Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, adrikos1994 είπε

Ρε παιδιά μου ήρθε το χαρτι εντωμεταξύ είμαι απόφοιτος πανεπιστημίου και έχει ένδειξη οπλίτη να τους πάρω τηλ η να το αφήσω έτσι, ούτος ή άλλος δε πάω για δόκιμος, απλά θέλω να ρωτήσω θα θεωρούμαι ότι ούτε λύκειο έχω βγαλει; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, adrikos1994 είπε

Ρε παιδιά μου ήρθε το χαρτι εντωμεταξύ είμαι απόφοιτος πανεπιστημίου και έχει ένδειξη οπλίτη να τους πάρω τηλ η να το αφήσω έτσι, ούτος ή άλλος δε πάω για δόκιμος, απλά θέλω να ρωτήσω θα θεωρούμαι ότι ούτε λύκειο έχω βγαλει; 

Μην αγχωνεσαι, πιθανοτατα αυτοι που θα σε τρεχουν δεν θα εχουν βγαλει οντως λυκειο, οποτε ξεχασε αυτα που ξερεις (κυριως τη λογικη) και απλα ασε το χρονο να περναει. :rolleyes:

παιδια μου ηρθε το χαρτι καταταξησ και με λεει πεζικο ΥΕΑ τι ειναι αυτο και λεει πισω αν εχω προσοντα για ΥΕΑ να παω στην στρατολογια για διορθωση δεν ξερω τι φαση και τι ειναι αυτο λεει αποφοιτοσ λιου και ανω η ανωτερασ τεχνικησ σχολησ η αλλλων ισοτιμων σχολων εγω ειμαι γραμμενοσ σε τει και επισησ τελειωσα ιιεκ φυσικοθεραπειασ απλα ουτε πρακτικη εχω κανει ουτε πιστοποιηση εχω επειδη ειπα να κανω πρωτα στρατο τι λετε να κανω και γιατι εγινε αυτο εφοσον δεν ζητησα για ΥΕΑ

1 ώρα πριν, DevilAngel123 είπε

παιδια μου ηρθε το χαρτι καταταξησ και με λεει πεζικο ΥΕΑ τι ειναι αυτο και λεει πισω αν εχω προσοντα για ΥΕΑ να παω στην στρατολογια για διορθωση δεν ξερω τι φαση και τι ειναι αυτο λεει αποφοιτοσ λιου και ανω η ανωτερασ τεχνικησ σχολησ η αλλλων ισοτιμων σχολων εγω ειμαι γραμμενοσ σε τει και επισησ τελειωσα ιιεκ φυσικοθεραπειασ απλα ουτε πρακτικη εχω κανει ουτε πιστοποιηση εχω επειδη ειπα να κανω πρωτα στρατο τι λετε να κανω και γιατι εγινε αυτο εφοσον δεν ζητησα για ΥΕΑ

νομιζω ολους υεα τους βαλανε και οποιος τους κατσει. και εμενα με βαλανε που απλα τελειωσα ενα ιεκ

παντως εχω ακουσει οτι παιρνεις κανα 500ικο, νοτ μπαντ, αλλα ακουσα επισης οτι πρεπει να μεινεις εκτος του στρατοπεδου. ισχυει αυτο? αν ναι, κλαμα οποιος ειναι σε νησι καλοκαιριατικα, σε κανα παγκακι τον βλεπω

ΥΕΑ στο χαρτι ερχεται σε οσους εχουν τελειωσει τουλαχιστον το Λυκειο. Απο εκει και περα δεν σε υποχρεωνουν να γινεις ΥΕΑ. Η θητεια ειναι 14μηνη. Πληρωνεσαι αλλα δεν μενεις στο στρατοπεδο, αρα πρεπει να νοικιασεις κατι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

ΥΕΑ στο χαρτι ερχεται σε οσους εχουν τελειωσει τουλαχιστον το Λυκειο. Απο εκει και περα δεν σε υποχρεωνουν να γινεις ΥΕΑ. Η θητεια ειναι 14μηνη. Πληρωνεσαι αλλα δεν μενεις στο στρατοπεδο, αρα πρεπει να νοικιασεις κατι. 

