adon21 Δημοσ. 6 Μαϊου Share Δημοσ. 6 Μαϊου 9 λεπτά πριν, w95chris είπε Θα περιμένεις να σε καλέσουν ξανά για να κάνεις την διαδικασία. Δε γίνεται πιο πριν. υπαρχει συγκεκριμενο χρονικο περιθωριο απο οταν με καλεσουν? πχ 5 μερες πριν την ημερομηνια που παρουσιαζεσαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
w95chris Δημοσ. 7 Μαϊου Share Δημοσ. 7 Μαϊου Ανάλογα τι επιλέξεις. Αν επιλέξεις να πας μέσω Φρουραρχείου, έχεις 5 ή 10 εργάσιμες από την ημερομηνία που παρουσιάζεσαι (σε κάποιους είναι 5 εργάσιμες, σε κάποιους 10. Θα δεις όταν σου έρθει το χαρτί κατάταξης τι αναφέρει). Μετά θα κλείσεις ραντεβού στο αρμόδιο Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να σε δει η επιτροπή και να πάρει απόφαση. Αν επιλέξεις το στρατόπεδο, πας την μέρα που παρουσιάζεσαι εκεί και κάνεις την διαδικασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlpineLemon Δημοσ. 8 Μαϊου Share Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 5/5/2024 στις 10:16 ΜΜ, DimitrisDDM είπε Γνωριζει καποιος αν σε βγαλουν ανυποτακτο επειδη δεν παρουσιαστηκες σε μια ασκηση μετεκπαιδευσης στα 35 σου ως εφεδρος οπλιτης, τηρειται κατα γραμμα ολο το νομικο πλαισιο κυρώσεων? Δηλαδη εχεις και στρατοδικειο και κινδυνευεις να συλληφθεις με διαρκες αυτοφώρο ή σταματαει ολο το πραγμα στο χιλιαρικο προστιμο που σου βαζουν και δεν το προχωρανε αλλο απο την στρατολογια το θεμα? Βγήκα ανυπότακτος τον Σεπτέμβρη 2023 γιατί δεν παρουσιάστηκα σε μετεκπαίδευση επειδή έλειπα επαγγελματικο ταξιδι. Τον Μάρτιο του 2024 βεβαιώθηκε το πρόστιμο, 1000 ευρώ, στο myaade. Πληρώθηκε και θεώρησα ότι ξεμπερδεψα. Τον Απρίλιο γυρνώντας από επαγγελματικο ταξιδι από χώρα εκτός Σένγκεν και κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων μου είπαν ότι έχω απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Την επόμενη πηγαίνοντας στην στρατολογία το επιβεβαίωσαν καθώς και ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσω θητεία 7 ημερών σε στρατόπεδο της Αθήνας. Ολοκλήρωσα και το 7ημερο και ψάχνω να βγάλω άκρη σε στρατό και αστυνομία εάν έγινε άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Καμία ενημέρωση για το τι θα ακολουθούσε όταν βγήκα ανυπότακτος. Πόσα τηλέφωνα σε στρατολογία και αστυνομία, εννοείται πως πρέπει να καλέσεις 20 φορές για να το σηκώσουν και πάλι κανείς δεν ξέρει τίποτα για την διαδικασία που ακολουθείται, με στέλνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία. Ενώ υπάρχει καταγεγραμμένη διαδικασία στο mitos.gov.gr . Επεξ/σία 8 Μαϊου από AlpineLemon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimitrisDDM Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 10 ώρες πριν, AlpineLemon είπε Βγήκα ανυπότακτος τον Σεπτέμβρη 2023 γιατί δεν παρουσιάστηκα σε μετεκπαίδευση επειδή έλειπα επαγγελματικο ταξιδι. Τον Μάρτιο του 2024 βεβαιώθηκε το πρόστιμο, 1000 ευρώ, στο myaade. Πληρώθηκε και θεώρησα ότι ξεμπερδεψα. Τον Απρίλιο γυρνώντας από επαγγελματικο ταξιδι από χώρα εκτός Σένγκεν και κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων μου είπαν ότι έχω απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Την επόμενη πηγαίνοντας στην στρατολογία το επιβεβαίωσαν καθώς και ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσω θητεία 7 ημερών σε στρατόπεδο της Αθήνας. Ολοκλήρωσα και το 7ημερο και ψάχνω να βγάλω άκρη σε στρατό και αστυνομία εάν έγινε άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Καμία ενημέρωση για το τι θα ακολουθούσε όταν βγήκα ανυπότακτος. Πόσα τηλέφωνα σε στρατολογία και αστυνομία, εννοείται πως πρέπει να καλέσεις 20 φορές για να το σηκώσουν και πάλι κανείς δεν ξέρει τίποτα για την διαδικασία που ακολουθείται, με στέλνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία. Ενώ υπάρχει καταγεγραμμένη διαδικασία στο mitos.gov.gr . Σε συνελαβαν στο αεροδρομιο η απλα σου ειπαν να πας στην στρατολογια και να το κανονισεις? Γιατι σε βρηκαν στον ελεγχο διαβατηριων γυρνωντας και οχι φευγοντας αφου υπηρχε απαγορευση? Αν πηγες στο επταημερο κανονικα πρεπει να εχεις ξεμπερδεψει με κυρωσεις και τετοια. Ηταν η ιδια μοναδα που σε ειχαν στειλει αρχικα να πας τον Σεπτεμβριο αυτη στην Αθηνα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lassiz Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου Καλημερα σε ολους και χρονια πολλα. Παω ναυτικο και παρουσιαζομαι την Δευτερα στο ΚΕ Πορου. Εχει κανεις προσφατη εμπειρια; Εχω ακουσει ψαχνουν για κινητα, μπορω να το περασω καπως; Επισης που ειναι καλα να προσπαθησω να παω μετα την βασικη εκπαιδευση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlpineLemon Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 22 λεπτά πριν, DimitrisDDM είπε Σε συνελαβαν στο αεροδρομιο η απλα σου ειπαν να πας στην στρατολογια και να το κανονισεις? Γιατι σε βρηκαν στον ελεγχο διαβατηριων γυρνωντας και οχι φευγοντας αφου υπηρχε απαγορευση? Αν πηγες στο επταημερο κανονικα πρεπει να εχεις ξεμπερδεψει με κυρωσεις και τετοια. Ηταν η ιδια μοναδα που σε ειχαν στειλει αρχικα να πας τον Σεπτεμβριο αυτη στην Αθηνα? Δεν έγινε σύλληψη αλλά ενημέρωση. Ο υπεύθυνος αξιωματικός στην αστυνομία βρήκε και παράλογο τον λόγο που βγήκα ανυπότακτος. Όταν έφυγα από Ελλάδα πήγα σε χώρα εντός Σένγκεν για τις οποίες δεν περνάς έλεγχο διαβατηρίων. Ή η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ αφότου είχα φύγει. Σε άλλη μονάδα μου είπαν να παρουσιαστώ από την αρχική. Το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης το οποίο εκδόθηκε με την ολοκλήρωση της πρόσθετης θητείας αναφέρει ότι δεν είμαι υπόχρεος για κάτι αλλο. Στην στρατολογία είπαν ότι μπορώ να ταξιδέψω με αυτό το έγγραφο έως ότου ενημερωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα τους αλλά περιμένω επιβεβαίωση και από την Διεύθυνση ελέγχου διαβατηρίων του αεροδρομίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimitrisDDM Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 1 ώρα πριν, AlpineLemon είπε Δεν έγινε σύλληψη αλλά ενημέρωση. Ο υπεύθυνος αξιωματικός στην αστυνομία βρήκε και παράλογο τον λόγο που βγήκα ανυπότακτος. Όταν έφυγα από Ελλάδα πήγα σε χώρα εντός Σένγκεν για τις οποίες δεν περνάς έλεγχο διαβατηρίων. Ή η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ αφότου είχα φύγει. Σε άλλη μονάδα μου είπαν να παρουσιαστώ από την αρχική. Το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης το οποίο εκδόθηκε με την ολοκλήρωση της πρόσθετης θητείας αναφέρει ότι δεν είμαι υπόχρεος για κάτι αλλο. Στην στρατολογία είπαν ότι μπορώ να ταξιδέψω με αυτό το έγγραφο έως ότου ενημερωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα τους αλλά περιμένω επιβεβαίωση και από την Διεύθυνση ελέγχου διαβατηρίων του αεροδρομίου. Δεν σου ειπαν δηλαδη αν θα εχεις ποινικη διωξη σε στρατοδικειο για την αρχικη ανυποταξια ή οχι και αν θα σου επιστραφουν τα 1000? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlpineLemon Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, DimitrisDDM είπε Δεν σου ειπαν δηλαδη αν θα εχεις ποινικη διωξη σε στρατοδικειο για την αρχικη ανυποταξια ή οχι και αν θα σου επιστραφουν τα 1000? Γενικά δεν μου είπαν τίποτα. Έπρεπε εγώ να ρωτάω για να πάρω κάποιες απαντήσεις που με ενδιαφέρουν. Για στρατοδικείο δεν ρώτησα κάτι, αλλά πολύ πιθανόν να έγινε εφόσον πάρθηκαν οι αποφάσεις με τις κυρώσεις που είχα. Αλλά δεν θα μου έκανε και εντύπωση να με φωνάξουν κάποια στιγμή. Σχετικά με το πρόστιμο βεβαιώνεται σαν ποινή που δεν παρουσιάστηκες αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι γλυτώνεις τα άλλα μέτρα. Πχ αν έπαιρνες πρόστιμο 300 γιατί δεν φόραγες μάσκα επί κοβιντ δεν σημαίνει οτι επειδή το πληρώσεις μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς μάσκα Επεξ/σία 9 Μαϊου από AlpineLemon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimitrisDDM Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 26 λεπτά πριν, AlpineLemon είπε Γενικά δεν μου είπαν τίποτα. Έπρεπε εγώ να ρωτάω για να πάρω κάποιες απαντήσεις που με ενδιαφέρουν. Για στρατοδικείο δεν ρώτησα κάτι, αλλά πολύ πιθανόν να έγινε εφόσον πάρθηκαν οι αποφάσεις με τις κυρώσεις που είχα. Αλλά δεν θα μου έκανε και εντύπωση να με φωνάξουν κάποια στιγμή. Σχετικά με το πρόστιμο βεβαιώνεται σαν ποινή που δεν παρουσιάστηκες αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι γλυτώνεις τα άλλα μέτρα. Πχ αν έπαιρνες πρόστιμο 300 γιατί δεν φόραγες μάσκα επί κοβιντ δεν σημαίνει οτι επειδή το πληρώσεις μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς μάσκα Δεν παει ακριβως ετσι. Το στρατοδικειο ειναι κανονικη δικη η οποια αν δεν πας αυτοφωρο που δικαζεσαι αμεσα παει 1-2 χρονια μετα οπως ολα τα δικαστηρια και θα καλεστεις με κλητηριο θεσπισμα με μαρτυρες αν θες, δικηγορο κλπ. Δεν μπορει να εγινε και μαλιστα εν αγνοια σου. Το προστιμο επισης μπορει να ακυρωθει και να επιστραφει εαν επικαλεστεις λογους ανωτερας βιας και τους δεχτουν. Σου ακυρωσουν ολες τις κυρωσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlpineLemon Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 49 λεπτά πριν, DimitrisDDM είπε Δεν παει ακριβως ετσι. Το στρατοδικειο ειναι κανονικη δικη η οποια αν δεν πας αυτοφωρο που δικαζεσαι αμεσα παει 1-2 χρονια μετα