Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω αν έχει κάποιος κάνει εκπαίδευση στον Αυλώνα να μου πει γνώμη.και επίσης γενικά γνώμη στρατιωτική θητεία πράγματα που πρέπει ίσως να προσέξω.θα μπω σύντομα και ένα άγχος το έχω γενικά και με τα όπλα και με όλα αυτά αν θέλετε πείτε γνώμες 

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, phanispal είπε

Null στις γλώσσες προγραμματισμού σημαίνει χωρίς τιμή, σκέψου το κάτι σαν μηδέν ή παύλα.

Τελικα σημερα το διορθωσαν και μπαινοντας το βγαζει Σπαρτη κανονικα,θα ηταν κανα λαθος του συστηματος ποιος ξερει.

Δημοσ.

καλησπερα σας. παρουσιαζομαι ασσηρο 501 πυροβολικο. μπορει καποοις να με βοηθησει σχετικα με το πως ειναι εκει τα πραγματα?. ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Αν θελω να ταξιδεψω εξωτερικο οσο ειμαι στρατο και παρω ειδικη αδεια απο τη μοναδα μου, γινεται να ειναι κατα την περιοδο των γκρουπ διακοπων για να μη χρεωθω καποιες ημερες αδειων ή θα χρεωθω ουτως η αλλως λογω του οτι ειναι εξωτερικο οποτε και αν φυγω (ειτε μεσα στη χρονια ειτε στα γκρουπ); Ρωταω γιατι μου ειπαν καποια ατομα πως ισχυει το 2ο

Δημοσ.

Καλημέρα, παρουσιάζομαι ΕΣΣΟ Ε 2023 στο ΣΥΠΟ Νέας Περάμου Αττικής και ως όπλο έχω Τεθωρακισμέα. Ερωτήσεις:

1) Ισχύει ότι μεταφέρεσαι σε μονάδα κοντά στο ΣΥΠΟ μετά την πρώτη μέρα η μπορεί να είσαι και στην άλλη άκρη της Ελλάδας πχ Έβρο?

2) Η Βασική εκπαίδευση στα τεθωρακισμένα γίνεται Αυλώνα? 

3) Τα ΣΠΕΝ και την Ειδική Εκπαίδευση τα κάνεις επίσης Αυλώνα?

4) Με το που φύγεις από ΣΥΠΟ η μονάδα που θα πας είναι η μονάδα που θα υπηρετήσεις?

5) Απο το ΣΥΠΟ στη μονάδα σε μεταφέρει ο στρατός?

Δεν έχω πραγματικα ιδέα για το που πηγαίνω μετά το ΣΥΠΟ, εικάζω πάντως πως το πιο κοντινό σημείο για τα τεθωρακισμένα είναι Αυλωνας με βάσει το ΣΥΠΟ της Νέας Περάμου. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλησπερα να ρωτησω στην ομαδα μηπως ξερει καποιος? Ειμαι 2ος γιος μονογονεα, ο μεγαλυτερος γιος πηρε απαλλαγη λογω αυτοανοσου, μενω μονος ελλαδα (το σπιτι ειναι νοικιασμενο στο ονομα μου) κ ο γονεας ειναι μονιμος κατοικος εξωτερικου, παιρνω καποια μειωση στους μηνες θητειας η μπορω να κανω την θητεια στη θεσσαλονικη στην πολη μου? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/9/2023 στις 10:56 ΠΜ, david1234 είπε

Καλησπερα να ρωτησω στην ομαδα μηπως ξερει καποιος? Ειμαι 2ος γιος μονογονεα, ο μεγαλυτερος γιος πηρε απαλλαγη λογω αυτοανοσου, μενω μονος ελλαδα (το σπιτι ειναι νοικιασμενο στο ονομα μου) κ ο γονεας ειναι μονιμος κατοικος εξωτερικου, παιρνω καποια μειωση στους μηνες θητειας η μπορω να κανω την θητεια στη θεσσαλονικη στην πολη μου? 

Καλημερα,θα ηθελα αν μπορεις να μου πεις πως πηρε απαλλαγη λογω αυτοάνοσου.Με ενδιαφερει το θεμα διοτι στενο συγγενικο μου προσωπο εχει διαγνωστει εδω και ενα χρονο με ΣΚΠ(πολαπλη σκληρυνση) και δεν εχει εκπληρωσει τις στρ.του υποχρεωσεις ακομα μιας και βρισκεται σε αναβολη λογω σπουδων.Αν θα μου ελεγες καποια πραγματα ως προς την διαδικασια θα με βοηθουσε αφανταστα.Καλη θητεια σου ευχομαι

Επεξ/σία από jimmy1966
Δημοσ.

