Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλησπερα! Μια απορια ειμαι Διαβιβασεις και το βυσμα που με βοηθαει με ρωταει αν επιθυμω για Γ Σωμα Στρατου στη Θεσσαλονικη (οπου μενω κοντα κιολας). 

Γενικα εχω ακουσει πως θεωρειται απο τις πιο βυσματικες μοναδες και ειδικα οι Διαβιβασεις ειναι αρκετα καλα. Το προβλημα ειναι πως επειδη ακριβως θεωρειται βυσματικη μοναδα πεφτουν πολλα τηλεφωνα απο τους φανταρους. Εγω δυστυχως αν και εχω βυσμα δεν ειναι το ατομο που θα κανει τηλεφωνα σε διοικητες κτλ. για εξοδους και χαρες

Υπαρχει περιπτωση αν πω ναι και παω με βυσμα αλλα χωρις να εχω ακρες για να με βοηθαει οσο ειμαι εκει, να χωνομαι εγω συνεχεια γιατι οι αλλοι φανταροι θα κανουν εξοδους και ετσι εν τελει να μου ειναι αχρηστο το οτι ειμαι σχετικα κοντα στο σπιτι μου;

ευχαριστω πολυ!

Υ.Γ. Αν εχει καποιος εμπειρια ή γνωριζει και απο αλλη βυσματικη μοναδα σε καποια πολη του που ειχε θεμα αν θελει μπορει να πει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Η ερώτησή σου δε μπορεί να απαντηθεί. Θητεία είναι να κάνεις σκοπέτα στον Έβρο, θητεία ειναι να είσαι ΠΑ και να πηγαίνεις 1 φορά τις 3 μέρες. Αν πάρουμε ως παράδειγμα θητείας έναν μέσο φαντάρο του ΕΣ, τότε αποκλείεται, ούτε να το σκέφτεσαι. 

Είναι αδύνατο να προγραμματίσεις μέρες-ώρες. Ο Στρατός έχει φοιτητές και αρκετοί διαβάζουν αλλά δε γίνεται να πεις σε διοικητή σου, α εγώ τεσσερις μέρες την εβδομάδα 9:00-13.00 θα μπαινω στα μαθήματα, μη με υπολογίζετε. 

Κι επίσης πάμε στο θέμα του δικού σου χρόνου. Δεν έχεις ακούσει για έλλειψη ύπνου στο στρατό; Μια νυχτερινή υπηρεσία να έχεις την προηγούμενη ημέρα που να σου κόψει τον ύπνο, πάει, σε τσάκισε. Ακόμα και χρόνο να έχεις, δε θα εχεις μυαλό μετά. Και τα μεταπτυχιακά τείνουν να έχουν μεγάλες εργασίες με αυστηρές προθεσμίες, όντας στρατιώτης είναι αδύνατον να ανταπεξέλθεις. 

Τώρα αν το μεταπτυχιακό σου δεν απαιτεί παρακολούθηση και είσαι στην πόλη σου ώστε να έχεις διανυκτέρευση, τότε ίσως με πολύ προσωπικό αγώνα να κουτσοβγαίνει. Αλλα δε θεωρώ οτι αξίζει. Αυτό που κάνουν πολλά παιδιά είναι να μπαίνουν στρατό έχοντας πτυχιακή μονο για το πρώτο τους πτυχίο, την οποία μπορείς να δουλεύεις στο δικό σου ρυθμό και υπηρετώντας ταυτόχρονα, γλιτώνεις ίσως κάποιους μήνες. Οχι τίποτα σημαντικό, γιατί προφανώς δε γινεται να είσαι εξίσου παραγωγικός, αλλά απο το τίποτα. 

Για μένα πάρε το πτυχίο σου, πήγαινε στρατό ενα χρόνο κάνοντας ένα μπρέικ απο τα ακαδημαϊκά, και μετά κάνε το μεταπτυχιακό που σου αρέσει χαλαρός ώστε να επικεντρωθείς στις σπουδές σου και να τσιμπήσεις οποιαδήποτε ευκαιρία δουλειάς ή έρευνας σου παρουσιαστεί

