divnt Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, christosx13 είπε Απο τη στιγμη που οπως ειπε ο φιλος εχει αγχος ολη μερα για ασημαντα πραγματα και ειναι ξαπλα ολη μερα σημαινει οτι αυτη ειναι η λαθος λυση. Για μενα ειναι μονοδρομος εστω να προσπαθησει να κανει τη θητεια κανονικα επειδη και το μοτιβο που ακολουθει θα τον βυθιζει με το περασμα του χρονου χειροτερα ενω μπορει να βγει απο εκει μεσω μιας κακης περιοδου στη ζωη που ειναι ο στρατος που σου ανταποδιδει πολλαπλα ομως μολις τελειωσεις. Ποια είναι αυτά τα πολλαπλά οφέλη που σου ανταποδίδει ο στρατός; Θα μπορούσαμε να μάθουμε;
ManFromEarth Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, christosx13 είπε Συγκρινεις ανομοια πραγματα δεν ξερω πως καταφερες ρε τζιμανι να συγκρινεις Την Αρρωστεια με καποιες φοβιες που αντιμετωπΙζει το παιδι που φαινεται πανεξυπνος, Εγω προτεινα κατι που ισως τον βοηθησει που τουλαχιστον αξιζει να προσπαθησει κι ας μην τα καταφερει τωρα αν εσυ το μονο που δυνασαι να προτεινεις ως λυση στο παλικαρι που ζητησε καποιες γνωμες στο φορουμ ειναι να συνεχισει να καθεται ξαπλα και κλεισμενος στο δωματιο περιμενοντας μεσα στο αγχος ληξη της αναβολης και το βαρος που θα κουβαλαει μεσα του απο διαφορες διαγνωσεις ψυχολογων τι να πω μακαρι να του ανορθωσες το ηθικο εστω και λιγο. Μερικα τιπς : 1. Οι ψυχολογικες ασθενειες ειναι και αυτες ασθενειες οπως οι σωματικες. Καποιες χρειαζονται φαρμακευτικη αγωγη για να θεραπευτουν, καποιες αλλες ιατρικη παρακολουθηση. Επομενως ναι, μπορουν να συγκριθουν με τις σωματικες. 2. Το οτι φαινεται πανεξυπνος ειναι παντελως ασχετο. Ολοι αρρωσταινουν, και οι εξυπνοι και οι χαζοι. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από ManFromEarth 1
christosx13 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Μερικα τιπς : 1. Οι ψυχολογικες ασθενειες ειναι και αυτες ασθενειες οπως οι σωματικες. Καποιες χρειαζονται φαρμακευτικη αγωγη για να θεραπευτουν, καποιες αλλες ιατρικη παρακολουθηση. Επομενως ναι, μπορουν να συγκριθουν με τις σωματικες. 2. Το οτι φαινεται πανεξυπνος ειναι παντελως ασχετο. Ολοι αρρωσταινουν, και οι εξυπνοι και οι χαζοι. Μα το παιδι αποψεις ζητησε κι εσεις μεχρι εκει μπορειτε να φτασετε δηλαδη να συνεχισει να κανει το ιδιο. Λογικα και ο γιατρος το ιδιο με σας του λεει ετσι? Η μηπως το βγαλατε αρρωστο το παιδι επειδη ειπε οτι εχει φουλ στρες! 8 λεπτά πριν, divnt είπε Ποια είναι αυτά τα πολλαπλά οφέλη που σου ανταποδίδει ο στρατός; Θα μπορούσαμε να μάθουμε; Οσο εισαι μεσα κανενα ωφελος μονο αρνητικα προσφερει για τα θετικα ρωτα τον πάτερα σου η κανεναν φιλο σου που πηγε Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από christosx13
