Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 ώρες πριν, Ntinos07 είπε

Ναι... Για αυτό ρωτάω

Η διάρκεια της Στρατιωτικής σου θητείας εξαρτάτε απ' το που θα υπηρετήσεις όσον αφορά τον Στρατό Ξηράς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Ειδικές Δυνάμεις ειναι 9μηνο ακόμα και Πεύκο να βγάλεις όλη τη θητεία. 

Αν δε πας ειδικές δυνάμεις, μετράει το που θα υπηρετήσεις μετά το πέρας της βασικής εκπαίδευσης. 

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά διορίστηκα στην 34 εμα στην ασσηρο. Μόλις το άκουσαν οι παλιοί μου είπαν περαστικά και ότι θα καλοπερασω. Έχει ακούσει κανείς τίποτα ; Γίνεται να αλλάξω; Τι είναι τα εμα;

2 ώρες πριν, Nikos3648 είπε

Καλησπέρα παιδιά διορίστηκα στην 34 εμα στην ασσηρο. Μόλις το άκουσαν οι παλιοί μου είπαν περαστικά και ότι θα καλοπερασω. Έχει ακούσει κανείς τίποτα ; Γίνεται να αλλάξω; Τι είναι τα εμα;

Στα τεθωρακισμένα πας. Είχα περάσει ΣΠΕΝ εκεί το 2020, προερχόμενος από άλλη μονάδα. Καλά παιδιά συνάντησα, βυσματοΘεσσαλονικεις ως επί το πλείστον. Βρώμικες τουαλέτες, στα ΣΠΕΝ σχεδόν τίποτα από υπηρεσίες αλλά μετά έτρωγαν εμπλοκή θυμάμαι μας έλεγαν, κορυφαίο φαγητό (εστιατορικού επιπέδου). Πάει καιρός βέβαια, πολλά αλλάζουν.

17 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Οι Ειδικές Δυνάμεις ειναι 9μηνο ακόμα και Πεύκο να βγάλεις όλη τη θητεία. 

Αν δε πας ειδικές δυνάμεις, μετράει το που θα υπηρετήσεις μετά το πέρας της βασικής εκπαίδευσης. 

Άρα μπορώ να κάνω την βασικη σε ένα άλλο στρατόπεδο ξηράς και να δηλώσω να πάω πχ πεζοναύτες που θέλω, και θα είναι το ίδιο με το να έκανα την βασικη μεγάλο πεύκο? Πάλι 9μηνο? Νιώθω ότι μου το απάντησες ήδη αλλά ρωτάω για σιγουριά 😅

Και έτσι να είναι, δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου.

Η βασική εκπαίδευση που λες, είναι του νεοσύλλεκτου. Και να γλιτώσεις να την κάνεις στο Πεύκο, το ΤΠΕΝ για να συνεχίσεις στις Ειδικές Δυνάμεις δεν το γλιτώνεις.

Ακριβώς ο,τι λέει ο φίλος απο πάνω. Η "βαριά" εκπαίδευση των ΕΔ είναι το ΤΠΕΝ, όχι μέχρι να ορκιστείς. Το πολύ πολύ να γλιτώσεις λίγο παραπάνω τρέξιμο που να εχει η βασική στο Πεύκο απ' ότι σε μια "κλασική" χυμαδιό μονάδα

Για να του το κάνουμε ταληράκια σε περίπτωση που δεν κατάλαβε, όταν ορκίζεσαι στο Πεύκο μετά τη βασική εκπαίδευση, δεν ορκίζεσαι καταδρομέας, αλλά απλός στρατιώτης πεζικού (ΠΖ).

Οι καταδρομείς (ΚΔ) ορκίζονται και δεύτερη φορά, αν και όταν περάσουν με επιτυχία το ΤΠΕΝ.

Οπότε όπως λέει ο ΠροπονητήςΤουΚαναπέ από πάνω, το μόνο που θα γλιτώσεις είναι η βασική στο Πεύκο που ΟΚ, δεν είναι τόσο χαλαρή όσο στις υπόλοιπες μονάδες, και σίγουρα δε συγκρίνεται με το ΤΠΕΝ που θα υποστείς αργότερα.

Για μένα, αν μπορείς να κάνεις τη βασική στο Πεύκο να την κάνεις, γιατί σε προετοιμάζει για το ΤΠΕΝ και δε θα σου έρθει απότομο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ παίδες! Δεν προσπαθώ να γλυτώσω το πεύκο απλά όταν έκοψα την αναβολή δεν είχα δηλώσει ειδικές (πεζοναύτης θέλω για την ακρίβεια) επειδή δεν ήμουν σίγουρος. Θα παρουσιαστώ Νοέμβριο και τώρα πρόσφατα αποφάσισα ότι θέλω να πάω πεζοναύτης για να κάνω 9μηνο, για αυτό ρωτούσα.

Επεξ/σία από Ntinos07

Αν θες αποκλειστικά Πεζοναύτης και δεν έχεις βύσμα σκέψου το πάλι πάντως, δε σε τοποθετούν όπου θες εσύ αλλά όπου κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη, και στις Ειδικές Δυνάμεις συνήθως ανάγκη υπάρχει στις αμφίβιες μονάδες (Σάμος, Χίος, Ρόδος, Κως, Μυτιλήνη).

Καλησπέρα !

μπαινω Δ εσσο ΠΝ και έχω κάποιες απορίες.

1) όταν τελειώσει η εκπαίδευση παίρνουνε μετάθεση στο μέρος που θα κάνουμε την υπόλοιπη θητεία ;

2)κινητό περνάς εύκολα ;

3) ποιο είναι το καλύτερο στρατόπεδο στην αθηνα για την θητεία ;;

4) με το μαλλί είναι πιο χαλαρά από τον ΣΞ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...