Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mikepapa99 είπε

Με λίγα λόγια την πάτησα...

Ο γιατρός εκεί πέρα μου είπε ότι με ένα χαρτί ψυχιάτρου ίσως να μην έχω θέμα.

Αλλά ρε φίλε και πάλι ποιος ο λόγος να δίνουν διετή αναβολή αν είναι να ξαναπάς μέσα;

Πρέπει να επισκεφτώ πιστεύω άμεσα έναν ψυχίατρο.Ίσως εκείνος να ξέρει 

Με την πρώτη δεν παίρνεις απαλλαγή.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Με την πρώτη δεν παίρνεις απαλλαγή.

Αυτό το γνωρίζω απλά δεν ξέρω τι θα παιχτεί σε δύο χρόνια

Θα μου δώσουν απαλλαγή ή θα χάσω δύο χρόνια έτσι άσκοπα και θα μου πουν μετά πήγαινε να υπηρετήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Εξαρτάται τι θα κρίνουν, δεν υπάρχουν εγγυήσεις.

Αν και συνήθως, όταν τον δουν τον άλλο "κάπως", δεν τον στέλνουν. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mikepapa99 είπε

Αυτό το γνωρίζω απλά δεν ξέρω τι θα παιχτεί σε δύο χρόνια

Θα μου δώσουν απαλλαγή ή θα χάσω δύο χρόνια έτσι άσκοπα και θα μου πουν μετά πήγαινε να υπηρετήσεις

Πως χάνεις 2 χρόνια δηλαδή;Θα μπεις στην καταψυξη μέχρι τότε;

Και αν μετά δεν έχεις πρόβλημα γιατί να μην υπηρετήσεις;

Πολύ δράμα φίλε χωρίς να υπάρχει  λόγος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πως χάνεις 2 χρόνια δηλαδή;Θα μπεις στην καταψυξη μέχρι τότε;

Και αν μετά δεν έχεις πρόβλημα γιατί να μην υπηρετήσεις;

Πολύ δράμα φίλε χωρίς να υπάρχει  λόγος.

Δεν είναι φίλε ότι κάνω θέατρο για να μην πάω.Πρόβλημα έχω.Κυρίως αγχώνομαι πάρα πολύ και ώρες ώρες με πιάνουν κρίσεις πανικού.Στον στρατό που πήγα έστω για δύο εβδομάδες ούτε να κοιμηθώ μπορούσα.Όλη μέρα ήμουν μέσα στο άγχος.Δεν είναι κάτι που το έπαθα τελευταία το έχω από μικρός.Απλά δεν πήγα από την αρχή για αναβολή γιατί έλεγα ότι θα το αντέξω 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mikepapa99 είπε

Δεν είναι φίλε ότι κάνω θέατρο για να μην πάω.Πρόβλημα έχω.Κυρίως αγχώνομαι πάρα πολύ και ώρες ώρες με πιάνουν κρίσεις πανικού.Στον στρατό που πήγα έστω για δύο εβδομάδες ούτε να κοιμηθώ μπορούσα.Όλη μέρα ήμουν μέσα στο άγχος.Δεν είναι κάτι που το έπαθα τελευταία το έχω από μικρός.Απλά δεν πήγα από την αρχή για αναβολή γιατί έλεγα ότι θα το αντέξω 

Δεν λέω ότι κάνεις θέατρο,δεν μου πέφτει και λόγος κιόλας.Η διαδικασία είναι αυτή.Δεν σου λείπει ένα πόδι που δεν ξαναφυτρώνει για να πάρεις  απαλλαγή με την πρώτη.

Ουτε χάνεις 2 χρόνια ούτε τίποτα.Δεν σταματάει η ζωή για αυτά τα δύο χρόνια.

