Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, AllNatural είπε

Για ειδικες δυναμεις πρεπει να εισαι αναγκαστικα στρατο ξηρας. Απο ΠΝ και ΠΑ δεν μπορεις να πας.

Δεν περνάει κλιμάκιο των ΕΔ στο κέντρο νεοσυλλέκτων;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα. Ποια ΕΣΣΟ θεωρείτε καλύτερη για να μπει κανείς απ αυτές που έρχονται; Απ τις νέες λέω, για Στρατό Ξηράς καθώς οι παλιές δυστυχώς καταργήθηκαν  (αφού καταργήσαν τα ΚΕΝ αχρείαστα μάλλον απ ότι μου λενε έτσι  και μείωσαν τις ΕΣΣΟ που ήταν πολύ βολικές στους μήνες που ήταν καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου). Είχα πάντα σκοπό Σεπτέμβριο να έμπαινα, αλλά πλέον είτε Αύγουστο, είτε Νοέμβριο. Ποιο απ τα δύο λέτε είναι καλύτερο; Να φας την ζεστή του μισού καλοκαιριού στην μάπα ή τον χειμώνα?

Επίσης στην Στρατολογία λέει πως εαν θες να μπεις Αυγουστο, πρέπει μέχρι 30 Απριλίου να διακόψεις την αναβολή (έχω ακόμα λόγω κατοικίας στο εξωτερικό). Εγώ αν καταφέρω να κάνω την αίτηση διακοπής θα είναι στις 24 Απριλίου καθώς άλλη διαθέσιμη ημερομηνία (online κλείνονται τα ραντεβού και τηρούνται αυστηρά) στο στρατολογικό τμήμα του Ελληνικού Προξενείου δεν υπάρχει. Ασε που μάλλον ΔΕΝ μαφηνουν απ την δουλειά να πάρω άδεια εκείνη την ημέρα αλλά θα κάνω και μια 2η προσπάθεια. Λέτε επειδή θάναι μία εβδομάδα πριν το τέλος, να μην με παρούν σαυτή την ΕΣΣΟ (πραγμα κουφό βεβαια εφοσον η προθεσμία ειναι εως 30 απρίλη); Θα ήταν πολύ κακό διότι παρατάω καποια πραγματα για την θητεία.... 

Επίσης θα πάρουν τους νεοσύλλεκτους χρονικά περίπου πριν τον 15αυγουστο ή μετά απ αυτόν (δεν ρωτάω επειδή θέλω να γιορτάσω εκεινη την μερα); Το λεω γιατι σε καποιες ΕΣΣΟ παίρναν ακόμα και μέσα του μηνός ή 20κατι του μήνα...

Τέλος και επειδή στην Στρατολογική Υπηρεσία δεν αξιώνονται ούτε σε ένα email να απαντάνε (αληθεια γιατι το αναφερουν ως στοιχειο επικοινωνιας μαζι με τα τηλεφωνα κ το φαξ) - τηλεφωνο στις λιγες ωρες που λειτουργουν δεν μπορεσα ως τωρα να παρω λογω εργασιας - διαχρονικά (και πριν 6ετια και τώρα τα ίδια) θα ήθελα να μαθω αν ισχυει αυτο με την συστημενη επιστολή. Ελεγε στο σιτε τους πως γινεται με το να πας στην ΣΥ (ή Προξενειο στην δικη μου περιπτωση), σε ΚΕΠ με πληρεξουσιο ή αυτοπροσώπως καθώς και με συστημενη επιστολη. Δηλαδη την αιτηση διακοπής και τυχον φωτοτυπιες πτυχιων γινεται ετσι να τα στειλω στη ΣΥ στην Ελλάδα από εδψ απ το εξωτερικο και θα λαβουν υποψιν ως ημερομηνια την σφραγισα καταθεσης στο ταχυδρομειο? Καλα Πιστοποιητικο Εξωτερικου το καταθετω αργοτερα απ οτι καταλαβα στην ή μετά την καταταξη οπότε παω οποτε ναναι Προξενειο να παιδευτω με την εκδοση του. Θα ήταν καλη φαση καθως ετσι δεν χρειαζεται να το κανω τελη μηνος ή να ανησυχω με την μη άδεια μου. 

Στις 20/2/2019 στις 4:30 ΠΜ, Hellaslover είπε

Μια ερωτηση στα γρηγορα:

Μκε δε μπορω να γινω γιατι δε μπορεσα να απιδειξω 7 χρονια εργασιας, ουτε 11 παραμονης στο εξωτερικο (υπαρχουν χρονολογικα κενα, εμενα με γονεις κτλ). Πηρα χαρτι ανυποτακτου εξωτερικου για να ερχομαι ενα μηνα το χρονο.

Το χαρτι λεει πανω οτι μενω εξωτερικο εδω και 11 χρονια κτλ κτλ και οτι ειμαι τωρα ανυποτακτος εξωτερικου...αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αφου λεει οτι εδω και 11 χρονια ειμαι εξω τοτε γιατι δε με βγαλαν μκε; 

Σε εχω ξαναπετυχει εσενα νομιζω :P Και συζητουσαμε και τότε για το χαρτί ΜΚΕ. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σου δώσαν ΜΚΕ αφου έχεις τόσο καιρό έξω. Το ότι έμενες με γονείς, δεν σημαίνει κάτι, εφόσον είναι και αυτοί εξωτερικό. Ή μήπως είναι κάτω και άρα έμενες στην ΕΛΛΑΔΑ μαζί τους καποια διαστήματα? Τότε ναι λογικό μάλλον....βέβαια και πάλι αναλόγως το κενό, πόσα μεγάλα ήταν?

17 ώρες πριν, DrFreeman είπε

Φιλική συμβουλή: αν έχεις τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποιους είσαι δικαιούχος ή συνδικαιούχος φρόντισε το. Το Δημόσιο κατάσχει το επιβληθέν πρόστιμο της ανυποταξίας χωρίς προειδοποίηση.

Το πρόστιμο σου έρχεται κανονικά στην εφορία και σε ειδοποιούν και για την οφειλή και πριν προβούν σε κατάσχεση.

Η στρατολογία σε ενημερώνει άμεσα με έγγραφο, ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει όμως πως το Δημόσιο προχωρά σε κατάσχεση αυτεπαγγέλτως.

Επίσης άνθρωποι που δεν ελέγχουν συχνά το λογαριασμό τους στο taxis το πιθανότερο είναι πως δεν θα δουν την οφειλή ούτε κι όταν βεβαιωθεί στην εφορία - αλλά και άνθρωποι με λάθος δηλωμένα στοιχεία στη στρατολογία, όποτε δε θα παραλάβουν καν το αρχικό έγγραφο.

Trust me, το έχω δει να γίνεται αρκετές φορές...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Neoss είπε

Καλησπέρα. Ποια ΕΣΣΟ θεωρείτε καλύτερη για να μπει κανείς απ αυτές που έρχονται; Απ τις νέες λέω, για Στρατό Ξηράς καθώς οι παλιές δυστυχώς καταργήθηκαν  (αφού καταργήσαν τα ΚΕΝ αχρείαστα μάλλον απ ότι μου λενε έτσι  και μείωσαν τις ΕΣΣΟ που ήταν πολύ βολικές στους μήνες που ήταν καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου). Είχα πάντα σκοπό Σεπτέμβριο να έμπαινα, αλλά πλέον είτε Αύγουστο, είτε Νοέμβριο. Ποιο απ τα δύο λέτε είναι καλύτερο; Να φας την ζεστή του μισού καλοκαιριού στην μάπα ή τον χειμώνα?

Και εγώ για σεπτέμβριο πήγαινα (η καλύτερη επιλογή), πλέον, την έκοψα για Αύγουστο! Ο νοέμβριος δεν με έψηνε γιατί κάνεις όλο το επόμενο καλοκαίρι μέσα... Ας μας πούν και οι υπόλοιποι τις απόψεις τους...Όσον αφορα τις ημερομηνίες που ρωτάς, κανείς δεν μπορεί να ξέρει, λίγες βδομάδες πριν βγαίνουν, εδώ τα παιδιά του μαιού που μπαίνουν σε 3-4 βδομάδες και ακόμα δεν ξέρουν..

Επεξ/σία από engfirm17

7 λεπτά πριν, spirosmi7 είπε

Παιδια δεν βλεπω καμια προοδο..εχει μιλησει κανεις με στρατολογια?

Ε άμα δε τα βγάλουν και Σήμερα τι να πω μετά πάει από Δευτέρα πω ρε πόσο κασμαδες  είναι 

Στις 11/4/2019 στις 6:47 ΠΜ, DrFreeman είπε
Στις 9/4/2019 στις 7:17 ΜΜ, Kwsths67 είπε

Το εχω σκεφτει και εχω παρει αποφαση αν βγω ευρωπη να μην ξαναγυρισω ελλαδα, οποτε δεν θα χαλασω 1 χρονο της ζωης μου για στρατο να σου πω την αληθεια. Αν ηταν να μεινω ελλαδα θα πηγαινα.

Αν σκέφτεσαι πραγματικά μόνιμη εγκαστάσταση ok.

Φιλική συμβουλή: αν έχεις τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποιους είσαι δικαιούχος ή συνδικαιούχος φρόντισε το. Το Δημόσιο κατάσχει το επιβληθέν πρόστιμο της ανυποταξίας χωρίς προειδοποίηση.

Το "να μη ξαναγυρίσω Ελλάδα" είναι μεγάλη κουβέντα, πολλοί φύγανε με προοπτική να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους και γυρίσαν στο τρίμηνο και άλλοι φύγαν για ένα εξάμηνο και δεν έχουν επιστρέψει εδώ και 20 χρόνια.

Όπως και να 'χει κοίτα να μαζεύεις και να κρατάς οποιοδήποτε χαρτί πέσει στα χέρια σου που να αποδεικνύει ότι ζεις κι εργάζεσαι στο εξωτερικό ώστε να μην τρέχεις σε 7 χρόνια (μίνιμουμ) να αποδείξεις ότι είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Η συμβουλή για την τράπεζα είναι σωστή, έχε όμως στο νου σου ότι μπορεί να μη σε γλιτώσει από ντράβαλα που ενδεχομένως να έχεις με την εφορία. Ναι μεν η εφορία δε θα μπορεί να παγώσει τραπεζικούς σου λογαριασμούς αλλά δε θα μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα αν χρειαστείς, να κάνεις άλλες δουλειές στην Ελλάδα. Η εφορία έχει θεωρητικά (γιατί στην πράξη δεν έχω ακούσει κάτι) τη δυνατότητα να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία που είναι στο όνομά σου. 

Ειναι κακη ιδεα να φυγεις απο Ελλαδα χωρις να εχεις κανει την θητεια,ειδικα τωρα που ειναι πολυ μικρη.

Ουσιαστικα θα αποκοπεις απο την οικογενεια σου για τα επομενα 10+ χρονια και θα γινεις ενας ξενος

17 minutes ago, Speculoos said:

Το "να μη ξαναγυρίσω Ελλάδα" είναι μεγάλη κουβέντα, πολλοί φύγανε με προοπτική να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους και γυρίσαν στο τρίμηνο και άλλοι φύγαν για ένα εξάμηνο και δεν έχουν επιστρέψει εδώ και 20 χρόνια.

Όπως και να 'χει κοίτα να μαζεύεις και να κρατάς οποιοδήποτε χαρτί πέσει στα χέρια σου που να αποδεικνύει ότι ζεις κι εργάζεσαι στο εξωτερικό ώστε να μην τρέχεις σε 7 χρόνια (μίνιμουμ) να αποδείξεις ότι είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Η συμβουλή για την τράπεζα είναι σωστή, έχε όμως στο νου σου ότι μπορεί να μη σε γλιτώσει από ντράβαλα που ενδεχομένως να έχεις με την εφορία. Ναι μεν η εφορία δε θα μπορεί να παγώσει τραπεζικούς σου λογαριασμούς αλλά δε θα μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα αν χρειαστείς, να κάνεις άλλες δουλειές στην Ελλάδα. Η εφορία έχει θεωρητικά (γιατί στην πράξη δεν έχω ακούσει κάτι) τη δυνατότητα να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία που είναι στο όνομά σου. 

Συμφωνώ, απλώς δεν θέλω να επεκταθώ στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς είναι προσωπική επιλογή του - με τα αντίστοιχα κόστη και οφέλη.

Η υποκειμενική μου άποψη είναι πως ιδανικά πρέπει να εκπληρώνεις όλες τις τυπικές υποχρεώσεις σου (οικονομικές, επαγγελματικές, στρατιωτικές), σε όλα τα κράτη που κινείσαι.

Δεν είσαι φυγάς. Η δυνατότητα κατασχεσης από την εφορία ισχύει νομικά - ακόμη και για λοιπα περιουσιακά στοιχεία. Απλώς οι λογαριασμοί τραπέζης είναι ο πρώτος στόχος.

• Like 1

14 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ειναι κακη ιδεα να φυγεις απο Ελλαδα χωρις να εχεις κανει την θητεια,ειδικα τωρα που ειναι πολυ μικρη.

Ουσιαστικα θα αποκοπεις απο την οικογενεια σου για τα επομενα 10+ χρονια και θα γινεις ενας ξενος

Δεν πάει στην Αμερική με το πλοίο και θα περιμένει το τηλεγράφημα να μάθει τα νέα από το χωριό.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...