Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτον δεν δίνουν άδειες για ορκομωσία.

Δεύτερον Αν υπάρχει δυνατότητα να πάρεις θα χρεωθείς από τις κανονικές σου Άδειες.

Τρίτον Σε εκείνο το διάστημα λογικά θα κάνεις ΣΠΕΝ οπότε πολύ δύσκολα να μπορείς να φύγεις.

Σε κάθε περίπτωση είναι στην ευχέρεια του διοικητή του στρατοπέδου αν θα σου εγκρίνει την άδεια καθώς δεν ανήκει στις υποχρεωτικές.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άδεια για ορκωμοσία πτυχίου εν μέσω εκπαίδευσης είναι απίθανο να σας δώσουν, πέρα από το οτι αν χάσετε μέρος της εκπαίδευσης τυπικά πρέπει να την επαναλάβετε, δε δικαιούστε και άδεια κανονική, αυτό ξεκινάει μετά το δίμηνο της θητείας. Μετά την ορκωμοσία του στρατού, την 3η Παρασκευή από την κατάταξή σας, θα πάρετε περίπου 10 μέρες οφφ, Παρασκευή με επόμενη Δευτέρα, αν η ορκωμοσία του πτυχίου πέσει εντος αυτών των ημερών, έχει καλώς. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Τέλειωσα το ΕΠΑ.Λ το 2022 και ξανά γράφτηκα φέτος Β' Λυκείου γιατί θέλω να κάνω σε άλλη ειδικότητα ώστε να δώσω πανελλήνιες του χρόνου στο κομμάτι που με ενδιαφέρει. Μου ήρθε το χαρτί να μπω στις 9/11/2023
Δικαιούμαι αναβολή επειδή ξανά γράφτηκα σε ΕΠΑ.Λ ενώ έχω ήδη Απολυτήριο Λυκείου?

Δημοσ.
Στις 26/7/2023 στις 8:03 ΠΜ, meletis_m είπε

Αναλόγως τη μονάδα , σε παρόμοια περίπτωση για ορκομωσία βέβαια ήμουν και στη διαδικασία ΣΠΕΝ δε δώθηκε . Και εγω για ορκομωσία την ήθελα. 

Αλλα και φοιτητικές δε έδιναν παρόλο που υπήρχε δύναμη 

Καλησπέρα. Ποια μονάδα θεωρείς καλύτερη στο Γ σώμα για να παίρνεις τις εξόδους?

Δημοσ.

Καλησπέρα... Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου πει γνώμη για σπσξ στη Καλαμαριά? Η ειδικότητα που μου έδωσαν είναι τεχνικός αποθηκαριος γραφέας (ταγ) ξέρει κανείς γενικά πως είναι τι κάνω και πως είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο γενικά?

Δημοσ.

Καλησπερα.

Ο γιος μου εχει δυστυχως βαρυτατο αυτισμο. Μενουμε στην Αγγλια και ειναι 15 χρονων.

Προφανως δεν μπορει να παει στρατο ( μακαρι να μπορουσε και ας πηγαινε 10 χρονια σκηνακια)

Εχει κανεις καμια ιδεα ποια ειναι η διαδικασια να παρει απαλλαγη ωστε αν καμια φορα κατεβουμε Ελλαδα να μην εχει προβλημα στα συνορα; Δυστυχως ειναι αδυνατον να δωσει συνεντευξη ή να παρουσιαστει να μιλησει ( μιλαει ελαχιστα)

Μερσι

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Que sera sera είπε

Καλησπερα.

Ο γιος μου εχει δυστυχως βαρυτατο αυτισμο. Μενουμε στην Αγγλια και ειναι 15 χρονων.

Προφανως δεν μπορει να παει στρατο ( μακαρι να μπορουσε και ας πηγαινε 10 χρονια σκηνακια)

Εχει κανεις καμια ιδεα ποια ειναι η διαδικασια να παρει απαλλαγη ωστε αν καμια φορα κατεβουμε Ελλαδα να μην εχει προβλημα στα συνορα; Δυστυχως ειναι αδυνατον να δωσει συνεντευξη ή να παρουσιαστει να μιλησει ( μιλαει ελαχιστα)

Μερσι

Mιλήστε με την στρατολογία .

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Que sera sera είπε

Καλησπερα.

Μερσι

Κοιτάξτε και https://gr-army.business.site/

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σας. Ο ενδοξος ελληνικος στρατος πηρε την αποφαση να με καλεσει για μετεκπαιδευση 6 ημερων 950 χιλιομετρα απο το σπιτι μου στην ηλικια των 41 με δεκαδες υποχρεωσεις να τρεχουν. Εχω υπηρετησει κανονικοτατα την θητεια μου στα εικοσικάτι μου, χωρις ουτε μια μερα αναρρωτικης ή Ε. Υ. Αποκλειστικα στον Εβρο και ως Ι/1. Αυτο πληροφοριακα για οσους αρχισουν τα «γκρινιαρη» «κλαψοτετοιε» «δεναγαπαςτηνπατριδαρε; » και τετοια. 

Φυσικα και δεν εχω καμια ορεξη, υπομονη, αντοχη και κυριως ΘΕΛΗΣΗ να παριστανω το στρατιωτακι τους ξανα στα γεραματα για εναν θεσμο παρωδια. Γιατι ολοι ξερουμε πως αυτες οι μετεκπαιδευσεις ειναι απλα εκπαιδευση για το πως θα περιφερεσαι με εναν καφε στο χερι μεσα σε ενα στρατοπεδο για 6 μερες παριστανοντας τον τουριστα. Εσυ να κοροιδευεις πως μετεκπαιδευεσαι, αυτοι να κοροιδευουν πως σε μετεκπαιδευουν και ολο το Συστημα να μας κοροιδευει πως ολο αυτο γινεται για το καλο του Εθνους. 