3 ώρες πριν, jumpmaster είπε

Ανάλογα του πού και τι θητεία θα κάνεις μπορεί και να έχεις την απαιτούμενη ποσότητα χρόνου, αλλά το να το προγραμματίσεις για συγκεκριμένες ώρες και ημέρες μπορεί να είναι και τελείως αδύνατο.
Για ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, μιας και είσαι συνεπής φοιτητής και πας να βγάλεις τη σχολή σου στην ενδεικτική διάρκεια φοίτησης θα μπορούσες μάλλον να ανταπεξέλθεις. Αν μιλάμε για σύγχρονη τηλεκπαίδευση τα πράγματα δυσκολεύουν, τουλάχιστον για να βγάλεις το μεταπτυχιακό σωστά. Υπάρχουν και εδώ λύσεις (ίσως λίγο επιλήψιμες και με αντίκτυπο στην μετάδοση γνώσεων), οπότε πρέπει να σκεφτείς αν πας μόνο για το χαρτί ή σε ενδιαφέρει παραπάνω η ποιότητα των σπουδών σου.
Να υπολογίσεις ότι κατά τη διάρκεια/λήξη του μεταπτυχιακού σου μπορεί να σου δωθούν επαγγελματικές ευκαιρίες, που ίσως αναγκαστείς να τις χάσεις αν δεν έχεις κάνει θητεία. Καλύτερα να πας στρατό νωρίτερα παρά αργότερα. 

Ευχαριστώ παρα πολυ παιδια για τις απαντήσεις σας. Συμφωνώ ότι λόγω έλλειψης Χρονου-υπνου δυσκολα θα βγει κάτι τέτοιο. Εγώ κατά πάσα πιθανοτητα θα είμαι Έβρο λόγω καταγωγής. 

Κατά πασα πιθανοτητα βλέπω να κάνω πρώτα στρατό. Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,
Έκοψα την αναβολή για να μπω με την Ε εσσο του Σεπτεμβρίου, αλλα στα κεπ δεν με ενημέρωσαν να μπω στο parousiasi.army.gr

Ήρθε το χαρτί, και με έχει Σπάρτη τεθωρακισμένα, εγώ όμως θέλω να πάω παραμεθόριο για το 9μηνο, θα με ρωτήσουν μέσα αν θέλω να πάω ή απλά με βάζουν 12μηνο;

Επίσης, ως τελειόφοιτος μηχανικός υπολογιστών, για ότι χαρτί κατέχω θα με ρωτήσουν την μέρα της κατάταξης ή θα έπρεπε να συμπληρωθούν στο parousiasi.army.gr?

Επεξ/σία από MerlinB4

7 ώρες πριν, MerlinB4 είπε

Καλησπέρα,
Έκοψα την αναβολή για να μπω με την Ε εσσο του Σεπτεμβρίου, αλλα στα κεπ δεν με ενημέρωσαν να μπω στο parousiasi.army.gr

Ήρθε το χαρτί, και με έχει Σπάρτη τεθωρακισμένα, εγώ όμως θέλω να πάω παραμεθόριο για το 9μηνο, θα με ρωτήσουν μέσα αν θέλω να πάω ή απλά με βάζουν 12μηνο;

Επίσης, ως τελειόφοιτος μηχανικός υπολογιστών, για ότι χαρτί κατέχω θα με ρωτήσουν την μέρα της κατάταξης ή θα έπρεπε να συμπληρωθούν στο parousiasi.army.gr?

Κανονικά λαμβάνεις email λίγο πριν. Να σε ενημερώσουν τα ΚΕΠ για πιο λόγο;

Δεν νομίζω ένα χρόνο μετά να έχει αλλάξει κάτι αλλά ότι δηλώνεις στο parousiasi.army.gr στο ζητάνε και την μέρα κατάταξης. Κάποια στιγμή θα ερωτηθείς και γι αυτό. Βέβαια αν έχεις κάνα βύσμα καλύτερα βάλε το για να είσαι πιο σίγουρος.

1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Κανονικά λαμβάνεις email λίγο πριν. Να σε ενημερώσουν τα ΚΕΠ για πιο λόγο;

Δεν νομίζω ένα χρόνο μετά να έχει αλλάξει κάτι αλλά ότι δηλώνεις στο parousiasi.army.gr στο ζητάνε και την μέρα κατάταξης. Κάποια στιγμή θα ερωτηθείς και γι αυτό. Βέβαια αν έχεις κάνα βύσμα καλύτερα βάλε το για να είσαι πιο σίγουρος.

Αρχικά σ'ευχαριστω για τον χρόνο σου.

Μίλησα και με την στρατολογία και αυτό που μου είπαν είναι ότι όταν παρουσιαστώ θα με ρωτήσουν αν θέλω παραμεθόριο.

μπαινω νοεμβρη πολεμικη αεροπορια και εχω μερικες ερωτησεις, το κεντρο ειναι τριπολη παντα σωστα?