Δημοσ.
4 hours ago, Mikepapa99 said:

Αλλά ρε φίλε και πάλι ποιος ο λόγος να δίνουν διετή αναβολή αν είναι να ξαναπάς μέσα;

Πρέπει να επισκεφτώ πιστεύω άμεσα έναν ψυχίατρο.Ίσως εκείνος να ξέρει 

Την πρώτη αναβολή τη δίνουν έτσι, ακόμα και χωρίς κανένα λόγο. Υπάρχει και κόσμος που θέλει απλώς να τακτοποιήσει υποχρεώσεις (π.χ. δουλειά, οικογένεια) οπότε δε το ψυρίζουν για το αν θα τη δώσουν. Τη δίνουν ακόμα και αν απλά το ζητήσεις.

Εφόσον δε θέλεις να πας, ναι, πρέπει ΆΜΕΣΑ να επισκεφτείς ψυχίατρο. Μη το αφήσεις για 2 μήνες πριν. Είναι καλύτερα να έχεις ιστορικό διαγνώσεων. 

Δημοσ.
6 hours ago, Mikepapa99 said:

Θα πας σε έναν ψυχίατρο να του εξηγήσεις αυτό ακριβώς. Και εγώ παρόμοιο θέμα με το άγχος έχω και με βοήθησε ψυχίατρος. 

Μη το αφήνεις έτσι και μην σε ανησυχεί ο στρατός. Αν δε θες να υπηρετήσεις δε θα υπηρετήσεις. Απλά ίσως σε ζορίσει λίγο η επιτροπή (πχ εμένα έλεγαν ότι απλά έχω δυσκολία προσαρμογής όχι ότι δε μπορώ. Ότι τι θα κάνουμε τώρα που πρέπει να υπηρετήσεις και τέτοια). 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Mikepapa99 είπε

Την αναβολή αυτή στην παρέχουν μήπως και βελτιωθεί η καταστασή σου ώστε να υπηρετήσεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, w95chris είπε

Θα πας σε έναν ψυχίατρο να του εξηγήσεις αυτό ακριβώς. Και εγώ παρόμοιο θέμα με το άγχος έχω και με βοήθησε ψυχίατρος. 

Μη το αφήνεις έτσι και μην σε ανησυχεί ο στρατός. Αν δε θες να υπηρετήσεις δε θα υπηρετήσεις. Απλά ίσως σε ζορίσει λίγο η επιτροπή (πχ εμένα έλεγαν ότι απλά έχω δυσκολία προσαρμογής όχι ότι δε μπορώ. Ότι τι θα κάνουμε τώρα που πρέπει να υπηρετήσεις και τέτοια). 

Δηλαδή εσένα σου έλεγαν ότι θα πας και εσύ τι τους είπες;

Ή τα λένε έτσι και μετά στην δίνουν;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Mikepapa99 είπε

Εχω παρει αναβολη για ψυχολογικους λογους ο ιδιος και μετα υπηρετησα κανονικα. Μαλιστα ενα κομματι της θητειας μου ειχα την ευθυνη να πηγαινω νεους στο στρατιωτικο νοσοκομειο για αναβολες και τα σχετικα.

Επειδη εχω μεγαλη εμπειρια και εχω δει πολλα συνηθως ισχυει το εξης, οποιος δεν θελει η/και δεν μπορει να υπηρετησει, παιρνει αναβολη/απαλλαγη. Η σιγουρη μεθοδος ειναι μεσω στρατοπεδου. Παρουσιαζεσαι και λες αμεσως αναβολη/απαλλαγη. Σε πανε στο στρατιωτικο νοσοκομειο και βγαινει αμεσως η απαντηση. Αν φας ακυρο επιστρεφεις στο στρατοπεδο, ζητας να πας παλι στο νοσοκομειο να περασεις επιτροπη. Επειδη κανενας δεν θελει να εχει εναν μυστηριο που δεν θελει να υπηρετησει να κοβει βολτες στο στρατοπεδο την αναβολη/απαλλαγη θα την παρεις. Ειτε σε δυο ημερες ειτε σε τεσσερις.

Αν εχεις χαρτι απο ψυχιατρο με αγωγη τοτε λυνεις τα χερια της επιτροπης. Και χωρις αυτο θα παρεις την απαλλαγη μεσω στρατοπεδου απλα ισως ταλαιπωρηθεις. Κανεναν μα κανεναν δεν  κρατανε με το ζορι.