divnt Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, christosx13 είπε Οσο εισαι μεσα κανενα ωφελος μονο αρνητικα προσφερει για τα θετικα ρωτα τον πάτερα σου η κανεναν φιλο σου που πηγε Σε ευχαριστώ πολυ για την συμβουλή του ποιον να ρωτήσω. Παρ’ όλα αυτα, θα επιθυμούσα να μου απαντησεις (αν θελεις φυσικά). Οποτε ξανά, ποια ειναι αυτα τα πολλαπλά οφέλη που σου ανταποδίδει ο στρατός αφού τελειώσεις; 1
christosx13 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, divnt είπε Σε ευχαριστώ πολυ για την συμβουλή του ποιον να ρωτήσω. Παρ’ όλα αυτα, θα επιθυμούσα να μου απαντησεις (αν θελεις φυσικά). Οποτε ξανά, ποια ειναι αυτα τα πολλαπλά οφέλη που σου ανταποδίδει ο στρατός αφού τελειώσεις; Παρα πολλα και μακροπροθεσμα που βαριεμαι να γραψω αλλα τα βασικα ειναι οτι παυεις να εισαι παιδακι κι ενα δευτερο οτι μαθαινεις τις ανθρωπινες συμπεριφορες καλυτερα και μαθαινεις τις αντοχες σου σε δυσκολες καταστασεις οπως και πως να αντιμετωπιζεις δυσκολιες. Τα παντα σου φαινονται ευκολοτερα μετα απο τη θητεια ενω εκτιμας πραγματα και καταστασεις καλυτερα. Τα υπολοιπα ας τα μαθεις απο αλλου. η να τα διαπιστωσεις ο ιδιος. Και αν νομιζεις οτι ημουν η ειμαι στρατοκ@@@λος θα σου ελεγα μαλλον το αντιθετο. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από christosx13
divnt Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, christosx13 είπε Παρα πολλα και μακροπροθεσμα που βαριεμαι να γραψω αλλα τα βασικα ειναι οτι παυεις να εισαι παιδακι κι ενα δευτερο οτι μαθαινεις τις ανθρωπινες συμπεριφορες καλυτερα και μαθαινεις τις αντοχες σου σε δυσκολες καταστασεις οπως και πως να αντιμετωπιζεις δυσκολιες. Τα παντα σου φαινονται ευκολοτερα μετα απο τη θητεια ενω εκτιμας πραγματα και καταστασεις καλυτερα. Τα υπολοιπα ας τα μαθεις απο αλλου. η να τα διαπιστωσεις ο ιδιος. Και αν νομιζεις οτι ημουν η ειμαι στρατοκ@@@λος θα σου ελεγα μαλλον το αντιθετο. Να σου πω αρχικά πως διαφωνούμε. Παιδακι; Μάλιστα... (που λένε και στον στρατό). Οποιος δλδ για τον Α, Β λόγο δεν εχει υπηρετήσει, θεωρείται ακόμα παιδάκι. Μαλλον εισαι της λογικής που είχαν παλιά πως μέχρι να πάει καποιος στρατό, δεν ειναι άντρας. Η οπως και το μέχρι να γαμ**εις, δεν εχεις γίνει άνδρας. Όμορφα πράγματα. Το οτι μαθαίνεις καλυτερα την ανθρώπινη συμπεριφορά, δεν ειναι απαραίτητο. Οταν εισαι μεσα με κάθε καρυδιάς καρύδι που τελειώνοντας δεν πρόκειται να ξανά εχεις επαφή, δεν θα σου χρειαστεί. Ανθρώπινες συμπεριφορές μαθαίνεις εξω στην (πολιτική) ζωη έχοντας επαφή με αξιόλογο κόσμο. Δεν χρειάζεται να μπεις στρατό απαραίτητα για να γίνει αυτο. Δεν ξερω ποτε πηγες στρατό, αλλα να σε ενημερώσω πως πλέον οι στρατιώτες ειναι για τις αγγαρείες και μονο. Το ίδιο δύσκολες και πολυ σκληρότερες, ειναι και οι συνθήκες εξω στην πραγματική ζωη. Όσο για το αν εκτιμάς καλυτερα κάποιες καταστασεις μετά την θητεία, η γνώμη μου ειναι πως αρκεί να εχει κάποιος την στοιχειώδη λογική να εκτιμήσει τη κάθε στιγμη της ζωής του οπως πρεπει. Και τελος, με το ζόρι δεν πρόκειται να γίνει ποτε τιποτα οπως πρεπει να γίνει. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
