Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Εποπ εγώ πέτυχα στον Έβρο τουλάχιστον επιλοχία τώρα για αρχηλοχια ίσως μόνο από πρώτες σειρές εποπ να υπάρχουν (δεν είμαι σίγουρος) αλλά από εμθ σίγουρα υπάρχουν αρκετοί αρχιλοχιες επίσης γυναίκες που πήγαν εμθ ανεβαίνουν παραπάνω (βαθμούς σμυ) επίσης ξεχωρίζεις όταν κάποιος είναι από σμυ και ποιος εποπ/εμθ από την ηλικία 

Και φυσικά όλοι βαράνε υπηρεσίες εξαρτάτε πόσο κόσμο έχει και πόσο βύσμα 

οι πρώτες σειρές πότε μπήκαν? μόνο οι γυναίκες εμθ ανεβαίνουν βαθμούς όχι οι άντρες? και που μπορεί να βοηθήσει το βύσμα τους μόνιμους εκτός απο τις μεταθέσεις? 

10 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Οκ κατάλαβα… μας δουλεύεις… Καλή Σαρακοστή.

βουλωμένο γράμμα διαβάζεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας αρχίσουμε από τα βασικά.

Οι ΕΠ.ΟΠ φτάνουν μέχρι τον βαθμό του ανθυπασπιστή όπως και οι ΕΜΘ.Ανθυπασπιστές ΕΜΘ υπάρχουν ήδη στο στρατό.Ως ΕΠΟΠ δεν επιλέγεις εσύ  που θα πας ή τι θα είσαι εκτός αν έχεις κάποιο πτυχίο σε ανάλογο αντικείμενο ή βύσμα.Οι ΕΠΟΠ ειδικά στην παραμεθώριο κάνουν κανονικά υπηρεσίες αλλά και τις ανάλογες αγγαρείες που άπτονται ή μη στην ειδικότητα τους.Αμετάθετο δεν υφίσταται αλλά δύσκολα φεύγεις αν έχει πολλά παιδιά όπου υπάρχουν ευνοικές διατάξεις ή είσαι σε κάποια ξεχασμένη μονάδα που υπολειτουργεί όπου όλοι θέλουν να φύγουν.

Επεξ/σία από Muchacho
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Οι ΕΠ.ΟΠ φτάνουν μέχρι τον βαθμό του ανθυπασπιστή όπως και οι ΕΜΘ

α)Οι Επαγγελματίες Οπλίτες μπορούν να προαχθούν στους βαθμούς του Δεκανέα, Λοχία, Επιλοχία και Αρχιλοχία και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων...

των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Αρχιλοχίες μπορούν να προαχθούν σε Ανθυπασπιστές μόνο για ανδραγαθία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Δηλαδή ποτέ.

β) Οι ΕΠ.ΟΠ. προάγονται στο βαθμό του Δεκανέα με τη συμπλήρωση ενός έτους από την κατάταξη τους όσοι είχαν εκπληρώσει τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούσαν για την εκπλήρωση αυτών, δυο δε ετών όσοι δεν είχαν καταταγεί προς εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την κατάταξη τους.

γ) Οι Δεκανείς ΕΠ.ΟΠ. προάγονται στο βαθμό του Λοχία με τη συμπλήρωση 5 ετών στο βαθμό του Δεκανέα.

δ) Οι Λοχίες προάγονται στο βαθμό του Επιλοχία με τη συμπλήρωση 8 ετών στο βαθμό του Λοχία.

ε) Οι Επιλοχίες προάγονται στο βαθμό του Αρχιλοχία με τη συμπλήρωση 8 ετών στο βαθμό του Επιλοχία.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

τώρα για αρχηλοχια ίσως μόνο από πρώτες σειρές εποπ να υπάρχουν (δεν είμαι σίγουρος)

Αλχιες εποπ, δεν υπάρχουν ακόμα

1 ώρα πριν, jimis98 είπε

γράφει πουθενά ότι είναι εποπ ή εμθ για να ξέρει κάποιος

οχι, αλλά απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν Αλχιες εποπ, και οι της ΣΜΥ ει ναι πιτσιρικάδες και έχουν και άλλο διακριτικό, καταλαβαίνεις γρήγορα ποιος είναι ποιος.

Επχιας εποπ με Επχια εμθ, πάλι κάνουν μπαμ, αν ξέρεις τι να "κοιτάξεις"

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Muchacho είπε

Οι ΕΠ.ΟΠ φτάνουν μέχρι τον βαθμό του ανθυπασπιστή όπως και οι ΕΜΘ.Ανθυπασπιστές ΕΜΘ υπάρχουν ήδη στο στρατό.Ως ΕΠΟΠ δεν επιλέγεις εσύ  που θα πας ή τι θα είσαι εκτός αν έχεις κάποιο πτυχίο σε ανάλογο αντικείμενο ή βύσμα.Οι ΕΠΟΠ ειδικά στην παραμεθώριο κάνουν κανονικά υπηρεσίες αλλά και τις ανάλογες αγγαρείες που άπτονται ή μη στην ειδικότητα τους.Αμετάθετο δεν υφίσταται αλλά δύσκολα φεύγεις αν έχει πολλά παιδιά όπου υπάρχουν ευνοικές διατάξεις ή είσαι σε κάποια ξεχασμένη μονάδα που υπολειτουργεί όπου όλοι θέλουν να φύγουν.

αν επιλέξεις ειδικότητες υγειονονικου, αλςξιπτωτοστων και αεροπορίας στρατού ξέρεις που θα πας κάποιες αμεταθετη Αθήνα και άλλη στην ημαθια

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, jimis98 είπε

αν επιλέξεις ειδικότητες υγειονονικου, αλςξιπτωτοστων και αεροπορίας στρατού ξέρεις που θα πας κάποιες αμεταθετη Αθήνα και άλλη στην ημαθια

Όχι,όχι  και όχι.
Δεν ξέρω που το άκουσες αυτό και δεν θέλω να μάθω αλλά δεν είναι έτσι.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Όχι,όχι  και όχι.
Δεν ξέρω που το άκουσες αυτό και δεν θέλω να μάθω αλλά δεν είναι έτσι.

διαβασε την προκυρηξη του 2009 και κοιτα,δηλαδη τους συσκευαστες αλεξιπτωτιστων που θα τους πανε στον εβρο η στα νησια

και του υγειονομικου στο 251 γνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jimis98 είπε

και του υγειονομικου στο 251 γνα

Δεν είναι όλοι οι ΕΠΟΠ μόνο της ΠΑ

Και Ναι ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν για το 251 μετά άρχισαν οι μεταθέσεις σχεδόν παντού...    

Όπου υπήρχε αεροδρόμιο με ιατρείο και σε όλα τα Στρατιωτικά νοσοκομεία... 

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.

Αυτό που όλοι όσοι έχουν κάνει ή θα κάνουν θητεία και κάνουν πως τα ξέρουν όλα και μάθανε πως δουλεύει ο στρατός μέσα στους πρώτους 3 μήνες με ξεπερνάει 

ΥΓ. Προς τους νέους είτε έχετε βύσμα είτε όχι τις τουαλέτες θα τις καθαρίσετε και θα κάνετε και μπάνιο σε χάλια εγκαταστάσεις για αυτό κρατάτε μικρό καλάθι. 

• Super Moderators
Δημοσ.
48 minutes ago, LIGHT1NG said:

ΥΓ. Προς τους νέους είτε έχετε βύσμα είτε όχι τις τουαλέτες θα τις καθαρίσετε και θα κάνετε και μπάνιο σε χάλια εγκαταστάσεις για αυτό κρατάτε μικρό καλάθι.

Αναλόγως το βύσμα...

Δημοσ.
Στις 10/3/2019 στις 1:09 ΠΜ, l3ck είπε

Στο στρατό ξηράς ή στην αεροπορία όταν κάνει κάποιος τη θητεία του πόσο κοντά μπορεί να φτάσει με το αντικείμενο της πληροφορικής; Υπάρχει η δυνατότητα να ασχολείται με προγραμματισμό ας πούμε;

Ναι τον βάζουν να χακάρει τις σελίδες των εχθρών .......

Δημοσ.
15 ώρες πριν, bromiaris είπε

Δεν είναι όλοι οι ΕΠΟΠ μόνο της ΠΑ

Και Ναι ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν για το 251 μετά άρχισαν οι μεταθέσεις σχεδόν παντού...    

Όπου υπήρχε αεροδρόμιο με ιατρείο και σε όλα τα Στρατιωτικά νοσοκομεία... 

γ. Οι ΕΠΟΠ των παρακάτω ειδικοτήτων, θα υπηρετούν μονίμως στο 251

Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (Αθήνα) :
(1) Βοηθός Νοσοκόμος
(2) Βοηθός Οδοντίατρου
(3) Βοηθός
(4) Βοηθός Ακτινολόγου
(5) Βοηθός Ραδιοϊσοτόπων
(6) Βοηθός Οδοντοτεχνίτη
(7) Μεταφορέας Ασθενών – Τραυματιοφορέας

Δημοσ.
7 ώρες πριν, alexander098 είπε

Πεζικο,Ναυτικο ή Αεροπορια;Για θητεια

Αεροπορία είναι καλύτερα απλά είναι μεγαλύτερη η θητεία εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις ειδικές δυνάμεις 

• Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Αεροπορία είναι καλύτερα απλά είναι μεγαλύτερη η θητεία εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις ειδικές δυνάμεις 

αν πας παραμεθωριο κανεις 9μηνες νομιζω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...