Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επί τη ευκαιρία, εγώ παρουσιαζομαι στο ΣΥΠΟ της Θήβας 21/9 ΚΕΠΒ, από φαγητό γνωρίζει κανείς τι παίζει εκεί επειδή έχω ακούσει πολλά και διάφορα... Όποιος έχει υπηρετήσει πρόσφατα η υπηρετεί μπορεί να πει μια γνώμη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, oxygen776 είπε

Επί τη ευκαιρία, εγώ παρουσιαζομαι στο ΣΥΠΟ της Θήβας 21/9 ΚΕΠΒ, από φαγητό γνωρίζει κανείς τι παίζει εκεί επειδή έχω ακούσει πολλά και διάφορα... Όποιος έχει υπηρετήσει πρόσφατα η υπηρετεί μπορεί να πει μια γνώμη?

Γενικά έχει βγει μια φήμη διαχρονικά ότι είναι κακιστο, αλλά όταν ήμουν στην Θήβα (πέρυσι τον Νοεμβριο, μην ξεχνάς ότι μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα από τοτε, κοντεύει ένας χρόνος) δεν θεωρώ ότι ήταν άσχημα... δεν τα έλεγες και πολύ καλά αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να είσαι φουλ ιδιότροπος για να ΜΗΝ τα φας. Απλά κομπλέ, ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Επεξ/σία από ChristosTs

9 ώρες πριν, ChristosTs είπε

Γενικά έχει βγει μια φήμη διαχρονικά ότι είναι κακιστο, αλλά όταν ήμουν στην Θήβα (πέρυσι τον Νοεμβριο, μην ξεχνάς ότι μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα από τοτε, κοντεύει ένας χρόνος) δεν θεωρώ ότι ήταν άσχημα... δεν τα έλεγες και πολύ καλά αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να είσαι φουλ ιδιότροπος για να ΜΗΝ τα φας. Απλά κομπλέ, ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε, λογικά λόγω ΣΥΠΟ δεν θα κάτσουμε πολύ εκτιμώ κάνα 2ημερο 3ημερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/9/2023 στις 2:15 ΜΜ, Iasonas Pav είπε

Ναι, έτσι μου είπαν και κοιτάζοντας τους πίνακες τις Ε ΕΣΣΟ, όντως φαίνεται πως ΕΠ μόνο στο ΚΕΤΘ παρουσιάζονται.

Όσον αφορά το ΕΠ, έχω πτυχίο ΗΜΜΥ και 4 χρόνια προϋπηρεσίας. Από όσο ξέρω βέβαια, ενα τεράστιο ποσοστό αυτών που μένουν όντως στο σώμα μετά την εκπαίδευση έχουν κάποια "εξωτερική" βοήθεια.

Ακριβως στην ιδια κατασταση ειμαι (ΗΜΜΥ + σχεδον 4 χρονια προυπηρεσια) αλλα θα μπω Ιανουαριο.
Ευχαριστω για την απαντηση. Σχετικα με την "εξωτερικη" βοηθεια, το ιδιο εχω ακουσει και εγω. Παρολαυτα απο 2 φιλους που ξερω και υπηρετησαν ΚΕΠΥΕΣ μου το διαψευδουν.

Επεξ/σία από tzagaritos

On 14/09/2023 at 10:49, ProponitisTouKanape said:

Κινητά περνάνε κανονικά στο ΣΞ. Ένδειξη ΥΕΑ έχουν όλοι οι απόφοιτοι λυκείου, προαιρετικό ειναι να πας

Και ασσηρο που θα πάω; Γνωρίζεις τίποτα για εκεί ή γενικά πλέον ισχύει αυτό; 

18 λεπτά πριν, giorgosdimi__10 είπε

Καλημέρα! Τι γνώμες έχετε για ΥΕΑ; Αξίζει; Τι γίνεται αν κάποιος το αποδεχτεί και θέλει να γίνει ΔΕΑ; Ποια είναι τα + και τα - του;

