Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει θα το εκτιμούσα πραγματικά. 

Για μετάθεση στο 401 χρειάζεται να είσαι στο υγειονομικό ή ΣΕΜ ή μπορείς να πας και από πυροβολικό (που είμαι) για παράδειγμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε

Πρέπει να επισκεφτείς έναν ψυχίατρο είτε σε δημόσιο νοσοκομείο είτε σε ιδιωτικό ιατρείο, εκεί θα του αναφέρεις τους λόγους που δεν μπορείς να υπηρετήσεις και θα του ζητήσεις να σου δώσει μια γνωμάτευση για να την προσκομίσεις την ημέρα που θα παρουσιαστείς στο στρατόπεδο.

Ο γιατρός στο στρατόπεδο θα σε ρωτήσει 2-3 πράγματα και θα δώσει σημασία στην γνωμάτευση του γιατρού που σε παρακολούθησε.

Δεν θα πάρεις απαλλαγή σε μια μέρα πάντως θα πρέπει να συμπληρώσεις δύο χρόνια με αναβολές, η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι να σου δώσουν 1 έτος την πρώτη φορά και άλλο 1 έτος την επόμενη και την τρίτη φορά θα πάρεις οριστική απαλλαγή.

Αυτό σημαίνει πως με τον ελληνικό στρατό θα ξεμπερδεψεις σε 2,5 χρόνια.

Υ.Γ Εννοείται πως και τις επόμενες φορές εκτός από την πρώτη θα πρέπει να έχεις χαρτί από ψυχίατρο που να αναφέρει πως το πρόβλημα που έχεις συνεχίζει να υπάρχει και δεν έχει βελτιωθεί.

Εχω μια απορια, εαν εμφανιστω στον στρατιωτικο γιατρο χωρις να εχω εμφανιστει εναν ψυχολογο προηγουμενως, τοτε θα μου αρνηθει η αναβολη?

Δημοσ.
45 minutes ago, Maurikycli said:

Λ

Εντελώς θεωρητικά (αλλά έχει συμβεί) αν μετά από χρόνια γίνεις καλά παρουσιάζεσαι και τους λες "θέλω να υπηρετήσω"

Ακόμα πιο σύνηθες το να μην θες, αλλά να σε υποχρεώσουν γιατί το "πρόβλημα" σου εξαφανίστηκε ή ελαττώθηκε πολύ. Το βάζω σε εισαγωγικά γιατί το "άγχος" που τόσοι έχουν κάνει καραμέλα δεν είναι σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, πέρα από ελάχιστες ακραίες περιπτώσεις, που ούτε στον εχθρό σου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PanosTsarantanis είπε

Εχω μια απορια, εαν εμφανιστω στον στρατιωτικο γιατρο χωρις να εχω εμφανιστει εναν ψυχολογο προηγουμενως, τοτε θα μου αρνηθει η αναβολη?

Εμένα η απορία μου είναι, θες να τελειώνεις με το στρατό οσο πιο ανώδυνα και γρήγορα γίνεται ή θες να  ταλαιπωρηθείς ? Χωρίς χαρτί μπορεί να σου πει ο γιατρός κάτσε λίγες μέρες όλοι στην αρχή δυσκολεύονται , αν χρειαστείς εδώ θα είμαστε κτλπ.

Σε κάθε περίπτωση χωρίς γνωμάτευση απαλλαγή θα πάρεις μεν αλλά σίγουρα πιο δύσκολα, εσύ αποφασίζεις , αν θες ακολουθείς την συμβουλή που σου δίνω αλλιώς πράξε όπως νομίζεις.

• Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, PanosTsarantanis είπε

Nα σε ενημερώσω ότι στην επιτροπή εμφανίζεσαι ενώ εισαι ήδη φαντάρος .Οπότε αν δεν την παρεις την αναβολή επιστρέφεις άμεσα πίσω στην μονάδα σου.

Αν όντως έχεις πρόβλημα έχεις και γνωματευσεις απο ειδικούς που θα παρουσιάσεις.Αν δεν έχεις (πρόβλημα ή γνωματευσεις) καλή τύχη .

