giorgosdimi__10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 http://army.gr/el/content/krisi-somatikis-ikanotitas-strateysimon-ayton-poy-katatassontai-enoples-dynameis-kathos-kai Καλησπέρα! Έχω μια απορία σχετικά με τα Ι. Έχω θέμα με τα μάτια μου (μυωπία και αστιγματισμό). Βάση ΠΔ 11/2014, αντιστοιχεί σε Ι3 αυτό που έχω. Θα είναι ένοπλο ή άοπλο; Και σε τι θα επηρεάσει την θητεία μου ακριβώς; Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Ένοπλο. Δε θα μπορείς να πας σε κάποιες υπηρεσίες π.χ. Στρατονομία, ΕΛΔΥΚ κλπ. Επίσης με Ι/3 δε μπορείς να γινεις οδηγός. Κατά τα άλλα δε θα σε επηρεάσει σε κάτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
japetus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Στις 29/9/2023 στις 7:45 ΠΜ, jumpmaster είπε Αλλά το χρώμα του ΕΦΠ δεν έχει να κάνει με αυτά και κακώς το μπερδεύεις. Απολύθηκα στα 27 ανθυπολοχαγός με λευκό. Στα 41 έγινε πράσινο. Έχει.. Με Κόκκινο ανήκεις ακόμα στη μονάδα από την οποία απολύθηκες, με Πράσινο σε τοποθετούν σε κάποια μονάδα με βάση τις τρέχουσες ανάγκες, την περιοχή μόνιμης κατοικίας σου και την ειδικότητά σου ενώ με Λευκό δεν είσαι σε κάποια μονάδα αλλά στη διάθεση της ΜΕ (Μονάδας Επιστράτευσης) που ανήκεις για να σε τοποθετήσει όπου και αν χρειαστεί, οπότε και θα ειδοποιηθείς με νέο ΕΦΠ. Τώρα, ανάλογα όπως είπαμε με τις τρέχουσες ανάγκες και ιδίως αν υπάρχει έλλειψη κάποιας ειδικότητας, κάποιοι με λευκό ΕΦΠ μπορούν να ξαναπάρουν πράσινο για να τοποθετηθούν στην εφεδρεία συγκεκριμένης μονάδας. Μπορεί και το πράσινο να μην γίνει ποτέ λευκό αν πρόκειται για κάποια πολύ συγκεκριμένη ειδικότητα. Το πιο σύνηθες όμως είναι κόκκινο μόλις απολυθείς, πράσινο λίγα χρόνια μετά και λευκό όταν συμπληρώσεις τα 45 έτη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgosdimi__10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 19 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Ένοπλο. Δε θα μπορείς να πας σε κάποιες υπηρεσίες π.χ. Στρατονομία, ΕΛΔΥΚ κλπ. Επίσης με Ι/3 δε μπορείς να γινεις οδηγός. Κατά τα άλλα δε θα σε επηρεάσει σε κάτι. Εντάξει σε ευχαριστώ πολύ. Για το Ι3 το άοπλο πως βγαίνει κάποιος; Πρέπει να είναι ψυχολογικό ή παθολογικό; Έχω ακούσει ότι λειτουργεί σαν το Ι4, ισχύει; Έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους το Ι3 άοπλο με το Ι4; Ρώτησα αν επηρεάζει κάπου επειδή θέλω να κάνω θητεία σε παραμεθόριο και ξέρω ότι αν βγει κάποιος Ι3 άοπλο ή Ι4 δεν κάνει κάποιος ό,τι σχετίζεται με όπλα και απλώς δουλεύει βοηθητικά στη θητεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 20 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Επίσης με Ι/3 δε μπορείς να γινεις οδηγός Ι3 ενοπλο εγινα οδηγος κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Ι3 ενοπλο εγινα οδηγος κανονικα. Μάλιστα. Σε φίλο οδηγό, τον πήραν απο τη μονάδα και του είπαν πως με Ι3 δε μπορει να παραμείνει οδηγός και πήγε επανεξέταση για να το αλλάξει σε Ι2. Και εγώ όταν έγινα οδηγός το πρώτο που με ρώτησαν αν είμαι μέχρι Ι2. Μπορεί να ηταν και παράλειψη της μονάδας σου πάντως γιατί