απο αδειες πως ειναι γενικα οταν φυγεις απο το κεντρο στην τριπολη?  αξιζει να κανεις παραμεθωριο για το 9μηνο και αν ναι ποια νησια θωρουνται καλα? ξερει καποιος ποσες ειναι οι αδειες στην παραμεθωριο τον μηνα περιπου ?

και ποσες ειναι αθηνα?   

ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Στις 4/9/2023 στις 12:41 ΠΜ, alex1234532 είπε

Καλησπερα στην ομάδα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σκεψη σχετικά με το θέμα <<μεταπτυχιακό-στρατος>>

Πιστεύετε ότι είναι καλυτερο να γινει ο στρατος ενδιάμεσα με προπτυχιακο και μεταπτυχιακό (στην δική μου περιπτωση που είμαι συνεπής φοιτητης στα 21) είτε μετά το μεταπτυχιακό (στα 23) 

Επισης σκέφτομαι αν υπάρχει περίπτωση να κάνω online ( το τονίζω) μεταπτυχιακό ενώ κάνω την θητεία, έτσι ώστε να γλυτώσω χρόνο. Θα έχω χρόνο για διάβασμα και παρακολουθήση μαθημάτων συγκεκριμένων ημερών;

*οι ερωτήσεις μπορεί να είναι χαζές αλλά πραγματικα δεν έχω ιδέα. Δεν νομίζω πως θέλω να μπω διαδικασία ι5. 

Εγώ μπήκα στρατο ανάμεσα απ' το μεταπτυχιακό. Το σκεπτικό μου ήταν ότι το θεωρώ βαρύ να έχω κάνει +- 6 χρόνια σχολής και μετά αντί θα μπω στην αγορά εργασίας καρφί, να περιμένω να μπω στρατό καιιιιι μεεετααααα να βρω δουλειά. Επίσης, το θεώρησα σαν διάλειμμα απ' τις σπουδές γιατί άσχετα αν η σχολή σου θεωρείται εύκολη/δύσκολη/ενδιαφέρουσα/βαρετή, μετά από 4 χρόνια κουράζεσαι...

• Like 1

20 hours ago, giorgosdimi__10 said:

Για παραμεθόριο που είναι καλά; Έβρο ή σε κάποιο νησί;

κατα τη ταπεινη μου γνωμη σε καποιο νησι. Το κρυο εβρο ειναι απαλευτο (σε νησι οσο ναναι δεν εχει τοσο κρυο) και το καλοκαιρι επισης εκει λιγο ανυποφορο (κουνουπια/υγρασια κτλ). Επισης οποιο νησι και να πας, οταν ανοιγει ο καιρος εχει τουρισμο οποτε θα υπαρχει μια σχετικη κινηση (αρα και περισσοτερα δρομολογια για στερια)

Καλησπέρα παιδιά, έχω διαβάσει αρκετά ποστ σχετικά με το θέμα, καθώς και το ΦΕΚ.

Με ΔΜΣ 43.2, 139 κιλά 1.80εκ. Ξέρω ότι με βγάλουν με διετή αναβολή βάση νόμου, αλλά στα 27 μετα από πτυχίο δεν γίνεται να πάρω αναβολή, θέλω να υπηρετήσω ως ι4 έστω.

Να σημειώσω πως έχω υποθυρεοειδισμό, άλλα σωματικά μπορώ να τρέξω (μην φανταστείτε, 1 χιλιόμετρα και 2 περπάτημα τα έχω) για τα κιλά που είμαι δεν μου φαίνονται.

Το νόημα είναι, αν τους πω ότι θέλω να υπηρετήσω, θα με βγάλουν ι4 να κάνω την θητεία μου να τελειώνω; Ή όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, MerlinB4 είπε

Καλησπέρα παιδιά, έχω διαβάσει αρκετά ποστ σχετικά με το θέμα, καθώς και το ΦΕΚ.

Με ΔΜΣ 43.2, 139 κιλά 1.80εκ. Ξέρω ότι με βγάλουν με διετή αναβολή βάση νόμου, αλλά στα 27 μετα από πτυχίο δεν γίνεται να πάρω αναβολή, θέλω να υπηρετήσω ως ι4 έστω.

Να σημειώσω πως έχω υποθυρεοειδισμό, άλλα σωματικά μπορώ να τρέξω (μην φανταστείτε, 1 χιλιόμετρα και 2 περπάτημα τα έχω) για τα κιλά που είμαι δεν μου φαίνονται.

Το νόημα είναι, αν τους πω ότι θέλω να υπηρετήσω, θα με βγάλουν ι4 να κάνω την θητεία μου να τελειώνω; Ή όχι;

Καλό είναι όταν έρθει η ώρα να έχεις πάρει απ' έξω καναδυο γνωματεύσεις που να δείχνουν ότι πέραν των 2 θεμάτων που ανέφερες (υποθυρεοειδισμός/παχυσαρκία) δεν έχεις κάποια άλλη συννοσηρότητα (διαβήτη, καρδιά κλπ κλπ). Θα το κάνεις έτσι ακόμα πιο εύκολο για τον γιατρό του στρατού όταν του πεις βάλε με Ι4 να κάνω θητεία να τελειώνω.

Επεξ/σία από jumpmaster

45 λεπτά πριν, jumpmaster είπε

Καλό είναι όταν έρθει η ώρα να έχεις πάρει απ' έξω καναδυο γνωματεύσεις που να δείχνουν ότι πέραν των 2 θεμάτων που ανέφερες (υποθυρεοειδισμός/παχυσαρκία) δεν έχεις κάποια άλλη συννοσηρότητα (διαβήτη, καρδιά κλπ κλπ). Θα το κάνεις έτσι ακόμα πιο εύκολο για τον γιατρό του στρατού όταν του πεις βάλε με Ι4 να κάνω θητεία να τελειώνω.

Ναι ναι, θα τα έχω μαζί μου, έχω και echo stress καρδιάς, από όταν ήμουν παραπάνω κιλά, από το καρδιολογικό Αθηνών, που δείχνει άριστη λειτουργία της καρδιάς..

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Ρε παιδιά να ρωτήσω, ισχύει αυτό που λένε ότι εκεί που είναι το ΣΥΠΟ η μονάδα μας θα είναι κάπου εκεί κοντά σχετικά στο ΣΥΠΟ? 

Πχ γίνεται να παρουσιάζεται κάποιος Αττική και να τον στείλουν Έβρο για βασική εκπαίδευση? Πάντα μιλάνε για 12μηνη θητεία.

18 ώρες πριν, oxygen776 είπε

Ρε παιδιά να ρωτήσω, ισχύει αυτό που λένε ότι εκεί που είναι το ΣΥΠΟ η μονάδα μας θα είναι κάπου εκεί κοντά σχετικά στο ΣΥΠΟ? 

Πχ γίνεται να παρουσιάζεται κάποιος Αττική και να τον στείλουν Έβρο για βασική εκπαίδευση? Πάντα μιλάνε για 12μηνη θητεία.

Συνήθως το κέντρο εκπαίδευσης είναι κάπου κοντά στην μονάδα σου. Η μονάδα σου ωστόσο δεν είναι εκεί που θα παρουσιαστείς συνήθως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, oxygen776 είπε

Αν το ΣΥΠΟ σου είναι στη Μυτιλήνη, ε κατά πάσα πιθανότητα και η μονάδα σου στη Λέσβο θα είναι. Το κοντά είναι σχετικό.

Όμως σχετικά με την εκπαίδευση τα πράγματα είναι αλλιώς. Παρουσιάζεσαι σε ένα στρατόπεδο, σε υποδέχεται και σε "περνάει στο σύστημα" μια μονάδα που εκτελεί χρέη ΣΥΠΟ και έπειτα σε προωθεί στη μονάδα σου (συνήθως κάπου κοντά). Το αν θα περάσεις εκπαίδευση (για κάθε ένα στάδιο εκπαίδευσης ξεχωριστά) στη μονάδα σου ή όχι είναι ανεξάρτητο. Πχ το σημείωμα κατάταξης μπορεί να σε στέλνει στο Βόλο στους πεζοναύτες, ή στην Λάρισα στην στρατιά και φτάνοντας εκεί να σε στείλουν από την πρώτη μέρα να περάσεις βασική εκπαίδευση στο Λιτόχωρο μαζί με κάποια μονάδα της εκεί ταξιαρχίας, και ΣΠΕΝ πάλι αλλού. Συνήθως έχει να κάνει με το ότι δεν αξίζει να οργανωθεί ολόκληρο σχολείo για να εκπαιδεύσει 8 ή 20 ή 45 άτομα και συμφέρει να μαζευτούν κάπου 250 και να γίνει μία φορά.

Οπότε αν ξέρεις σε ποιο στρατόπεδο παρουσιάζεσαι, καλύτερα ρώτα συγκεκριμένα για αυτό για να σου πει όποιος έχει περάσει από εκεί.

Επεξ/σία από dreck88

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...