Καλησπέρα! Είμαι ΣΞ και σώμα Διαβιβάσεων και απέκτησα πρόσφατα ειδικότητα «Κρυπτογράφος». Ξέρει κανένας αν θεωρείται καλή ειδικότητα; Απ’ όσο μου είπανε, είναι πολύ πιθανό να με βάλουν σε κάποιο γραφείο για τη θητεία μου. Αυτό θεωρείται καλό ή κακό;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Megamind-21- είπε

Καλησπέρα! Είμαι ΣΞ και σώμα Διαβιβάσεων και απέκτησα πρόσφατα ειδικότητα «Κρυπτογράφος». Ξέρει κανένας αν θεωρείται καλή ειδικότητα; Απ’ όσο μου είπανε, είναι πολύ πιθανό να με βάλουν σε κάποιο γραφείο για τη θητεία μου. Αυτό θεωρείται καλό ή κακό;

Καλησπέρα σε ποιο στρατόπεδο είσαι; Και εγώ μια από τα ίδια είμαι. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Megamind-21- είπε

Οι ΔΒ είναι Όπλο, όχι Σώμα. Για τα υπόλοιπα ας απαντήσει κανένας διαβιβαστής. Αν και φαντάζομαι ότι εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από σε τι είδους μονάδα θα τοποθετηθείς και πόσοι της αντίστοιχης ειδικότητας ακόμα θα υπάρχουν εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Megamind-21- είπε

Εξαρτάται από τη μονάδα και τις ανάγκες.

Μπορεί να σου αναθέσουν καθήκοντα σε γραφείο ( το οποίο θα σφουγγαρίζεις στις 7 το πρωΐ πριν έρθουν οι μόνιμοι και θα φεύγεις στις 3 ή θα παίρνεις και απογευματινή δουλειά), αλλά να κάνεις και σκοπιές κανονικά.

Μπορεί να πας σε κεπίκ και να κάνεις τις ανάλογες υπηρεσίες 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Εξαρτάται από τη μονάδα και τις ανάγκες.

Μπορεί να σου αναθέσουν καθήκοντα σε γραφείο ( το οποίο θα σφουγγαρίζεις στις 7 το πρωΐ πριν έρθουν οι μόνιμοι και θα φεύγεις στις 3 ή θα παίρνεις και απογευματινή δουλειά), αλλά να κάνεις και σκοπιές κανονικά.

Μπορεί να πας σε κεπίκ και να κάνεις τις ανάλογες υπηρεσίες 

Στο 487 ΔΒ με ειδικότητα κρυπτογραφος γνωρίζει κάποιος τι παίζει;

Δημοσ.

Καλησπερα στην ομάδα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σκεψη σχετικά με το θέμα <<μεταπτυχιακό-στρατος>>

Πιστεύετε ότι είναι καλυτερο να γινει ο στρατος ενδιάμεσα με προπτυχιακο και μεταπτυχιακό (στην δική μου περιπτωση που είμαι συνεπής φοιτητης στα 21) είτε μετά το μεταπτυχιακό (στα 23) 

Επισης σκέφτομαι αν υπάρχει περίπτωση να κάνω online ( το τονίζω) μεταπτυχιακό ενώ κάνω την θητεία, έτσι ώστε να γλυτώσω χρόνο. Θα έχω χρόνο για διάβασμα και παρακολουθήση μαθημάτων συγκεκριμένων ημερών;

*οι ερωτήσεις μπορεί να είναι χαζές αλλά πραγματικα δεν έχω ιδέα. Δεν νομίζω πως θέλω να μπω διαδικασία ι5. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, alex1234532 είπε

Καλησπερα στην ομάδα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σκεψη σχετικά με το θέμα <<μεταπτυχιακό-στρατος>>

Πιστεύετε ότι είναι καλυτερο να γινει ο στρατος ενδιάμεσα με προπτυχιακο και μεταπτυχιακό (στην δική μου περιπτωση που είμαι συνεπής φοιτητης στα 21) είτε μετά το μεταπτυχιακό (στα 23) 

Επισης σκέφτομαι αν υπάρχει περίπτωση να κάνω online ( το τονίζω) μεταπτυχιακό ενώ κάνω την θητεία, έτσι ώστε να γλυτώσω χρόνο. Θα έχω χρόνο για διάβασμα και παρακολουθήση μαθημάτων συγκεκριμένων ημερών;

*οι ερωτήσεις μπορεί να είναι χαζές αλλά πραγματικα δεν έχω ιδέα. Δεν νομίζω πως θέλω να μπω διαδικασία ι5. 