Για την τελικη απαλλαγη απεφυγε φρουραρχεια, ειναι μεγαλο μπλεξιμο.

Δημοσ.

Δε παθαινετε και τπτ να πατε 9 μηνες φανταροι!!ναι μια μ@λακια ειναι,αν μπορεις πηγαινε κοντα στο σπιτι σου να μη χαλας λεφτα αλλα πηγαινε...ολα σε κατι βοηθανε!!εγω λογω σπουδων πηγα 29 ετων,ξενερωμα οταν βλεπεις τα 18 χρονα να προσπαθουν να σου επιβληθουν τις πρωτες μερες σαν πιο παλιοι αλλα οι στιγμες που εζησα τους 6 μηνες που υπηρετησα και οι φιλιες που εκανα ειναι κατι που θα μεινει για παντα!!

Υγ τωρα μετα απο 14 χρονια βαραγα ενα μηνα ευκολα μεσα για ξεκουραση!!

Δημοσ.
3 hours ago, spyvelm7 said:

Δε παθαινετε και τπτ να πατε 9 μηνες φανταροι!!ναι μια μ@λακια ειναι,αν μπορεις πηγαινε κοντα στο σπιτι σου να μη χαλας λεφτα αλλα πηγαινε...ολα σε κατι βοηθανε!!εγω λογω σπουδων πηγα 29 ετων,ξενερωμα οταν βλεπεις τα 18 χρονα να προσπαθουν να σου επιβληθουν τις πρωτες μερες σαν πιο παλιοι αλλα οι στιγμες που εζησα τους 6 μηνες που υπηρετησα και οι φιλιες που εκανα ειναι κατι που θα μεινει για παντα!!

Υγ τωρα μετα απο 14 χρονια βαραγα ενα μηνα ευκολα μεσα για ξεκουραση!!

διαφωνώ όσο δεν πάει. Οι "φιλίες" έπαψαν από το πρώτο δευτερόλεπτο που πέρασα την πύλη την τελευταία ημέρα. Και τώρα 15 χρόνια μετά, δεν ξαναπηγαινα με τίποτα. καλύτερα στην δουλειά μου που έχω επιλέξει εγώ.

• Like 4
Δημοσ.
Στις 1/12/2023 στις 5:17 ΜΜ, manolis940 είπε

Αυτό μετράει σαν 4 μήνες (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος και ο ένας ακόμα βγαίνει απ' τις μέρες του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου)

Α οπότε μετράνε ΕΤΑΠ για τον μισό Σεπτέμβριο και μισό Ιανουάριο που απολυομαι;

Αυτό μετράει σαν 4 μήνες (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος και ο ένας ακόμα βγαίνει απ' τις μέρες του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου)

Δημοσ.
22 hours ago, Mikepapa99 said:

Εμένα μου είπε επί λέξη ο ψυχίατρος: "Η πάθηση που έχεις σε δυσκολεύει να προσαρμοστείς, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να υπηρετήσεις"
Μετά έλεγε (αφού με ρώτησε πως έβγαλα το συμπέρασμα πως δε μπορώ να υπηρετήσω και του είπα η ψυχίατρος μου το είπε): "Ναι η ψυχίατρος απλά προτείνει. Δεν είναι στρατιωτικός γιατρός να ξέρει. Πρέπει να υπηρετήσεις. Σου δώσαμε μια φορά αναβολή 6 μήνες τώρα πρέπει να υπηρετήσεις" 

Αναβολή/απαλλαγή παίρνεις εφόσον έχεις χαρτί με γιατρό. Αν πέσεις στην περίπτωση των περιπτώσεων και σου πει η επιτροπή δεν έχεις τίποτα, την άλλη μέρα ξανά τα ίδια θα κάνεις εφόσον πήγες μέσω στρατοπέδου. Αν πήγες στο Φρουραρχείο και σε στείλουν στρατόπεδο θα σου δώσουν ότι θες από εκεί. Και ας λέει το χαρτί πως δε μπορείς να εξεταστείς ξανά. Δεν θα κρατήσουν κάποιον που δε θέλει να είναι εκεί για να τους δημιουργήσει προβλήματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...