τους δικούς μας τους είχα δει πολύ σίγουρους. Άλλωστε στο στρατό αρκετά είναι στο περίπου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giorgosdimi__10 είπε Εντάξει σε ευχαριστώ πολύ. Για το Ι3 το άοπλο πως βγαίνει κάποιος; Πρέπει να είναι ψυχολογικό ή παθολογικό; Έχω ακούσει ότι λειτουργεί σαν το Ι4, ισχύει; Έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους το Ι3 άοπλο με το Ι4; Ρώτησα αν επηρεάζει κάπου επειδή θέλω να κάνω θητεία σε παραμεθόριο και ξέρω ότι αν βγει κάποιος Ι3 άοπλο ή Ι4 δεν κάνει κάποιος ό,τι σχετίζεται με όπλα και απλώς δουλεύει βοηθητικά στη θητεία. Εγω που εχω προβλημα σε γονατο με ρωτησε ουσιαστικα ο ιατρος στο νοσομειο αν θελω Ι3 ενοπλο ή αοπλο? Και του ειπα ενοπλο για να κανω ασκησεις και να ριξω. Μου εδωσε ομως κάρτα που εγραφε οτι απαγορευεται η ορθοστασια και η εντονη γυμναστικη ασκηση. Οποτε σκοπιες, μαγειρια εκανα σπανια μονο και μονο για να βοηθησω την μοναδα μου. Συνηθως ημουν θαλαμοφυλακας. Αυτα βεβαια για το πρωτο 2μηνο μεχρι που εγινα οδηγος. Ψυχολογικο Ι3 ενοπλο δεν ξερω πως μπορεις να βγεις. Μονο άοπλο φανταζομαι, αλλα για παθολογικους λογους βγαινεις. Οποτε εκει θα κανεις μονο θαλαμοφυλακας και μαγειρια. 1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε Μάλιστα. Σε φίλο οδηγό, τον πήραν απο τη μονάδα και του είπαν πως με Ι3 δε μπορει να παραμείνει οδηγός και πήγε επανεξέταση για να το αλλάξει σε Ι2. Και εγώ όταν έγινα οδηγός το πρώτο που με ρώτησαν αν είμαι μέχρι Ι2. Μπορεί να ηταν και παράλειψη της μονάδας σου πάντως γιατί τους δικούς μας τους είχα δει πολύ σίγουρους. Άλλωστε στο στρατό αρκετά είναι στο περίπου Σοβαρα? Στον Εβρο σκεψου πηρα ειδικοτητα. Και οταν κατεβηκα Αθηνα (ΑΣΔΥΣ) ειχα και στρατηγο για πολυ μεγαλο διαστημα. Βεβαια παιζουν να ημουν εγω και αλλο 1 παιδι στο συνολο των 8-10 οδηγων. Ολα αυτα μιλαμε για Μαρτιο του 20 και βγηκα Νοεμβριο 20. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από Αλεξανδρος A.92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgosdimi__10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εντάξει. Άρα, επομένως θα πρέπει να το ζητήσω αν θέλω άοπλο όταν θα με δουν εκεί. Έχω θέμα με μυωπίες, αστιγματισμούς και δε συμμαζεύεται στα μάτια (καραμπινάτο Ι3 βάση φεκ βγαίνω) και επομένως θα έχω θέμα με όπλο σε βολές και ασκήσεις και τα σχετικά. Φοράω πάντα και παντού γυαλιά, χωρίς αυτά δε μπορώ να κάνω τίποτα στη καθημερινότητα μου. Για τα βοηθητικά τι ειδικότητες υπάρχουν; Έχω ακούσει για γραφεία, μαγειρεία κλπ. Ουσιαστικά τι κερδίζω και τι χάνω αν ζητήσω άοπλο Ι3; Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από giorgosdimi__10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, giorgosdimi__10 είπε Για τα βοηθητικά τι ειδικότητες υπάρχουν; Έχω ακούσει για γραφεία, μαγειρεία κλπ. Ουσιαστικά τι κερδίζω και τι χάνω αν ζητήσω άοπλο Ι3; δεν κανεις βολες, δεν κανεις σκοπιες, περιπολιες κτλπ. Κανεις θαλαμοφυλακας, μαγειρια απο υπηρεσιες και μπορει τα πρωινα να εισαι σε καποιο γραφειο σαν γραφιας. Γενικα δεν ειναι κακη φαση θα πω εγω. Πιο πολλη πιεση ετρωγαν οι ενοπλοι με τις σκοπιες και τις φρουρες καθε μερα. Εγω ηθελα ενοπλο (εφοσον μου δωθηκε η επιλογη, εσενα μπορει να μην σου δωθει καν) γιατι σκεφτηκα οτι αφου μπηκα στρατο να κανω και τις εκπαιδευσεις μου και τις βολες μου να πω το εκανα και αυτο. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από Αλεξανδρος A.92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 15 ώρες πριν, giorgosdimi__10 είπε Εντάξει. Άρα, επομένως θα πρέπει να το ζητήσω αν θέλω άοπλο όταν θα με δουν εκεί. Έχω θέμα με μυωπίες, αστιγματισμούς και δε συμμαζεύεται στα μάτια (καραμπινάτο Ι3 βάση φεκ βγαίνω) και επομένως θα έχω θέμα με όπλο σε βολές και ασκήσεις και τα σχετικά. Φοράω πάντα και παντού γυαλιά, χωρίς αυτά δε μπορώ να κάνω τίποτα στη καθημερινότητα μου. Για τα βοηθητικά τι ειδικότητες υπάρχουν; Έχω ακούσει για γραφεία, μαγειρεία κλπ. Ουσιαστικά τι κερδίζω και τι χάνω αν ζητήσω άοπλο Ι3; Αν θυμάμαι καλά το κριτήριο για να βγεις άοπλο για λόγους όρασης όταν έχεις μυωπία είναι το άθροισμα του αστιγματισμού σου και της μυωπίας να μην ξεπερνάει το 8 σε κάποιο απ' τα δύο μάτια. Αν δεν το κάνει ο μόνος τρόπος είναι να δηλώσεις οπλοφορία. Αν βγεις άοπλος για τους παραπάνω λόγους αυτό που θα γλιτώσεις είναι το να είσαι σκοπός της πύλης. Θα μπορείς να πηγαίνεις μόνο ΑΜ. Θα κάνεις περισσότερο θαλαμοφύλακας και ίσως σε κάποια στρατόπεδα ανάλογα την πληρότητα να κάνεις και άοπλο περίπολο. Θα είσαι η πρώτη προτίμηση να πας μαγειρεία, θα είσαι ο πρώτος που θα φύγει απ' την εκπαίδευση ΣΠΕΝ για να πας σε αγγαρεία όταν δεν υπάρχουν άτομα. Αν υπάρχουν αρκετά μεγάλος αριθμός άοπλων θα κάνεις λιγότερες υπηρεσίες. Έχει λοιπόν και θετικά και αρνητικά. Στις βολές καθώς και τις ασκήσεις μπορείς κανονικά να φορέσεις τα γυαλιά σου, δεν θα έχεις θέμα με το κράνος ούτε υπάρχει περίπτωση να σου απαγορευτεί να τα φοράς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgosdimi__10 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, manolis940 είπε το άθροισμα του αστιγματισμού σου και της μυωπίας να μην ξεπερνάει το 8 σε κάποιο απ' τα δύο μάτια. Στο κάθε μάτι συνολικά μυωπία και αστιγματισμός είναι αρκετά πάνω από 8 (9-10 το καθένα). Δεν ήξερα ότι αυτά πάνε αθροιστικά. Για να βγει το Ι, πάνε και τα 2 μάτια αθροιστικά ή πάνε το καθένα ξεχωριστά; Για γραφιάς θα άξιζε να πάω γενικότερα αν μου ζητηθεί ή αν το κυνηγήσω; (έχω πτυχίο, μεταπτυχιακό και έχω παρακολουθήσει γενικά σεμινάρια, ξέρω από υπολογιστές και ξένες γλώσσες) Για παραμεθόριο (9μηνο) που είναι καλύτερα αν ξέρει κάποιος; Έβρο ή Λήμνο ή σε κάποιο νησί κοντά στη Βόρεια Ελλάδα; Είμαι κοντά στη Βόρεια Ελλάδα γι'αυτό. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από giorgosdimi__10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, giorgosdimi__10 είπε Στο κάθε μάτι συνολικά μυωπία και αστιγματισμός είναι αρκετά πάνω από 8 (9-10 το καθένα). Απ όσο θυμάμαι πρακτικά αν ένα μάτι έχει άθροισμα πάνω από κάποιον βαθμό που αν θυμάμαι καλά είναι το 8 τότε πας για i3 άοπλο και όχι ένοπλο, ούτε για Ι2. Πχ έχεις 6 μυωπία και 2,4 αστιγματισμό δεξί και 4 και 2 αριστερό. Λόγο του δεξιού πας I3 άοπλο. Τώρα και εμένα μου τα είχαν πει αυτά κάποια ίσως να μην τα θυμάμαι καλά όπως τα όριο, αν είναι άθροισμα ή γινόμενο κτλ. Δεν έχω κάτι επίσημο, αλλά αν μου λες ότι είσαι τόσο ψηλά. . . το μόνο που σε σώζει είναι να πεις ψέματα. 1 ώρα πριν, giorgosdimi__10 είπε Για γραφιάς θα άξιζε να πάω γενικότερα αν μου ζητηθεί ή αν το κυνηγήσω; (έχω πτυχίο, μεταπτυχιακό και έχω παρακολουθήσει γενικά σεμινάρια, ξέρω από υπολογιστές και ξένες γλώσσες) Όσον αφορά τα γραφεία τώρα. Αν είναι να κάτσεις 3-4 μήνες σε ένα γραφείο, να κάνεις κανονικά υπηρεσίες και να πάρεις 5 μέρες τιμητική, δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει. Μεγάλο μέρος των στρατιωτικών είναι δύσκολοι άνθρωποι και θέλει να έχεις κάποια νεύρα να τους ανεχτείς και για να το κάνεις πρέπει να αξίζει την θυσία. Προσωπικά μπήκα σε γραφείο για λίγο καιρό μόνο όταν άδειασε θέση και μπορούσα να μιλήσω και να συνεργαστώ ανθρώπινα με τα στελέχοι σε αυτό. Πάντως για να πάρεις συνήθως θέση σε γραφείο δεν θα χρειαστείς βιογραφικό. Θα χρειαστεί να γνωρίζεις αυτόν που έχει την θέση που θες και να του ζητήσεις να σε προτείνει για την θέση. 1 ώρα πριν, giorgosdimi__10 είπε Για παραμεθόριο (9μηνο) που είναι καλύτερα αν ξέρει κάποιος; Έβρο ή Λήμνο ή σε κάποιο νησί κοντά στη Βόρεια Ελλάδα; Είμαι κοντά στη Βόρεια Ελλάδα γι'αυτό. Αυτά είναι πολύ σχετικά. Έχει σημασία περισσότερο το στρατόπεδο, η διοίκηση εκείνης της περιόδου καθώς αλλάζει ανά 2 χρόνια. Μόνο κάποιος που έχει πάει πρόσφατα μπορεί να σου πει αλλά και αυτά είναι σχετικά. Εγώ την έβρισκα σε ένα ήσυχο φυλάκιο που είχε κάθε μέρα υπηρεσίες και μέτριες υποδομές, άλλοι δεν ήθελαν να το βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
root@DaVinci Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, είχα παρουσιαστεί πέρσι στο ΚΕΕΔ με βγάλαν Ι1 και διάλεξα καταδρομέας μέσα σε 3 μέρες κάτι σοβαρό συνέβη και έπρεπε να πάρω αναβολή και για να φύγω γράψαν για λόγους "διαταραχής". Έκοψα την αναβολή μου τώρα και πέρασα από επανεξέταση και είμαι ξανά Ι1. Θέλω να ρωτήσω: 1. Θα πάω πάλι στο ΚΕΕΔ τώρα ή αλλού? 2. Μπορώ να πάω πάλι ειδικές δυνάμεις? Ρώτησα 4 άτομα στην στρατολογία και μου είπαν αφού είσαι Ι1 ξανά μπορείς. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Λογικά μπορείς, αφού σου το είπαν και στη Στρατολογία. Αλλά αν θα παρουσιαστείς ξανά στο ΚΕΕΔ δεν το γνωρίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KostAE Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδιά, πρόσφατα μίλησα με έναν φίλο μου και μου είπε πως ακόμη ισχύει η πενθήμερη τιμητική άδεια αν έχεις κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού. Μου κάνει εντύπωση, γιατί πλέον είμαστε σε μια φάση που σιγά-σιγά ξεμπερδεύουμε από τα μέτρα. Ξέρετε αν όντως ισχύει; Δεν το πολυπιστεύω, απλώς ρωτάω γιατί το είπε με μεγάλη σιγουριά. Και αν ναι, εγώ που το είχα κάνει το 2021 θα μπορώ να πάρω; Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από KostAE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις