yanis13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 14 ώρες πριν, PittytheLiving είπε Καλημέρα παιδιά. Γνωρίζει κάποιος τι παίζει με θητεία σε πολεμικό μουσείο; Πώς λειτουργεί κτλ; Έχω ακούσει αόριστα πράγματα υπέρ και κατά. Σας ευχαριστώ ! ( όχι δεν λέω ότι είναι το ίδιο με Έβρο ) Τα κατά που έχεις ακούσει, ποια ακριβώς είναι; 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 58 λεπτά πριν, yanis13 είπε Τα κατά που έχεις ακούσει, ποια ακριβώς είναι; Οτι που και που χρειάζεται να πηγαίνεις λογικά
PittytheLiving Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Γέλασα απιστευτα με το απο κατω σχολιο 🤣. Επί της ουσίας ξέρετε τι παίζει με το συγκεκριμένο; Εχω ακουσει πχ οτι κοιμασαι και σπιτι σου εαν θελεις, ή ότι έχουν δικούς οτυς ξενώνες. Όποιος θελει και μπορει να απαντησει επι της ουσιας σε αυτά και ότι άλλο γνωρίζει περί του συγκεκριμένου θα το εκτιμούσα...
BlueBlade Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 7 ώρες πριν, PittytheLiving είπε Γέλασα απιστευτα με το απο κατω σχολιο 🤣. Επί της ουσίας ξέρετε τι παίζει με το συγκεκριμένο; Εχω ακουσει πχ οτι κοιμασαι και σπιτι σου εαν θελεις, ή ότι έχουν δικούς οτυς ξενώνες. Όποιος θελει και μπορει να απαντησει επι της ουσιας σε αυτά και ότι άλλο γνωρίζει περί του συγκεκριμένου θα το εκτιμούσα... Ακόμα και το πολεμικό μουσείο έχει υπηρεσίες (γελάει ο κόσμος) όπου μένεις μέσα και για αυτό έχουν και αντίστοιχα θάλαμο για τους φαντάρους. Αλλιώς "υπηρεσία" (γελάει ο κόσμος) και μεσημέρι πας σπίτι σου. Επίσης πάντα γέλαγα με τέτοιες ερωτήσεις. Πιστεύει δηλαδή κανείς ότι όντως υπάρχει πιθανότητα να πάει κάτι λάθος σε περίπτωση μιας τέτοιας μετάθεσης; Ή απλά θέλουν μερικοί να ακούνε το πόσο τυχεροί είναι; Και έστω ότι υπάρχουν ερωτήματα, ας κάνω την ερώτηση του εκατομμυρίου. Γιατί δε ρωτάς το βύσμα σου; 3
USS345 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα έχουμε πληροφορίες σχετικά με το ΜΦΑΤ στο Χαϊδάρι ; Υπηρεσίες αγγαρείες ; Έξοδοι και γενικά οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτό το στρατόπεδο θα βοηθήσει πολύ . Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
PittytheLiving Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 15 ώρες πριν, BlueBlade είπε Ακόμα και το πολεμικό μουσείο έχει υπηρεσίες (γελάει ο κόσμος) όπου μένεις μέσα και για αυτό έχουν και αντίστοιχα θάλαμο για τους φαντάρους. Αλλιώς "υπηρεσία" (γελάει ο κόσμος) και μεσημέρι πας σπίτι σου. Επίσης πάντα γέλαγα με τέτοιες ερωτήσεις. Πιστεύει δηλαδή κανείς ότι όντως υπάρχει πιθανότητα να πάει κάτι λάθος σε περίπτωση μιας τέτοιας μετάθεσης; Ή απλά θέλουν μερικοί να ακούνε το πόσο τυχεροί είναι; Και έστω ότι υπάρχουν ερωτήματα, ας κάνω την ερώτηση του εκατομμυρίου. Γιατί δε ρωτάς το βύσμα σου; Αρχικά μάθε τρόπους και άσε τις εξυπνάδες του πληκτρολογίου, λίγο μάζεμα και λιγότερη αλαζονία. Καλή συνέχεια στους υπόλοιπους. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Ρε παιδιά αλήθεια τώρα το να ρωτάτε για τα πλην του πολεμικού μουσείου είναι σα να συζητάει ο Μαρινάκης οτι ακρίβυνε η φέτα στο σουπερμάρκετ και δε βγαίνει. Συμπάσχουμε στο δράμα σας. Εκμεταλλευτείτε το γεγονος πως ανήκετε στο 1% των φαντάρων που υπηρετούν αυτη τη στιγμή και όχι μόνο είναι στην πόλη τους αλλά είναι και σε μια κυριλέ υπηρεσία. Και εντάξει αν είστε ΠΑ όπου το αραλίκι ειναι κανόνας, πες οκ. Αλλά αμα ανήκετε στο ΣΞ, πείτε απλά ευχαριστώ στο βύσμα σας και συνεχίστε τις ζωές σας... 3
tsu123 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Γνωρίζει κανείς τίποτα για σχολή πολέμου στη Θεσσαλονίκη ?
giorgosdimi__10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 http://army.gr/el/content/krisi-somatikis-ikanotitas-strateysimon-ayton-poy-katatassontai-enoples-dynameis-kathos-kai Καλησπέρα! Έχω μια απορία σχετικά με τα Ι. Έχω θέμα με τα μάτια μου (μυωπία και αστιγματισμό). Βάση ΠΔ 11/2014, αντιστοιχεί σε Ι3 αυτό που έχω. Θα είναι ένοπλο ή άοπλο; Και σε τι θα επηρεάσει την θητεία μου ακριβώς; Ευχαριστώ πολύ!
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Ένοπλο. Δε θα μπορείς να πας σε κάποιες υπηρεσίες π.χ. Στρατονομία, ΕΛΔΥΚ κλπ. Επίσης με Ι/3 δε μπορείς να γινεις οδηγός. Κατά τα άλλα δε θα σε επηρεάσει σε κάτι. 1
japetus Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Στις 29/9/2023 στις 7:45 ΠΜ, jumpmaster είπε Αλλά το χρώμα του ΕΦΠ δεν έχει να κάνει με αυτά και κακώς το μπερδεύεις. Απολύθηκα στα 27 ανθυπολοχαγός με λευκό. Στα 41 έγινε πράσινο. Έχει.. Με Κόκκινο ανήκεις ακόμα στη μονάδα από την οποία απολύθηκες, με Πράσινο σε τοποθετούν σε κάποια μονάδα με βάση τις τρέχουσες ανάγκες, την περιοχή μόνιμης κατοικίας σου και την ειδικότητά σου ενώ με Λευκό δεν είσαι σε κάποια μονάδα αλλά στη διάθεση της ΜΕ (Μονάδας Επιστράτευσης) που ανήκεις για να σε τοποθετήσει όπου και αν χρειαστεί, οπότε και θα ειδοποιηθείς με νέο ΕΦΠ. Τώρα, ανάλογα όπως είπαμε με τις τρέχουσες ανάγκες και ιδίως αν υπάρχει έλλειψη κάποιας ειδικότητας, κάποιοι με λευκό ΕΦΠ μπορούν να ξαναπάρουν πράσινο για να τοποθετηθούν στην εφεδρεία συγκεκριμένης μονάδας. Μπορεί και το πράσινο να μην γίνει ποτέ λευκό αν πρόκειται για κάποια πολύ συγκεκριμένη ειδικότητα. Το πιο σύνηθες όμως είναι κόκκινο μόλις απολυθείς, πράσινο λίγα χρόνια μετά και λευκό όταν συμπληρώσεις τα 45 έτη..
giorgosdimi__10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 19 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Ένοπλο. Δε θα μπορείς να πας σε κάποιες υπηρεσίες π.χ. Στρατονομία, ΕΛΔΥΚ κλπ. Επίσης με Ι/3 δε μπορείς να γινεις οδηγός. Κατά τα άλλα δε θα σε επηρεάσει σε κάτι. Εντάξει σε ευχαριστώ πολύ. Για το Ι3 το άοπλο πως βγαίνει κάποιος; Πρέπει να είναι ψυχολογικό ή παθολογικό; Έχω ακούσει ότι λειτουργεί σαν το Ι4, ισχύει; Έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους το Ι3 άοπλο με το Ι4; Ρώτησα αν επηρεάζει κάπου επειδή θέλω να κάνω θητεία σε παραμεθόριο και ξέρω ότι αν βγει κάποιος Ι3 άοπλο ή Ι4 δεν κάνει κάποιος ό,τι σχετίζεται με όπλα και απλώς δουλεύει βοηθητικά στη θητεία.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 20 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Επίσης με Ι/3 δε μπορείς να γινεις οδηγός Ι3 ενοπλο εγινα οδηγος κανονικα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Ι3 ενοπλο εγινα οδηγος κανονικα. Μάλιστα. Σε φίλο οδηγό, τον πήραν απο τη μονάδα και του είπαν πως με Ι3 δε μπορει να παραμείνει οδηγός και πήγε επανεξέταση για να το αλλάξει σε Ι2. Και εγώ όταν έγινα οδηγός το πρώτο που με ρώτησαν αν είμαι μέχρι Ι2. Μπορεί να ηταν και παράλειψη της μονάδας σου πάντως γιατί τους δικούς μας τους είχα δει πολύ σίγουρους. Άλλωστε στο στρατό αρκετά είναι στο περίπου
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giorgosdimi__10 είπε Εντάξει σε ευχαριστώ πολύ. Για το Ι3 το άοπλο πως βγαίνει κάποιος; Πρέπει να είναι ψυχολογικό ή παθολογικό; Έχω ακούσει ότι λειτουργεί σαν το Ι4, ισχύει; Έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους το Ι3 άοπλο με το Ι4; Ρώτησα αν επηρεάζει κάπου επειδή θέλω να κάνω θητεία σε παραμεθόριο και ξέρω ότι αν βγει κάποιος Ι3 άοπλο ή Ι4 δεν κάνει κάποιος ό,τι σχετίζεται με όπλα και απλώς δουλεύει βοηθητικά στη θητεία. Εγω που εχω προβλημα σε γονατο με ρωτησε ουσιαστικα ο ιατρος στο νοσομειο αν θελω Ι3 ενοπλο ή αοπλο? Και του ειπα ενοπλο για να κανω ασκησεις και να ριξω. Μου εδωσε ομως κάρτα που εγραφε οτι απαγορευεται η ορθοστασια και η εντονη γυμναστικη ασκηση. Οποτε σκοπιες, μαγειρια εκανα σπανια μονο και μονο για να βοηθησω την μοναδα μου. Συνηθως ημουν θαλαμοφυλακας. Αυτα βεβαια για το πρωτο 2μηνο μεχρι που εγινα οδηγος. Ψυχολογικο Ι3 ενοπλο δεν ξερω πως μπορεις να βγεις. Μονο άοπλο φανταζομαι, αλλα για παθολογικους λογους βγαινεις. Οποτε εκει θα κανεις μονο θαλαμοφυλακας και μαγειρια. 1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε Μάλιστα. Σε φίλο οδηγό, τον πήραν απο τη μονάδα και του είπαν πως με Ι3 δε μπορει να παραμείνει οδηγός και πήγε επανεξέταση για να το αλλάξει σε Ι2. Και εγώ όταν έγινα οδηγός το πρώτο που με ρώτησαν αν είμαι μέχρι Ι2. Μπορεί να ηταν και παράλειψη της μονάδας σου πάντως γιατί τους δικούς μας τους είχα δει πολύ σίγουρους. Άλλωστε στο στρατό αρκετά είναι στο περίπου Σοβαρα? Στον Εβρο σκεψου πηρα ειδικοτητα. Και οταν κατεβηκα Αθηνα (ΑΣΔΥΣ) ειχα και στρατηγο για πολυ μεγαλο διαστημα. Βεβαια παιζουν να ημουν εγω και αλλο 1 παιδι στο συνολο των 8-10 οδηγων. Ολα αυτα μιλαμε για Μαρτιο του 20 και βγηκα Νοεμβριο 20. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από Αλεξανδρος A.92
Προτεινόμενες αναρτήσεις