ειναι 12 μερες. Θεωρειται ειδικη αδεια και "διαλεγεις" αναμεσα σε αναρρωτικη, φοιτητικη και αγροτικη

22 ώρες πριν, gregysuper είπε

9 μηνοι κ 8μηνοι 12 ημέρες ειδική (με αναρρωτική μέσα,).

6μηνοι νομίζω όσες οι κανονικές τους.

6 ώρες πριν, fastnq2 είπε

οσες και η κανονικη,για τους 9μηνους 12 η 15 ,για 8μηνους 12 και 6μηνους δεν θυμαμαι νομιζω 10.Οσες και οι κανονικες παντως.Απλα οπως σου ειπαν κ τα παιδια πανω,αυτες οι αδειες θεωρουνται ειδικες οποτε δεν μπορεις να παρεις 10 φοιτητικη 10 αναρρωτικη 10 αγροτικη.Πρεπει η να ειναι μονο μια κατηγορια η αν ειναι πιο χαλαροι στην μοναδα σου(πολυ σπανιο πραγμα σε οτι αφορα αδειες) ενας συνδυασμος αυτων, 5-5-5 ας πουμε.99% δεν θα σε αφησουν να τα συνδυασεις.

Το σύνολο των Ειδικών Αδειών (Αναρρωτική –Φοιτητική – Αγροτική) είναι 3 ημέρες άδειας για κάθε πλήρες δίμηνο Πραγματικής Στρατιωτικής Θητείας.

• Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, george1703 said:

Ξέρει κανείς αν η αύξηση του μισθου των φαντάρων ισχύσει αναδρομικά; δηλαδή εμάς που ήδη υπηρετούμε θα μας δώσουν και 30-8.60 για τους υπόλοιπους μηνες

Θα ξέρουμε μετά τις εκλογές, ανάλογα την διαφορά ανάμεσα στα 2 πρώτα κόμματα., αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. 😛 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...