christosx13 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, divnt είπε Να σου πω αρχικά πως διαφωνούμε. Παιδακι; Μάλιστα... (που λένε και στον στρατό). Οποιος δλδ για τον Α, Β λόγο δεν εχει υπηρετήσει, θεωρείται ακόμα παιδάκι. Μαλλον εισαι της λογικής που είχαν παλιά πως μέχρι να πάει καποιος στρατό, δεν ειναι άντρας. Η οπως και το μέχρι να γαμ**εις, δεν εχεις γίνει άνδρας. Όμορφα πράγματα. Το οτι μαθαίνεις καλυτερα την ανθρώπινη συμπεριφορά, δεν ειναι απαραίτητο. Οταν εισαι μεσα με κάθε καρυδιάς καρύδι που τελειώνοντας δεν πρόκειται να ξανά εχεις επαφή, δεν θα σου χρειαστεί. Ανθρώπινες συμπεριφορές μαθαίνεις εξω στην (πολιτική) ζωη έχοντας επαφή με αξιόλογο κόσμο. Δεν χρειάζεται να μπεις στρατό απαραίτητα για να γίνει αυτο. Δεν ξερω ποτε πηγες στρατό, αλλα να σε ενημερώσω πως πλέον οι στρατιώτες ειναι για τις αγγαρείες και μονο. Το ίδιο δύσκολες και πολυ σκληρότερες, ειναι και οι συνθήκες εξω στην πραγματική ζωη. Όσο για το αν εκτιμάς καλυτερα κάποιες καταστασεις μετά την θητεία, η γνώμη μου ειναι πως αρκεί να εχει κάποιος την στοιχειώδη λογική να εκτιμήσει τη κάθε στιγμη της ζωής του οπως πρεπει. Και τελος, με το ζόρι δεν πρόκειται να γίνει ποτε τιποτα οπως πρεπει να γίνει. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Μα δεν σου ειπε κανενας να συμφωνησεις ουτε θα επρεπε υποχρεωτικα να εχουμε τις ιδιες αποψεις. Το λαθος ειναι οτι δεν μενεις σε αυτα που γραφω αλλα βαζεις λογια που δεν ειπα η ειπα αλλιως και βγαζεις και τελικο συμπερασμα σαν να μην υπαρχει πιο σωστη αποψη απο τη δικη σου. Εγω σου ειπα απλα την γνωμη μου κι οχι οπως εσυ που παρουσιαζεις τις αποψεις σου ως τις μονες λογικες στον κοσμο. Καλως η κακως εδω που γεννηθηκαμε ο στρατος ειναι υποχρεωτικος και το φυσιολογικο ειναι ολοι να πανε να το τελειωνουν. Αντιρρησιες αναρχικοι κλπ ας πανε να πληρωσουν μια περιουσια για να αγορασουν μια εκπαιδευση η εστω αγγαρεια μερικων μηνων που θα μαθαιναν 5 πραγματα ωστε να μη μπερδευουν το κουμπουρι με αγγουρι. Τωρα οκ η συζητηση αυτη δεν προκειται να οδηγησει πουθενα εγω θα παρουσιαστω στο τελος κι ως υπερμαχος του στρατου που στην ουσια δε γουσταρω κι εσυ δεν προκειται να καταλαβεις οσα ανεφερα αφου ισως δεν εχεις διαθεση να δεις εκ των εσω αλλα παρολα αυτα εκφερεις αποψη. Για αυτο σου ειπα να ρωτησεις τον πατερα σου η κανεναν απο το περιβαλλον σου καλυτερα. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από christosx13
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Άποψή μου είναι πως καλύτερο μέρος από το στρατό για να δεις πώς πραγματικά είναι η κοινωνία και όχι ο μικρόκοσμος στον οποίο κινείται ο καθένας μας (παρέες, φίλοι, γνωστοί, εργασιακό περιβάλλον) δεν υπάρχει. Μέχρι το στρατό, νόμιζα πραγματικά πως, αν όχι όλοι, ένα σεβαστό ποσοστό της κοινωνίας σκεφτόταν όπως εγώ. Μετά το στρατό, έλεγα πως, αν βρω δέκα ανθρώπους να συνεννοηθώ πραγματικά στη ζωή μου, θα είμαι τυχερός: συναντάς τα πάντα εκεί μέσα. Και απαλάσσεσαι κι από ορισμένες ψευδαισθήσεις. Με τι κόστος, θα πει κανείς; Με το κόστος να μη χωρίζεις τις υποχρεώσεις σου σε αυτές που γουστάρεις και αυτές που δεν γουστάρεις και, κυρίως, να μη χώνεις το συνάνθρωπό σου. Γιατί, καθένα από τα παλλικάρια που δεν έκαναν θητεία γιατί πονούσε το δαχτυλάκι τους ή "υπηρέτησαν" μία μέσα έξι έξω στην πρωτεύουσα, έχωναν όλους εμάς που υπηρετήσαμε στον Έβρο και στα νησιά: σε μονάδα που σε καιρό ειρήνης έπρεπε να έχει ογδόντα άτομα, όταν πήρα μετάθεση τους τελευταίους τέσσερις μήνες της δεκαοκτάμηνης τότε θητείας μου, άφησα πίσω 28 συναδέλφους... Πείτε με αφελή, τη μέρα που έφυγα, όμως, ντρεπόμουν. Όχι γιατί έκανα κάτι που δεν δικαιούμουν. Κοντά ένα χρόνο κάθισα στον Έβρο, τέρμα βορρά. Την Ορεστειάδα την είδα μία φορά και την Αλεξανδρούπολη καμία (περαστικός μόνο στα δρομολόγια). Άφησα πίσω όμως συναδέλφους και φίλους, που έβγαζαν δουλειά για άλλους 52. Από εκεί και πέρα, και χρήσιμα πράγματα έμαθα λόγω ειδικότητας, κι υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσα να τα είχα αξιοποιήσει στη ζωή μου (οδηγός βαρέων/ειδικών οχημάτων). Γενικά, όπως στα πάντα, είναι πού θα πέσεις: εγώ έκανα μια δουλειά καθημερινά με αρχή μέση και τέλος, κι έβλεπα πρακτικό αποτέλεσμα σε αυτό που έκανα: κάποιοι έτρωγαν ψωμί γιατί το πήγαινα εγώ, κάποιοι ζεσταίνονταν γιατί τους πήγαινα πετρέλαιο, κάποιοι πετούσαν γιατί τους πήγαινα κηροζίνη. Βοήθησε πολύ αυτό, το ότι ήταν μια δουλειά με αντικείμενο. Ο αδερφός μου, βαριοπλίτης, εκτός από τις ασκήσεις, υπάλληλος γραφείου ήταν με πολλή και σαχλή γραφειοκρατεία, και μετά αποψιλώσεις και γενικά δουλειές για να απασχολούνται οι στρατιώτες. Δεν τον βρήκα άχρηστο το στρατό. Λάθος δομημένο, ναι. Σπάταλο, ναι. Άχρηστο, όχι. Δεν κατηγορώ αυτούς που θέλουν να τη σκαπουλάρουν, απλά το λέω ειλικρινά πως δεν μετανιώνω που πήγα. Με τα καλά και τα άσχημα. Κι είχε κι από τα δύο. Πολλά. 6 1
pontez2 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Snoob είπε Άποψή μου είναι πως καλύτερο μέρος από το στρατό για να δεις πώς πραγματικά είναι η κοινωνία και όχι ο μικρόκοσμος στον οποίο κινείται ο καθένας μας (παρέες, φίλοι, γνωστοί, εργασιακό περιβάλλον) δεν υπάρχει. Μεγάλο σχολείο ο στρατός στο να μάθεις πως λειτουργουν αργοτερα στις πολυεθνικές οι συνάδελφοι. Χωσιματα, βυσματα, πισωμαχαιρώματα, πάσες. Ισως το μόνο πράγμα που μου έμεινε και με προετοιμασε για τη καριέρα μου. Το μόνο κακό, ειναι οτι επειδή δεν υπάρχουν γυναίκες, νομίζεις οτι η γυναίκα ειναι καλύτερη συνάδελφος.Μέχρι που θα εργαστείς και θα αντιληφθείς τη πικρή αλήθεια Aπλά πολλοί οι 18μήνες.
