ProponitisTouKanape Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 10 ώρες πριν, elorant είπε Η Ελλάδα ήδη έχει τις μεγαλύτερες δαπάνες σε μισθολογία από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ αναλογικά με τον πληθυσμό. Στρατιωτικούς έχουμε δεν χρειαζόμαστε κι άλλους. Βεβαια οι δαπανες για την αμυνα καθοριζονται με βαση το ΑΕΠ και οχι τον πληθυσμο. Γενικοτερα υπαρχει μεγαλη πιεση απο τις ΗΠΑ ωστε ολες οι χώρες να ξοδεύουν το 2% του ΑΕΠ για αμυνα ετησιως κι η Ελλαδα είναι απο τις ελάχιστες χώρες που πιάνει αυτό το στόχο (μαζι με τις ΗΠΑ και το ΗΒ). 12 ώρες πριν, DrFreeman είπε Συμφωνώ, με την προυπόθεση πως θα κατανοήσουν όλοι τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Οι Ενοπλες Δυνάμεις μιας κατακερματισμένης γεωγραφικά και κατά το ήμιση νησιωτικής χώρας, απαιτούν πολλές θυσίες για να λειτουργήσουν σωστά. Αν δεν έχεις προσωπικό λόγω απουσίας κληρωτών θα πρέπει να προσλάβεις μόνιμο προσωπικό. Αυτό σημαίνει χρήματα, πολλά χρήματα. Αύξηση λοιπόν των εξοπλιστικών δαπανών σε σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ - είναι άραγε εφικτό; Προσωπικά είμαι υπερ, καθώς έτσι εξασφαλίζεις το μέγιστο επίπεδο ποιότητας, εξειδίκευσης και αποτελεσματικότητας στις δυνάμεις σου, αλλά όποιος νομίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με το παρόν μόνιμο προσωπικό αριθμητικά, ειδικά με την πλήρη απουσία προσλήψεων εδώ και 10 χρόνια σχεδόν (με την εξαίρεση λίγων δεκάδων ετησίως από τις στρατιωτικές σχολές), πλανάται πλάνην οικτραν... Η καλύτερη ενδιάμεση λύση είναι να δίνουν τη δυνατότητα να εξαγοράσει κάποιος τη θητεία του απο τα 18 κιόλας, αποζημιώνοντας το δημόσιο με τον καθαρό μισθό ενός ΕΠΟΠ. Πληρώνεις ουσιαστικά κάποιον να κάνει τη θητεία σου. Και έσοδα έχεις και κινείσαι στη λογική του επαγγελματικού στρατού που σαφώς είναι πιο αποτελεσματικός απο τον σημερινό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neoss Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 12/4/2019 στις 11:35 ΠΜ, engfirm17 είπε Και εγώ για σεπτέμβριο πήγαινα (η καλύτερη επιλογή), πλέον, την έκοψα για Αύγουστο! Ο νοέμβριος δεν με έψηνε γιατί κάνεις όλο το επόμενο καλοκαίρι μέσα... Ας μας πούν και οι υπόλοιποι τις απόψεις τους...Όσον αφορα τις ημερομηνίες που ρωτάς, κανείς δεν μπορεί να ξέρει, λίγες βδομάδες πριν βγαίνουν, εδώ τα παιδιά του μαιού που μπαίνουν σε 3-4 βδομάδες και ακόμα δεν ξέρουν.. Ναι έτσι το σκεφτόμουν και εγώ, ο Αυγουστος είναι πιο κοντά στον καταργημένο Σεπτέμβρη. Ναι το αντιλήφθηκα αυτό, απλώς έλεγα μήπως καμιά ιδέα άμα έχει κανείς με βάση προηγούμενα έτη πότε παίρναν Ιούλιο Σεπτέμβρη...Σκέφτηκα, στρατός είναι, μπορεί λόγω της ιδιαιτερότητας του μήνα (διακοπές, γιορτές) ίσως να μεταθέτουν και λίγο την κατάταξη. Παιδιά μία άποψη ή κάποιος που να γνωρίζει αυτά που ρώτησα στο αρχικό μου μήνυμα στη σελίδα 127 του θρεντ, υπάρχει? 