Ανάλογα του πού και τι θητεία θα κάνεις μπορεί και να έχεις την απαιτούμενη ποσότητα χρόνου, αλλά το να το προγραμματίσεις για συγκεκριμένες ώρες και ημέρες μπορεί να είναι και τελείως αδύνατο.
Για ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, μιας και είσαι συνεπής φοιτητής και πας να βγάλεις τη σχολή σου στην ενδεικτική διάρκεια φοίτησης θα μπορούσες μάλλον να ανταπεξέλθεις. Αν μιλάμε για σύγχρονη τηλεκπαίδευση τα πράγματα δυσκολεύουν, τουλάχιστον για να βγάλεις το μεταπτυχιακό σωστά. Υπάρχουν και εδώ λύσεις (ίσως λίγο επιλήψιμες και με αντίκτυπο στην μετάδοση γνώσεων), οπότε πρέπει να σκεφτείς αν πας μόνο για το χαρτί ή σε ενδιαφέρει παραπάνω η ποιότητα των σπουδών σου.
Να υπολογίσεις ότι κατά τη διάρκεια/λήξη του μεταπτυχιακού σου μπορεί να σου δωθούν επαγγελματικές ευκαιρίες, που ίσως αναγκαστείς να τις χάσεις αν δεν έχεις κάνει θητεία. Καλύτερα να πας στρατό νωρίτερα παρά αργότερα. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, alex1234532 είπε

Η ερώτησή σου δε μπορεί να απαντηθεί. Θητεία είναι να κάνεις σκοπέτα στον Έβρο, θητεία ειναι να είσαι ΠΑ και να πηγαίνεις 1 φορά τις 3 μέρες. Αν πάρουμε ως παράδειγμα θητείας έναν μέσο φαντάρο του ΕΣ, τότε αποκλείεται, ούτε να το σκέφτεσαι. 

Είναι αδύνατο να προγραμματίσεις μέρες-ώρες. Ο Στρατός έχει φοιτητές και αρκετοί διαβάζουν αλλά δε γίνεται να πεις σε διοικητή σου, α εγώ τεσσερις μέρες την εβδομάδα 9:00-13.00 θα μπαινω στα μαθήματα, μη με υπολογίζετε. 

Κι επίσης πάμε στο θέμα του δικού σου χρόνου. Δεν έχεις ακούσει για έλλειψη ύπνου στο στρατό; Μια νυχτερινή υπηρεσία να έχεις την προηγούμενη ημέρα που να σου κόψει τον ύπνο, πάει, σε τσάκισε. Ακόμα και χρόνο να έχεις, δε θα εχεις μυαλό μετά. Και τα μεταπτυχιακά τείνουν να έχουν μεγάλες εργασίες με αυστηρές προθεσμίες, όντας στρατιώτης είναι αδύνατον να ανταπεξέλθεις. 

Τώρα αν το μεταπτυχιακό σου δεν απαιτεί παρακολούθηση και είσαι στην πόλη σου ώστε να έχεις διανυκτέρευση, τότε ίσως με πολύ προσωπικό αγώνα να κουτσοβγαίνει. Αλλα δε θεωρώ οτι αξίζει. Αυτό που κάνουν πολλά παιδιά είναι να μπαίνουν στρατό έχοντας πτυχιακή μονο για το πρώτο τους πτυχίο, την οποία μπορείς να δουλεύεις στο δικό σου ρυθμό και υπηρετώντας ταυτόχρονα, γλιτώνεις ίσως κάποιους μήνες. Οχι τίποτα σημαντικό, γιατί προφανώς δε γινεται να είσαι εξίσου παραγωγικός, αλλά απο το τίποτα. 

Για μένα πάρε το πτυχίο σου, πήγαινε στρατό ενα χρόνο κάνοντας ένα μπρέικ απο τα ακαδημαϊκά, και μετά κάνε το μεταπτυχιακό που σου αρέσει χαλαρός ώστε να επικεντρωθείς στις σπουδές σου και να τσιμπήσεις οποιαδήποτε ευκαιρία δουλειάς ή έρευνας σου παρουσιαστεί

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...