divnt Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, christosx13 είπε Μα δεν σου ειπε κανενας να συμφωνησεις ουτε θα επρεπε υποχρεωτικα να εχουμε τις ιδιες αποψεις. Το λαθος ειναι οτι δεν μενεις σε αυτα που γραφω αλλα βαζεις λογια που δεν ειπα η ειπα αλλιως και βγαζεις και τελικο συμπερασμα σαν να μην υπαρχει πιο σωστη αποψη απο τη δικη σου. Εγω σου ειπα απλα την γνωμη μου κι οχι οπως εσυ που παρουσιαζεις τις αποψεις σου ως τις μονες λογικες στον κοσμο. Καλως η κακως εδω που γεννηθηκαμε ο στρατος ειναι υποχρεωτικος και το φυσιολογικο ειναι ολοι να πανε να το τελειωνουν. Αντιρρησιες αναρχικοι κλπ ας πανε να πληρωσουν μια περιουσια για να αγορασουν μια εκπαιδευση η εστω αγγαρεια μερικων μηνων που θα μαθαιναν 5 πραγματα ωστε να μη μπερδευουν το κουμπουρι με αγγουρι. Τωρα οκ η συζητηση αυτη δεν προκειται να οδηγησει πουθενα εγω θα παρουσιαστω στο τελος κι ως υπερμαχος του στρατου που στην ουσια δε γουσταρω κι εσυ δεν προκειται να καταλαβεις οσα ανεφερα αφου ισως δεν εχεις διαθεση να δεις εκ των εσω αλλα παρολα αυτα εκφερεις αποψη. Για αυτο σου ειπα να ρωτησεις τον πατερα σου η κανεναν απο το περιβαλλον σου καλυτερα. Προφανώς και δεν υποχρεούται κανένας απο τους δυο μας να συμφωνήσει. Κουβέντα κανουμε, ο καθένας με τις απόψεις του. Δεν νομίζω να έβαλα λόγια στα γραφόμενα σου, αν το εκανα με συγχωρείς. Και εγω λεω την γνώμη μου οπως ο καθένας. Το αν ειναι σωστή η οχι... ας το αφήσουμε. Για να εκφέρω άποψη οπως λες, καποια ψιλοπράγματα θα γνωρίζω. Οπως και εσυ ειπες πως δεν εισαι στρατοκαυλος κλπ, ετσι και εγω σου λεω και ας έρθει αυτο που θα πω σε αντίθεση με τα προηγούμενα μηνύματα μου, πως δεν θα ειχα κανενα προβλημα με τον στρατό αν η θητεία ηταν 2 μηνες και να γινόταν ομως ουσιαστική και πραγματική εκπαίδευση (και μονο εκπαίδευση). Να πεις οτι ναι, σε περίπτωση που πρεπει να υπερασπιστώ την πατρίδα, εχω μάθει και 2 Βασικα πράγματα. Οχι αυτο το θέατρο του παραλόγου που γίνεται τωρα. Όσο για τους αντιρρησίες/αναρχικούς κλπ, ουδεμία σχέση εχω. Φιλικά ολα τα παραπάνω. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από divnt 1