οπως ολα τα δικαστηρια και θα καλεστεις με κλητηριο θεσπισμα με μαρτυρες αν θες, δικηγορο κλπ. Δεν μπορει να εγινε και μαλιστα εν αγνοια σου. Το προστιμο επισης μπορει να ακυρωθει και να επιστραφει εαν επικαλεστεις λογους ανωτερας βιας και τους δεχτουν. Σου ακυρωσουν ολες τις κυρωσεις Έκανα αίτηση για εξαίρεση, λόγω ανωτέρας βίας, μερικές εβδομάδες πριν την μετεκπαίδευση, η απάντηση ήταν αρνητική. Ας κάνουν ότι θέλουν θα περιμένω να με ενημερώσουν, αν το κάνουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nate Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου Πέρασα σήμερα από το φρουραρχείο για την οριστική απαλλαγή, μου έγραψαν ότι πάσχω από διαταραχή asperger και το θέμα μου θα κρατήσει πάνω από 6 μήνες (βέβαια ο ψυχίατρός μου έχει γράψει κι άλλα θέματα, που έχω όντως), αλλά δεν θυμάμαι να έλεγε κάπου αν προτείνουν Ι5 ή κάτι τέτοιο. Είναι σωστό αυτό; Επίσης, έχει κάποιος εμπειρία από ναυτικό νοσοκομείο Χανίων για οριστική απαλλαγή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fonikoszamponis Δημοσ. 16 Μαϊου Share Δημοσ. 16 Μαϊου Καλησπέρα σε ολόκληρη την παρέα!παρουσιαζομαι σε λίγες μέρες ασσηρο και όπως μπορεί να φανταστείτε καθώς οι περισσότεροι έχετε περάσει από την θέση μου έχω ένα άγχος για την κατάσταση εκεί κλπ κλπ! Έχουμε λοιπόν καμία εικόνα για την μονάδα κλπ κλπ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου 10 ώρες πριν, Fonikoszamponis είπε Καλησπέρα σε ολόκληρη την παρέα!παρουσιαζομαι σε λίγες μέρες ασσηρο και όπως μπορεί να φανταστείτε καθώς οι περισσότεροι έχετε περάσει από την θέση μου έχω ένα άγχος για την κατάσταση εκεί κλπ κλπ! Έχουμε λοιπόν καμία εικόνα για την μονάδα κλπ κλπ; Εχεις δεν έχεις άγχος δεν μπορείς να κάνεις κάτι για την κατάσταση εκεί.Για αυτό πάρε το όπως έρθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου Ακριβώς, και στον ΕΣ με εξαίρεση μερικές παραδοσιακά καθυστερημένες μονάδες, οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς, και διαφοροποιούνται ακόμα και εντός στρατοπέδου. Μια μονάδα υποστήριξης ή ένα τάγμα διαβιβάσεων μπορεί να είναι πολύ πιο λέλα και πολιτισμένα απο τέθωρες ή απο ένα λόχο πεζικού που ξέμειναν όλοι οι προβληματικοί. Ή αντίστοιχα να ήταν το στρατόπεδο γιούχου και να έσκασε ένας νέος αρβυλόφρονας Ταξ ή Στρατηγός (σε ακόμα μεγαλύτερους σχηματισμούς) και να έσφιξαν τα λουριά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokuthelegend Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου 30 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Μια μονάδα υποστήριξης ή ένα τάγμα διαβιβάσεων μπορεί να είναι πολύ πιο λέλα και πολιτισμένα Όχι απαραίτητα. Εγώ ήμουν Διαβιβάσεις, και για ακριβώς αυτόν τον λόγο που αναφέρεις, επειδή όλοι πιστεύουν ότι είμαστε κάπως λέλα και χαλαροί, βασικά μας έχωναν περισσότερο από τους υπόλοιπους για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε χαλαροί. Ειδικά όταν ήμασταν στις μάχιμες μονάδες. Έχω περάσει και από μονάδα υποστήριξης και ήμασταν αρκετά στην τσίτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις