Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την θητεία μου στο ΠΝ, που πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

1) Είναι καλές οι συνθήκες διαβίωσης στο ΚΕ Πόρος;

2) Είναι καλό το φαγητό στο ΚΕ Πόρος;

3) Υπάρχει συνδρομητική στο ΚΕ Πόρος(Cosmote, Nova)

4) Υπάρχουν ΣΠΕΝ στο ΠΝ; Και αν ναι, πότε πραγματοποιούνται και πού;

5) Ποιος είναι ο μισθός του στρατεύσιμου ναύτη;

6) Τι άποψη έχετε για τη ΝΔΒΕ(Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος) στην Καλαμαριά;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Antonis_weewewe213 είπε

Γεια σας, κλεινω 18 στις 19 σεπτεμβριου και αναρωτιεμαι εαν θα με αναγκασουν να παω στρατο.

ΔΕΝ εχω παει ψυχολογο, αλλα εχω κατι σοβαρο προσωπικα οπως καταθληψη. Δυστηχως διαβασα πως αυτοι που παιρνουν απαλλαγη απο τον στρατο ειναι μονο αυτοι με προβληματα οπως σχιζοφρενεια [που δεν εχω].

Θελω να μαθω εαν θα με αναγκασουν να παω και τι να κανω για να μην παω

Πήγαινε σε γιατρό πρώτα.

Δημοσ.
On 09/09/2023 at 21:43, Chrestos2000 said:

Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την θητεία μου στο ΠΝ, που πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

1-3->NAI

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω το εξής έχω αναβολή λόγου σπουδών μέχρι 31/12/2026 εάν την διακόψω μπορω να πάρω από το φρουραρχείο αναβολή για λόγους υγείας;;;;;;

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους παρουσιαζομαι στις 21 του μηνοσ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ εχω επιλεγει για σωμα ερευνα κ πληροφορικη(ΥΕΑ).Γνωριζει κανενας πως ειναι το στρατοπεδο εκει?επισης τα κινητα τα περνανε οι τα κρατανε μεχρι την ορκομοσια?

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Antonis_weewewe213 είπε

ΔΕΝ εχω παει ψυχολογο, αλλα εχω κατι σοβαρο προσωπικα οπως καταθληψη. Δυστηχως διαβασα πως αυτοι που παιρνουν απαλλαγη απο τον στρατο ειναι μονο αυτοι με προβληματα οπως σχιζοφρενεια [που δεν εχω].

καλησπερα. αρχικα θα πας σε ενα ψυχιατρο για να δει την κατασταση σου κιολας και τα σχετικα και επειτα οσον αφορα το σκελος που λες για σχιζοφρενεια κλπ, μπορεις να απαλλαγεις και εσυ με την καταθλιψη εφοσον το επιθυμεις και το δηλωσεις οτι δε μπορεις να υπηρετησεις λογω αυτης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λ Πρέπει να έχεις γνωμάτευση πρώτα από (πολίτη) γιατρό για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα θες να επικαλεστείς

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 1
Δημοσ.
20 hours ago, Antonis_weewewe213 said:

Γεια σας, κλεινω 18 στις 19 σεπτεμβριου και αναρωτιεμαι εαν θα με αναγκασουν να παω στρατο.

Δε θα σε αναγκάσει κανένας. Καλό είναι να πας σε ψυχίατρο (είτε δημόσιο, είτε ιδιώτη) για να σε δει και να σου κάνει μια διάγνωση. Μετά βάση αυτού θα πάρεις αναβολή ή/και απαλλαγή. 

Αφού το κάνεις αυτό, έχει μια διαδικασία να ακολουθήσεις. Στο τέλος θα σε εξετάσει η επιτροπή του στρατού για να αποφασίσει αν θα πάρεις αναβολή/απαλλαγή ή όχι. Αυτοί αποφασίζουν για αναβολές/απαλλαγές.

Πάντως αν θες αναβολή/απαλλαγή την παίρνεις εύκολα. Δεν είναι κάτι να σε ανησυχεί

• Like 2
Δημοσ.
Στις 9/9/2023 στις 10:43 ΜΜ, Chrestos2000 είπε

Έχει μενού κάθε μέρα, 3 φαγητά, ενα κρέας ένα ψάρι ένα χορτοφαγικό. 

Ναι έχει συνδρομητική απλά στους θαλάμους οι τηλεοράσεις δεν είναι OLED

Όταν πρωτομπαίνεις 1,000 ευρώ, όταν κοντευεις να απολυθείς 1,500

Δημοσ.
5 minutes ago, Antonis_weewewe213 said:

Η απαλλαγη γινεται ακομα εαν ας πουμε δεν εχω καμια ψυχολογικη διαγνωση απο εναν ειδικο?

Μπορεί. Έχω διαβάσει για τέτοιες περιπτώσεις αλλά δε θα το ρίσκαρα καν. Με χαρτί ψυχίατρου θα πας να τακτοποιήσεις όλο το θέμα. Εκτός αν έχεις όρεξη να ταλαιπωρείσαι άδικα

• Like 2
Δημοσ.

Για Σώμα Έρευνας και Πληροφορικής πρέπει να παω αναγκαστικά ως ΥΕΑ ή μπορώ απλώς να υπηρετήσω την θητεία μου σε αυτό το σώμα ως απλός φαντάρος χωρίς να αυξηθεί η θητεία μου;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αλάνι_08 είπε

Για Σώμα Έρευνας και Πληροφορικής πρέπει να παω αναγκαστικά ως ΥΕΑ ή μπορώ απλώς να υπηρετήσω την θητεία μου σε αυτό το σώμα ως απλός φαντάρος χωρίς να αυξηθεί η θητεία μου;

Όχι δε χρειάζεται να πας ΥΕΑ. Είναι κάπως βυσματικό βέβαια, αλλά μπορείς κανονικά και ως φαντάρος.

Δημοσ.
8 hours ago, Antonis_weewewe213 said:

Νομιζω πως εχω αργισει γιατι δεν πηγα ψυχιατρο πριν λογο οικονομικους λογους και οι γονεις μου δεν θα με πανε σε ειδικο, οποτε ο στρατος θα με αναγκασει? Δεν μπορω να παρω απαλλαγη γιατι δεν ειμαι σε ιεκ η πανεπηστιμιο

Όταν πας στο στρατόπεδο που παρουσιάζεσαι σε εξετάζει ένας ψυχίατρος αν δε κάνω λάθος. Όπως και να έχει το ιδανικότερο είναι να έχεις ένα χαρτί από ψυχίατρο για να πάρεις αναβολή και να μην πας έτσι χύμα. 

Επίσης να ξέρεις ότι δε χρειάζονται πολλά ραντεβού. Δηλαδή ακόμα και τελευταία στιγμή μπορείς. Εγώ θυμάμαι μου είχε γράψει το χαρτί 1 βδομάδα πριν κάνω τη διαδικασία στο φρουραρχείο.

Τώρα αν δε μπορείς να πας σε ψυχίατρο να σου γράψει μια διάγνωση (είτε δημόσιο, είτε ιδιώτη), τότε αν θες αναβολή η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι μέσω στρατοπέδου. Δηλαδή να περιμένεις να έρθει το χαρτί και να πας την συγκεκριμένη μέρα στο στρατόπεδο να σε δει ο ψυχίατρος εκεί. Δεν έχω όμως την παραμικρή ιδέα για το πόσο εύκολα ή δύσκολα παίρνεις την αναβολή χωρίς κανένα χαρτί στα χέρια σου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...