christosx13 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, divnt είπε Προφανώς και δεν υποχρεούται κανένας απο τους δυο μας να συμφωνήσει. Κουβέντα κανουμε, ο καθένας με τις απόψεις του. Δεν νομίζω να έβαλα λόγια στα γραφόμενα σου, αν το εκανα με συγχωρείς. Και εγω λεω την γνώμη μου οπως ο καθένας. Το αν ειναι σωστή η οχι... ας το αφήσουμε. Για να εκφέρω άποψη οπως λες, καποια ψιλοπράγματα θα γνωρίζω. Οπως και εσυ ειπες πως δεν εισαι στρατοκαυλος κλπ, ετσι και εγω σου λεω και ας έρθει αυτο που θα πω σε αντίθεση με τα προηγούμενα μηνύματα μου, πως δεν θα ειχα κανενα προβλημα με τον στρατό αν η θητεία ηταν 2 μηνες και να γινόταν ομως ουσιαστική και πραγματική εκπαίδευση (και μονο εκπαίδευση). Να πεις οτι ναι, σε περίπτωση που πρεπει να υπερασπιστώ την πατρίδα, εχω μάθει και 2 Βασικα πράγματα. Οχι αυτο το θέατρο του παραλόγου που γίνεται τωρα. Όσο για τους αντιρρησίες/αναρχικούς κλπ, ουδεμία σχέση εχω. Φιλικά ολα τα παραπάνω. Στη δευτερη παραγραφο απο το τελευταιο σχολιο σου εχεις απολυτο δικιο και τελικα συμφωνω κι εγω. Δεν εχει ουσια να μπαινει ενα νεο παιδι μεσα για 10-12 μηνες η 18 που πηγα εγω το 1996 και στην ουσια η καθαρη εκπαιδευση να μην ειναι παραπανω απο 3 μηνες συνολικα. Οχι 2 μηνες που λες αλλα 5-6 μηνες για ολους με κανονικους εκπαιδευτες κι οχι κομπλεξικους εφεδρους που πηραν σαρδελα να σου κανουν καψωνια και αγγαρειες. Αυτο το οτι πρεπει να χασεις 1-1,5 χρονο απο τη ζωη σου για να κοιμασαι να καπνιζεις και να τρως κρουασαν τους πιο πολλους μηνες συμφωνω μαζι σου. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από christosx13 2
phanispal Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Snoob, καλά όλα αυτά και ίσως όντως να υπάρχει κάποια χρησιμότητα, αλλά για άβγαλτους 18χρονους που δεν έχουν ιδέα τι κυκλοφορεί εκεί έξω. Για μένα απ' τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η θητεία, θα έπρεπε να σε καλούσαν υποχρεωτικά στα 18. Στα 27 που πήγα εγώ, τι να καταλάβω και πώς να ωφεληθώ; Θα μου πεις, δεν υπάρχουν άβγαλτοι 27χρονοι; Θα υπάρχουν, αλλά δε νομίζω ότι είναι ο μέσος όρος. 5
babble tribe Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Καλησπέρα εχω διαγνωση ασπεργκερ εδω και καποια χρονια και καποιες αλλες διαταραχες (σοβαρες) σε σχεση με τον υπνο (εχω διαγνωση επισης και αναλυτικο φακελο). Εχω ακομα εναν χρονο αναβολη λογο σπουδων και συντομα θα φυγω στο εξωτερικο για εργασια συνεπως και θελω να κλεισω το θεμα του στρατου. Ειδα στο ΦΕΚ οτι ο αυτισμος, και αλλες σχετικες διαταραχες υπαγεται σε απευθειας I5 χωρις περιοδους αναβολης πχ ελα σε ενα χρονο κλπ. Να παω να διακοψω την αναβολη μου με τις διαγνωσεις που εχω και να τους εκτυπωσω και το ΦΕΚ ή να παω απο τα ΚΕΠΑ να μου βαλουν ενα ποσοστο λογικα 50% ή 67% λογο ασπεργκερ (αναλογα με την επιτροπη...