5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Βεβαια οι δαπανες για την αμυνα καθοριζονται με βαση το ΑΕΠ και οχι τον πληθυσμο. Γενικοτερα υπαρχει μεγαλη πιεση απο τις ΗΠΑ ωστε ολες οι χώρες να ξοδεύουν το 2% του ΑΕΠ για αμυνα ετησιως κι η Ελλαδα είναι απο τις ελάχιστες χώρες που πιάνει αυτό το στόχο (μαζι με τις ΗΠΑ και το ΗΒ). Η καλύτερη ενδιάμεση λύση είναι να δίνουν τη δυνατότητα να εξαγοράσει κάποιος τη θητεία του απο τα 18 κιόλας, αποζημιώνοντας το δημόσιο με τον καθαρό μισθό ενός ΕΠΟΠ. Πληρώνεις ουσιαστικά κάποιον να κάνει τη θητεία σου. Και έσοδα έχεις και κινείσαι στη λογική του επαγγελματικού στρατού που σαφώς είναι πιο αποτελεσματικός απο τον σημερινό. Ναι είμαστε πάντα πάνω απ τον στόχο κιόλας. Υπήρξε μία μείωση, μετά αύξηση και τώρα πάλι μείωση στο 2,2% το 2018,. Δες και εδώ κάποια στοιχεία "Πρώτες σε δαπάνες ως προς το ΑΕΠ είναι οι ΗΠΑ με 3,39%, η Ελλάδα με 2,22%, το ΗΒ με 2,15%, η Εσθονία με 2,07, η Πολωνία με 2,05%, η Λετονία με 2,03% και η Λιθουανία με 2%. Ωστόσο η Ελλάδα δεν πληροί τη δεύτερη σύσταση του ΝΑΤΟ για κατανομή του 20% αυτής της δαπάνης σε εξοπλισμούς καθώς προς αυτόν το σκοπό διαθέτει μόνο το 12,4% των αμυντικών δαπανών της - η 7 χειρότερη επίδοση στη συμμαχία. Μόνο 16 Κράτη Μέλη του ΝΑΤΟ διαθέτουν το 20% των αμυντικών τους δαπανών σε εξοπλισμούς, με πρώτο το Λουξεμβούργο (41,8%) και τέταρτη την Τουρκία (με 31,6% που ωστόσο διαθέτει μόλις το 1,64% του ΑΕΠ της στην άμυνα). Αναλυτικά η Ελλάδα δαπάνησε 4,934 δις το 2011, 4,384 δις το 2012, 3,999 δις το 2013, 3,939 δις το 2014, 4,073 δις το 2015, 4,190 δις το 2016, 4,213 δις το 2017 και 4,111δις το 2018. Όλα αυτά τα έτη η Ελλάδα ήταν πάντα πάνω από τη σύσταση του 2,0% του ΑΠΕ (Αναλυτικά 2.38 2.29 2.21 2.20 2.30 2.37 2.34 2.22%)." (economytoday) Στον αντίποδα ο Τράμπ δεν είναι ευχαριστημένος: "Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την αξία που αντιπροσωπεύει η Ατλαντική Συμμαχία για την Ουάσιγκτον, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί επωμίζονται δυσανάλογα βάρη για την ασφάλεια των συμμάχων τους. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προτείνει να διπλασιαστεί ο στόχος του 2%, ώστε να φθάσουν οι αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών στο 4% του ΑΕΠ, κάτι που δεν πείθει, ωστόσο, τους περισσότερους εκ των Ευρωπαίων συμμάχων του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τον Στόλτενμπεργκ, τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη ανέβασαν το ποσοστό των αμυντικών δαπανών στο 1,51% του ΑΕΠ, σημειώνοντας ρεκόρ πενταετίας. Ωστόσο, η οικονομικά εύρωστη Γερμανία κράτησε σταθερό το ποσοστό της στο 1,23% (σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, έχει δεσμευθεί ότι θα το αυξήσει το 2019), ενώ Βέλγιο και Ισπανία κινούνται κάτω από το 1%. Μόνο η Εσθονία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Βρετανία κάλυψαν το στόχο του 2%. Τη μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 20%, σημείωσαν οι αμυντικές δαπάνες στη Βουλγαρία, στις Βαλτικές χώρες και στην Ολλανδία, ενώ Ιταλία και Καναδάς μείωσαν αναλογικά τις σχετικές δαπάνες." (kathimerini) H εξαγορά δεν θα λύσει κάτι. Διότι θα είναι πολύ ακριβή (και άρα πλουσιόπαιδια θα γλίτωναν μόνο) εαν πρέπει να καλύπτουν τα χρήματα αυτά αντίστοιχα τα χρήματα ενός νέου ΕΠΟΠ. Ας υποθέσουμε κάνεις 9μηνο και οχι μειωμενη θητεία. Ο Στρατός για σίτιση, εγκαταστάσεις, ιματισμό κτλπ. ανα στρατιώτη λενε ξοδευει περιπου δυομιση χιλιάρικα. Μέσα σαυτά είναι και τα 8,60 ευρώ τον μήνα που παίρνεις (τεράστια αποζημίωση, έπρεπε να ήταν κάνα 50αρικο λέω εγώ έστω, ειδικά όσοι απασχολούνται σε ειδικές θέσεις και άρα δεν τα ξύνουν αλλά εργάζονται κανονικά πχ μηχανικοι, ιατροι, νοσηλευτες και τετοιοι). Ε λοιπόν για εναν ΕΠΟΠ μαζι με τους μισθους του τόσα χρήματα φτάνουν για 2 μήνες μόνο. Πάντως ήδη διαφαίνεται πως η όποια εξαγορά κοστολογείται αρκετά πάνω απ όσα ξοδευει ο ίδιος ο στρατός. Μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού άμα φτάσουν 35 χρονών και δεν έχουν πάει ακόμη μπορούν να υπηρετήσουν κάνα 20ήμερο νομίζω αλλά πάντως κάθε μήνας εξαγοράς κοστίζει 810 ευρώ. Και αντε σε τετοια περιπτωση η κανονικη θητεία είναι είτε 3 μήνες είτε 6 μήνες. Φαντάσου για τους Ελλαδίτες πόσα είναι στο 9μηνο ή και 12μηνο (Ναυτικο, Αεροπορια). Πλήρης κατάργηση επομένως δεν υφίσταται ούτε καν σαν σκέψη. Ένα μικτό σύστημα θα έπρεπε να εφαρμόσουν. Μείωση των εξόδων συν μικρή άυξηση των εσόδων ώστε να μειώσουν την θητεία στους 6 μήνες για όλους και παράλληλα πρόσληψη αρκετών ΕΠΟΠ ως αντιστάθμισμα. Με μία μειωση και οχι καταργηση θητειας δεν θα απαιτουνταν λογικα τοσοι τρομερα πολλοι ΕΠΟΠ. Συν εθελοντική στρατευση γυναικών (ως ανταμοιβη ναχουν τιποτα μόρια για Σώματα Ασφαλείας αργότερα). Πως να γίνονταν αυτά? Κλεισιμο διάφορες βυσματικες μοναδες στο εσωτερικο της χώρας, παροχη εξαγορας θητείας σε όλους τους 3μηνίτες ή και 6μηνίτες (ανεξαρτήτως σε τι ηλικία βρίσκονται) με τιμή εξωτερικού 810άρι ανα μηνα, μειωση της θητειας και αρα μειωση εξοδων και μια καλυτερη ανακατανομη των οικονομικών του Υπουργειου Εθνικης Αμυνας. Ενταξει μπορει και να λεω αρλούμπες και να μην είναι υλοποίησιμα αυτά. Εν τω μεταξύ πόσο πίσω είναι ο Ελληνικός Στρατός. Την στιγμή που συζητιέται ξάνα και ξάνα ποσες ΕΣΣΟ να υπάρχουν, πόσοι να κάνουν θητεία και πόση με μηδεν αποτέλεσμα για την χώρα απλως υπηρετείς τα στελεχη, πόσο λίγο φαγητό εχεις στο στρατοπεδο, να ακούς λοχία σε επιθεώρηση να λεει (συνέβη σε ξάδερφο μου και μείναν να τον κοιτάνε) "άμα δεν μπορείς να έχεις τέντα στρωμένο το κρεβάτι σου, δεν έχεις καμία