Τι εννοείς να το αποδεχτεί; Αν το γράφει το χαρτί σου είσαι ΥΕΑ. Το αν θα γίνεις ΔΕΑ ή όχι το δηλώνεις μετέπειτα και βάση κριτηρίων και επιτυχία σε εξετάσεις και αθλήματα σε παίρνουν. Επιλογή έχεις στο να μην γίνεις, είτε δηλώνοντας ότι δεν ενδιαφέρεσαι, είτε αν σου πουν ότι αναγκαστικά πας, μπορείς να κοπείς στα αθλήματα για παράδειγμα.

37 λεπτά πριν, giorgosdimi__10 είπε

Καλημέρα! Τι γνώμες έχετε για ΥΕΑ; Αξίζει; Τι γίνεται αν κάποιος το αποδεχτεί και θέλει να γίνει ΔΕΑ; Ποια είναι τα + και τα - του;

Μόνο αν δε κάνεις πραγματικά τίποτα στην εξω ζωη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, giorgosdimi__10 είπε

Το πόσο καλά ή άσχημα θα περάσεις σαν ΔΕΑ εξαρτάται από σένα και πόσο σωστός και υπεύθυνος θα είσαι στα καθήκοντά σου, το λοχαγό σου και τον διοικητή σου.
Το τι ακριβώς θα κληθείς να κάνεις εξαρτάται βέβαια από το όπλο σου. Άλλο το ΠΖ, άλλο οι ΔΒ κλπ, πέρα από τις τυπικές υπηρεσίες/καθήκοντα που τυχαίνουν σε κάθε κατώτερο αξιωματικό (πύλη,αυδμ/βαυδμ,ΑΥΛ,συνοδηγός σε κινήσεις κλπ).

Στα - είναι 5 μήνες παραπάνω θητεία, εκ των οποίων οι 4 είναι καθημερινό τρέξιμο σαν ΥΕΑ στη σχολή εφέδρων αξιωματικών του όπλου σου. Όπου πολύ πιθανό να βρεις για βητάδες Κύπριους αν μπήκες/μπαίνεις τώρα. Οι αυξημένες ευθύνες μόλις τοποθετηθείς σαν αξιωματικός. Το αυξημένο όριο ηλικίας σε περίπτωση επιστράτευσης (τουλάχιστον μέχρι τα 52 είσαι στην εφεδρεία σαν αξιωματικός, ενώ μέχρι τα 45 σαν οπλίτης)

Στα + είναι ο μισθός, το ωράριο, η ευκαιρία να διοικήσεις προσωπικό, να κάνεις μια θητεία που έχει παραπάνω νόημα, τα μόρια για σώματα ασφαλείας αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, το ότι δεν θα έχεις πιτσιρικάδες (ανάλογα και την ηλικία σου) ή αγράμματους εποπ να σου πρήζουν τα @@. 

Επεξ/σία από jumpmaster
  • Like 1

σωστο ποστ το αποπανω, να συμπληρωσω:

- παιζει να εχεις ευθηνες αν γινει $@#ια με φανταρους

-πολυ περισσοτερο προβλεπε και πιθαρχεια

+σκοπιες αποφευγεις/συνηθως περισσοτερες εξοδους

Γνωρίζει κάποιος εάν ο αδερφός κάνει αίτηση για ΕΠΟΠ και τον πάρουν εάν ο άλλος αδερφός κάνει ταυτόχρονα θητεία σαν φαντάρος θα χάσει την μειωμένη θητεία λόγο πολυτεκνειας;

Ευχαριστώ 

5 ώρες πριν, Nikos3648 είπε

Καλησπέρα, παρουσιάζομαι την Παρασκευή,

γνώμη Apple Watch? Λέτε να πάρω ή πολύ τραβηγμένο; 
ευχαριστώ!

Άστο καλύτερα ρε φιλε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...