μεγαλη ιστορια) και με αυτο το χαρτι απο τα ΚΕΠΑ να παω να κανω αναβολη; Εχω διαβασει οτι με 67% δεν παιρνας καν επιτροπη γνωριζει κανεις αν ισχυει αυτο;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, phanispal είπε Snoob, καλά όλα αυτά και ίσως όντως να υπάρχει κάποια χρησιμότητα, αλλά για άβγαλτους 18χρονους που δεν έχουν ιδέα τι κυκλοφορεί εκεί έξω. Για μένα απ' τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η θητεία, θα έπρεπε να σε καλούσαν υποχρεωτικά στα 18. Στα 27 που πήγα εγώ, τι να καταλάβω και πώς να ωφεληθώ; Θα μου πεις, δεν υπάρχουν άβγαλτοι 27χρονοι; Θα υπάρχουν, αλλά δε νομίζω ότι είναι ο μέσος όρος. Βασικά όσοι πάνε 18, φεύγουν πρώτη φορά απο τη μαμά και το μπαμπά και έχουν καμία ενδιαφέρουσα ειδικότητα, μπορεί να περάσουν καλα και να γουστάρουν. Όσοι πανε 24+, μετράνε τις μέρες σα φυλακισμένοι γιατί πρώτον όπως λες έχουν ήδη "ξυπνήσει" και δεύτερον σχεδόν όλοι κάτι αφήνουν, δουλειά, μεταπτυχιακά, σχέσεις, έχουν μια ζωή που τη βάζουν στον πάγο (ή την παρατάνε) για να κάνουν καθαριότητες, σκοπιές με απαρχαιωμένα όπλα και ασβεστώματα. Όσο περνάνε τα χρόνια βαραίνεις, γίνεσαι και πιο καλοπερασάκιας και η μαυρίλα του στρατού πολλαπλασιάζεται. Δε τα γράφεις τόσο εύκολα όλα στα @@ σου 4
vagos789 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 55 λεπτά πριν, babble tribe είπε Καλησπέρα εχω διαγνωση ασπεργκερ εδω και καποια χρονια και καποιες αλλες διαταραχες (σοβαρες) σε σχεση με τον υπνο (εχω διαγνωση επισης και αναλυτικο φακελο). Εχω ακομα εναν χρονο αναβολη λογο σπουδων και συντομα θα φυγω στο εξωτερικο για εργασια συνεπως και θελω να κλεισω το θεμα του στρατου. Ειδα στο ΦΕΚ οτι ο αυτισμος, και αλλες σχετικες διαταραχες υπαγεται σε απευθειας I5 χωρις περιοδους αναβολης πχ ελα σε ενα χρονο κλπ. Να παω να διακοψω την αναβολη μου με τις διαγνωσεις που εχω και να τους εκτυπωσω και το ΦΕΚ ή να παω απο τα ΚΕΠΑ να μου βαλουν ενα ποσοστο λογικα 50% ή 67% λογο ασπεργκερ (αναλογα με την επιτροπη...μεγαλη ιστορια) και με αυτο το χαρτι απο τα ΚΕΠΑ να παω να κανω αναβολη; Εχω διαβασει οτι με 67% δεν παιρνας καν επιτροπη γνωριζει κανεις αν ισχυει αυτο; Ο στρατος βλεπει καθε περιπτωση ξεχωριστα και αποφασιζει... αναλογα με το πως ξυπνησε το πρωι αυτος που σε εξεταζει Μπορει να σε βγαλει Ι4 αοπλο γιατι "ετσι",μπορει να σε βγαλει Ι3,Ι5,οτι θελει κανει.Πιθανοτερο σεναριο να δωθει μια αναβολη για ενα ετος και σε δευτερο χρονο να αποφασιστει οριστικα τι θα γινει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις