Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Πυροβολικο;, τεθωρακισμενα;, κλπ κλπ

Πεζικό φίλε μου. 

Σωστά είπα? 😆 

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα! Ορκίζομαι τον Αύγουστο και θέλω να μπω με την Ε ΕΣΣΟ. Έκανα αίτηση για διακοπή αναβολής μέσω gov αλλά εδώ και 2 μέρες είναι υπό επεξεργασία. Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για αυτούς που θέλουν Ε ΕΣΣΟ. Λέτε να έχω θέμα;

Δημοσ.

Εξαγορά θητείας: Θα μπορώ να εξαγοράσω από 1/1/2025. Η αναβολή μου λήγει 31/12/2024. 

Το ερώτημα είναι: αν διακόψω νωρίτερα την αναβολή και μπω στην ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, μπορώ να κάνω τον 1,5 μήνα και 1/1/2025 να εξαγοράσω ή πρέπει εξαρχής να το έχω δηλώσει (και άρα δεν γίνεται πριν τις 31/1/2025;)

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Gingerbread είπε

Εξαγορά θητείας: Θα μπορώ να εξαγοράσω από 1/1/2025. Η αναβολή μου λήγει 31/12/2024. 

Το ερώτημα είναι: αν διακόψω νωρίτερα την αναβολή και μπω στην ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, μπορώ να κάνω τον 1,5 μήνα και 1/1/2025 να εξαγοράσω ή πρέπει εξαρχής να το έχω δηλώσει (και άρα δεν γίνεται πριν τις 31/1/2025;)

Σύμφωνα με το νόμο: 

Αναφορά σε κείμενο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης ως εξής: α. Όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, οποτεδήποτε μετά τη συμπλήρωση δεκαπέντε (15) ημερών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας

https://mitos.gov.gr/index.php/ΔΔ:Εξαγορά_του_υπολοίπου_των_στρατιωτικών_υποχρεώσεων_όσων_συμπλήρωσαν_το_33ο_έτος_της_ηλικίας_τους

Οπότε τυπικά δε χρειάζεται να το δηλώσεις εξαρχής. Από 1/1/2025 (όταν είσαι 33 για τον ΕΣ), μπορείς να κάνεις αίτηση για εξαγορά, εφόσον έχεις κάνει 15 ημέρες θητεία.
Και μετά από πχ 3 μήνες τον Φεβρουάριο μπορείς να κάνεις την αίτηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια ερωτηση, πριν απο 5 ημερες ειχα ζητησει αναβολη για κοινωνικους λογους μεσω ΚΕΠ. Ομως στην stratologia.gr δεν γραφει τιποτα στις "Πληροφορίες για την Αναβολή μου". Μου την απερριψαν? Τι να κανω? Να παω στο φρουραρχειο αυριο και να ζητησω για αναβολη εκει?

Επεξ/σία από SSTRIJACPLE
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Ειμαι υποχρεος καταταξης με τη Δ ΕΣΣΟ 2024 στο ΚΕΤΘ ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ στις 9/7/24.

Ειναι κανεις μαζι μου?

Επεξ/σία από Jimakozz
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Jimakozz είπε

Καλησπερα. Ειμαι υποχρεος καταταξης με τη Δ ΕΣΣΟ 2024 στο ΚΕΤΘ ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ στις 9/7/24.

Ειναι κανεις μαζι μου?

Γεια, εγω ειμαι να εμφανιστω στις 9 Ιουλιου. Παιρνεις αναβολη?

Δημοσ.
21 minutes ago, SSTRIJACPLE said:

Γεια, εγω ειμαι να εμφανιστω στις 9 Ιουλιου. Παιρνεις αναβολη?

Οχι τελος η αναβολη για μενα. Μπαινω κανονικα και με τον νομο

Δημοσ.

Ορκωμοσίας του στρατού; Περίπου 10 μέρες, απο την Παρασκευή που ορκίζεστε μέχρι και την επόμενη Κυριακή. Ορκωμοσίας πτυχίου δεν υφίσταται. 

• Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εμείς πήραμε 4 μέρες και οι 2 (ίσως και 3) χρεώθηκαν απ' την κανονική, και τώρα μιλάμε για 10 μέρες.

και εγω για 4 ειχα ακουσει πλεον, παλια ηταν 10

εσυ για ποτε μιλας;

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Jimakozz είπε

Ειναι κανεις μαζι μου?

Καλησπέρα. Μπαίνουμε μαζί!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...