σιτιση επισης εκτος στρατοπεδου? γενικα τι εγκαταστασεις/υπηρεσιες του στρατοπεδου θα μπορουσε να χρησιμοποιησει ενας υεα? ντουζιερες πχ

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Τις ντουζιέρες όλοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Λες να πηγαίνεις για εκπαίδευση 3 βδομάδες και να μην σου επιτρέπουν να πλυθείς? 😂

4 λεπτά πριν, billsnake21 είπε

Τις ντουζιέρες όλοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Λες να πηγαίνεις για εκπαίδευση 3 βδομάδες και να μην σου επιτρέπουν να πλυθείς? 😂

ικανους τους εχω 😂

21 λεπτά πριν, billsnake21 είπε

17 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ικανους τους εχω 😂

Πρεπει να εχουμε ρεαλιστικες συνθηκες πολεμου 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να πάει κανείς για δόκιμος έχει και τα καλά του και τα κακά του.

Τα καλά:

Όταν πας στη μονάδα (μετά τις όποιες εκπαιδεύσεις προηγηθούν) είσαι μέσα "ώρες γραφείου". Πας το πρωί και φεύγεις το μεσημέρι και πας σπίτι σου, εκτός των ημερών που έχεις υπηρεσία ή παίζει κάποια άσκηση. Έξω, μπανάκια (αν είσαι σε νησί), βολτούλες και τα ρέστα. 

Εννοείται πως δε μένεις μέσα στο θάλαμο με την όποια ποδαρίλα, φασαρία, κλπ

Φυσικά δεν έχεις τις αγγαρείες των φαντάρων (σκουπίδια, μαγειρία, κλπ)

Παίρνεις μισθό που δεν έχει σχέση με τα κέρματα των φαντάρων που παρουσιαστήκατε μαζί, από τους οποίους φυσικά είσαι και ανώτερος 

Τα κακά:

Για να μένεις έξω πρέπει να νοικιάσεις σπίτι πράγμα συνήθως ακριβό με το μισθό που θα παίρνεις. Επίσης το γεγονός ότι θα είσαι τη μισή μέρα έξω σημαίνει και παραπάνω έξοδα που θα κάνεις γυρίζοντας δεξιά κι αριστερά. Θα πρέπει να τσοντάρεις και από το κομπόδεμα που έχεις από πριν (αν έχεις).

Δεν έχεις τις αγγαρείες των φαντάρων αλλά θα φας το χωσίματα των αξιωματικών. Μπορεί να μην αφορούν καθάρισμα τουαλέτας αλλά έχουν κι αυτοί πράγματα που ψάχνουν να φορτώσουν αλλού. Επίσης μπορεί τυπικά να είσαι αξιωματικός αλλά ουσιαστικά είσαι κάτω-κάτω στην πυραμίδα. Οι μόνιμοι υπαξιωματικοί είναι πιο ψηλά από σένα.

Η θητεία είναι αρκετά παραπάνω.

Και βέβαια και η αρχική εκπαίδευση που θα κάνεις δεν έχει σχέση με αυτή των απλών φαντάρων (πιο ράμπο κατάσταση)

ΥΓ Φυσικά πάντα παίζει το σενάριο να αποσπαστείς σε φυλάκιο σε κάνα βουνό με 6-7 φαντάρους και άρα να τη βιώσεις την ποδαρίλα που λέγαμε, αφού εκεί δεν παίζουν ιδιαίτερες εγκαταστάσεις

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Οι μόνιμοι υπαξιωματικοί είναι πιο ψηλά από σένα. 

Αυτό δεν ισχύει - οι υπαξ είναι από κάτω σου.

Τα άλλα σε γενικές γραμμές σωστά τα λες.

Το κυριότερο αρνητικό είναι πως έχεις ευθύνες αξιωματικού και επειδή δεν ξέρεις τι παίζει μπορεί να μπλέξεις.

Και άλλο μεγάλο αρνητικό η μεγαλύτερη θητεία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...