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Εμένα η απορία μου είναι, θες να τελειώνεις με το στρατό οσο πιο ανώδυνα και γρήγορα γίνεται ή θες να  ταλαιπωρηθείς ? Χωρίς χαρτί μπορεί να σου πει ο γιατρός κάτσε λίγες μέρες όλοι στην αρχή δυσκολεύονται , αν χρειαστείς εδώ θα είμαστε κτλπ.

Σε κάθε περίπτωση χωρίς γνωμάτευση απαλλαγή θα πάρεις μεν αλλά σίγουρα πιο δύσκολα, εσύ αποφασίζεις , αν θες ακολουθείς την συμβουλή που σου δίνω αλλιώς πράξε όπως νομίζεις.

5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Einai 6 μηνες?

10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Nα σε ενημερώσω ότι στην επιτροπή εμφανίζεσαι ενώ εισαι ήδη φαντάρος .Οπότε αν δεν την παρεις την αναβολή επιστρέφεις άμεσα πίσω στην μονάδα σου.

Αν όντως έχεις πρόβλημα έχεις και γνωματευσεις απο ειδικούς που θα παρουσιάσεις.Αν δεν έχεις (πρόβλημα ή γνωματευσεις) καλή τύχη .

Ενοουσα η υπηρεσια στον στρατο

• Confused 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

σοβαρα? Για πες λεπτομερειες του γεγονοτος!

Στην αλλαγη φρουρας εκανε οπλισατε πυροβολησατε με την γεμιστηρα φορτωμενη στο οπλο. Αφου δεν εφαγε κανεναν τζαμπα και βερεσε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε

ειμαι στην διεργασια να παω στον ψυχοθεραπευτη γιατι εχω κλεισει ραντεβου στις 11 Νοεμβριου, αλλα ο στρατος ειναι στις 1 νοεμβριου, τι να πω και τι να κανω?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PanosTsarantanis είπε

ειμαι στην διεργασια να παω στον ψυχοθεραπευτη γιατι εχω κλεισει ραντεβου στις 11 Νοεμβριου, αλλα ο στρατος ειναι στις 1 νοεμβριου, τι να πω και τι να κανω?

Κανεναν δεν κρατανε με το ζορι. Μπες και ζητα αναβολη κατευθειαν. Θα την παρεις ευκολα. Να εισαι ειλικρινης και να εξηγησεις το προβλημα σου,

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PanosTsarantanis είπε

Να κλείσεις ραντεβού νωρίτερα .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skyypro είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,

Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει θα το εκτιμούσα πραγματικά. 

Για μετάθεση στο 401 χρειάζεται να είσαι στο υγειονομικό ή ΣΕΜ ή μπορείς να πας και από πυροβολικό (που είμαι) για παράδειγμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χρειάζεται να έχεις βύσμα, από κει και πέρα μικρή σημασία έχει το όπλο/σώμα σου.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, yanis13 είπε

Χρειάζεται να έχεις βύσμα, από κει και πέρα μικρή σημασία έχει το όπλο/σώμα σου.

Πηρα την απαντηση μου :D

Σε ευχαριστω!

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής. α) Υπάρχουν ΣΠΕΝ στο ΠΝ και αν ναι, πότε πραγματοποιούνται και πού; β) Υπάρχει τρόπος να περάσεις κινητό στον Πόρο ή μπα;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PanosTsarantanis είπε

Εφόσον έχεις θέμα και το συζητήσεις (εν συντομία) με τον ψυχολόγο που θα σε δει, τότε δε πιστεύω πως θα σου αρνηθεί την αναβολή. Εαν δεν έχεις θέμα και απλά δε θες να υπηρετήσεις, τότε φρόντισε να πάρεις χαρτί πριν μπεις στο στρατό. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, PanosTsarantanis είπε

Ρε συ ειλικρινά αφού δεν ήθελες να πας στρατό θα έπρεπε να το οργανώσεις καλύτερα και θα έπρεπε να έχεις "ενεργοποιηθεί" από το καλοκαίρι.

Τώρα θα παρουσιαστείς αλλά χωρίς χαρτί αν σου δώσουν θα είναι για 6 μήνες , πες ότι έχεις και οικονομικό πρόβλημα και δουλεύεις.

Αλλά όπως έγραψα και πριν φρόντισε την επόμενη να έχεις χαρτί οπωσδήποτε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...