Επισης δεν εχω καμια ορεξη στα 41 μου να τρεχω και να καλοπιανω γιατρους και επιτροπες παρακαλωντας τους να μου δωσουν απαλλαγη. Ειτε για ψυχολογικους, ειτε για οικογενειακους, ειτε για τους κλασικους ΩΧ ΓΙΑΤΡΕ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ λογους που επικαλουνται ολοι. 

Δεν θα παω να μετεκπαιδευτω. Εψαξα ολο το ποινικο και διοικητικο κομματι της ανυποταξιας, μιλησα και εντελως θεωρητικα και με δικηγορους και απλα θελω να θεσω καποια ερωτηματα μηπως καποιος γνωριζει εκ πειρας ή απο γνωστους του. 

Λοιπον, Διοικητικο κομματι.6.000 προστιμο για τους ανυποτακτους κανονικης θητειας,1.000 για τους εφεδρους μετεκπαιδευομενους. Αυτα απο οσα εχω διαβασει βεβαιωνονται σχεδον αμεσα και στις 2 περιπτωσεις. Το αν και κατα ποσο πληρωνονται ειναι αλλη ιστορια. Το 2019 για παραδειγμα με νομοθετικη ρυθμιση προεκλογικη σβηστηκαν ολα. Σε οσους δεν τα ειχαν πληρωσει φυσικα και τα χρωστουσαν. Στα κοροιδα που βιαστηκαν να τα πληρωσουν γιατι ηθελαν να το παιξουν καλοι νοικοκυραιοι δεν επεστραφη τιποτα. 

Ποινικο κομματι.2 χρονια καθειρξη με αναστολη στη χειροτερη περιπτωση (συνηθως η ποινη που επιβαλλεται ομως ειναι 6 με 9 μηνες και αυτο με τελευταια αναφορα καταδικης γυρω στο 2014, εκτοτε δεν βρηκα αλλη αναφορα), στερηση εκλεγειν και εκλεγεσθε και αφαιρεση αδειας ασκησεως επαγγελματος αν εισαι σεκιουριτας, κλειδαρας, δυτης, ναυαγοσωστης ή αλλο αντιστοιχο επαγγελμα που χρειαζεται αδεια αστυνομιας. 

Και αναρωτιεμαι. Αν τελικα τρως μονο 6 με 9 μηνες ως ανυποτακτος θητειας, θα ασχοληθει κανενας στρατιωτικος εισαγγελεας με ανυποτακτους μετεκπαιδευσης; Γιατι αν το παρεις αναλογικα, σαφως το αδικημα των δευτερων ειναι κατα πολυ ηπιοτερο των πρωτων, αρα αναλογικα θα πρεπει να παει και η ποινη; Αρα ποσο θα ειναι;1-2 μήνες με αναστολη; 

Αποστρατος στρατολογος και δυο νομικοι με εξειδικευση στο στρατιωτικο δικαιο μου εχουν πει πως το διοικητικο κομματι των προστιμων κατα 99% δεν το γλιτωνεις. Γιατι αυτος ειναι ο καημος τους. Να βγαλουν λεφτα. Αλλα το ποινικο κομματι εχει ατονησει και κανεις δεν ασχολειται. Το χρησιμοποιουν απλα ως επιπλεον φοβητρο για να μην φτασουν οι ανυποτακτοι τους 100.000 Υπαρχουν 30.000+ ανυποτακτοι και δεν μπορουν να τους κυνηγησουν δικαστικα ολους αυτους. Και δεν τους συμφερει κιολας. Και σκεφτομαι τωρα εγω, αν δεν κυνηγανε ποινικα ανυποτακτους κανονικης θητειας θα κυνηγησουν εμενα στα γεραματα στα 41 για 6 γαμωημερες; 

Συγγνωμη για το σεντονι, απλα θελω να μαθω αν καποιος εχει κηρυχθει ανυποτακτος σε μετεκπαιδευση, ποσο χρονικο διαστημα μετα του βεβαιωθηκε το προστιμο στην εφορια και πως πηγε το ποινικο του κομματι. Σε ερευνα που εκανα στο internet βρηκα πολλες αναφορες για ανυποτακτους εφεδρους που τους ηρθε τελικα το ραβασακι της εφοριας των 1.000 ευρώ. Δεν βρηκα ομως κανεναν που να του ασκηθηκε διωξη για ανυποταξια ή να δικαστικε σε στρατοδικειο. 

Αυτα και σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις.

• Confused 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς αν παίρνεις απαλλαγή λόγω υπνικής άπνοιας με μηχάνημα cpap;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Απολύομαι μεθαύριο και μου είπαν από τη μονάδα να πάω την ίδια μέρα για παράδοση ρουχισμού και υπογραφές. Ξέρετε αν δεν βρω όλα τα στελέχη για τις υπογραφές αν μπορούν να μου τις βαλουν άλλοι ή θα με κρατήσουν μέσα και δε θα μου δώσουν την ταυτότητα?

Δημοσ.
On 13/11/2023 at 10:39, azisd said:

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς αν παίρνεις απαλλαγή λόγω υπνικής άπνοιας με μηχάνημα cpap;

Ευχαριστώ!

κανεις δε μπορει να σου πει δυστηχως με σιγουρια. Οταν παρουσιαστεις με επισημο χαρτι διαγνωσης απο δημοσιο νοσοκομειο θα το δηλωσεις και θα σε παρεπεμψουν (συνηθως) σε καποιο γιατρο για επανεξεταση. Εκει θα κρινει αν εχεις απαλλαγη ή θα υπηρετησεις σε καποια βοηθητικη υπηρεσια με/χωρις οπλο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...