πειθαρχία, σιγά τους στρατιώτες" και παει λέγοντας, δεν ασχολούνται με τα σοβαρά: τους εξοπλισμούς. Ας έχουμε και ένα 1 εκατομμύριο στρατιώτες. Αν δεν έχεις καλά όπλα και αρκετά, αμυντική βιομηχανία και νέα αεροσκάφη κτλπ δεν κάνεις τίποτα. Και το Ισραήλ έχει πολύ λιγότερους στρατιώτες απ ότι η Τουρκία αλλά την γονατίζει καθώς τους ξεπερνά σε οπλικά συστήματα. Οι Τούρκοι δίπλα, δεν είναι πως στην θητεία τους εκπαιδευονται και δα ως κομάντο αλλά αγοράζουν αβέρτα οπλισμό και παράγουν πολύ πράγμα. Αμα παρουν και τα F35 άστα. Και αντί να επενδύουμε σε μία άριστη αντιαεροπορική άμυνα (που θα ήταν πιο λογικό) προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε τα F16 ή να αγορασουμε κιάλλα αεροσκάφη. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από Neoss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Αν βγει κάτι την Δευτέρα για εμάς που μπαίνουμε τον Μάιο στον Στρατό ξηράς ας ενημερώσει εδώ στο φόρουμ για να ενημερωθούν όλοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 για τους οβα τι άποψη έχετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steftson Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Τι στο διαλο. Μάιο ειναι να μπούμε και ακόμα ούτε ανακοίνωση ούτε χαρτί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 48 λεπτά πριν, jimis98 είπε για τους οβα τι άποψη έχετε? Τη χειρότερη 😀 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μάκαρος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, Steftson είπε Τι στο διαλο. Μάιο ειναι να μπούμε και ακόμα ούτε ανακοίνωση ούτε χαρτί? Φιλε μου γτ βιαζεσαι ? Δεν ειναι αρκετη 1 μερα περιθωριο πριν μπεις για να ξεκινησεις για το στρατοπεδο ? 😂😂😂😂 Περα απο τη πλακα ειναι τραγικοι. Μια δουλεια σωστα δεν μπορουν να κανουν. Ελπιζω να μαθουμε απο βδομαδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evoracing Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Ρε παιδιά είναι να μπω Μάιο, μπαίνω στο site, βάζω τα στοιχεία μου και λέει πως δεν βρέθηκαν τα στοιχεία. Παλιά μου έλεγε ότι έχω καταταχθεί για Β εσσο πλην όμως δεν έχω οριστεί ακριβές ημερομηνία κτλπ. Παίζει κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spirosmi7 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, evoracing είπε Ρε παιδιά είναι να μπω Μάιο, μπαίνω στο site, βάζω τα στοιχεία μου και λέει πως δεν βρέθηκαν τα στοιχεία. Παλιά μου έλεγε ότι έχω καταταχθεί για Β εσσο πλην όμως δεν έχω οριστεί ακριβές ημερομηνία κτλπ. Παίζει κάτι; Και σε εμενα το ιδιο γινεται...απο παρασκευη γινεται αυτο γτ λογικα τα ετοιμαζαν να τα βγαλουν παρασκευη γτ εκανε ενημερωση το σιτε ολη την μερα..ε και θα σχολασαν κ τα αφησαν ετσι..😂😂 οποτε απο δευτερα μαλλον...αλλιωως θα ψηνουμε το αρνι το πασχα κ δεν θα ξερουμε ακομα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 9 ώρες πριν, elorant είπε Τη χειρότερη 😀 μπορεις να το αιτιολογησεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, spirosmi7 είπε Και σε εμενα το ιδιο γινεται...απο παρασκευη γινεται αυτο γτ λογικα τα ετοιμαζαν να τα βγαλουν παρασκευη γτ εκανε ενημερωση το σιτε ολη την μερα..ε και θα σχολασαν κ τα αφησαν ετσι..😂😂 οποτε απο δευτερα μαλλον...αλλιωως θα ψηνουμε το αρνι το πασχα κ δεν θα ξερουμε ακομα.. Χαχαχα. Την Παρασκευή την ανέβασαν την ανακοίνωση για λίγο και μετά την ξαναεσβησαν... 2 ώρες πριν, spirosmi7 είπε Και σε εμενα το ιδιο γινεται...απο παρασκευη γινεται αυτο γτ λογικα τα ετοιμαζαν να τα βγαλουν παρασκευη γτ εκανε ενημερωση το σιτε ολη την μερα..ε και θα σχολασαν κ τα αφησαν ετσι..😂😂 οποτε απο δευτερα μαλλον...αλλιωως θα ψηνουμε το αρνι το πασχα κ δεν θα ξερουμε ακομα.. Χαχαχα. Την Παρασκευή την ανέβασαν την ανακοίνωση για λίγο και μετά την ξαναεσβησαν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlade Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 11 ώρες πριν, Μάκαρος είπε Φιλε μου γτ βιαζεσαι ? Δεν ειναι αρκετη 1 μερα περιθωριο πριν μπεις για να ξεκινησεις για το στρατοπεδο ? 😂😂😂😂 Περα απο τη πλακα ειναι τραγικοι. Μια δουλεια σωστα δεν μπορουν να κανουν. Ελπιζω να μαθουμε απο βδομαδα. Παιδιά μην τρελαίνεστε, πάντα κανά μηνα πριν αρχίζουν να ενημερώνονται τα συστήματα και 1-2 εβδομάδες πριν έρχεται και το χαρτί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, jimis98 είπε μπορεις να το αιτιολογησεις? Κομπλεξικά γίδια που επειδή πήραν έναν βαθμό βγάζουν τα απωθημένα τους στους στρατεύσιμους. Η πλειονότητα είναι αμόρφωτοι βλάχοι που πήγαν εκεί γιατί είναι παντελώς ανίκανοι να κάνουν οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 12 λεπτά πριν, elorant είπε Κομπλεξικά γίδια που επειδή πήραν έναν βαθμό βγάζουν τα απωθημένα τους στους στρατεύσιμους. Η πλειονότητα είναι αμόρφωτοι βλάχοι που πήγαν εκεί γιατί είναι παντελώς ανίκανοι να κάνουν οποιαδήποτε άλλη δουλειά. γιατί η εποπ, εμθ πάνε πίσω και οι οβα σαν φαντάροι είναι νομίζω δεν περνουν βαθμό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fastnq2 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, elorant είπε Κομπλεξικά γίδια που επειδή πήραν έναν βαθμό βγάζουν τα απωθημένα τους στους στρατεύσιμους. Η πλειονότητα είναι αμόρφωτοι βλάχοι που πήγαν εκεί γιατί είναι παντελώς ανίκανοι να κάνουν οποιαδήποτε άλλη δουλειά. κλαιν μαιν βαθμο,δεκανεις,ουσιαστικα κομπαρσοι ειναι,και στα ματια των φανταρων και των στελεχων ειναι φανταροι. Επειδη ρωτησε καποιος για τις καλυτερες εσσο,κατα σειρα απο την καλυτερη στην χειροτερη σεπτεβρη νοεμβρη ιανουαριο.Καθαρα και μονο λογω των 2 γκρουπ βγαζεις του ιανουαριου και κρατας τις αλλες δυο. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από fastnq2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις