Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Pankar95 είπε

Δεν περνάει κλιμάκιο των ΕΔ στο κέντρο νεοσυλλέκτων;

Για αεροπορια τουλαχιστον σιγουρα οχι. Μιλαω για φανταρους δεν ξερω τι συμβαινει με το ναυτικο αλλα φανταζομαι το ιδιο

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, vagos789 said:

Ειναι κακη ιδεα να φυγεις απο Ελλαδα χωρις να εχεις κανει την θητεια,ειδικα τωρα που ειναι πολυ μικρη.

Ουσιαστικα θα αποκοπεις απο την οικογενεια σου για τα επομενα 10+ χρονια και θα γινεις ενας ξενος

Είναι κακή ιδέα γενικότερα. Βέλτιστη λύση (ειδικά τώρα με τη μικρή διάρκεια θητείας) είναι να κάνεις το 9μηνο σου και να κινείσαι ελέυθερα, χωρίς βαρίδια ανυποταξίας, πρόστιμο, κλπ.

Η φυγοπονία είναι τόσο μεγάλη πλέον που πολλοί προτιμούν να τρέχουν για 10+ χρόνια με χαρτιά ανυποταξίας, κατασχέσεις, ελέγχους σε αεροδρόμια, για να αποφύγουν 9 μήνες θητείας.

Επεξ/σία από DrFreeman
typos
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Δεν πάει στην Αμερική με το πλοίο και θα περιμένει το τηλεγράφημα να μάθει τα νέα από το χωριό.

Στην αμερικη πηγε καποτε ο ξαδερφος μου,χωρις να κανει την θητεια του

Κατεληξε να μην εχει διαβατηριο καμιας χωρας,να ειναι παρανομα στις ΗΠΑ και να μην μπορει ουτε να φυγει απο εκει 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Στην αμερικη πηγε καποτε ο ξαδερφος μου,χωρις να κανει την θητεια του

Κατεληξε να μην εχει διαβατηριο καμιας χωρας,να ειναι παρανομα στις ΗΠΑ και να μην μπορει ουτε να φυγει απο εκει 

Χάνεις το νόημα. 

Ακόμα και ως ανυπότακτος εξωτερικού μπορείς να έρχεσαι στην Ελλάδα 30 ημέρες το χρόνο και να εκδόσεις καινούριο διαβατήριο απο τις Προξενικές αρχές του τόπου διαμονής σου, που αν είσαι εργαζόμενος έξω, δεν θα μπορούσες ούτως ή άλλως να έρθεις και πιο πολύ. Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις είναι <4 ώρες μακριά από την Αθήνα και γονείς πηγαινοέρχονται συνέχεια. Οπότε όχι, δεν αποκόπτεσαι απο την οικογένεια σου, απλά δε μπορείς να πηγαίνεις κάθε Κυριακή για φαγητό και μπουγάδα στη μάνα σου. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες φίδια ή ιστορίες που δε φταίει η ανυποταξία αλλά ο ίδιος που δε μερίμνησε για τα θεματα του. :) 

• Like 1
  • Thanks 5
Δημοσ.

Βλεπω οτι μερικοι αναφερετε ελαφρά τη καρδία οτι 9 μηνες απο την ζωη του ανθρωπου ειναι κατι "μικρο" , αμελητεο σχεδον.

δεν συμφωνω.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, adrikos1994 είπε

Ε άμα δε τα βγάλουν και Σήμερα τι να πω μετά πάει από Δευτέρα πω ρε πόσο κασμαδες  είναι 

Πριν λίγο έβγαλαν πρόσκληση στην σελίδα της στρατολογιας για την Β εσσο του πολεμικού ναυτικού... Μπορει να βγει και για μας

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, g.kaf είπε

Πριν λίγο έβγαλαν πρόσκληση στην σελίδα της στρατολογιας για την Β εσσο του πολεμικού ναυτικού... Μπορει να βγει και για μας

Το ειδα αλλα μεχρι τι ωρα λειτουργουν? 17:00 εχει παει..

Δημοσ.
Στις 9/4/2019 στις 9:17 ΜΜ, Kwsths67 είπε

Το εχω σκεφτει και εχω παρει αποφαση αν βγω ευρωπη να μην ξαναγυρισω ελλαδα, οποτε δεν θα χαλασω 1 χρονο της ζωης μου για στρατο να σου πω την αληθεια. Αν ηταν να μεινω ελλαδα θα πηγαινα.

Όντως. Εγώ ευτυχώς κατάφερα να πάρω απαλλαγή και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, μέχρι να τελειώσω με τις σπουδές μου και μετά να φύγω και να μην ξαναγυρίσω ποτέ.

Δεν ήθελα να πάω στρατό, κυρίως λόγω ιδεολογίας (μισώ οτιδήποτε εθνικιστικό) και ότι 9 μήνες από τη ζωή μου, θα πάνε χαμένοι. Να μάθω και καλά να υπερασπίζομαι την πατρίδα (που έχω τη χειρότερη άποψη γι' αυτήν)... Ακόμα και να γινόταν πόλεμος, σιγά μην πήγαινα να σκοτωθω... Δεν είμαι χαζός. 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, spirosmi7 είπε

Το ειδα αλλα μεχρι τι ωρα λειτουργουν? 17:00 εχει παει..

Χάχα είναι ότι να ναι εκεί... Η Α Εσσο βγήκε στις 24 Δεκεμβρίου περίπου. Και για εμάς που είμαστε με την Β ΕΣΣΟ πρέπει πρώτα να μας ταλαιπωρησουν λίγο για να μπούμε στο κλίμα του στρατού... 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, g.kaf είπε

Χάχα είναι ότι να ναι εκεί... Η Α Εσσο βγήκε στις 24 Δεκεμβρίου περίπου. Και για εμάς που είμαστε με την Β ΕΣΣΟ πρέπει πρώτα να μας ταλαιπωρησουν λίγο για να μπούμε στο κλίμα του στρατού... 

Αστα να πανε..

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MitsosDaBest13 είπε

Όντως. Εγώ ευτυχώς κατάφερα να πάρω απαλλαγή και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, μέχρι να τελειώσω με τις σπουδές μου και μετά να φύγω και να μην ξαναγυρίσω ποτέ.

Δεν ήθελα να πάω στρατό, κυρίως λόγω ιδεολογίας (μισώ οτιδήποτε εθνικιστικό) και ότι 9 μήνες από τη ζωή μου, θα πάνε χαμένοι. Να μάθω και καλά να υπερασπίζομαι την πατρίδα (που έχω τη χειρότερη άποψη γι' αυτήν)... Ακόμα και να γινόταν πόλεμος, σιγά μην πήγαινα να σκοτωθω... Δεν είμαι χαζός. 

Αυτοι που επελεγουν να πανε στρατο δεν ειναι χαζοι ουτε εθνικιστες. Το οτι επιλεγεις εσυ κατι αλλο ειναι δικαιωμα σου, απλα εκφραζεις αποψη για μια εμπειρια που δεν εζησες και δεν θα ζησεις. Keep on mooving...........

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ακόμα και ως ανυπότακτος εξωτερικού μπορείς να έρχεσαι στην Ελλάδα 30 ημέρες το χρόνο και να εκδόσεις καινούριο διαβατήριο απο τις Προξενικές αρχές του τόπου διαμονής σου,

Ανυποτακτος εξωτερικου εαν πλήρεις τις προϋποθεσεις,δηλαδη αποδεδειγμενα 7-11 χρονια μονιμα εξω αν δεν απατωμαι.

Αρα για ~10 χρονια δεν θα ερθεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...